Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

ברשותי ג'אסטי 92, 1200 סמ"ק ידנית. קניתי את האוטו יד 5, אינני יודע הרבה על עברו והוא ברשותי 8 חודשים, ומאז שהוא אצלי אני משתדל לטפל בו עד כמה שניתן.

אז.... מה קרה?

אני מתגורר באזור חדרה. ביום שישי ירדתי עם הרכב לים המלח. הוא היה יחסית עמוס בציוד ונשא שלושה אנשים. 5 דק' דרומית לצומת פלוגות עצרתי בתחנת דלק למס' דקות לצורך התרעננות, והשארתי את הרכב מונע. כאשר רציתי להמשיך בנסיעה אני מגלה שחום המנוע מרקיע שחקים דיי מהר ומתחיל לצאת עשן ממתחת למכסה מנוע. כיביתי את הרכב, אך היה זה מאוחר מדי: כמעט כל המים הירוקים נזלו על הכביש. לאחר פתיחת מכסה מנוע התברר לי שהמים פרצו בלחץ כאדים מאיזור הקרבורטור. הזמנתי גרר ושלחתי את האוטו הבייתה.

מה שמוזר זה שהגרריסט הוריד את האוטו מהגרר ברוורס....

הערה חשובה: יומיים לפני הנסיעה מילאתי בטעות שמן מנוע 15/40 במקום 20/50

שאלותיי:

1. האם הטעות עם השמן תרמה/גרמה לתקלה?

2. מה יכול להיות הנזק, והאם בכלל יש טעם לנסות לתקנו, בהתחשב בכך שעלות הרכב היא כ3000 ש"ח?

פורסם

ידידי השמן לא גרם למה שקרה.

האם המאוורר של הרדיאטור היה תקין ופעל?

האם הרכב היה מאבד מיים באופן קבוע?

לגבי התיקון

בעד כי גאסטי זה אחלה רכב

נגד כי התיקון אם יבוצע באופן איכותי יעלה כמו הרכב ואף יותר, אף אחד לא מבטיח ששאר המכלולים של הרכב תקינים מה שעלול להתגלות כבור ללא תחתית.

פורסם

1. המאוורר תקין ועובד

2. הרכב היה מאבד מים, אבל מדובר בכמות מאוד מזערית. כשזה קרה, פרץ מין זרם אדים דרך איזו נק' אטימה בקרבורטור, ולאחר התקררות הגז והפיכתו לנוזל ניתן היה לזהות את החומר בוודאות כמים הירוקים (וכמובן שהרדיאטור התרוקן..)

אני עדיין מנסה להבין מה המסלול המשוער שעברו מי הקירור ומה הנזק שייתכן ונגרם.

עדיין לא עברתי על כל הצנרת, ואני לא פוסל שהראייה תיעתעה ופרץ האדים נפלט למעשה מצינור עם חור קטן שלא עמד בטמפ'

פורסם

שלום רב!

גם לי יש ג'סטי מודל 94 ידנית 1200. (אחלה אוטו!)

לגבי חום מנוע כפי שכבר קבלת המלצות צריך לבדוק את נושא המאוורר אם הוא נכנס לפעולה בזמן.

אחד מנקודות התורפה הוא התרמוסטט. חשוב לבדוק את תקינותו ורצוי שיהייה מקורי .

לאחרונה החלפתי נוזל קרור (קניתי נוזל כחול שהוא קצת יותר יקר) ובאותו שלב פתחתי לוודא את מצב הטרמוסטט. הסתבר שאין תרמוסטט.

זה הסביר את החיווי של מד הטמפ' שהיה תמיד על מניימום ורק בעצירות ממושכות היה מתחיל לעלות לכיוון אמצע המחוג.

בכל מקרה ממתין להזדמנות לקנות תרמוסטט מקורי ולהתקינו ברכב.

לגבי הערכת נזקים וכדאיות :לדעתי אם מצב הרכב טוב מבחינת שסי ופחחות, אז תיקון מנוע בעלות לא גבוהה תחזיר את האוטו

לתפקוד ושרות נאמן.

חש שמח!:-)

צ'צ'יק

פורסם

1. המאוורר נכנס לפעולה בזמן - 100%

2. תרמוסטט אני אבדוק (קודם עליי לזהותו ברכב, ואודה מראש על הכוונה היכן הוא נמצא, כיצד אני מפרק ובודק). אכן יש לי את אותה בעיית התחממות כללית: בזמן נסיעה המד נמצא בקושי ברבע ובעת עצירה ממושכת עולה כמעט עד לחצי. בגלל זה גם הופתעתי באותו יום שזה קרה

3. בגדול הרכב במצב טוב. אני שומר עליו מבחינה מכנית כאילו היה פרוייקט גמר שצריך להגיש...

פורסם

לאחר בדיקה יסודית של הצנרת:

צינור שמוביל את המי קירור מהמנוע לרדיאטור חימום נסדק מאוד באיזור נק' החיבור למנוע, וראיתי שהמים נוזלים משם כמו ברז.. אני מניח שמשם יצא זרם האדים.

משום מה המאוורר כבר לא עובד. ייתכן שבמהלך הנסיעה הוא נדפק וזה מה שהקפיץ את החום וגרם לסדק בצינור.

כיצד אני מזהה אם צריך אטם ראש מנוע?

פורסם

שלום רב !

ברשותך אקצר ואפנה לעיקר ולא לתפל, ואתייחס לתגובתך האחרונה והמעודכנת:

ראשית עלייך, לוודא באם ניתן להחזיר את הקצה יציאת מים לעבר רדיאטור חימום, שנשבר לכשרות, ואם כן לעשות זאת, להוסיף מי קירור חדשים, להתניע את הרכב, להמתין עד לכניסת המאוורר החשמלי לפעולה(בדרך כלל כאשר המחוג חום מגיע לאמצע הסקאלה), להמתין עד לסיום עבודתו, ואז לבצע נסיעת מבחן קצרה, ומעט מאומצת, על מנת לוודא שלא נוצרה בעייה בלתי הפיכה במנוע, שגורמת לחוסר סחיבה, צלצולים, ופליטת עשן לבן מצינור הפליטה, ו/או חדירת מי קירור לשמן, ובאם לא קיימת בעיית אובדן מי קירור לאחר נסיעת המבחן.

במידה והכל תקין וחיובי, סע לשלום, אין כמובן קשר לצמיגות השמן, ולבעיות שהזכרת, אם כי מומלץ שמן בצמיגות 20/50.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז ככה:

טיפלתי בצינור חיבור בין המנוע לרדיאטור חימום - הדליפה נעצרה

העניין עכשיו שהוונטה לא עובדת. בחיבור ישיר למצבר היא עובדת, ובבדיקה פשוטה ראיתי שהתרמוסטט תקין.

זה משאיר את היוניט... איך אני בודק אותה?

תודה!

פורסם

שלום רב !

כשאתה כותב טיפלתי בצינור החיבור מהמנוע לרדיאטור חימום אתה מוכן לפרט מה עשית, האם יש סכוי שחסמת מעבר מים לאזור יוניט מאורר הקרוב לקרבורטור באזור ראש המנוע?

יוניט הפעלת נאורר לא מתקלקל מהיום למחר, בוודאי לא בגלל טראומה דשל התחממות בגלל חוסר מים, ברגע שיוניט מאורר(טרמו סוויץ) טבול במי רקירור, עם הגעת טמפרטורת המים לתחום המוגדר על ידי היצרן, ותחום הטמפרטורה ראשום עליו(כ89 מעלות כמדומני), היוניט סוויץ סוגר מעגל חשמלי ומפעיל את המאוור, מבדיק על ידי זרם ישיר למאורר נתברר שהוא תקין, עכשו בדוק באם מגיע מתח חשמלי תקין ולא רופף לקונקטור המחובר ליוניט, נסה לקצר על ידי חיבור שני הקונקטרים המובילים ליוניט, כשמתג ההצתה פתוח, ובדוק האם המאורר נכנס לפעולה, אם כן בדוק חשד לכיס אוויר באיזור יוניט המאורר , מה שלא מאפשר ליוניט לסגור מגל חשמלי, ורק כצעד אחרון ובלתי נמנע, נסה להחליף את היוניט, ליוניט עם תחום טמפרטורה המומלץ על ידי היצרן, לא נמוך יותר ולא גבוה יותר(כמו הישן).

בהצלחה

צביקהנ

פורסם

איך טיפלתי בצינור?

פירקתי אותו לגמריי, איתרתי את הסדק/חור, חתכתי את אותו קטע בעייתי וחיברתי חזרה. לאחר הנעה וחימום המנוע בדקתי אם ישנה נזילה כלשהי מהצינור.

אתמול, עוד לפני שהתחלתי לגעת בצנרת, שמתי לב שהמאוורר לא עובד. החיבור ליוניט נראה תקין (ניערתי את החיבורים ע"מ לבדוק אם ישנו נתק)

פורסם

היי, נראה תקין זה לא מספיק, בסוזוקי של אחותי, כאשר ניתקתי חיישן כמות אויר, משכתי את הקונקטור וקרעתי אותו פנימית, על פניו ובאופן חיצוני הכל היה נראה שלם, לאחר שעתיים של התחברות למחשב וידיעה מוחלטת שהכל היה תקין קודם, הגענו לפתרון ותוך כדי חשיפת החוט ראינו שהמגע החשמלי בפנים תלוש.

אי לכך ובהתאם לזאת, בדוק את אשר המליצ לך ידידנו צביקה ובצע קצר בקונקטור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שלום רב !

בפנייך שתי אפשרויות, אחת לבדוק בעזרת נורת ביקורת, כאשר מתג ההצתה פתוח, האם יש זרם באחד מהקונקטרים המחוברים ליוניט, ואם כן לקצר על ידי חיבור שני הקונקטרים אחד עם השני מה שיגרום לסכחרת מעגל חשמלי, ויפעיל ספונטנית את המאורר, אן לבדוק האם היוניט חם, מאד דבר המוכיח שהוא חש את המים החמים, ואז עליו להפעיל את המאורר, אם וכאשר מד החום מראה על מחצית הסקאלה, מקסימום.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...