Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי רכב דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מג'נטיס CRD אוטומטית עולה רק 4K יותר מדגם הבנזין, והידנית שהיא גם חסכונית יותר, משווה את המחיר. סנטה-פה CRD למשל עולה 10K יותר מגרסת הבנזין, אך מציעה הפרש גדול עוד יותר בצריכת הדלק, ומומנט שהוא כמעט כפול!

פורסם

למני -זה ממש לא הוגן להשוות מחיר של רוסמטר וסיד דיזל ידניות לרומסטר וסיד בנזין אוטומטיות.

בשביל מרבית האנשים בארץ היום גיר ידני בכלל לא בא בחשבון. אין רוססטר דיזל אוטומטית, וסיד סטיישן דיזל אוטומטית עולה מעל 140 אלף שקל.

לגבי פולקסווגן ג'טה - אכן על פי מחירון ההפרש הוא רק 2500 שקל, ובשני המקרים מדובר ב‎ DSG ‎‏. מוזר ביותר, ואולי יש טעות במחירון, או שמדובר בגירסה ערומה מאיבזור, מול גירסת בנזין מאובזרת.

פורסם
נו, וכמה סיד סטיישן בנזין ? 124K. ששת אלפים ש"ח הבדל. זה די הרבה.

במקרה של הפולקסווגן אם זה אכן כך (וצריך לראות רמות אבזור וכד') אז זה באמת פער קטן.

זה לא הוגן לצפות לאותו מחיר בין גרסת בנזין לדיזל כאשר גרסת הדיזל מנפקת מנוע משמעותית יותר חזק. במקרה של הסיד, מנוע הדיזל מנפק 115/4000 סל"ד/כ"ס לעומת 126/6200 סל"ד/כ"ס בבנזין ו-26 קג"מ החל מ-1900 סל"ד לעומת 15.7 קג"מ ב-4200 סל"ד. התאוצות שתקבל בגרסת הדיזל יאפשרו לגרסת הבנזין להריח את אדי הסולר מרחוק במקרה הטוב.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא כזה מוזר מחיר הג'טה- http://www.vw.co.il/models/jetta/prices

כנסו גם "למידע טכני".

בכל מקרה המחירים נובעים בגלל תוכנית המיסוי שנהוגה בארץ (ולא הבנתי למה דווקא היא, בכל דבר אחר אנחנו כמו אירופאים אבל פה, לא ניהיה כמוהם ונביא משהו אחר- ככה זה כשהאחראים ליוזמה יושבים באוצר :evil:), ועד אשר היא לא תוחלף המחירים ישארו ככה.

אני לצערי לא יוכל להנות מברכבי דיזל חסכוניים וחזקים במצב שפוי :?.

נ.ב, יש מישהו היודע כמה עולה ביודיזל היום? נראת לי האופציה הטובה ביותר כיום.

פורסם

תראה, אותי לא צריך לשכנע. אני יודע שדיזל יותר חזק במרבית המקרים.

העניין הוא כששמים גרסה מול גרסה באבזור זהה, תיבת הילוכים זהה, ורק הבדל של בנזין/סולר אז הדיזל יותר יקר לרכישה בגלל מדיניות המיסוי הירוק המטופשת. לישראלי הרגיל זה יספיק כדי לא לקנות, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם במערב אירופה דגמי הדיזל יקרים יותר מדגמי הבנזין, זה לא מונע את העובדה שהדיזל שולט ללא עוררין בשוק הזה.

עובדה מעניינת נוספת, לרעת הדיזל נזקף משקל גבוה בהרבה (1.9 TDI לעומת 1.6 הבדל של כ-80 ק"ג) שיושב של הציר הקדמי ומשפיע לרעה על ההיגוי. הדור החדש (מנוע ה-1.6 CRD) עבר דיאטה רצחנית והפער בינו לבין מנוע ה-1.4 TSI הוא רק 50 ק"ג.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מנועי דיזל קטנים וקלים הופיעו אצל יצרנים אחרים כבר לפני 5 - 6 שנים, ואצל פולקסווגן רק עכשיו. אבל זה לא העיניין כאן.

כשיש הפרש מחיר של 20 אלף שקל, לבן אדם שנוסע בשנה קילומטרז' ממוצע ומטה יקח כמה שנים טובות לכסות את ההפרש הזה על פערים בצריכת דלק. ועד אז הוא כבר ימכור את הרכב.

כך שזה מראש לא שווה לו.

פורסם

פי יה.. אני רואה שאני משלם פה יחסית יקר על הסולר שלי. 6.07 לליטר. יש לי גם פחות באיזור, אבל שם דלק מלוכלך.

מחר הדלק יורד, נשלם בטח בערך 5.70 לדעתי. אולי אפילו בעזרת השם 5.50.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

ליטר ביודיזל עולה היום 4.7 שקל לליטר.

האם מישהו מכיר חברה שמוכנה למכור לי 50 ליטר ביו דיזל באזור נתניה -רעננה?

פשוט יש חברה ליד חולון אבל רק הדלק לשם והעמידה בפקקים לא שווה את זה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...