Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול ביצעתי טסט לרכב (אופל קורסה 2001), נכשלתי על סעיף זיהום אויר.

כל הערכים תקינים למעט למדה = 1.04 (הערך המקסימלי הוא 1.03).

אנא עזרו... כפי שאתם רואים מדובר בערך ממש גבולי. האם יש דרך פשוטה (וזולה) לשפר את המדד? למשל תוסף כלשהו?

ראיתי בשירשורים אחרים שכדאי לנסוע עם הרכב לפחות 30 דקות לפני הטסט, אך לא כתוב אם זה מפשר אתערכי למדה או CO. מישהו יכול לאשר שזה עוזר?

תודה מראש,

יוסי

יתר הערכים בבדיקה:

סל"ד סרק: 1104

CO סרק: 0.00

סל"ד גבוה: 2492

CO בסל"ד גבוה: 0.00

חום מנוע: 85

פורסם

כנראה חדירת אויר למערכת הפליטה אז שום חימום הרכב לא יעזור. ראשית גש למכון אגזוזים לבדיקת מערכת הפליטה.

פורסם

הי שוב

היום שאלתי עוד כמה בעלי מקצוע (מכונאים, לא חובבי רכב או ילדים) בעניין וקיבלתי תשובות מגוונות וטיפה סותרות...

אחד אמר לי שמומלץ פשוט צריך לנסוע עם הרכב 30-40 דקות לפני שאני ניגש לטסט, ויש סיכוי טוב שהרכב יעבור.

אחר אמר שצריך להרים את האכב ולבדוק את אם נכנס אויר דרך האגזוז (דומה למה שדניאל אמר).

אחר אמר שצריך לשים תוסף...

אני כבר די מבולבל מזה.

מישהו יכול להסביר את הנושא?

תודה שוב,

יוסי

פורסם

תמיד חדירת אויר לאגזוז גורמת לקריאה שגויה של תערובת ענייה, קרי CO נמוך ולמדה מעל 1. לפני שאתה מבזבז כסף על תוספים ודלק בגלל נסיעות חימום, כנס לאגזוזן הקרוב לאיזור מגורך, לבדיקת אטימות מערכת הפליטה.

אגב, גם אם לא הכניסו את צינור הדגימה של מכשיר ה 4 גזים, לאגזוז עד הסוף, התוצאות היו דומות.

פורסם

לפני כמה חודשים נכשלתי בטסט עם אופל קדט, בין היתר על זיהום אויר, לא ברור על איזה סעיף בדיוק.

אותה בדיקה באותו יום ובאותו מצב במוסך יצאה תקינה. חזרתי למכון הרישוי ועברתי טסט.

הסיבה היחידה שהצלחתי למצוא לזיהום האויר המוגזם ברכב שלי (ז"ל) היא מצב הרוח של ציוד הבדיקה או המפעילים שלו, בהם נתקלתי גם כשהחלפתי לוחית רישוי בכל טסט.

בגלל שהחריגה אצלך כל כך קטנה (+0.01) אולי שווה פשוט לנסות לעבור שוב בלי לגעת בכלום.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

קיבלת עיצה זהב מדניאל. יש לבדוק אפשרות לחריר קטן, אף שקשה לאתרו.

באם בוודאות מלאה אין כזה, אזי יהיה לבדוק מדוע התערובת ענייה מדי.

לעניין זה, חימום המנוע ונסיעה ארוכה לא אמורה לעזור, אלא אם תוך הנסיעה השתנה פרמטר שאינו באמת קשור לצורך בביצוע נסיעה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום רב לך

דניאל נתן לך עצה מאוד נכונה וכל בעל מכון אגזוזוים לא יקח לך תשלום על בדיקה

לי היה אותו הסיפור אני שמתי דלק 98 נקי +תוסף ליקיו מולי נסעתי כ10 דקות ונכנסתי לטסט ממש באותו השעה

והבוחן אמר לי שהבדיקה יצאה טוב כאילו האוטו היה חדש

שווה לנסות

פורסם

לי הסבירו במוסך שלא כדאי להגיע לטסט עם מזגן פועל כי תערובת הדלק משתנה

הייתה לי דייהו רייסר(מצויינת) ועכשיו יש לי דייהו לאנוס(שווה כל שקל) וניגשתי איתן לטסט והטסטר שאני מכיר אותו

הראה לי שכאשר המזגן פועל יש יותר זיהום וקל יותר להכשיל

אצלי זה עבד לא יודע מה עם אחרים

פורסם
לי הסבירו במוסך שלא כדאי להגיע לטסט עם מזגן פועל כי תערובת הדלק משתנה

הייתה לי דייהו רייסר(מצויינת) ועכשיו יש לי דייהו לאנוס(שווה כל שקל) וניגשתי איתן לטסט והטסטר שאני מכיר אותו

הראה לי שכאשר המזגן פועל יש יותר זיהום וקל יותר להכשיל

אצלי זה עבד לא יודע מה עם אחרים

שלום יוסי

כשהערך למדה = 1 זה אומר שהיחס אויר דלק = 14.7 חלקים אויר ל-1 דלק. היחס האופטימלי לשריפה מושלמת של הדלק במנועי שריפה פנימית. כאשר הלמדה מעל ל-1 בערכים כל כך קטנים, וכל יתר הפרמטרים נכונים, הסיבה היחידה היא כמו שאמרו לך רבים אחרים כאן : חור קטן באגזוז. אני מבטיח לך שאחרי שיאתרו ויסתמו אותו , הלמדה שלך יחזור להיות 1 עגול. עם ניסיון לא מתווכחים.

יום טוב ושתעבור את הטסט בהצלחה.

פורסם

סוף הסיפור:

היום הייתי בבדיקה של האגזוז, אצל בן-משה מכפר סבא (רח יוחנן הסנדרלר 18, באיזור תעשיה)

האיש אכן מצא כמה חורים קטנטנים באגזוז (סדק במקום בו הצינורות במתחברים) ואטם אותם, ממש לא ביוקר, בקיצור סידר לי הכל טיק-טק ובמחיר סבבה

לאחר מכן ניגשתי לטסט ועברתי חלק בלי שום בעיה, עם תוצאות מושלמות:lol::

למדה = 1.00

CO= 0.00

תודה לכולם על העצות!

• תוכן חדש...