Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ב-9 בבוקר נחתתי אצל חזי על מנת לבצע הנמכה לראלי.

בסביבות 9 וחצי, חזי התחיל לעבוד על האוטו, ב-12 וקצת האוטו כבר היה מוכן, לאחר שהורכבו זוג קפיצי הנמכה 35 מ"מ של OMP וכמובן בסרן האחורי התבצעה הנמכה ע"י הורדת שן.

יש לומר שחזי עושה את העבודה על הסרן האחורי בצורה יסודית וזריזה, הרבה הורדות שן עברו עליו. :lol:

רשמים:

1)האוטו לא ירד מהליפט, גם כאשר שמנו קרשים מתחת לגלגים, עד כדי כך האוטו נמוך.

2)הגלגל בסרן האחורי נכנס לבית הגלגל, מראה שצריך להתרגל אליו ,סטייל BX :roll: .

3)האוטו קשה בצורה אכזרית.

סיימתי אצל חזי, ויצאתי לכיוון צפון, רציתי לעשות פרונט בחדרה, אבל עקב הפקקים הגעתי עם חבר מאוחר מידי, הפרונט יעשה ביום ראשון.

רשמים מהנהיגה:

האוטו אוחז בצורה מטורפת לגמרי, גם ב-170 קמ"ש אין תנודות מרכב, סיבובים במהירות הזו, לא מורגשים, ניתן לבצע שינויי כיוון בצורה חדה בלי להרגיש שאוטוטו אתה מאבד אחיזה.

זריקות התחת יותר מורגשות, ובאות בקלות, כלומר ניתן להוציא את הרכב להיגוי יתר בצורה מאוד קלה, אך גם השליטה ברכב קלה (לי אישית). האוטו עוקץ אבל למי שיש ניסיון עם הרכב, אין בעיה ליצור מהעוקץ פאן בצורת סחיפות, וכן, האוטו סוחף :lol: .

גיליתי שגם בקו ישר אפשר לגרום לתחת לכשכש וזה די כייף, גם ב-140 קמ"ש :roll: .

מסקנות:

אני ממליץ בחום לבעלי ראלי להנמיך, גם אם הנוחות נפגמת בכביש משובש, זה שווה את החוויה, בעיקר לאלה שלא מפונקים.

אני מתריע כבר עכשיו, החוסר(תוקן למען רזמל היקר) נוחות שגם כך לא קיימת בראלי, מתעצמת כאשר מנמיכים.

לעבור בקטע משובש, גורם לחלקים פנימיים להתקרב אחד לשני, וזה לא תמיד נעים, אבל זה מצחיק לנסוע על אוטו דיקט, לדעתי לפחות, ועוד משהו....

לנסוע על ראלי מונמכת, זה פשוט כאילו לנסוע על קארט ,רק שהראלי הנעה קדמית. :lol:

ומי שאוהב קארטינג, בטוח יאהב שתהיה לו אחת בחניה, ותחשבו על זה. :lol: [/b]

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
רשמים מהנהיגה:

האוטו אוחז בצורה מטורפת לגמרי, גם ב-170 קמ"ש אין תנודות מרכב, סיבובים במהירות הזו, לא מורגשים, ניתן לבצע שינויי כיוון בצורה חדה בלי להרגיש שאוטוטו אתה מאבד אחיזה.

זריקות התחת יותר מורגשות, ובאות בקלות, כלומר ניתן להוציא את הרכב להיגוי יתר בצורה מאוד קלה, אך גם השליטה ברכב קלה (לי אישית). האוטו עוקץ אבל למי שיש ניסיון עם הרכב, אין בעיה ליצור מהעוקץ פאן בצורת סחיפות, וכן, האוטו סוחף :lol: .

האמת, הרגשתי בדיוק אותו הדבר בסקסו שלי כששמתי מאחורה סמל של AMG (יותר קל מלהוריד שן) ומלפנים את סמל הסוס הצוהל במקום דרגות הנגד (ואפילו לא צריך להחליף קפיצים!)

ובכל מקרה, אני מבין שאתה מתלהב, אבל האם השינוי כל כך גדול לטובה מבעבר? האם אתה משוכנע שאם תעלה כרגע על 106 זהה לשלך אבל לא מונמכת, שלך תגלה יכולות גבוהות הרבה יותר מהשניה?

ותן לי להסב את תשומת לבך לסתירה מסוימת בהודעה שלך - מצד אחד האוטו אוחז בצורה מטורפת, סיבובים לא מורגשים וכולי, שינויי כיוון חדים בלי לאבד אחיזה. ומצד שני - זריקות התחת יותר מורגשות (אבל הסיבובים לא?) ובאות בקלות (אבל האוטו אוחז יותר?).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה שוכח דבר אחד.

אני נוהג על הראלי כבר מעל לשנה, אני מכיר בה כל חלק כבר, שלא לדבר על כך שאני מכיר את ההתנהגות של האוטו שלי.

לגבי, ההתלהבות, לא מדובר על התלהבות של ילד בן 15 שנגע בשד של בחורה בפעם הראשונה, יש כאלה שיתלהבו משד של גבר...לך תדע. :lol:

אני יודע איך הראלי התנהגה לפני השינוי, ולאחר השינוי, כמו שהראלי התנהגה שונה עם בולמים עייפים ומקוריים, אני חש את האוטו וכל שינוי שקורה, ישר מורגש.

וכן, לגבי השינוי, הוא מאוד גדול, זווית הגלגול, כמה שקטנה היא הייתה, כיום כבר לא קיימת, הציר כאילו רותך למקומו ולא זז, בשיא הרצינות.

בסיבובים אין רכינה אפילו מעטה של המרכב, ולכן ניתן לקחת סיבובים במהירות גבוהה, מאוד!!!

ואני מוכן לקחת ראלי סטנדרטית, את של RED-R למשל, ולהוכיח לך שההבדל הוא שמיים וארץ, פשוט כך, רק תבחור מקום וזמן, אני מגיע.

למה סתירה?

כאשר אתה מדביק דוושה האוטו אוחז, נניח בסיבוב, עד מהירות מסויימת כמובן.

באותה פניה נתונה אם תעזוב באגרסיביות את דוושת התאוצה, האוטו יזרוק נכון? היגוי יתר.

אז, אחרי שלמדתי די טוב את האוטו, אני די שולט באותם היגויים חריפים, ולכן עכשיו אני גם שולט בקלות יותר על אותם היגויי יתר, מכוון שהם יותר מורגשים וגם משום שהאוטו אחוד יותר ומוקשח יותר, התחושות שהנהג מקבל הן חדות יותר.

אדם לא מנוסה, יאבד בקלות שליטה על הרכב, אבל אחד שכבר למד את השיגעונות של הרכב, יכול לגרום לאותם שגעונות להיות נשלטים וכיפיים.

כאשר ניפגש אני אוכיח לך את זה, מבטיח.

פורסם

גלעד, אתה יודע מה, אני לא הנמכתי את הרכב. כך שיכול להיות שאתה צודק. אני רק מביע את דעתי על בסיס מה שאני יודע, ושואל שאלות.

בוא נחשוב פיזיקלית. אתה טוען שהאחיזה מדהימה יותר מקודם. אני שואל - כיצד זה יתכן? לא שינית את מידות הרכב או את הצמיגים. מה שעשית הוא להנמיך את מרכז הכובד ולחזק את הקפיצים.

ההנמכה משפרת את התנהגות הרכב מכיוון שהוא מהודק יותר, העברות המשקל פחות חזקות ותודות להקשחה הוא מתמודד טוב יותר עם מהמורות בכביש. אבל כיצד היא משפרת את האחיזה עצמה?

רכינה של המרכב היא שימושית. ללא זווית גלגול עליך להיות מסוגל להבחין בדיוק מתי הרכב מאבד אחיזה, מכיוון שברגע שהוא יאבד אותה זה יהיה בצורה חזקה יותר. אני לא טוען שצריך זווית גלגול של אוטובוס, להפך, זה מפריע. אבל זווית גלגול מסוימת היא בהחלט שימושית. לצורך העניין, נהגתי כבר במכוניות בעלות זווית גלגול גדולה מאוד, אבל אחיזה מצוינת. הבעיה היא כשהכביש מפסיק להיות חלק לגמרי - ואז הן מאבדות את היציבות ומתחילות להתנדנד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לפעמים מראה עיניים, ונסיעה תעשה את העבודה טוב יותר מכמה מילים.

ניפגש בעתיד הקרוב ואני אוכיח לך את כל מה שכתבתי.

תעשה סיבוב על הראלי שלי, ואחרי זה תעלה על ה-VTS שלך, אתה תבין על מה דיברתי.

פורסם
לפעמים מראה עיניים, ונסיעה תעשה את העבודה טוב יותר מכמה מילים.

ניפגש בעתיד הקרוב ואני אוכיח לך את כל מה שכתבתי.

תעשה סיבוב על הראלי שלי, ואחרי זה תעלה על ה-VTS שלך, אתה תבין על מה דיברתי.

ב-VTS שלי הבולמים הם מקוריים, אל תשכח. אצלך יש גם קוני חדשים למדי, בנוסף לכל.

אם הקנייה המרוכזת של הפורום תצא לפועל אני גם אהיה בעלים של קוני, ואז אני אשמח לבחון את ההבדלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ברשותי AX GT (מה שדי די דומה ל 106) ואני שמתי בולמי KONI ו קפיצי ספקרו

ואכן האחיזה השתפרה (לא פלאים) בהיבט קמ"ש בסיבוב ו אחיזה במהירות גבוהה,

מה שהשתפר מאוד זה התחושות (ומפה אפשרות שליטה טובה יותר על האוטו). :oops:

פורסם

ועל זה נאמר "למה להרוס מכוניות טובות....?"

יסלחו לי כל השומאכרים והלואבים והמקריים שמסתובבים בפורום הזה, אבל מנסיוני של גיליתי שהדבר היחיד שמגביל את המכונית (בעיקר כשמדובר בפז'ו ספורטיביות) הן יכולות הנהג.

אם הייתם משקיעים חלקיק מאותם אלפי שקלים שאתם משקיעים בלהנמיך/להקשיח/סטראט/טורבו/השלם את החסר בדבר פשוט כמו קורס נהיגה כלשהו הייתם משפרים בצורה מדהימה את היכולות של הרכב שלכם - לא כי הרכב שופר, אלא כי אתם שופרתם. הדוגמה הקיצונית ביותר לזה היא באחת הג'ימקאנות שבה ראם "נתן בראש" עם 106 ראלי שלא רק שהיא סטאנדרטית לחלוטין, אלא היא אפילו מצ'וקמקת בצורה יוצאת דופן, לכל אותן ראלים מונמכות/משופרות.

היה אצלינו בקורס בחור עם 106 ראלי דור ראשון, שהיה בדיוק לפני תחילתו של סשן שיפורים מקיף לאוטו. בהמלצתי הוא עשה קודם את הקורס (הוא בהתחלה רצה לבוא לקורס עם האוטו אחרי השיפורים) וכתוצאה מכך בסוף הקורס הוא ביטל את ההזמנה לשיפורים. שבועיים אח"כ הוא התקשר להודות לנו כי הוא "אף פעם לא נהנה כך מהאוטו שלו".

ועוד דבר: צודק רוני כשהוא אומר שלרכינה של האוטו, לגמישות שלו, יש חלק בהבנת המגבלות של האוטו, בשידור לנהג של קצה יכולות האחיזה. אוטו קשיח מדי פשוט יאבד אחיזה, בלי כל התראה מוקדמת, ויברח. זה יכול להיות משעשע כשמוכנים לזה, אבל כשזה יקרה בטעות - הטעות הזו תהיה פטאלית, אם לא קטלנית.

חסרון נוסף (שלא ממש מעניין אותי כיון שהוא עניין של העדפה) הוזכר בהודעה המקורית: חוסר נוחות קיצוני. מצב שטוב אולי על מסלול מרוצים, אבל כאלו (לדעתי) עוד אין בארץ. על כביש זה יכול להיגמר ברע (כאבי גב) או ברע מאוד (נפילה לבור שתפגע ותשבור חלקי מרכב תחתונים) - וכבר ראיתי במו עיני מקרה אחד כזה (דווקא לא פז'ו הפעם).

ועוד חסרון קטן: נסעתי ברכב כלשהו (שוב, לא פז'ו) שהוקשח לרמת חוסר נוחות. נסיעה ברכב הזה במהירויות על-חוקיות היתה חוויה מטלטלת לחלוטין. קשה עד בלתי אפשרי לשמור על הריכוז הדרוש לנהיגה ספורטיבית אמיתית כשנוהגים בבלנדר.

בקיצור: אם לשפר זה הקיק שלכם, אם מלראות רכב נוגע ברצפה אתם גומרים - מה טוב, ותצליחו. אם אתם רוצים ליהנות מנהיגה, אניהייתי מציע שתחשבו שוב על הנושא. הפז'ו הן מכוניות מאוזנות בצורה יפהפיה כמו שהן, ואין שום צורך להפר את האיזון הזה.

מצטער שזה היה קצת ארוך,

Fazer

פורסם

תודה לך פייזר, ואל תצטער :wink:

אני יכול להוסיף מניסיוני שנהגתי על רכב ספורטיבי מקורי מהחברה, שהבעיה הגדולה שלו הייתה חוסר נוחות קיצוני. זה היה איביזה TDI ספורט עם 130 כ"ס, והעדר הנוחות הבסיסית היווה מכשלה רצינית מאוד בהנאה מהרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לי היתה AX GT עם בולמים של קוני

הרכב יש יפה מאוד על הכביש...

אבל אחרי שהנמכתי את הרכב הכל הישתנה, האחיזה היתה משהו שלא דומה בכלל למה שהיה לפני (אבל באמת התחילו להישבר כל מיני דברים הרכב :( )

לדעתי למי שמחפש אחיזה ונוחות ביחד בולמים טובים יעשו את העבודה יפה מאוד 8)

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם

אם הייתם משקיעים חלקיק מאותם אלפי שקלים שאתם משקיעים בלהנמיך/להקשיח/סטראט/טורבו/השלם את החסר בדבר פשוט כמו קורס נהיגה כלשהו הייתם משפרים בצורה מדהימה את היכולות של הרכב שלכם - לא כי הרכב שופר, אלא כי אתם שופרתם. הדוגמה הקיצונית ביותר לזה היא באחת הג'ימקאנות שבה ראם "נתן בראש" עם 106 ראלי שלא רק שהיא סטאנדרטית לחלוטין, אלא היא אפילו מצ'וקמקת בצורה יוצאת דופן, לכל אותן ראלים מונמכות/משופרות.

Fazer

אני כבר נוהג על הראלי כמעט שנה וחצי, ודי מיציתי את החוויה של הסטנדרטיות.

ואני אומר שוב, אין שום טעם לנסות להשוות ראלי מונמכת לראלי סטנדרטית, בראלי מונמכת אין זווית גלגול והתחושה היא כאילו אתה נוהג על קארט.

יכולות הנהיגה שלי טובות מאוד, ואין שום קשר לקורס כזה או אחר.

ואני מוכן להמר שעם ראלי מונמכת מוקשחת ראם היה נותן עוד יותר בראש... :lol:

פורסם

Fazer

אני כבר נוהג על הראלי כמעט שנה וחצי, ודי מיציתי את החוויה של הסטנדרטיות.

ואני אומר שוב, אין שום טעם לנסות להשוות ראלי מונמכת לראלי סטנדרטית, בראלי מונמכת אין זווית גלגול והתחושה היא כאילו אתה נוהג על קארט.

יכולות הנהיגה שלי טובות מאוד, ואין שום קשר לקורס כזה או אחר.

ואני מוכן להמר שעם ראלי מונמכת מוקשחת ראם היה נותן עוד יותר בראש... :lol:

לא מכיר אותך ולא מכיר את יכולות הנהיגה שלך - אני ניצלתי את השרשור הזה כדי לצאת חוצץ כנגד תופעת ההנמכות שמשתלטת על כל חלקה טובה - ומביאה אנשים להרוס מכוניות טובות ומאוזנות.

אני עדיין טוען, ואמשיך לטעון, שתשעים אחוז מהנהגים שחושבים שהם מנצלים את הרכב "עד הסוף" לא מנצלים אפילו 70% מיכולות הרכב. יתכן שאתה נמצא ב 10% שבאמת מנצלים את הרכב עד הסוף, ויתכן שלא, אבל ל 90% שדיברתי עליהם קורס נהיגה מתקדמת כזה או אחר היה עוזר הרבה יותר מאשר להשקיע עוד 10,000 ש"ח בטורבו מוגדל.

Fazer

• תוכן חדש...