Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי סובארו b4 2006 עם 150000 ק"מ לפני חודש נדלקה לי נורת תקלה ובחברה נאמר לי שזה מצביע על תערובת עשירה

system too rich בצעו ניקוי לmaf ולמצערת ואיפסו תקלה אבל אחרי שבוע זה חזר

שוב ניגשתי למוסך והוא אמר לי שכנראה אני מתדלק בתחנה עם דלק לא איכותי מספיק??? אני מתדלק רק בדור אלון.

"תתדלק רק בסונול" ניסיתי גם זה לא מנע מהתקלה להופיע

הלכתי למוסך אחר- (שני המוסכים הם מוסכים מורשים של סובארו)

שוב ניקו את הmaf ואת המצערת מפיח ואיפסו תקלה

אחד המכונאים במוסך אמר שיש מצב שאחד המזרקים מטפטף מעט ולכן התקלה מופיעה

אותי מאוד איכזב שבמוסך מורשה לא יודעים לתת לי תשובה חד משמעית מה גורם לתקלה

אציין שהרכב נוסע כרגיל, לא מגמגם או משהו בסגנון

רק שכאשר דולקת נורת תקלה' בקרת השיוט מנוטרלת

יש כאן מישהו שמכיר את התופעה הזאת??

פורסם

ניקוי חיישן MAF לא תמיד יעיל ופותר את הבעיה במיוחד בנסועה שציינת לכן שקול החלפת מד כמות אוויר בחדש.

מומלץ לבצע בדיקה עם מד-מתח לחיישן MAF לפי הוראות הייצרן לפני החלפתו בחדש.

התקלה שציינת עלולה לצוץ עקב תקלה באחד ממרכיבי מערכת להורדת פליטת מזהמים קרי חיישן חמצן/מזרקי דלק/מחשב ניהול מנוע...לכן הפיתרון אינו פשוט

איזה כייף לי :)

פורסם

אחד המכונאים במוסך אמר שיש מצב שאחד המזרקים מטפטף מעט ולכן התקלה מופיעה

לפי מה שתיארת לא נראה לי כי מזרק דולף יגרום לתקלה בנסיעה. יהיו לך קשיי התנעה במצבים מסוימים ואולי כובד מסוים בסחיבה, אבל לא בעיה בתערובת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

האם יש דרך לבדוק חיישן חמצן לבד עם אבומטר או שאני חייב סורק תקלות ?

יש לי כבל vag com מהגולף שהיתה לנו, זה יכול לעזור לי?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב חברים יש עדכון- החלפתי את שני הממירים (במקוריים כמובן) והרכב פשוט שונה לגמרי !!!

בעת הפירוק גיליתי שיש סדק ענק בסעפת הפליטה במקום לא כל כך גלוי לעין וזה מה ששיגע את החיישן למדה- ולכן היא הוחלפה מיד

טוב רק רציתי לשתף במידה ומישהו יתקל בעתיד בתקלה הזו

יום טוב לכולם

פורסם
טוב חברים יש עדכון- החלפתי את שני הממירים (במקוריים כמובן) והרכב פשוט שונה לגמרי !!!

בעת הפירוק גיליתי שיש סדק ענק בסעפת הפליטה במקום לא כל כך גלוי לעין וזה מה ששיגע את החיישן למדה- ולכן היא הוחלפה מיד

טוב רק רציתי לשתף במידה ומישהו יתקל בעתיד בתקלה הזו

יום טוב לכולם

סדק בסעפת יניקה אכן יגרום לתערובת עשירה.

אני לא בטוח שהחלפת ממירים הייתה חיונית במקרה שלך.

אך מה שאני לא מבין למה במוסך כשהתחברו לרכבך לא בדקו קריאות של חיישנים עם סורק תקלות ולמה לא התחברו עם מכשיר 4 גזים ע"מ לפתור ולבדוק את הבעיה ומיד רצו לניקוי סעפת וחיישן MAF.

לדעתי זה נשמע כמו מוסך של סנדלרים.

עוד הערה קטנה שמתי לב באיזור עבודתי שלמוסכים יש סורקים מקצועיים יקרים מאוד וכל מה שהם יודעים לעשות עם זה וגם בקושי זה רק להוציא ולאפס קודי תקלות.

המכשיר הזה שנקרא סורק תקלות יודע גם לקרוא חיישנים בזמן אמת והרבה מוסכים ומכונאים לצערי לא יודעים להשתמש בפונקציה הזו שפשוט יכולה לחסוך זמן יקר וכסף לקליינטים.

אם חיישן MAF היה מזייף זה היה ניתן לצפייה בסורק תקלות.

אם היה משיכת אויר מהסעפת זה היה ניתן לצפייה בסורק תקלות ובמכשיר 4 גזים.

אם זה היה מזרק דולף ניתן היה לראות את זה ב4 גזים.

פורסם

זה בדיוק מה שאני חשבתי כשבאתי פעם אחר פעם ואמרו לי "תשאיר את זה ככה" או "המזרק דולף זה שום דבר" ובאמת ראיתי שהם בקושי קוראים את האנגלית בלפטופ ובאופן אוטומטי מאפסים לי את התקלה- אחרי כמה פעמים הם התחילו לגבות ממני 100 ש"ח לאיפוס כדי שאפסיק לנדנד להם

לכן אחרי שקיבלתי את התשובות האלה בשני מוסכים מורשים באזור מגורי החלטתי שאני פותר את זה לבד

וכאמור לעיל אחרי שהתייעצתי עם כמה מומחים בעלי ידיים טובות

הוחלט להחליף את סעפת היניקה והממירים ואכן התקלה נפתרה כמובן שעל הדרך החלפתי מסנן אויר מקורי ובצעתי ניקוי מצערת וmaf

כל טוב

פורסם

שאלה ל BIK,

האם אחרי כל ההחלפה וניקוי המצערת הרגשתה שינוי רציני בסחיבה ובכוח של המנוע?

ולגבי המצערת איך בדיוק עשיתה ניקוי? האם פירקתה אותה?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

*עכשיו שמתי לב שכתבתי בטעות סעפת יניקה במקום סעפת פליטה איזה קטע!

אחרי הטיפול הרכב נוסע שונה לגמרי

גם שקט יותר ומגיב מהר יותר

לא פירקתי את המצערת כי אין צורך,מפרקים את הפלסטיק השחור שמחובר בבנד למצערת עצמה

אתה מבקש ממישהו שיפתח סוויץ' וילחץ עד הסוף על הגז, אתה מרסס כמות נדיבה של ספרי ניקוי מערכות הזרקה ונותן לחומר לעבוד 20 דקות לאחר מכן קח סמרטוט לבן ונקה את פנים המצערת כאשר חבר שלך שוב לוחץ על הגז (זהירות על האצבעות)

לא תאמין כמה ג'יפה יוצאת משם ממש פיח

בנוסף מומלץ לנקות בזהירות גם את הmaf וזהו

בהצלחה

• תוכן חדש...