Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אודי A3 - מתלבט לפני רכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהרצתי חיפוש בפורום,עדיין נשארתי עם סימני שאלה . הרכב הוא אודי A3 ,אפשרי אוטומט ואפשרי טורבו.מה שיהיה במצב

טוב יותר :-)

אין ספק שהוא יפה,הגרמנים יודעים לייצר מכוניות,אבל הייתי מעוניין לשמוע מבעלי רכב זה חוות דעת.

האם הוא באמת יקר לתיחזוק? האם הביטוח יקר? חלפים? איך חווית הנהיגה? דגשים מסויימים או "מחלות" ידועות שיש?

תודה רבה ושבוע טוב!

פורסם

ביטוח יקר, גיר רגיש, מנוע ה1.8 טורבו אמין מאוד במידה ושמרו עליו ועל הטורבו.

בעיות ידועות נוספות הן רגישות מערכת הABS, צניחת ריפוד הגג, פנלים פנימיים מתקלפים, משענת היד של הנהג לפעמים נישברת בחיבורים.

נהיגה מנותקת יחסית, מוצקה אך נוחה.

כח בגרסת הטורבו נעה בין סבירה בסטאנדרטית למצויינת (הכל יחסי כן?) במשופרות.

צריכת דלק סבירה, עלות חלקי פח יקרה אבל לא נוראית.

פורסם

הרכב טיפה פחות חד מבחינת ניהוג ביחס לגולף אבל יותר נוח.

עלויות תחזוקה זהות לגולף בהנחה שלא מטפלים בצ'מפיון שם אתה מקבל "מס אאודי" כלומר משלם יותר על אותו דבר.

המחלות זהות גם הן, למרות שריפוד הגג בגולף מחזיק קצת

מבחינת ביטוח, זה מפתיע אבל הביטוח של אאודי "טורבו" זול יותר מאשר גולף GTI מקבילה (למשל) [גם בישנות ואפילו בחדשות מהמודלים האחרונים -פער של 2500 שקל במקיף לטובת A3 TFSI מול גולף GTI דור 5 (ככה שמעתי :))]

נ.ב.לדעתי האאודי קצת יותר איכותי מבחינת פלסטיקה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הרכב טיפה פחות חד מבחינת ניהוג ביחס לגולף אבל יותר נוח.

עלויות תחזוקה זהות לגולף בהנחה שלא מטפלים בצ'מפיון שם אתה מקבל "מס אאודי" כלומר משלם יותר על אותו דבר.

המחלות זהות גם הן, למרות שריפוד הגג בגולף מחזיק קצת

מבחינת ביטוח, זה מפתיע אבל הביטוח של אאודי "טורבו" זול יותר מאשר גולף GTI מקבילה (למשל) [גם בישנות ואפילו בחדשות מהמודלים האחרונים -פער של 2500 שקל במקיף לטובת A3 TFSI מול גולף GTI דור 5 (ככה שמעתי :))]

נ.ב.לדעתי האאודי קצת יותר איכותי מבחינת פלסטיקה.

זה בגלל הכיתוב GTI, בחברת ביטוח מסויימת חתם אחד גאון יצר מצב אבסורדי שבמשך חודש שלם עד שעלו על הטעות שבו פרמיה לאיביזה "ספורט" 1.4 הייתה יקרה ב28% מאשר לאיביזה .FR

פורסם
על איזה שנתון מדובר?

אם הוא אמר 1.8T אז בטח מדובר על איזו 99-2003.

EL, עקרונית הרכב זהה מכאנית לגולף GTI אז אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

זה בגלל הכיתוב GTI, בחברת ביטוח מסויימת חתם אחד גאון יצר מצב אבסורדי שבמשך חודש שלם עד שעלו על הטעות שבו פרמיה לאיביזה "ספורט" 1.4 הייתה יקרה ב28% מאשר לאיביזה .FR

כנראה, אבל זה מאוד תלוי בחברת הביטוח.

על הגולף GTI MK4 שלי , קיבלתי הצעות גבוהות אבל עם קצת מאמץ מצאתי סוכנות ביטוח שהצליחה לתת לי מחיר נמוך (פוליסה של מנורה).

מדובר על כ2600-2700 לביטוח מקיף ו1200-1300 לחובה שאלו מחירים בריצפה לפוליסה שהיא טובה.

מבחינת MK5 מול A3 המקבילה, באמת פוליסות של אותה חברה יכולות לעלות גם 2000 ש"ח יותר ביחס לגולף המקבילה. אבל שוב,

עם הרבה מאמץ וחפירות אפשר להגיע למחיר טוב, אבל לפי שואל השאלה , השנתונים האלה לא רלוונטיים כי ה1.8T יותר מתאים לשנתונים הנמוכים יותר (הוא חזר בשנת 2007 או 2008 אבל בתצורת TSI )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אופק, אל תזכיר לי את זה...

גם אני סבלתי בנושא הזה מתג "ספורט" על האיביזה 1.6.

מבחינת חברות הביטוח זה שווה ערך לאיביזה FR, למרות שיש שם מנוע 1.6 ולא 1.8T...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

האמת שחשבתי דווקא לרדת הפעם מנושא ה"ספורט" וה"GTI" והטורבו למינהם וללכת דווקא על הגירסא האוטומטית

הפשוטה. מנוע 1600 נראה לי מספיק. הבעיה ששמתי לב שקשה למצוא אחת במצב טוב,ממש כמו רכב ספורט. צריך סבלנות...

פורסם
מה לגבי ה-1.8 לא מוגדש?

בהחלט אופציה. כמו שאמרתי,מה שיבוא-סבבה,העיקר שתהיה שמורה (מכל הבחינות)

• תוכן חדש...