Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים עזרת הציבור!

יש ברשותי פיאט פונטו שנת 98 מנוע 1100 , אני צריך ורוצה לעשות בעצמי ראש מנוע החלפת פקום ראש, עקב רעידות בסרק , מנוע לא עגול שריפת מים עשן לבן.

אפשר לקבל סדר פעולות פירוק והרכבה שלב אם יש למישהו פרויקט מצולם מצוין תודה מראש

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר ורצויי להתעסק ממש קל

פרק את מותחן הטיימינג .מכסה שסתומים .כוהל.פרק את סעפת פילטה

בתוך הבלוק יש בערך 10 ברגים פתח עם בוקסה 13טובה שלא יהרסו הברגים.

לאחר פירוק ראש מנוע הוצא את סעפת הפליטה כך יהיה לך קל לפרק.

שלח את ראש המנוע ליישור ראש החלפת גומיות שסתומים ובדיקת מובילים ומילויי לפי הצורך.

לאחר מכן פרק את בית המצערת ומנוע צעדים לניקויי ע"י תרסיס קרבורטורים .

חלפים: שמן מסנן אורגינלי.משאבת מים .מותחן. טרמוסטט חובה.פלגים.סט אטמים שלייף של ויקטור רייס.נוזל קירור פראפאלו.

בנדים קטנים וגדולים.

עלויות ראש מנוע בסביבות 450 ש"ח ליד חניון בית המשפט ברח'שוקן ת"א.

סט שלייף 170 ש"ח

שמנים וכו' בסביבות 400 ש"ח

פורסם

יאיר שלום רב !

עם כל הכבוד המלצתך, היא המלצה יומרנית מדי, ולא מתאימה לפורום.

גילך כפול משל השואל, ניסיונך בחיים כפול, וסביר להניח גם רמת הידע במכונאות רכב כפול ומרובה בהתאם.

לתת הוראה לבצע זאת בקלות לאחר יד, לחובב רכב, שנרשם זה עתה לפורום, מבלי שתדע מראש מה רמת הידע של הבחור ומה הניסיון שלו, האם העבודה שהוא עומד לעשות , הוא ביצע זאת בעבר, האם הוא עובד עם ספרות מקצועית, כלי עבודה נכונים, וידע וניסיון קודמים, שהם כלי העבודה מספר 1 בעבודה זאת !

הרי גדולים ומומחים ששגאו לפעמים, בעת הרכבת טיימינג, שבירת ברגי ראש, חיזוק לא נכון של הראש, כוון שסתומים לא נכון,

הרכבה לקוייה ועוד ועוד. לפי השאלה בכותרת, הבחור זקוק לעזרת הציבור, לשם קבלת תמרור עצור, שמאחריו שלט, קח את הרכב למוסך מוסמך ובצע זאת שם.

אלה היו שתי דקות של אזהרה, ושל ניסיון בחיים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איך החלטת שהלך הראש?

האם יש מים בשמן / שמן במים?

בכל אופן - במידה והרכב אמור לנסוע אח"כ, אני ממליץ לך לפנות לבעל מקצוע.

פורסם

לבחור השאפתן בעל המוטיבציה, שלום

תתעלם מההודעות שמנסות להניא אותך מרצונך , למרות שיש אמת במה שהם אומרים.

הצעתי לך:

תשיג ספרות טכנית

כלים מתאמים,

חומרים,

ותסתכל על בעלי מקצוע שעושים את העבודה, וככה תראה ותלמד,

רצוי שתסתכל קודם כמה פעמים על העבודה שמתבצעת בזמן אמת , וככה תראה ותלמד, רצוי שתכתוב דברים חשובים תוך כדי, ותנסה לעשות את זה בצמוד לספרות טכנית מתאימה,

מקסימום תרשום לך על הספרות, במקומות הרלוונטים, הערות ודגשים.

\

קח בחשבון שיכולים להתפקשש לך דברים בדרך ואף לגרום להרס הרכב, אבל אני בטוח שזה משהו שכבר אתה לוקח בחשבון.

בהצלחה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

צביקה אתה צודק.

החשיבה הייתה שהוא רוצה וצריך והאמנתי שיש לו ידע מיניצלי שמספיק לפתוח ראש מנוע בפיאט שמאוד קל.

ולראייה הייה פה פרוייקט של בחור מהצפון שעשה אוברול לפיגו ללא ידע ועם ים טעויות ובכל זאת הצליח .

גם אני לא ידעתי עד שהתעייפתי מהנזק שגרמו לי מוסכניקים (לא כולם ).

פורסם

טוב אז כך הסיפור האוטו אצלי 3 שבועות +, נסע אחלה אחלה מנוע עובד שקט עשה אצלי 1200 ק"מ +_ נסיעה אחרונה עכו תל אביב סופ"ש, יום שני בבוקר אני מרגיש שינוי קל ברעידות במנוע משהו לא עובד עגול אבל נוסע וסוחב כרגיל.

אני לא שקט לא בא לי טוב, ניקיתי מצערת שטויות לא עזר נתקתי חוטי פלגים משמאל לימין בראשון אין תגובה נדלקת נורה אדומה.

בשאר יש תגובה הכל תקין, בודק שמן מים תקין, אין מים בשמן אבל יש קצץ עשן לבן מבין שאוטו שורף מים אבל האוטו לא מתחמם כנראה כמות קטנטנה. מפרק את הפלג הבעייתי השמאלי הוא נקי ללא פיח אבל אם אבקת חלודה משמע בוכנה לא עובדת משמע מנוע לא עגול משמע ראש.

חניתי את האוטו וממתין לזמן לטפל בו.

היום יום שיש נסיעה קצרצרה בתוך העיר נורית חום מנוע נדלקה.

בבקשה חברים למי שיכול לעזור עם הדרכה סדר פעולות כולל אם צולם יהיה משובח אני לפחות יעשה את הפירוק והעזר בחבר שלי שהוא מוסכניק, למרות שאני רוצה לעשות זאת בעצמי.

תודות......

פורסם

חברים בהקשר לבקשתי אם אני לא טועה היה בפורום הזה או פורום של פיאט פרוייקט מצולם של ראש מנוע לפיאט פונטו 1100

הצצתי בזה יום אחד בגוגל ועכשיו אני לא מוצא אותו..

פורסם

תפסיק להתבכיין .

בשביל מה אתה צריך תצלום בזמן שיש לך את זה ביד .

נתנתי לך סדר עבודה מדוייק.

נשאר לך לנקות את שטח המגע של הבלוק להנייח את האטם נכון וטיימינג לפי סימונים שיש על ראש מנוע וגלגל תנופה

תזיז את עצמך אם תהייה מסוגל השאר אם תרצה אעזור לך טלפונית או בהודעות

פורסם

יאיר שלום רב !

תפסיק להשתחצן, ולהשתמש ביומרנות שלך, על מנת לנגח מוסך מסויים שעשה לך עוול בעבר, ובשביל זה לפסול את כל המוסכים בארץ המתפרנסים בכבוד ובמקצועיות, שחלקם מקבלים המלצות חמות , בפורום אוף טופיק, ורובם גם חברי פורום זה.

אינני מכיר אותך אישית, ואת הרקע המקצועי ממנו אתה מגיע, שבו אתה החלטת לפסול מוסכים וךלתקן הכל בעצמך, והצהיר בריש גלי , שהקל קל ובעזרת ספר והדרכה בראשי פרקים בפורום, והדרכה טלפונית, תוכל להנחות בעל רכב, שאינך מכיר אותו, ואיחנך יודע ומסוגל לדעת מה הרקע המקצועי שלו, ולשיטתך כל בעל רכב מסוגל לשפץ ראש מנוע בתנאי בית, ללא לווי מקצועי צמוד של מגונאי מקצועי בעלל ווותק בענף, ובעל ניסיון רצוי גם בפיאט, למרות שאתה טוען שפיאט זה כמו צעצוע לילד, וכל אחד יכול לעשות זאת.

אני חייב להתוודות בפנייך, אני מכונאי רכב מעל 40 שנה, ולא הייתי מתיימר לעשות זאת לבד בתנאי בית ,ללא לווי מקצועי ,של מכונאי מוסמך בעל וותק וניסיון ברכב.

הנזק הכספי עלול לעלות על החיסכון, ואני אישית לא מוכן לקחת את הסיכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה רשמתי בפירוש ולא פסלתי את כל המוסכניקים.

הנני כמו הבחור המבקש את עזרה וכל נסיוני הוא מטעיות ונזקים שנגרמו לי ע"י מוסכניקים.

לא אספר לך על כל הנזקים אבל אני הגעתי יום אחד למצב שפתחתי מנוע קומפלט ללא ידע ללא ניסיון ותאמין לי שעשיתי עבודה פי 10 ממוסך עם תעודה וידע .

אומר יותר מזה את הידע שיש לי הוא מהנזקים שנגרמו לי ועל זה אני אומר שיצא לטובה.

פורסם

מי שלא מנסה לא לומד,

מי שלא טועה לא לומד

מי שלא הורס לא לומד,

אף אחד לא נולד עם ידע,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

חברים יקרים שאלה חשובה.

בהמשך לבקשתי פרקתי את הראש לבד אך כן אטם ראש מנוע נפרץ

מכיוון שאין לי זמן שלחתי את אבא שלי עם הראש להשחזה ואני צריך גם מילוי.

*** הבעיה שהבחור מהמקום שמטפלים בראשי מנוע טוען שהוא מכיר את המנועים הללו לא כדי להתעסק אם מילוי כי הראש יכול להיסדק במהלך הריתוך ועדיף להחליף ראש, חדש/ מחודש אין לי מושג מאיפה,בכל אופן לא קונה את זה תקנו אם אני טועה.

הוא אומר שראש חדש כזה עולה 1000 שקל לא כולל מע"מ ובלי סט אטמים(200 שקל)

1)שאלה ראשונה האם הוא מחרטט ואין להם כוח להתעסק אם ניקוי הראש והמילוי והם רק רוצים למכור חדש?

2) האם המחיר שהם מבקשים רק על הראש החדש הוא סביר, למרות שמה זה לא ניראה לי.

3)אני נתתי את האישור לבצע את הניקוי והמילוי וכו' והוא אומר שיתחיל, ואם הראש יסדק לו במהלך הריתוך הוא יפסיק

ויודיע לי.

האם המחיר 700 שקל כלל סט האטמים הוא מחיר סביר במידה והכל יעבוד

• תוכן חדש...