Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שכל נושא עיתונות הרכב הכתובה בארץ הינו חבית חומר נפץ , ובמיוחד שכיוון שבני, טל (וגם פרומצ'נקו לעיתים) כותבים כאן - בבקשה , בואו נניח לנושא .

יש יותר מדי שמועות/רגשות/האשמות/עצבים בסיפור הזה. בואו לא נכניס אותם גם לפורום שלנו.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...ובקשר לאטלר, היות והסגרת את "סודי" כאחד שהיה קשור ל"טורבו", אני עומד על כך שהוא היה מס' 2 בעיתון.

כמי שהיה שם, אני יכול לומר לך בודאות שזה פשוט לא נכון. אטלר היה בעל טור (מצויין), ולעתים נטל חלק במבחנים.

טל

אטלר עדיין חי וקיים, וכותב בעיתון הידוע "מקור ראשון"

http://www.makorrishon.net/

קצת בזבוז, לא?

יובל.

:turn-l:
פורסם

לעורך של "ברכב" קראו יחיאל קימלמן, לא יעקב. העיתון הופיע משנות החמישים ועד שנות השמונים. הוא הופיע בתקופה די מדהימה, כשעוד היתה בארץ תעשיית רכב, ואפילו מפעלים מתחרים, קייזר-אילין (לארק :lol: רנו דופין, קונטסה) מול אוטוקרס (סוסיתא, כרמל, טריומף), ואחר-כך אוטוקרס מול תע"ר (אסקורטים).

בברכב לא היו מבחנים השוואתיים, אבל זה העיתון היחיד שאפשר למצוא בו מבחנים לסוסיתות. הופעת טורבו הפכה אותו בבת אחת לעיתון מיושן, מכל הבחינות, זה רק מפתיע שהגסיסה שלו נמשכה יותר משנתיים.

פורסם

לארק, האם יש לך דוגמא ל"ברכב" אולי באפשרותך לסרוק ולהעלות לפורום?

שנית אהבתי את הצילום מתחת לכינויי לארק.

מעניין על איזה עוד מכוניות ערכו מבחני דרכים משנות ה50' ועד ראשית ה80'?

חג פסח שמח

שבת שלום

בכבוד רב

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

וואי בני מדהים שאתה שומר על המגזינים מלפני 40 שנה.... והמצב שלהם לא נראה רע בכלל!

יש לך בערמות את כל המגזינים מכל השנים? :p

***********אם היית טורח לחפש קצת בהודעות קודמות של בני , היית נוכח לראות שיש לו גישה לארכיון. :evil:**************

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם

שכחו לתת כאן קרדיט גם לאיש הפורום דב קרדו שבטורבו מס 1 כתב כתבה מאוד מעניינת על האוטובוסים החדשים של אותה תקופה.

מישהו כאן היה בערבים שאירגן טורבו במועדון התיאטרון בת"א שבו הציגו סרטי מרוצי ראלי ופורמולה 1?זה היה בערך בשנת 84-5

פורסם

הייתי אומנם בן 16-17 אז אבל ייצא לי להיות בערבים האלה-היה נהדר! חובבי הרכב והמרוצים היו אז מעטים יחסית,בטלוויזיה הישראלית כמעט ולא היתה היתייחסות(לא שהיום יש...)וזו היתה האופצייה היחידה.אני עוד זוכר את המלחמה שניהל טורבו כדי לשדר את מירוץ 24 השעות שהישתתף בו פרדי פרייהוף(הגיע למקום שלישי)שייצג בין היתר את ישראל,במלחמה שיחררו להם 45 דקות שידור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הדבר הבולט מכל הוא ששום דבר לא השתנה בגישת הממסד.

שני עשורים עברו ומה השתנה?

טורבו 1 - ד"ר משה בקר:"להוריד את האחריות מהנהג".

מירוץ מכוניות בשידור ישיר בצבע. בקרוב אצלנו?

אוטו 1 - שרי ממשלת ישראל נוסעים על 121 קמ"ש (ויש כאלה שיותר).

תעשיית הרכב והספורט המוטורי התקדמו בצעדי ענק (בעיקר בהיבט הבטיחות).

ואיפה אנחנו נשארנו? מדשדשים בביצה... :(

עצוב.

MCS 2008

פורסם

turbo

תודה לבני על השערים. לי יש בבית רק גליון אחד.

מבחני הדרכים התחילו שם רק בשנות השישים, וגם אז, בהתחלה רק כציטוטים ממבחנים בחו"ל. אני זוכר שקראתי שם למשל מבחן מתורגם של חיפושית מול אסקורט דור ראשון. לא זוכר מי ניצחה, אבל זה לא היה חד משמעי. זה די הדהים אותי, כי האסקורט היתה מכונית הרבה יותר מודרנית.

המבחנים ברובם מורכבים מהמון ציונים, כאילו משהו מדעי, ובטח לא כל-כך מהנה לקריאה. הכיף זה לראות מכוניות שהיום הם ענתיקות במבחן צרכני כשהיו חדשות. מה שעוד מפריע הוא השפה הארכאית (זה אחד הדברים שישר מרגישים הבדל בגליון הראשון של טורבו, שבאוצר המילים ובתרגומים שלו למושגים לועזיים משתמשים כתבי הרכב עד היום, כולל כתבים שמקבלים התמוטטות עצבים מאיזכור שמו של אהרנוביץ). אין גיר אלא ממסרה, למשל. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה.

נ.ב - הצילום מתחת לכינוי שלי הוא של קלאסיקה אחרת, שכל מי שצפה כילד ב"חלוצי החלל" בערוץ 1, יזהה

פורסם

turbo

תודה לבני על השערים. לי יש בבית רק גליון אחד.

מבחני הדרכים התחילו שם רק בשנות השישים, וגם אז, בהתחלה רק כציטוטים ממבחנים בחו"ל. אני זוכר שקראתי שם למשל מבחן מתורגם של חיפושית מול אסקורט דור ראשון. לא זוכר מי ניצחה, אבל זה לא היה חד משמעי. זה די הדהים אותי, כי האסקורט היתה מכונית הרבה יותר מודרנית.

המבחנים ברובם מורכבים מהמון ציונים, כאילו משהו מדעי, ובטח לא כל-כך מהנה לקריאה. הכיף זה לראות מכוניות שהיום הם ענתיקות במבחן צרכני כשהיו חדשות. מה שעוד מפריע הוא השפה הארכאית (זה אחד הדברים שישר מרגישים הבדל בגליון הראשון של טורבו, שבאוצר המילים ובתרגומים שלו למושגים לועזיים משתמשים כתבי הרכב עד היום, כולל כתבים שמקבלים התמוטטות עצבים מאיזכור שמו של אהרנוביץ). אין גיר אלא ממסרה, למשל. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה.

נ.ב - הצילום מתחת לכינוי שלי הוא של קלאסיקה אחרת, שכל מי שצפה כילד ב"חלוצי החלל" בערוץ 1, יזהה

ארגוס?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ארגוס?

Phaser gun... :)

פורסם

ארגוס?

אכן, זוהי הארגו, או כמו שהיא נקראת בסידרה המקורית space battleship yamato

אף פעם לא ראיתי את הסוף: הם הצליחו להגיע לאיסקנדר?

פורסם

ארגוס?

אכן, זוהי הארגו, או כמו שהיא נקראת בסידרה המקורית space battleship yamato

אף פעם לא ראיתי את הסוף: הם הצליחו להגיע לאיסקנדר?

האמת, אני כבר לא זוכר. :cry: זה היה לפני הרבה זמן.

וזה fizban כתב! :wink:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...