Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטיב השירות יש קשר די ישיר ליעד ולקהל הנוסעים.

מנסיוני בטיסות שהן יותר של אנשי עסקים ופחות ילדים השירות באל על סביר ודומה למה שנהוג ברוב חברות התעופה המובילות אבל כשמדובר בטיסות של ילדים/תיירים מאוכלוסיית הקלאבים שחוזרים עם עודף משקל במזוודות (מה לעשות? כיור שוקל הרבה) אז הצוותים הישראלים מאבדים סבלנות הרבה יותר מהר ואיכות השירות יורדת פלאים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

על מה היללות?

כשאתה נכנס למעלית וכתוב עליה מקסימום 150 ק"ג והמעלית לא נסגרת בגלל משקל יתר, אנשים מבינים את זה ומישהו מתנדב לצאת מהמעלית.

רק אנחנו חושבים שאם כתוב 20 ק"ג זה צריך להיות 21 ק"ג ?

אולי כדאי שאנחנו נגיע למסקנה שאם כתוב 20 ק"ג, אז אולי עדיף לשים 19 ק"ג.

בדואר ישראל אפשר לשלוח חבילה במשקל מקסימלי של 20 ק"ג. אי אפשר לשלוח חבילה ששוקלת 20.001 ק"ג (20 ק"ג ו-1 גרם). המאזניים בבתי הדואר מתוכנתים להעלים את התצוגה ברגע שהמשקל הוא 20.001 ק"ג. באופן כזה אין לפקיד הדואר אפשרות לדעת אם החבילה שוקלת 20 ק"ג וגרם אחד או שהיא שוקלת 21 ק"ג. המשמעות היא שיש להוריד את החריגה ולשלוח מדוייק או פחות.

לענין הטסת משלוח "שביר": יש אריזות מיוחדות ל"שביר" ויש טיפול נפרד במטען שביר. יש צורך להדגיש ענין זה ולוודא שהמטען סומן במדבקות יעודיות לכך. צריך לזכור שמטען שביר בכל-זאת עובר ליעדים שונים בעולם ומגיע שלם, אם כמובן טופל ככזה החל משעת אריזתו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לגבי פינוקים בטיסה,

בקטאיי פסיפיק הגישו לנו תפריט משקאות שלמעט משקאות קלים כלל מספר סוגי בירות, ג'וני בלאק לייבל,שיבס,ג'ק דניאלס,רמי מרטן ועוד כמה סוגים של "ארטילרייה כבדה" וכן כמה סוגים של יינות איטלקיים.

באל על מגישים בטיסות או בירה או יין מאוד זול,ככה שגם בזה הם לא עומדים בתחרות.

אמיר,

ההגבלה במעלית היא עניין בטיחותי.

ההגבלה הנוקשה בטיסה היא במטרה "לשאוב" עוד כסף,הרי זה לא שכל חברות התעופה כל כך נוקשות בעניין הזה,מסבירים פה שיש חברות אחרות שהן הרבה יותר גמישות (ולא,לא התרסקו להם מטוסים בגלל משקל יתר).

שי,

טיסת הונג קונג ישראל,לדוגמא,זו לא טיסת תיירים,זו טיסה שמורכבת ב-80% מהמזמן מ-80% אנשי עסקים והיתר כל מיני תושבי חוץ או פיליפיניות.

ב-20% הנותרים (של הזמן) היא מורכבת מ-50% משפחות ו-50% אנשי עסקים.

אין פה משפחות שחזרו מקלאבים,ומעטים המטיילים שמגיעים להונג קונג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לענין הטסת משלוח "שביר": יש אריזות מיוחדות ל"שביר" ויש טיפול נפרד במטען שביר. יש צורך להדגיש ענין זה ולוודא שהמטען סומן במדבקות יעודיות לכך. צריך לזכור שמטען שביר בכל-זאת עובר ליעדים שונים בעולם ומגיע שלם, אם כמובן טופל ככזה החל משעת אריזתו.

.

סומן והגיע שבור לחתיכות.

שוב, אין לי בעייה עם תשלום על החריגה אבל התשלום צריך להיות פרופורציוני למחיר הכרטיס ולמחיר שירותי בלדרות.

פורסם

שי ז.

1. כשאתה שולח מטען בנפרד, תמיד הוא יהיה זול יותר כי הוא יצא בד"כ בטיסת מטען יעודית.

2. כשהמטען מתלווה לנוסע, זאת הזדמנות לנצל "מצוקה" בדיוק כפי שהפך להיות נפוץ מאוד בתחומים רבים בעולם *.

3. לענין ה"שביר" - כנראה שלא נארז באופן הנכון. יחד עם זאת אין ביטוח לדבר שכזה בטיסות נוסעים. להבדיל אפשר לרכוש ביטוח תואם כאשר מדובר בטיסות מטען.

4. גם בדואר אין ביטוח לכלום (שביר/לא שביר) אלא אם נשלח ברשום ואז הוא מוגבל לכ-400 שקל. יש אפשרות להרחיב את הביטוח תמורת תשלום פרמיה נוספת.

* מישהו בדק פעם כמה עולה להטיס גופה? - הרבה יותר מאשר להטיס נוסע מנדנד לדיילת על השתיה האוכל המזגן והשירותים, זה גם תופס פחות מקום מנוסע.

מישהו בדק פעם כמה עולה להעלות ארון עצמות? - מדובר בארון קטן שאינו עולה על גודל מטען יד (ואף קטן יותר) ? ובכל זאת הוא עולה פי 3-4-5 מנוסע רגיל.

למה ? - ככה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, פה בדיוק הבעייה. אני מצפה מחברה שיש לי איתה קשרי עבודה שלא תנצל מצוקה כדי לתקוע מחיר אלא שתיקח מראש אחוז אחד או שניים במחירי הכרטיסים ושתיקח מחיר הוגן על מקרים מיוחדים.

אתה מדבר על טיסת מטען יעודית כאל דבר שאמור להוזיל עלויות אבל כשהמנטען איתי קודם כל הוא טרמפיסט ושנית את רוב הטיפול בו אני עושה ולא עובדי החברה.

לגבי ה"שביר", אחת הסיבות שאני נסעתי עם הציוד היא נושא הביטוח והרגישות. כמו שאמרתי, לא היתה לי בעייה לשלם יותר או אפילו לזרוק דברים שהיו איתי על מנת להביא את הציוד שלם אבל חברת התעופה הלאומית שלנו התעקשה, טענה שהציוד יגיע שלם והכל בסדר ופישלה.

פורסם

שי ז.

אולי זה נשמע מסנגר על אלעל, אבל זאת לא הכוונה.

ההסבר שלי הוא הקווים המנחים לשאר הקוראים והוא אינו פרטני למקרה שלך שאני בטוח שהיית ערני ומודע ואינטרסנט מעל ומעבר.

אם אתה חושב שהיה כאן ליקוי בהתנהלות של אלעל, כתוב להם, פרט ונמק - אני מניח שהם ימצאו את הדרך לפצות אותך לפחות חלקית על עוגמת הנפש, אם לא על הנזק המלא. אני יכול להעיד על עצמי שכשהתלוננתי על פחות מזה, הם הפתיעו אותי בנכונות שלהם לתת פיצוי לא מבוטל, בבחינת רצון טוב ולא בבחינת הודאה באשמה.

.

פורסם

זהו בדיוק אמיר, אני לא רוצה פיצוי אלא הפקת לקחים ושיפור. דווקא ההודאה באחריות הרבה יותר חשובה מהפיצוי.

אתה ואני יודעים אולי להתנסח ולקבל את מה שמגיע לנו ויכולים גם לספוג את הנזק אבל מה עם אותו אדם פשוט שחסך חצי חיים לנסיעה הראשונה שלו לחו"ל וקורה לו דבר כזה? מי יגן עליו?

פורסם

עידן, 61 דולר זה לא תעריף קבוע למיטב ידיעתי, אלא משתנה בהתאם למרחק הטיסה.

לראיה, בטיסה האחרונה שלי לישראל (עם קונקשן בציריך) שילמתי 90 יורו על 3 ק"ג. כמה חודשים לפני כן,

בטיסה מדיסלדורף לברצלונה, שילמתי 20 יורו על 5 ק"ג (כמובן שזה הרבה יותר קל כשזה על חשבון החברה.)

אינני בטוח עד כמה המגיבים כאן בקיאים בעניייני משקל ואיזון של המטוס, או במדיניות ניהול המטען של אלעל.

כמעט כל מטוס שלהם שממריא מישראל בד"כ נושא בבטנו מטען מסחרי של כמה מאות ק"ג, עליו הם מקבלים

תשלום לא קטן מחברות המשתמשות בהם כמשלח אווירי. כמו כן, לכל מטוס נוסעים יש טווח בטחון של עשרות

אחוזים בכל הנוגע למטען ומשקל מורשה.

אי לכך, הרשו לי להרגיע את כל אלה שחושבים שהמטוס יתרסק מכמה קילוגרמים עודפים. הוא לא.

גביה על משקל עודף היא סעיף הכנסה לא מבוטל בכל חברת תעופה אירופאית שמכבדת את עצמה, ובתקופה

של מיתון ואי-ודאות כלכלית, הגיוני וברור שאל על בחרה ליישר קו עם השוק ולהתחיל להקפיד על הנושא גם כן.

חבל רק שהם הפסיקו לעשות "הנחות" לישראלים, עכשיו באמת אין שום סיבה בעולם לבחור בהם על פני המתחרים.

פורסם

טסתי בקוונטאס ,אל-על ,בריטיש איירוויס,וקטאי פסיפיק ואני יכול להגיד שבקטאי היה הכי טוב גם מבחינת השירות והמגוון והניקיון.

פורסם
,

טיסת הונג קונג ישראל,לדוגמא,זו לא טיסת תיירים,זו טיסה שמורכבת ב-80% מהמזמן מ-80% אנשי עסקים והיתר כל מיני תושבי חוץ או פיליפיניות.

ב-20% הנותרים (של הזמן) היא מורכבת מ-50% משפחות ו-50% אנשי עסקים.

אין פה משפחות שחזרו מקלאבים,ומעטים המטיילים שמגיעים להונג קונג.

סוף החודש אני שם עם האשה... (היא רצתה הונג קונג):?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

שילוח כמטען יותר זול מטיסה?

אני מת לשלוח משהו מאנגליה לארץ (ראש מנוע ועוד כמה חלקים), משקל כולל: 18ק"ג

מחיר שילוח: 230 לירות שטרלינג!

במחיר הזה אני טס לאנגליה (אומנם בדקה ה-90 בצ'רטר אבל טס), אוסף בעצמי וטס חזרה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

שלחתי עם DHL חבילךה להולנד במשקל של 26 ק"ג ב 130 דולר (משלוח "איטי" ש/לוקח 3 ימים).

פורסם

דיברתי עם DHL כרגע,

1700 ש"ח לפני מכס.

עדיך לטוס

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אני אישית לא מבינים למה יש לישראלים נטיה לטוס דרך אל על ליעדים באירופה, מבדיקות שעשיתי. באופן שיטתי אל על יקרים יותר מאשר חברות תעופה אירופיות.

לי באופן אישי היה עודף משקל לא מבוטל (6 ק"ג) ואותה חברה אירופאית החליקה לי מבלי להתווכח. אמרו לי שאין בעיה והעבירו.

שלא נדבר על המחיר הזול של הכרטיס טיסה מול אל על.

תמיד יש את אלו שינגנו על הפטריוטיות, איזה פטריוטיות בדיוק? לא הגיוני שטיסות המקבילות לאירופה יותר זולות דרך חברת אחרות והשירות יותר טוב.

כמו שאומרים הישראלים - פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים!

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תוכן חדש...