Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אני לא טועה היא הופיעה באחד הגליונות היותר מוצלחים, גיליון שהיה בו את הכתבה "למה כל אחד צריך מכונית ספורט" עם ה E-TYPE והסופר 7 בשער.

גליון 30 אם אני לא טועה...

הגליון שגרם לי לעשות מנוי, והפך את הסופר 7 לחלום הרטוב הקבוע שלי. :wink:

פורסם
פעם ידעו לעשות שערים למגזינים.... :D

רוני

יו המגזין הזה עלה 5 שח?? אני מוכן לשלם עליו היום 150 שקל

פורסם

radarjedi- כן רוני אהרונוביץ הספיד אותו את ז'יל וולנייב כותרת הכתבה "וולנייב ,רצח או התעבדות", עכשיו לאחר עיון קצר במספרים הרצים של הגיליונות אני נזכר כי השאלתי כמה ל ידידי ה"קוסם", וככל הנראה הכתבה הזו נמצאת,באחת הגיליונות שהשאלתי לו.

2.גם אני הייתי בתערוכה בספטמבר 1981, למישהו,יש תמונות?

3.לפניכם גיליון אוטו מספר 1 , פברואר 1986.

תמונה אוטו גיליון מספר 1.jpg

תמונה טורבו גיליון מספר 1   אוקטובר 1981.jpg

תמונה טורבו אינדקס.jpg

תמונה  אוטו אינדקס.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

יו המגזין הזה עלה 5 שח?? אני מוכן לשלם עליו היום 150 שקל

150 שקל? אין בעיה. יש לי עותק במצב טוב. אני מוכן להפרד ממנו תמורת הסכום הזה :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ראשית, רוני אהרונוביץ הוא לא חלוץ עיתונאי הרכב בארץ ו"טורבו" לא היה עיתון הרכב הראשון בארץ. קדם לו העיתון "ברכב" שיצא משנוות החמישים עד שנות השמונים בעריכתו של (יעקב?) קימלמן. זה היה מגזין של כ 50 עמודים והחל משנת 1959 היה עם שער בצבע, דבר די מסובך אז. גם עיתונאי רכב היו והזכור לי ביותר הוא יאיר קוטלר מ"הארץ" שהיה לו מדור של עמוד או שניים בשם "על גלגלים ואנשים" והו הוא עשה תחקירים די מקיפים על התחבורה כאן. אז כל קביעה גורפת, פרחי, חייבת זהירות וחייבת גם מתן כבוד לאלה שבאמת היו ראשונים.

אטלר לא היה "סתם" בעל טור קבוע בטורבו. הוא היה מספר שתיים ושותף לאהרונוביץ ולאחר מכן ערך את "טורבו". בין "זבי החוטם" שכתבו וערכו את העיתון אחרי אהרונוביץ נמצאים כאלה שכותבים בעיתוני הרכב כיום.

כל זה בלי לגרוע כלל בדבר הגדול שאהרונוביץ עשה ובדורות של עיתונאי רכב שהעמיד (ביחד עם אטלר) אחריו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ראשית, רוני אהרונוביץ הוא לא חלוץ עיתונאי הרכב בארץ ו"טורבו" לא היה עיתון הרכב הראשון בארץ. קדם לו העיתון "ברכב" שיצא משנוות החמישים עד שנות השמונים בעריכתו של (יעקב?) קימלמן. זה היה מגזין של כ 50 עמודים והחל משנת 1959 היה עם שער בצבע, דבר די מסובך אז. גם עיתונאי רכב היו והזכור לי ביותר הוא יאיר קוטלר מ"הארץ" שהיה לו מדור של עמוד או שניים בשם "על גלגלים ואנשים" והו הוא עשה תחקירים די מקיפים על התחבורה כאן. אז כל קביעה גורפת, פרחי, חייבת זהירות וחייבת גם מתן כבוד לאלה שבאמת היו ראשונים.

אטלר לא היה "סתם" בעל טור קבוע בטורבו. הוא היה מספר שתיים ושותף לאהרונוביץ ולאחר מכן ערך את "טורבו". בין "זבי החוטם" שכתבו וערכו את העיתון אחרי אהרונוביץ נמצאים כאלה שכותבים בעיתוני הרכב כיום.

כל זה בלי לגרוע כלל בדבר הגדול שאהרונוביץ עשה ובדורות של עיתונאי רכב שהעמיד (ביחד עם אטלר) אחריו.

בני ,אתה צודק בהחלט בעובדות - "ברכב" הקדים את "טורבו"בהרבה.

אבל ריאלית , אהרונוביץ' הוא זה ששנה את תרבות הרכב ממשגעון של בודדים , למשהו רחב בהרבה.

כואב הלב על כך שהוא לא הצליח לפתח את התרבות הזו למשהו בסגנון מה שיש בארצות קצת יותר מפותחות , ונשבר בשלב כלשהו (המגזין שלו ברשת , על כל איכויותיו , לא מספיק משפיע) - אבל בהתחשב בתנאים השוררים בארץ - זה הרבה.

פורסם

בני ידידי,אתה צודק בהחלט.עיתון הרכב הראשון בארץ היה ברכב ומשרדי המערכת היו ממוקמים בתחנה המרכזית הישנה(ביקרתי שם בשנת 79,כשעשיתי פרוייקט בכיתה ז)המראה היה משעשע בהחלט;העורך קימלמן ישב במשרד טחוב עם קסקט ענק לראשו,היה חסר הבנה מוחלטת לרכב(לספויילר הוא קרא ספיולה,למרכב הוא קרא קליפה ועוד צימוקים...)אפילו הספק מנוע לא ידע מהו..העיתון שרד עד שנת 84,ואז נעלם.טורבו היה ירחון הרכב האמיתי הראשון בארץ,לפחות במתכונת המקובלת כיום.בפעם הראשונה התוודענו לנושאים כמו הספק מנוע(עד אז חשבו שלמנוע 1300 יש 13 כ"ס...וזה לא בדיחה),תאוצה,מהירות מירבית וכו.בעיניין אטלר,הוא מעולם לא היה מספר 2 בטורבו,אלה סך הכל בעל טור שלרוב עסק בענתיקות בארץ מולדתו.דדוקא אני זוכר לטובה את הכתבות שלך שעסקו בנושאי תחבורה וקלאסיות,הרבה לפני שהנושא הפך להיות פופולרי.מכל "חבורת אטלר" שרדו רק הלל פוסק וגיל מלמד,השאר פשוט נעלמו...טורבו המשיך לצלוע עד 89,ואז הקים אטלר את קווטרו שהיה גרוע בדיוק כמו טורבו,ואחרי שנה וחצי נעלם גם הוא.אגב אהרונוביץ,אני זוכר כתבות שלו ב,כותרת ראשית" וב"מוניטין"שהיו ברמה גבוהה בהרבה מהמקובל אז.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מנוע 1300 עם 13 כ"ס היה מקובל אז ולא סתם. זאת היתה השיטה המקובלת בבריטניה שכידוע ירשנו ממנה את ההוויה המוטורית (ועוד דברים טובים). אלו היו "כוחות סוס לרישוי" ולכן יש ענתיקות הנקראות "מוריס 8" (8 כ"ס) או "קטר שוו" (ארבעה סוסים..). שיטת החישוב כללה את היקף הבוכנה.

לאחר מכן עברו לשיטה המקובלת כיום שהיא "כוחות סוס לבלימה".

אל תזלזל בקימלמן למרות הקסקט. הוא פעל בתנאים מאד קשים וכמעט לבד והעיתון שלו לא היה רע ביחס לתקופה.

ובקשר לאטלר, היות והסגרת את "סודי" כאחד שהיה קשור ל"טורבו", אני עומד על כך שהוא היה מס' 2 בעיתון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ובקשר לאטלר, היות והסגרת את "סודי" כאחד שהיה קשור ל"טורבו", אני עומד על כך שהוא היה מס' 2 בעיתון.

אךךךך, אטלר - הסיפורים שלו , כמו על בעל האלפא האדומה שהתעצבן עליו וירק - על חלון סגור :shock: , או אפילו הסיפור שלו על הריב בינו לבין אהרונוביץ' : "פתאום קופצים עליי בעל הבית , אשתו והכלב ז'יל (מעניין על שם מי :roll: )..."

אני לא בדיוק יודע את השורשים לריב ביניהם , ולמען האמת לא מעניין אותי - אבל כולנו הפסדנו מהריב הזה... :?

פורסם

אגב קימלמן,כמו שצינייתי ריאיינתי אותו ומראה היה משעשע...ומה לעשות,גם האיש שהיה נחמד בצורה לא רגילה,וצייד אותי בכמות של גיליונות שנימצאים אצלי עד היום.היו שם באמת דברים מקוריים כמו טויוטה "צויוצה" או מבחן דרך לדודג אריאס בשיבעים מילה...אגב אטלר,אם הוא היה מספר 2 בטורבו,מדוע הוא לא נישלח לאף סיבוב בכורה,או להצגת מכונית?מספר 2 בטורבו היה פורת ז"ל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כולם לעמוד לדקה דומיה, לזיכרו של אברהם פורת.

עם כל הכבוד לשלל העיתונאים/עורכים שהוזכרו כאן

ול"מאבקים" מיהם האנשים אשר השפיעו על תרבות הרכב/מוטורית הישראלית

לפורת ז"ל היה חלק נכבד אם לא המכובד שבהן, להכיר לנו את פלאי הטכנולוגיה

דרך כתבות , שלאחר כל כתבת טכנולוגיה שלו , אמרתי בראבו.

וכן אותן כתבות על השקות, ומבחני דרכים, שרק שפתו/והגשת הכתבה

דרך הדפים הרגשת את החום והלהט שלו, לפרפקטציוניזם, והעומק אליו הגיע בכתבות ובהסברים.

באשר למר אהרונוביץ ,כן עם כל הכבוד לאותו קימלמן, רוני עשה צעד ענק קדימה

והתווה את הדרך, למרות שנילחם בהרבה טחנות רוח בדרך, כנראה שאופיו "בגד" בו,והוא "נעלם" אל הפינה בשם netcar חבל....

נזכיר את:

טל שביט :D

דני פרומצ'נקו :D

ב.מיכאל :D

איזי רוזוב (זוכרים?) :shock:

פרדי פריהאוף- נהג מבחני דרכים,והשתתף במירוצי מכוניות (ספא) :roll:

בני ברונר(המנהל הראשון של טורבו) :cry:

ג'יאנקרלו פריני(כתב זר אומנם) :o

ג'ורג' כשר (הכתב /עתונאי רכב הבכיר בעולם כתבותיו פורסמו בטורבו/אוטו) :D

ד"ר בקר (לא זוכר את שמו הפרטי משה? אולי) :roll:

שמואל הרמתי- עמד בתווך באותם ימים בהם עזב רוני אהרונוביץ את טורבו

והיה למ"מ עורך טורבו ספטמבר 1985. :idea:

רמי גלבוע :o

רם לנדס :o (כיום מנהל חדשות ערוץ 10)

אדוארד אטלר :roll:

סיגל בן דוד - מבט נשי (השתתפה גם במירוצי אשקלון) :lol:

אם שכחתי מישהו עימו הסליחה

בכבוד רב

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
...אותה חבורת פורשי טורבו הקימה בתחילת 86 את אוטו,שהמשיך את הקוו של טורבו,עד פרישתו של אהרונוביץ ב94,שוב בעיקבות לחץ שהפעילו עליו המו"לים,לצנזר ביקורות שליליות.גם אוטו התדרדר אחרי פרישתו של אהרונוביץ,כתבי החוץ נעלמו ברבות השנים,המדריך צונזר וכולי.חבל.

חבל שאתה מדבר בלי לדעת.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אגב קימלמן,כמו שצינייתי ריאיינתי אותו ומראה היה משעשע...ומה לעשות,גם האיש שהיה נחמד בצורה לא רגילה,וצייד אותי בכמות של גיליונות שנימצאים אצלי עד היום.היו שם באמת דברים מקוריים כמו טויוטה "צויוצה" או מבחן דרך לדודג אריאס בשיבעים מילה...אגב אטלר,אם הוא היה מספר 2 בטורבו,מדוע הוא לא נישלח לאף סיבוב בכורה,או להצגת מכונית?מספר 2 בטורבו היה פורת ז"ל.

פורת היה מס. 2 ב"אוטו" , וגם , לא מהתחלה.

פורסם
...ובקשר לאטלר, היות והסגרת את "סודי" כאחד שהיה קשור ל"טורבו", אני עומד על כך שהוא היה מס' 2 בעיתון.

כמי שהיה שם, אני יכול לומר לך בודאות שזה פשוט לא נכון. אטלר היה בעל טור (מצויין), ולעתים נטל חלק במבחנים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...