Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

השאלה נבעה מויכוח טיפשי.

האם יש הבדל בין סאב בייתי סטנדרטי בסביבות ה-100-150RMS לבין סאב של רכב 250-300RMS

ברור לי שסאב בייתי הוא אקטיבי כי הוא בא המגברה פנימית וברור לי שסאב בייתי מגיע עם היתנגדות גבוהה מ4 אום ומעלה.

האם יש עוד הבדלים מבחינת העוצמות?

זה שהיתווכח איתי שעות טוען גם שסאב בייתי (אקטיבי) בסביבות ה100-150RMS עושה עבודה יותר טובה מסאב של רכב (פסיבי) שבסביבות ה250-300RMS.

אם אנלא טועה

פסיבי - רמקול ללא הגברה

אקטיבי - כולל הגברה

תקנו אותי אם אני טועה.

עוד הוא טען שסאב של רכב נישמע יותר חזק כי מדובר בחלל קטן (יש בזה משהו) ואם נחבר אותו בבית הוא ישמע זוועה ולא יעשה עבודה טובה כמו סאב בייתי שיכול להישתלט על חלל יותר גדול.

מה דעתכם?

פורסם

לא ניתן לחבר סאב של בית לרכב מכיוון שההתנגדויות הן שונות. לגבי מה שחבר שלך טען הוא צדק סאב של רכב ישמע לא טוב בנפח חלל של בית הוא אמור לנגן בנפח של רכב אך לגבי העוצמה rms אמור להשאר rms

פורסם

סאב בייתי לרוב מבויית יותר, סאב של רכב זוהי חיה רעה :wink:

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אתה בטוח שסאב של בית הוא "מבויית" יותר ?

אלה סאבים ביתיים אמתיים;)

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אלה סאבים של 3000 RMS, באותה מידה אתה יכול להעמיד מולם BTL או ג'קהאמר..

קח סאבים ביתיים ממוצעים (אלה שכל אחד יכול לקנות בערך) ותראה שהם בדיוק כמו הסאבים של הרכב.

פורסם

לכל סאב יש תפקיד שונה.. תחום התדרים בבית או ברכב שונים וגם האקוסטיקה, בעיקר בגלל נפח החלל שהסאב מנגן בו.

לומר את האמת אני מחזיק בסאב 12' עם תיבה של PULSE AUDIO, ולאחרונה פירקתי את המערכת באוטו ולכן

הסאב יושב בבית, החלטתי לחבר אותו, והוא בהחלט עושה עבודה נפלאה גם בחדר שלי על מגבר ביתי.

פורסם

^^ ברור שסאב של אוטו יעשה עבודה טובה בבית אצלי מחובר קנווד 1200 של רכב בחדר שלי על מגבר שנותן לו 120RMS וכל השכונה והבניין שומעים.

ושוב באוטו הכל פלסטיקה ומתחת ובחדר הכל בטון אז ככה שההחזר של השמיעה לא אותו דבר באוטו תמיד ישמע יותר חזק ואפקט גדול יותר.

ג'ינו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש הבדל בין סאב של בית לרכב לסאב של ארועים. לרוב במבנה הסראונד. מבחינת עמידות לחומרים!

חוץ מזה אין הבדלים בין הסאבים ואין בעיה להחליף ביניהם.

יש הבדלים של התנגדות. תווח תדרים. נצילות. מידות נפוצות. וסוגי התיבות.

ההבדל בינהם העיקרי הוא היעוד.

סאב של בית של 150W. של רכב של 150W ושל הגברה של 150W בהנחה שכולם של חברה רצינית.

לא יהיה הבדל ביניהם.

כאשר כולם בתיבה מתאימה.

ההבדלים לרוב יהיו. בהתנגדיות !

לבית- הם 8 או 6 אום. לרוב. יש גם 4 אום

לרכב - יש לרוב 4 אום או 2 אום. או 1 אום אבל זה נדיר.

להגברה - יש 8 אום לרוב. אבל קיים גם 4 אום.

תווח תדרים.

לבית - האלמנטים מנגנים בין 40-50 HZ. ועד כ 200HZ.

לרכב- האלמנטים מנגנים החל מ20 HZ. ועד 100HZ (אין צורך מעל)

בהגברה - האלמנטים מנגנים לרוב מ40HZ נדיר אבל יש גם מ 30HZ. ועד כ 150HZ

ונצילות.

לבית האלמנטים הם 90 +

לרכב האלמנטים הם 80-95 BD נדיר שהם מעל.

להגברה הנצילות היא 100+

ההבדל הכי גדול הוא בגודל האלמנט שבשימוש.

לבית אלמנטים 6 או 8" הם הכי נפוצים. יש גם 10.

לרכב סאבים הם 10" 12" 15" הכי נפוצים. יש גם 8 וגם 18 אבל פחות.

ובהגברה הסאבים הנפוצים הם 15" ו 18" 12" בקושי קיים. ו10 נדיר ביותר.

התיבות.

לבית לרוב הן תיבות בס ריפלקס (או פתוחה רגילה)

נדיר סאבים עם תיבות מסובכות יותר.

לרכב. הנפוצות הן תיבות פתוחות (בס ריפלקס)

אטומות. ויש סלוט פורט (הפורט מכוון לתדר מסויים)

להגברה. אין תיבות אטומות בלבד!.

יש סאבים עם תיבות פתוחות אבל עם פורטים מכווונים לתדרים מסויימים.

והנפוצות ביותר הן בנד פס לסוגיו.

ופולטד הורן

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

^^

הסבר מפורט ... אין ספק שהבחור מתעסק בסאבים לאין לו סאב 15" כדי להרים את הבתים של השכנים ;)

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תוכן חדש...