Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן zx ולווקן 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רציתי לקבל ייעוץ לגבי הדגם הספציפי של הרכב הזה.

יש אחד למכירה ובדיוק מתאים לי מבחינה כספית עכשיו השאלות שלי הן :

1) כמה הרכב אוכל בממוצע?

2)האם לרכב יש מחלות מיוחדות משהוא שצריך לשים אליו לב ספציפית ?

3)שמעתי הרבה סיפורים על הרכבים האלו אך האם עדיין שווה להתנסות?

4)הקלאץ' ברכב גמור כמה אמורה לעלות אחת חדשה + הרכבה.

בתודה רבה ניסן.

פורסם

הייתה לי בעבר 2 ליטר

1) 1:10 חי וקיים בנסיעה בינעירונית

2) בגדול רכב אמין אבל עייפות חומר טבעית של המון שנים על הכביש ואף אחד לא קונה כזה אוטו כי המזגן מאוד חזק

מערכת החימום רגישה, מחזירי שמן מקוריים או חליפיים יחזירו נשמתם לבורא כל 10-20 אלף ק"מ.

3) הרכב מתנהג בוגר מדי לטעמי בסט-אפ המקורי, אם אתה אוהב שלדה "עצבנית", קנה 106 ספורטיבית, אני שיפרתי את שלי. מה שהעלה את המגבלות אבל הפך את המעבר מעבר אליהן לחד יותר.

4) קלאץ סיפור של 1.5K.

ירון

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ירון, שלי הייתה סטנדרטית והייתה מאוד כיפית על המגבלות.

אני הולך עכשיו לכתוב משהו שאני מקווה שאף אחד לא שומע: אם נשים את המנוע בצד, וולקן עדיפה אפילו על קליאו ספורט (יש לי קליאו והייתה וולקן). וגם יותר נח. וגם תנוחת נהיגה טובה. וגם הגה מעולה! (אמנם טיפה שטח מת במרכז, אבל קצר, חד, ובדגמי 96 עם קוטר קטן ובעובי הנכון!). סיטרואן אמיתית כמו שעשו פעם, ומה שמגניב הוא שאין כמעט רכבים ספורטיביים שמציעים נוחות כזו, בטח לא במחיר כזה מצחיק.

הבעיה איתה שהיא עגלה מתה. או כמו שאומר ברשד, צריך לשים אטמים באוזניים ולנהוג אותה כאילו אתה גונב אותה :lol:

יש לרכב מחלות, הוא לא חסכוני וצריך להיות קשוב לכל דבר. אבל תמורת המחיר המצחיק אין דברים כאלה. והכורסאות שם יותר נוחות מהכורסא שיש לבוס שלך במשרד. אגב, עשיתי אשקלון-ראש הנקרה בלי שום עצירה.

פורסם

אני הולך עכשיו לכתוב משהו שאני מקווה שאף אחד לא שומע: אם נשים את המנוע בצד, וולקן עדיפה אפילו על קליאו ספורט

מנוע ובלמים...

לפותח השרשור, בגלל שמדובר במכונית ישנה, מה שחשוב כאן הוא מצב המכונית הספיציפית, יותר מהכל. גם את התלונות על ביצועים צריך לקחת בפרופורציה לזמנה (למרות שיחסית למשפתומטית מודרנית ממוצעת, היא מטוס...). אז 10 שניות למאה היה נתון מכובד מאוד. היום כל hatch רצינית יורדת מ-7 (אבל שוקלת ב-20% יותר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בלמים אפשר להסתדר בקלות: סטאפ מלא של ברלינגו (כולל משאבה ובוסטר, רפידות טובות וצנרת חדשה ) יחולל פלאים לבלימה ויש גם יותר יקרים וגדולים.

לגבי מנוע: RGX או MI16 או GTI6 ואם לא מספיק יש קיט מגדש-על למנוע האחרון מ 250 כ"ס עד 400 .

ועדיין אחרי הכל יצא יותר זול מהאצ' מודרנית ודאבה עם הגה רגיש כקרש אסלה ושמתחברים אליו עם רב-מודד או דרך שקע USB.

פורסם
מנוע ובלמים...

לפותח השרשור, בגלל שמדובר במכונית ישנה, מה שחשוב כאן הוא מצב המכונית הספיציפית, יותר מהכל..

+1, מסכים מאד.

סכ"ה רכב חמוד מאד וזאת הזדמנות לחוות אחת לפני שהן נעלמות מהעולם,אני אישית מעדיף את הבת דודה - 306 XSI אבל זה עיניין של טעם.

בכל מקרה Falou צודק מאד, בדוק את מצב הרכב, תרגיש איך הוא נוסע, לי בעיקר מפריע שבשנתונים האלה פנים הרכב בד"כ הופך ל, איך נגיד את זה, לא נעים אבל בכל זאת - בית שימוש.

פלסטיקה, מושבים מזגן.....

פורסם

לכל רכב יש את האופיין שלו, הוולקן זה לא מנוע אלא הגה חד כתער.

המכונית לא באמת נוחה, לנוחיות כל 1.8 AURA טובה ממנה עשרות מונים.

היא גם לא ממש חזקה עם 123BHP... אבל ההגה שלה והניהוי מדהימים, לטעמי טובה יותר מה- 106 ראלי שהיא מכונית מדהימה.

שילדה - הכי חשוב לבדוק היטב היטב את השילדה. הרם את המכונית במוסך מורשה ותן את המושכות למכונאי מיומן.

בלמים - החלף את צינוריות הבלם לפלדה שזורה, זול ומועיל. החלפת מערכת הבלימה כולה ל"ברלינגו" אפשרית ולא יקרה, אבל אני מעדיף את הסט-אפ שלי, רוטורים ברמבו, פאדים פרודו, קליפרים מקוריים.

הגה - אם יש איזה שהוא חופש להחליף את תיבת ההגה

צמיגים - תחשוב היטב, אתה תקבל מכונית טובה נעולה בכפכפים עזתיים... אם אתה נשאר במידה המקורית או משנה מעט. האפשרויות שחישבתי הן (למכונית שלי) - ראה טבלה מצורפת.

הברירה הזולה היא Goodyear NCT Eagle והיקרה היא Michelin Exelato יש גם ליוקהאמה מה להציע אבל לא ניסיתי אותם.

מתלים - זרועות מתלה דורשות החלפה במרבית המכוניות בהן נהגתי (אצלי החולפו מייד בקניה, ללא שאלות, חלק מתהליך איפוס שאני מעביר). כיוון מתלה חיוני.

תושבות מנוע - בדרך כלל מוזנחות על ידי הבעלים שחושבים שעוד מעט (שנה שנתיים) הם מוכרים את המכונית, אז למה לבזבז כסף...

בעיות - מכניות לא נפוצות במיוחד... אבל מערכות עזר וכו' לקראת סוף חייהם ולכן

מזגן - האם מקרר היטב, האם המדחס תקין ויקר וחשוב יותר, מצב המעבה.

חימום - במכוניות רבות מחליף החום הפנימי דלף ולכן נותק כליל

מאוור פנימי - המפוח הזה יקר ביותר

ריפודים, בעיקר אילו שמחלק העליון של מנהרות הרגליים

חשמל - הרבה בעיות חשמל במכוניות האלה, בעיקר בשל התקנות מקומיות שנעשו לאורך השנים.

לעניין המצמד - המלצתי כנס למוסך ליטל (רח' האחים מסלייאנטה, תל אביב) ובקש הצעת מחיר. בקש הצעת מחיר מלפחות עוד מוסך או שניים. אני חסיד את מוסכי רשת מתמחים, אבל יש אפשרויות טובות לאפטר-מארטס טובים יותר למצמד.

=========

צריכת דלק - 1:9 עד 11 תלוי בך ובמתב התחזוקה. הגירינג של המכונית נמוך משל ה 1.8 ב 6.7% וזה מורגש בהאצות מחד ובצריכת הדלק מאידך.

עומר

Volcane_Tyre_options_table.jpg

פורסם

אצלי היו משופרים, ולא דעכו אפילו אחרי נסיעה די אגרסיבית עם הדוקטור :wink:

מנוע ובלמים...

לפותח השרשור, בגלל שמדובר במכונית ישנה, מה שחשוב כאן הוא מצב המכונית הספיציפית, יותר מהכל. גם את התלונות על ביצועים צריך לקחת בפרופורציה לזמנה (למרות שיחסית למשפתומטית מודרנית ממוצעת, היא מטוס...). אז 10 שניות למאה היה נתון מכובד מאוד. היום כל hatch רצינית יורדת מ-7 (אבל שוקלת ב-20% יותר).

פורסם

הגירסה מ 92 עם מנוע 1.9 כל אלומיניום קליל ו 130 כ"ס היא הטופ שבסטנדרטיות, האף הקל ביותר מאפשר יכולת פניה אדירה

וטרן אין מצויין.

פורסם
הגירסה מ 92 עם מנוע 1.9 כל אלומיניום קליל ו 130 כ"ס היא הטופ שבסטנדרטיות, האף הקל ביותר מאפשר יכולת פניה אדירה

וטרן אין מצויין.

1. דווקא מנוע ש 2L נחשב למוצלח הרבה הרבה יותר מבחינת אמינות

2. בגרסת ה 16V יש לו 167BHP

3. ניתן בקלות (לפחות באנגליה) לקבל ממנו 220-260 סוסים אטמוספריים

4. הכח הוא ממש לא העניין במכונית הזו! זו מכונית של הנדלינג, לא של כח...

5. האף הקל יותר (עד 92) מייצר הרבה יותר תת היגוי

6. צמיגים, צמיגים, צמיגים...

עומר

פורסם

ניתן לשנות ברשיון את מידת הצמיגים ל-195/55/15 באופן חוקי

אצלי הרכב קיבל הנמכה קדמית 40 מ"מ ואני לא ממליץ על זה. הרכב גירד במפים בכל הזדמנות.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
1. דווקא מנוע ש 2L נחשב למוצלח הרבה הרבה יותר מבחינת אמינות

2. בגרסת ה 16V יש לו 167BHP

3. ניתן בקלות (לפחות באנגליה) לקבל ממנו 220-260 סוסים אטמוספריים

4. הכח הוא ממש לא העניין במכונית הזו! זו מכונית של הנדלינג, לא של כח...

6. צמיגים, צמיגים, צמיגים...

עומר

לא מדויק,

1) לקרוא למציל ? הרבה הרבה יותר? בסדר , יותר אמין עד כמה שצרפתיה יכולה להיות, אבל גם עם 1900 לא נתקעים כל יום וזה תלוי עד כמה החאפר איכותי.

2) בגירסת ה 16V מנוע RFY יש 155כ"ס , בגירסת ה VTS החל מ 97 יש RFS יש 167 כ"ס.

3) הקלות האטמוספרית הזו עולה באנגליה 2000 -3000 פאונד ולגרסאות החזקות המחיר המקובל בסביבות ה 10,000 שטרלינג למנוע שמתחיל לחיות רק בסל"ד בו דיזל נגמר, ואני עוד לא מדבר על הסדנאות הצרפתיות היקרות יותר (PIPO), ראית פיז'ו 306 שעולה 600,000 ש"ח ?

4) כן , אבל 130 כ"ס לא מספיק להנדלינג, וזה בד"כ תירוצים לחוסר יכולת. 180 -190 כ"ס היה מספיק.

5) קשקוש, אף קל לא מייצר תת-היגויי.

6) בכל רכב.

פרוקסימה.

פורסם
1.

הפוך.

ואני לא נהגתי במכונית כביש עם פחות כיול לתת היגוי מהוולקן.

לגבי השתלות מנוע ואמינות, כמו שנכתב, זה תלוי בחאפר, אבל זה תמיד יותר מסובך ויקר ממה שנדמה בתחילה. מחליפים חלק אחד, פתאום השלישי לא מתאים, ואז צריך גם להתאים את המתלים, ואז הבולמים לא עובדים נכון עם הקפיצים ו... אין לזה סוף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא מדויק,

1) לקרוא למציל ? הרבה הרבה יותר? בסדר , יותר אמין עד כמה שצרפתיה יכולה להיות, אבל גם עם 1900 לא נתקעים כל יום וזה תלוי עד כמה החאפר איכותי.

2) בגירסת ה 16V מנוע RFY יש 155כ"ס , בגירסת ה VTS החל מ 97 יש RFS יש 167 כ"ס.

3) הקלות האטמוספרית הזו עולה באנגליה 2000 -3000 פאונד ולגרסאות החזקות המחיר המקובל בסביבות ה 10,000 שטרלינג למנוע שמתחיל לחיות רק בסל"ד בו דיזל נגמר, ואני עוד לא מדבר על הסדנאות הצרפתיות היקרות יותר (PIPO), ראית פיז'ו 306 שעולה 600,000 ש"ח ?

4) כן , אבל 130 כ"ס לא מספיק להנדלינג, וזה בד"כ תירוצים לחוסר יכולת. 180 -190 כ"ס היה מספיק.

5) קשקוש, אף קל לא מייצר תת-היגויי.

6) בכל רכב.

פרוקסימה.

1. לא צריך מציל וה XU10 אמין ברמה גרמנית, ה XU9 לא. ואני לא עובד עם חאפרים, המינימום שלי זה מוסך רשת של היבואן. המקסימום לא מצוי במחוזות מכורתי אלא בארצות בהן עבדתי.

2. בין ה 155BHP ל 167BHP השינוי הוא בגלי זיזים ו ECU, כל הפנים זהה. מנועי 167 BHP נפוצים ביותר וקלים להשגה בצרפת, באנגליה, בגרמניה וגם בצ'כיה (יכול להיות שבעוד מקומות בהם אין לי קשרים).

3. 240BHP יעלו לך 2200 פאונד לא מותקן. להערכתי המחיר האמיתי Locked stocked and barreled יהיה באיזור 4K פאונד. ראיתי XSARA בלמעלה ממליון יורו מחיר בניה למפעל, אם תחליף את שם המשפחה ללואב אולי יתנו לך לנהוג בה... חחחח... מה זה קשור?

4. 130BHP זה מעל הראש להנדלינג, נהיגת הנדלינג מהנה אפשר לעשות גם בכיף אדירררר ב-90BHP (למשל על 356). ואת זה אומר לך מי שנהג במפלצות שכל רצונן הוא להתנקש בחיי הנהג בכל הזדמנות ללא שום סליחה וכפרה (או בקיצור 935), במיוחד עם הנ"ל מצה שלקראת סוף משמרת יש מספיק דלק לסגור את ברז בקרת ה WASTE GAGE עד הסוף. בקיצור, לך ללמוד לנהוג על מכוניות הנדלינג טהור לפני שתמשיך סעיף זה.

5. קישקוש זה שמי שלא מבין דבר בהנדסת רכב יושב והקשקש ביקורת על מה שאין לו מושג בו!

רק תגיד לי בבקשה, נגזרת היציבות הרוחבית (YAW) של הגלגלים הקדמיים חיובית או שלילית ומה משמעות סימן הנגזרת ואיך משפיעה חלוקת הראקציה בין הסרנים על הנקודה הנטרלית? אחרי שתענה על זה תיהיה לך זכות לטעון בנושא בכלל... כמובן שעכשיו אתה תקפוץ ותנסה להאחז בקמבר שלילי (דרך אגב, למה הוא נקרא שלילי כאשר הוא תורם ליציבות אתה יודע?) או בזוית toe in / out ולא שאתה יודע מה הן באמת משנות - אבל בודאי שהן משנות... אבל זה לא העניין, דיברנו עכשיו רק - אך ורק - על חלוקת הראקציה בין הסרנים... רק לצורך הניסוי המחשבתי, מה קורה אם תעמיס את אחורי המכונית ב4 שקי מלט? תקבל תת היגוי או לא? (אני מאוד מאוד משתדל להשאר מנומס ולא להגיע לכינויי חיבה - אחרי הקישקוש שלך... וגם סותם את הפה ביחס לקרדיט התעסוקתי שלי ביחס לשלך).

6. לפחות על זה אנחנו מסכימים...

עומר

פורסם

החצאית הקדמית בוולקן נמוכה מאוד. מאוד. גם בלי הנמכה. ביום שמכרתי את האוטו הקונה כמעט דפק אותה בחניה, כמה שאמרתי לו.

סתם שתדע, וולקן זה אחד הרכבים שאתה יכול לחזור לגז כמו חורני לפני האייפקס וכמעט ולא לקבל תת-היגוי.

וקבל טיפ: בירידות הרכב הופך למהנה עוד יותר. אני סבלתי מחוסר הביצועים, פשוט הייתי עולה לנס הרים מנהלתי ויורד למטה בסבבה. עוד 20 כח סוס (אני מעריך שזה מה שמוסיפה הירידה) פשוט משנים את האוטו. ואפשר להעמיס עוד על השלדה. נסיעה בירידות והורדת ממיר זה שני השיפורים החינמיים האהובים עליי. שמועות מספרות שהורדת ממיר מוסיפה לתחושה, לא בדקתי.

לגבי פנים הרכב, אצלי שרד מעולה, מושבים מעולים, אחלה ריפוד, מזגן מקפיא. הגה עור מתקלף. אל תשים ריפוד על ההגה. גם לא בטיחותי וגם הורס מהכיף.

בדגמי 1900 האמינות פחות טובה משמעותית, וצמת החשמל לא צבועה (כל החוטים שחורים), מה שמוסיף לבלאגן.

אני ממליץ על הרכב הזה מכל הלב. רק תיזהר מהזנב, כי הוא נושך. במיוחד בירידות!. צריך ללמוד לנהוג את הרכב לפני, שלא תכנס למצבי קיצון בעייתיים.

ולא לחפף באחזקה. תמיד אני אזכור את הרכב הזה, גם ביום שיהיו לי רכבים הרבה יותר יקרים. מדהים מה שהצלחתי לקנות בזמנו ב-17000 שקל, אין דברים כאלה. עשיתי איתו מנחתים וימי מסלול של שני וחמישי, וביום המכירה עדיין לא מיציתי אותה. מכרתי אותה עקב מצב כלכלי בעייתי, וכשהוצאתי את פק"ל הקונוסים מהבגאז' הרגשתי תחושת מחנק בגרון. ככה. ולא מדובר פה על רכב יקר.

ועוד משהו. יש לי חבר עם אחת 3 דלתות, כבר 6 שנים לא מחליף אותה.

• תוכן חדש...