Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לרכוש רכב חדש בפעם הראשונה בחיי

ומבקש ללמוד קצת מנסיונכם :

1. האם זכותי לקבל נסיעת מבחן. להיכן כדאי לקחת רכב לנסיעה, ולכמה זמן אפשר לקבל? והאם יש ליווי ?

2. האם ניתן להתמקח על מחיר הרכב ,ואו ניתן לקבל תוספות. עד כמה ניתן להוריד, ואיזה תוספות כדאי לבקש?

3. מתגובות של קונים בפורום הבנתי שבחלק מהמיקרים ,ניתנים תוספות מאיכות הכי ירודה, כדי לצאת ידי חובה, ואצל אחרים אחרי ששילמו את הכסף הם היו צריכים לרוץ ולהתחנן כדי לקבל את מה שהובטח להם, איך כדאי להתמודד במיקרים כאלה?

4. האם יש הבדלים במחירי הרכבים בין הסוכניות ?

5. אחרי שהרכב שהזמנתי מגיע ,מה חסר כדי שאוכל לנסוע ברכב, נאמר לי בטוח מקיף, האם יש עוד דברים?

6.האם יש לכם עוד טיפים?

תודה

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לרכישת רכב חדש (מהסוכנות).

1. בהחלט. אף אחד לא מצפה שתרכוש רכב מבלי לנהוג עליו. קיימים רכבי הדגמה של רוב הדגמים הפופולריים יותר בישראל - אבל גם אם אין מכונית זמינה (במקרה של מכוניות יוקרה, למשל), אם תפגין רצינות ישיגו לך נסיעת מבחן (ברכב של לקוח או אפילו בנסיעה לחו"ל). בנסיעת המבחן חשוב לוודא שהרכב מצוייד במנוע ובתיבת ההילוכים שאתה מעוניין בה, ולא להתפתות לאבזור (שבדרך כלל גבוה ברכבי ההדגמה). ברוב נסיעות המבחן קיים ליווי של נציג מכירות, והיא מתבצעת בסביבת אולם התצוגה. נסיעת מבחן ממוצעת אורכת כחצי שעה, אבל אם אתה יודע להפגין רצינות (ובתלות בסוג הרכב) תוכל לקבל את הרכב לתקופה ארוכה יותר ואפילו ללא ליווי של נציג המכירות. רצוי כמובן לנסוע באיזורים מוכרים לך, כדי שתוכל לשפוט את ההתנהגות, הנוחות והביצועים של המכונית ביחס לסטנדרטים המוכרים לך.

2. תלוי ביבואן. חלק מהיבואנים נוקטים בעמדה של מחיר קבוע (דלק מוטורס) וקשה מאוד - עד בלתי אפשרי - להוריד את המחיר. יבואנים אחרים שמחים להתמקח ואפילו יעניקו הנחה בלי שתבקש. דרך מקובלת לתת "שוחד" לרוכש היא מתן "בונוסים" כמו קודנית או אביזרים אחרים בהתקנה מקומית (ולפעמים גם אביזרים שמגיעים מהיצרן). הכל תלוי ביבואן - ולפעמים גם בסוכנות ובאיש המכירות המדובר, וכמובן בכישורי המיקוח שלך.

3. אם תתמקד בתוספות ה"ירודות" נוכל לתת לך תשובה מדוייקת. לא קיימת תופעה מקיפה של מתן אבזור באיכות ירודה כדי לצאת ידי חובה. בכל זאת, כדאי תמיד לשים לב לאביזרים בהתקנה מקומית.

4. עקרונית לא, אבל אם יש לך אפשרות להשיג הנחה בסוכנות מסויימת, כמובן שיווצר פער בין המחירים.

5. עליך לדאוג לביטוח חובה על הרכב (ביטוח מקיף / צד ג' הוא לא חובה מעוגנת בחוק). מעבר לכך, עליך לשלם אגרת רישוי (מתבצע במעמד הרכישה והתשלום). סע לשלום :)

6. כדאי להגיע עם אדם מבוגר או כזה שיש לו ידע במכוניות או לפחות יכולת מיקוח טובה. איש מכירות טוב יכול לשכנע אותך לרכוש רכב שאתה כלל לא רוצה. חשוב גם לא "לקפוץ" על הרכישה, גם אם מציעים לך הטבות "ליום אחד בלבד". קרא ביקורות באינטרנט (בארץ ובחו"ל), צמצם את רשימת האופציות ובסופו של דבר בצע נסיעת מבחן על המכוניות המועדפות עליך (שוב - רצוי עם מלווה שיוכל לבחון אספקטים אחרים של הרכב).

פורסם

נסיעת מבחן היא הכי חשובה. אני מתחיל ממנה ורק אחרי זה מתעניין בפרטים.

כן ניתן להבין על מה מדובר מנסיע של חצי שעה ושלא יגידו לך שזה סתם.

לא היה לי נוח בסובארו של אשתי בעת נסיעת מבחן. כעבור 5 שנים התחושה לא חלפה.

טענתי באוזני נציג של פיג'ו ש308 הייתה רועשת מאוד. הנציג טען כנגד שהם הוסיפו 12 קילו של חומרי בידוד לאומת 307 ואני מדבר שטויות. היום יש לנו אותה במשפחה דרך ליסינג והיא אכן מאוד רעשנית.

לפני שנה רציתי לקנות קיה סיד. אחרי נסיעת מבחן שגרתית עשיתי הזמנה אבל לא הייתי סגור על עצמי.

ביקשתי נסיעה יותר ארוכה. כמובן שזה אפשרי רק בצהרי יום חול.

ביקשתי גם רכב שעשה אי אלו קילומטרים ולא מהניילונים כפי שהיה בנסיעות מבחן. בעקבות נסיעה זאת ביטלתי הזמנה, כאשר הגה טלסקופי קרס לי פעמיים והיה קרקוש ברכב שעשה 12 אלף קילומטר. גם הגיר הראה "בור" בתאוצת ביניים בין 80 ל100.

נסיעת מבחן הכי הזויה הייתה לי עם אלפא 147 כשקבלתי מפתחות בבוקר ואפילו לא שאלו מתי אני מחזיר אותה.

בדלק מוטורס זה היה 15 דקות על השעון. עם יחס כזה לא נראה לי שאני אקנה מהם אי פעם.

פורסם
נסיעת מבחן היא הכי חשובה. אני מתחיל ממנה ורק אחרי זה מתעניין בפרטים.

כן ניתן להבין על מה מדובר מנסיע של חצי שעה ושלא יגידו לך שזה סתם.

לא היה לי נוח בסובארו של אשתי בעת נסיעת מבחן. כעבור 5 שנים התחושה לא חלפה.

טענתי באוזני נציג של פיג'ו ש308 הייתה רועשת מאוד. הנציג טען כנגד שהם הוסיפו 12 קילו של חומרי בידוד לאומת 307 ואני מדבר שטויות. היום יש לנו אותה במשפחה דרך ליסינג והיא אכן מאוד רעשנית.

לפני שנה רציתי לקנות קיה סיד. אחרי נסיעת מבחן שגרתית עשיתי הזמנה אבל לא הייתי סגור על עצמי.

ביקשתי נסיעה יותר ארוכה. כמובן שזה אפשרי רק בצהרי יום חול.

ביקשתי גם רכב שעשה אי אלו קילומטרים ולא מהניילונים כפי שהיה בנסיעות מבחן. בעקבות נסיעה זאת ביטלתי הזמנה, כאשר הגה טלסקופי קרס לי פעמיים והיה קרקוש ברכב שעשה 12 אלף קילומטר. גם הגיר הראה "בור" בתאוצת ביניים בין 80 ל100.

נסיעת מבחן הכי הזויה הייתה לי עם אלפא 147 כשקבלתי מפתחות בבוקר ואפילו לא שאלו מתי אני מחזיר אותה.

בדלק מוטורס זה היה 15 דקות על השעון. עם יחס כזה לא נראה לי שאני אקנה מהם אי פעם.

סתם מתוך סקרנות, אז איזה רכב כן קנית, אם קנית, בסוף? :roll:

פורסם

-אני סגור על פורד פיאסטה ומבין שדלק מוטורס הם היבואנים

אני מבין שהם נוקשים מאוד ,יש עוד אנשים עם ניסיון איתם?

-מה לנבי ביטוח חובה שיש לי האם אני עושה לו הסבה לרכב

חחדש או שצריך לבטל ולהוציא חדש?

- יש המלצות איפה כדאי לעשות ביטוח מקיף?

פורסם

מה הסיבה שבחרת דווקא בפיאסטה? לא שולל את בחירתך חלילה אך ייתכן ויש אלטרנטיבות טובות יותר.

האם עיינת קודם לכן בכל תגובות ושרשורי הפורום לגבי רכבים בקטגוריה?

לגבי הביטוח חובה אתה יכול לעשות הסבה, לפחות אצלי בחברת איילון ביצעו את זה כשעברתי מרכב לרכב וזאת לאחר הקפאה של 3 חודשים.

לגבי המקיף - תבצע היכן שיוצא לך הכי משתלם (שים לב לא הכי זול) בסופו של דבר במקיף אתה צריך לבדוק היכן החברה שנותנת לך הכי הרבה ביחס למחיר.

Confidence In Motion

פורסם

הפיאסטה רכב מעולה, הסופרמיני הכי נמכרת באירופה!

אומנם בארץ המכירות שלה הן לא להיט בלשון המעטה, ככה שאני מאמין שיש על מה לדבר, אפילו שאלו דלק מוטורס

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

הפיאסטה רכב מצויין וכמו שציינו לפני הרכב הנמכר מיסוגו באירופה! בהחלט רכב מצויין מה גם שיש אנשים מהאתר שציינו שיש מבצע כולשהו ואפשר לרכוש את הרכב ב-105K .

פורסם

עוד שאלות למי שכבר רכש רכב חדש:

1.מה דורש ממני המוכר לאחר שהחלטתי לרכוש, מבחינת ניירת(חוץ מביטוח חובה)?

2. כמה קילומטר במונה נחשבים לסבירים?

3.מבחינת תשלום למוכר (חוץ מתשלום אגרת רשוי- דרך אגב כמה זה יוצא בערך?).

איך מתבצע התשלום על הרכב, האם אני משלם משהו על החשבון, עד שהרכב מגיע?

האם יש סיכוי שאקבל רכב על המקום?

האם המוכר מחתים אותי על משהו, והאם יש לי זכות להכניס סעיפי זהירות מצידי?

4. . איך אני שומר על זכותי לקבל אוטו ללא שריטות או דפיקות של ההובלה?

5. מהתגובות שקיבלתי אני מבין שיש סיכוי נמוך לקבל מהם הנחה או תוספת כלשהי?

6. האם יש עוד סוכנויות שלהם חוץ מיצחק שדה בת"א?

7.לשואלים על הבחירה- התרשמתי שהרכב הזה נותן תמורה טובה יותר על התשלום,

היצרנים השקיעו הן בתכנון והן בעיצוב ובחומרים ,יותר מאחרים. ואם כבר קונים חדש

אז שנהנה ממנו כמה שאפשר, הוא לא מושלם ,המנוע קצת חלש ומי שמחפש ביצועים

עשוי להתאכזב.

• תוכן חדש...