Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בטוח שהבנתי, הצבתם אלטו חדשה מול רכב משומש בן שלוש? (זה לא מסתדר לי עם 40K תקציב)

מה לא מסתדר לך?

אתה יכול לקנות רכב משומש ב-40K, או שאתה יכול לקנות אלטו חדשה,

ולשלם את הסכום כמקדמה, במקרה כזה תצטרך להוסיף 20K עם מימון.

אח"כ תבדוק את עלויות הנסיעה הממוצעות למשך 3 שנים.

התוצאה מעניינת.

-

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לדעתם. עשיתי פחות או יותר את אותו חישוב בינואר ובסוף קניתי אלטו חדשה. שמגיעה עוד 8 ימים!

כפיר הג'ינג'י

פורסם

הבנתי.

כמו שאמרתי - אני קונה אוטו הרבה יותר ישן והאלטו מכוערת (בעיניי) וחלשה בביצועים, אז אני לא בטוח כמה זה רלוונטי לי.

בכל אופן, כנראה שאלך על בדיקה בדינמומטר אבל אתם עדיין מוזמנים להציע לי מקומות טובים יותר :)

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

תודה תודה!

:-P מה הרכש לבסוף?

206XS כתומה, שנת 2001, 93 אלף ק"מ, יד ראשונה :)

פורסם

אייל - סיפור קצת מסובך. הגירסה הקצרה: 32K.

הגירסה הארוכה: חבר בדק בשבילי את האוטו (בלעדיי) וקבע שהוא ראוי לבדיקה. מעבר לנתונים היבשים הטובים הנ"ל הייתה גם העובדה שהצמיגים חדשים והטסט כמעט לשנה. קבעתי עם הבעלים בטלפון שבעקרון אם המצב פרפקט - אשלם 32K (מחירון לוי יצחק 30), אם הבדיקה תעיד אחרת נצטרך להסתדר. הבדיקה "גמרה" על האוטו, כאילו לא נשאר ממנו כלום, אמרו שיש גם קצה שילדה. הלכנו למוסך פיג'ו מורשה קרוב למכון הבדיקה שאמר שהאוטו בסדר גמור (בלי שום בעיות שילדה), אבל הקלאץ' דיי בלוי ויש איזו נזילה מהמחזיר שמן שם, לא משהו שמוריד את האוטו מהכביש אבל כדאי לשים לב לזה. הם אמרו גם בנוסף שיש איזו נזילה שהקורוזיה סותמת אותה, וקצת חופש בהיגוי/גלגלים (אולי אני לא מתאר את זה נכון, אני לא מספיק מבין), לא רציני. נתנו הצעת מחיר לפירוק כל חבילת הקלאץ' לטיפול בשתי הבעיות הראשונות - נזילה מהמחזיר שמן והבלאי של הקלאץ' - 3K. הבעלים אמר שבעקבות הנסיבות הוא מוכן להסתפק ב- 30K, בסוף סגרנו על 29.5K. חזרתי מהמרכז לצפון וממש כבר בחנייה של הבית הלך הקלאץ'. תיקנתי במוסך מורשה לידי ב- 3K, סט קלאץ' חדש (כולל כבל קלאץ' ושני מחזירי שמן של הציריות) ומחזיר שמן מתוך כל העסק שממנו הייתה נזילה. בנוסף בנסיעה לצפון הרגשתי שהאוטו לא בולם כמו שצריך, אז ביקשתי שיבדקו - הדיסקיות הקידמיות לא היו תקינות, החליפו לי, עוד 500 ש"ח. סיפרתי על עניין הקלאץ' לבעלים הקודם והוא היה נחמד מספיק לפצות ב- 1K. אז 29.5 + 3.5 - 1 = 32K.

סורוק - 110 כ"ס, ואפילו זה לא מספיק לי :)

פורסם

אגב ראוי לציין שמאז הטסט לא נהגתי בידני. אם יש לכם איזשהן עצות כלליות אני אשמח לשמוע..

כמו למשל - על איזה סל"ד מירבי/מינימלי מומלץ לשמור בנסיעה בשביל צריכת דלק מיטבית...

ב- 100 קמ"ש למשל המנוע כבר על 3 אלף סל"ד לפחות, ולפחות לאוזן שלי זה נשמע כאילו אני מאמץ אותו (שלא נדבר על 110, 120, 130 קמ"ש), אז מעניין אם אני סתם לא רגיל למידת הרעש ואני צריך ללמוד להתעלם או שאני באמת שורף המון דולק וגורם למנוע לבלאי...

האם כדאי לבלום ע"י הורדת הילוכים כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה או שעדיף לשחוק את הבלם בלבד.. וכו' וכו'...

אגב לגבי המנוע שמעתי שאומרים "זה רכב ספורטיבי, אל תפחד לאמץ אותו, אתה יכול להעלות הילוך בטורים גבוהים" אבל בתכלס זה סתם מנוע 1.6 של רכב משפחתי, נסעתי על 307 שהיה לה בדיוק את המנוע הזה, פשוט המרכב קל (טונה בערך) אז הרכב זריז יותר... בקיצור מי שמנוסה עם האוטו או בכלל עם ידני מוזמן לחלוק...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...