Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבנית BANDPASS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לי סאב של '15 FOCKFORD POWER HX2 ואני רוצה לבנות לו תיבת bandpass

באתר של רוקפורד לא מציינים מידות לבניה , יש מידות לT2 ( כמעט אותם נתונים ) אבל לא ספציפי ל HX2-15

הורדתי את כל הPDF האפשרי הבנתי את היתרונות חסרונות נפחים מומלצים וכו .

בקישור הזה יש הרבה הסברים (אוליי זה יעזור)

http://194.204.29.93/rockford/Real%20Bass%202003/RealBass.htm

אני רוצה להביא את הסאב ליכולות הגבוהות שלו - נטו SPL

אני צריך להתאים את התיבה למידות האלה ( זה המקסימום בבג'ז שלי ) אורך 100ס"מ ,גובה 45 ס"מ ,עומק 42 ס"מ שזה בערך 150ליטר (מומלץ בין 2.0 ועד 4.0 cu.ft ) .

אנא עזרתכם , תודה

פורסם

תכנון תיבה דואל ריפלקס\סינגל ריפלקס ,היא בעצם תיבה פתוחה עם פורט +תיבה נוספת קטנה יותר מקדימה

היחס בין התיבות צריך להיות שני שליש ושליש ,במקרה הנ"ל המלצת היצרן לתיבה אטומה או פתוחה היא 70 ליטר

כך שאתה יכול לבחור בין שני התיבות דואל\סינגל ריפלקס שההבדל בניהם הוא שתיבת "הבסיס" היא אטומה או פתוחה

התכנון הנ"ל הוא לתיבה דואל ריפלקס וגם לסינגל ריפלקס :

תיבה סינגל ריפלקס יותר קלה לביצוע ותתן לך תוצאות טובות

תיבה עם פורט\אטומה מומלצת ע"י היצרן היא 70 ליטר שעל הבסיס שלה תבנה עוד תיבה עם פורט בגודל 35 ליטר

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/2000/5_Subwoofers/LIT10683_DVCwoofers_MAN.pdf

גודל התיבה נטו לא כולל נפח העץ {כמובן בהתחשב בגודל הסאב הנתון ע"י היצרן}:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

A-68

B-45

C-45

עובי העץ של המחיצה שעליה מורכב הסאב הוא 2 סמ

מה שמשאיר אותך עם שתי תיבות בגודל שני שליש +שליש

האחת:

A-44

B-45

C-45

התיבה הנ"ל =70 ליטר {כהמלצת היצרן לתיבה פתוחה\סגורה}

השניה :

A-22

B-45

C-45

התיבה הנ"ל =35 ליטר {באס ריפלקס נוסף בקדמת הסאב}.

016.jpg

פורסם

אתה בטוח שאתה רוצה לבנות לסאב תיבת בנדפאס?

היא מאוד מגבילה את טווח התדרים של הסאב וגם עלולה להזיק לסאב אם לא נבנית כמו שצריך.

יש לך 3 אופציות לתכנון תיבת בנד-פס בעקרון, SINGLE TUNED, DOUBLE TUNED או SERIES.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אהלן

יש לי סאב של '15 FOCKFORD POWER HX2 ואני רוצה לבנות לו תיבת bandpass

באתר של רוקפורד לא מציינים מידות לבניה , יש מידות לT2 ( כמעט אותם נתונים ) אבל לא ספציפי ל HX2-15

הורדתי את כל הPDF האפשרי הבנתי את היתרונות חסרונות נפחים מומלצים וכו .

בקישור הזה יש הרבה הסברים (אוליי זה יעזור)

http://194.204.29.93/rockford/Real%20Bass%202003/RealBass.htm

אני רוצה להביא את הסאב ליכולות הגבוהות שלו - נטו SPL

אני צריך להתאים את התיבה למידות האלה ( זה המקסימום בבג'ז שלי ) אורך 100ס"מ ,גובה 45 ס"מ ,עומק 42 ס"מ שזה בערך 150ליטר (מומלץ בין 2.0 ועד 4.0 cu.ft ) .

אנא עזרתכם , תודה

לא שמתי לב למידות של הבגז' :lol: זה בגז' קטנטן איזה רכב יש לך .? מאזדה 2.?

אם זה גודל הבגז' שיש לך אז כניראה שגם האוטו דיי קטן ,אם כך לך על תיבה אטומה של 70 ליטר

גם כך הסאב הזה יפרק לך את האוטו ,זה סאב חזק ביותר.

פורסם

תודה ,

יש לי רנו מגאן אבל אני לא יכול לנצל את כל השטח בבגז' (ילדים = עגלה תיקים צעצעים ושאר ירקות )

את כל מה שרשמתם אני יודע אבל חסר לי מידות לפורטים את זה רוקפורד לא מציינים, נפח הפורט או מידות עומק + קוטר ומיקום הפורט

ועוד משהו אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה עדיף יותר ל SPL תיבה 4th (סינגל רפלקס) או 6th ( דואל רפלקס) או תיבה כמו בתמנה שאני לא יודע מה שמה ולפי איזה נתונים בונים תיבה כזו

imagesCA02UKHD.jpg

פורסם

מה שהראית לנו בתמונה זו תיבת Transmission line או Quarter wave .

אישית אני לא יודע לתכנן תיבה שכזו, אבל אולי שיודעים פה.

זו תיבה שמשמשת ל SQ בעיקר לא לעוצמה.

יש גם תיבות פתוחות רגילות שמכוונות ל SQ, בתיבות TL ו QW יש להתחשב באורכי גל התדר שאליו אתה רוצה לכוון את התיבה, בגודל הסאב, נפח התיבה רוחב המעבר ואורך המעבר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...