Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כמה דיוקים לפני שאמשיך:

הגיר הידני לא עושה שום בעיות ב206 ואין לו "היסטוריה" של בעייתיות, זאת על פי בעלי מקצוע ונתוני שרות שאספתי לפני שאני קניתי את הxs שהייתה לי.

שנית ה1600 האוטומט (ולא משנה xt או xr) מגיע אף הוא עם מנוע ה110 כ"ס (משנת 01). כמו כן הגיר לא בעייתי מבחינת אמינות כמו שהוא דורש מהנהג להתרגל לגיר עם "רצונות" משלו, שמנסה להתאים עצמו לנהג- לפעמים יותר מידי. נכון שבשנתונים המוקדמים היו פה ושם בעיות אמינות עם הגיר, אך זה לא משהו גורף ועם השנים הוא השתפר.

אם תקרא טוב, טוב (ואכן ניכר שעשית חיפוש), תראה שמרבית האנשים שהיה בבעלותם ה206xs היו מרוצים בהחלט וכמעט ולא נתקלו בבעיות אמינות רציניות ובכללם גם אני.

אל תתפזר יותר מידי: קודם כל תחליט אם רצונך רק ברכב אוטומטי או שידני גם בא בחשבון. אם רוב נסיעותיך בעיר אכן האוטומט יהיה יותר נוח על חשבון צריכת דלק גבוהה יותר (לא בהפרש גדול), ועם סיכוי כזה או אחר לשיפוץ\תיקון גיר שיעלה יותר יקר מגיר רגיל. מצד שני לא יהיה לך בלאי מואץ של קלאץ למשל, בידני, ופחות עצבים באיילון וגהה.

אין לך מה לחשוש מהגיר האוטומט הרציף של הפונטו, וזאת מניסיונם של כמה מחברי שאחד מהם החליפו אצלו גיר אחרי 8 שנים שהרכב היה על הכביש ולדעתי זה סביר בהחלט.

כמו כן סיכוי טוב למצוא רכב שהגיר שלו כבר הוחלף\שופץ ואז בכלל אין בעיה.

לסיכום, בסכום הזה ובדרישות האלו: אם אוטומט אז פונטו דגם הELX בעל ה80 כוחות סוס. כאשר גם הגטס GLS בלבד, היא בחירה טובה: אומנם פחות חסכונית מבחינת דלק, אך אמינה מאוד וזולה מאוד להחזקה, וכך גם הדגם הידני של הגטס ברמת האבזור הזו, (אל תתקרב לדגם הGLF ה"ספרטני" והלא בטיחותי).

ואם גיר רגיל עסקינן, אז 206 גם ה75 כ"ס, ובעיקר הXS הספורטיבית יותר,החזקה והמאובזרת יותר, והמתגמלת הרבה יותר. כאשר גם הפונטו הידנית (שוב עדיף דגם ה80 כ"ס) היא בחירה טובה.

לדעתי מה שתמצא בשנתון הכי גבוה ובמצב הכי טוב, לך עליו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גבי: תודה, שלחתי לך הודעה פרטית.

לוטי: תודה שהעמדת דברים על דיוקם, גם לי היה ידוע שגם ל- XT 1.6 יש 110 כ"ס.

אם כן מספר שאלות:

1) האם קיים בכלל ל- 206 מנוע 1.6 שהוא פחות מ- 110 כ"ס? ז"א האם בוודאות כל פעם שאראה XT 1.6 אוכל לדעת שמדובר במנוע 110 כ"ס?

2) אני יודע שאומרים על הפונטו ספייס שהצריכה הממוצעת שלה עומדת על 1 ל- 16, 17 שזה חסכוני ביותר. על ה- 206 לעומת זאת לא שמעתי על נתוני צריכה ממוצעים (רק בינערוניים שמישהו כתב פה על ה- XS שעומדים לטענתו על 1 ל- 14.5). מישהו יכול לשפוך אור בנושא?

3) לוטי, מה דעתך על XS 2001 כמו שמציע לי גבי, בהתחשב שמדובר ביד 1 וקילומטרז' נמוך (92 אלף)? איפה כדאי לי לשים את הדגש - על היד והקילומטרז', או שחשוב יותר השנתון - לעלות למשל ל- 02/03 אפילו עם 120 אלף ק"מ יד שנייה או שלישית, בהנחה שבשנתונים הגבוהים יותר תוקנו הליקויים הישנים? (לשם המחשה מצאתי XT 1.6 שנת 2003, יד 2 אוטומט, גם כן 92 אלף ק"מ, המפרסם טוען שהיא צורכת 1 ל- 15, והיא במסגרת התקציב שלי)

כמו שאתם רואים לפי השאלות אני נוטה ל- 206 כרגע. עדיין לא הבנתי למה רק ה- XS אופציה טובה ולא ה- XT הנפוצה יותר (למרות שהבנתי שהאיבזור פשוט יותר... למען האמת מושבי ספורט זה בדר"כ אומר מושבים מאוד נוקשים, ואני לא אוהב מושבים נוקשים ממילא, זה לא נוח לטעמי).

בכל מקרה אני לא נעול, אני רק נוטה ומצמצם חיפושים. אשמח להמשיך לשמוע תובנות, חיזוקים והפרכות נוספות מכולכם.

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296034&highlight=loty

זהו הקישור לסיכום השנה שלי עם הxs שהייתה לי, כמו כן אתה מוזמן לקרוא את הסיכום של "צביקה פיק" שעדיין מחזיק בxs מודל 02.

לדעתי זה יכול לענות לך על 90% מהשאלות.

חוץ מזה, משנתון 01 התחזק מנוע ה1600 מ90 ל110מ כ"ס, חשוב לשים לב לתפר (כאלו שאומנם 01 אך עדיין עם המנוע הישן).

לxs (שהוא הדגם הידני של מנוע ה1600) ערך מוסף בדמות רכב ספורטיבי, 3 דלתות, גריל מעט שונה, וכן באבזור האופטימלי מתקבל רכב ממש יפה: חלון שמש ענק, מגנזיום, ספוילר, סופית אגזוז, פנסי ערפל, שעוני ספורט לבנים עם מד טמפ' שמן, הגה וידית הילוכים עם ציפוי עור, וכיסאות הספורט שהם ממש, אבל ממש נוחים. כמובן ישנו גם האיבזור הבטיחותי: 4-6 כ"א, ABS ו4 כוכבי ריסוק.

בנוגע לתצרוכת דלק היא משתנה בהתאם לאופי הנסיעות (עירוני\ בינעירוני, "לחיצות"\רגוע וכדומה) ויכולה לנוע מ1-10 ועד 1-15.

בנוגע לרכב המדובר, אני לא רוצה להיכנס לעניין ממליץ או לא, אך על פניו הנתונים המוצגים לרכב בשנתון כזה הם מצוינים, ואם הרכב מטופל ושמור, אזי מדובר ברכב העונה להגדרה "מציאה".

גם יד 2 ואותו הק"מ למודל 03 נשמע טוב מאוד, הכל שאלה לאן אתה מכוון אוט' או ידני. תיסגר על זה ואז תתחיל לבדוק את האופציות הרלוונטיות. כתבתי לך מה לדעתי האופציות בכל גיר שתבחר.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תודה על הלינק, קראתי.

אני מבין שדוחקים בי בצדק לבחור אוטומט או ידני, העניין הוא שזה לא בראש סדר העדיפויות שלי. לכל אחד היתרונות שלו, הרי האוטומט נוח יותר, והידני חסכני יותר. מה שעומד בראש מעייני אלו דברים כמו השנתון, קילומטרז', תאונות. במילים אחרות, אני מוכן להתפשר על סוג הגיר לפה ולשם כל עוד אקבל שקט ושלווה משאר הפרמטרים. אני רוצה להנות בשנים הקרובות מראש שקט בצד המכני, כי להוסיף ג'אנטים וכו' אני תמיד אוכל.

אז בגדול, ממה שאתה מספר אני מבין שיתרונות ה- XS הם בעיקר מראה טוב / פוזה וגם קצת בטיחות. אין ספק שאעדיף את ה- XS, אבל נראה שגם ה- XT היא אופציה, בייחוד בהתחשב בעובדה שאין לי זמן של חודשים לצוד אותן ברחבי הארץ.

פורסם

טוב, אז מצאתי את "פרוספקט" הרכב מיום הקניה (כזה אני, יש לי עדיין את כל מסמכי הקניה של המכונית, עם קבלות על כל הטיפולים...).

בפרוספקט (משנת 2001) עדיין מופיע ה- 206XS כ- 90 כח סוס. לקראת סוף שנת הדגם, הם התחילו להביא את ה- 110 כ"ס, וזה כאמור הדגם שיש לי.

לפחות עפ"י הפרוספקט, הדגם היחיד שהוא מנוע 1,600 הוא ה- XS , וכאמור הוא יכול להופיע ב 90 או 110 כ"ס.

מנועי ה XT / XR היו 1,400 ובעלי 75 כ"ס בלבד.

ההבדלים מבחינת אבזור :

צמיגים רחבים : 195 במקום 175

מראות מתכונות חשמלית (בדגם ה XR ידנית)

מושבי ספורט (נוחים אגב בצורה מדהימה! והם ממש לא קשים מדי)

משענות ראש גם מאחור

גימור מבד איכותי יותר במושבים

פנסי ערפל (אין ב XR)

גריל קדמי מעט גדול יותר

חישוקי מגנזיום לא נכללו באבזור - כפי שכתבתי לך בפרטי, הוספתי אותם.

אגב לגבי ביצועים : ה- XR הידני עושה 0-100 ב 13.2 שניות

ה- XT האוטומט ב- 15.4 שניות

ואילו ה- XS ב- 9.9 שניות.

וכל מי שנהג ב- XS יודע עד כמה האוטו מהנה לנהיגה ומרגיש זריז בכל הילוך בו נמצאים...

פורסם

כל הכבוד, כאלה כולם צריכים להיות. תודה על המידע וחבל שאתה לא מוכר עכשיו :)

פורסם

XS מבחינתך רק עם 110 כ"ס, 90 חלשה מידי ואני מכיר חברים שנפלו עם ה-90 כ"ס והצטערו על כל רגע שלא חיכו לאחת שמורה של 110.

עריכה: סתם לידיעה שהמחלה העקרית של הרכב היא הסאנרוף.

פורסם

אתם מנוסים אך ורק עם ה- XS? כי מצאתי 206 XT מנוע 1.6 אוטומטית (אמור להיות 110 כ"ס הרי) יד שנייה עם 90+ אלף ק"מ. ממש 2 הצעות ספציפיות בקירבתי שנעות סביב 38 אלף ש"ח (ועל אחת מרוחקת ממני רוצים 34 אלף ש"ח יד 4). אני תוהה אם ה- XT באמת כזו לא כדאית או שסתם פחות מוכרת, ואם כדאי לי לפספס מה שנראות כמציאות על הנייר בשביל XS שאולי תבואי ואולי לא מי יודע מתי.

פורסם

ידוע לי (למרות שאני מבין שכנראה שהתבטאתי בצורה שמראה שזה לא ברור לי). זה עדיין לא עונה לי ישירות על השאלה, או שאני סתם לא מבין איך זה עונה לי עליה.

פורסם

הכי פשוט, כנס ל "יד2" ותבדוק במחירון שלהם.

בדקתי למשל את שנת 2001, ושם ב 1,600 יש רק את ה- XS

אבל יכול להיות שבשנים אחרות היה 110 כ"ס גם בדגמים אחרים.

פורסם

אם לסמוך על יד2 אז XT 1.6 החל מ- 01 ועד 06 הם 110 כ"ס 9.9 שניות למאה קמ"ש.

פורסם

עדכון: טוב אז החלטתי סופית להתרכז ב- 206. כרגע המטרה היא ה- XS, אבל XT במצב מפתה ושמור בהחלט מתקבלת על הדעת. אתם מוזמנים להמשיך לכתוב לי (ולהציע לי את ה- XS השמורות שלכם :-D)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...