Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אונו שנת 94 דגם IES 1400

חיפשתי קצת בפורום על התקלה אבל לא מצאתי תשובה חד משמעתית

הבעיה שלי היא שלעיתים מופיע לי נורת מצבר דולקת ברגע שהרכב מונע...בזמן נסיעה ממושך היא נעלמת בלחיצת גז היא נחלשת...לעיתים היא חלשה,לעיתים היא קצת יותר חזקה,לרוב זה קורה בלילה שאני מדליק אורות נסיעה,לעיתים שאני מכבה את האורות היא מפסיקה להופיע,ולעיתים היא לא מופיעה כלל...

למישהו יש הערכה אולי מה הבעיה?

פורסם

הלכתי לחשמלאי בדקתי את הטעינת אלטרנטור היא תקינה (14)

עכשיו שמתי לב שהנורה פועלת רק בשעות הלילה שאני נוסע עם אורות

עוד דבר שנראה לי קשור לפעמים שאני יוצא מהאוטו אני מקבל זרם מגוף הרכב יכול להיות שזוהי איזה סיבה להידלקות הנורה?

פורסם

הזרם שאתה מקבל מהאוטו זה בגלל שאתה פורק מהגוף שלך חשמל סטטי ולא באשמת האוטו.

אתה יכול לשים כיסוי מושב סינטטי ואולי למנוע קצת.

לעניין הנורה: שאצלי זה קרה בפיאסטה אז באמת האלטרנטור היה בסוף ימיו.

לדעתי תמתין לאביב או מקס ליותר מידע.

ממתי המצבר?

פורסם

לפעמים זאת בעייה של הפרש מתחים בין שני צידי נורת הבקרה שנגרם בגלל מפל מתח במתג ההצתה או מחברי החשמל אליו.

זה גם עלול להיות בעייה פנימית באלטרנטור.

בדיקה פשוטה הנה לחבר נורת בקורת של 3W בין קוטב + של המצבר לבין הנקודה, באלטרנור, שאליה מתחבר חוט הדק של נורת הבקרה (אפור) שיש לנתקו קודם.

כעת תידלק נורת הבדיקה ובהנעת המנוע היא צריכה להכבות, הדלק אורות, מגבים ואורור פנימי (ליצירת צריכת זרם גבוהה) ואם תידלק נורת הבדיקה, אז התקלה באלטרנטור ואם היא לא תידלק, אז הבעייה הנה כאמור מפל מתח במעגל הזנת לוח השעונים.

תשומת לב גם לאוזן בחוט העבה שמתחבר עם אום אל האלטרנטור שלפעמים הוא שרוף בחיבורו אל החוט ואז יש לנקותו ולהלחימו בבדיל אל סיבי הנחושת של החוט, ליצירת מגע חשמלי טוב.

אם אינך מתמצא בחשמל רכב, אז העזר בחשמלאי רכב שתראה לו את מה שכתבתי.

נא עדכן ממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...