Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא מקביל עומד סוף סוף לצאת לדרך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391314,00.html

השאלה הגדולה מבחינתי, האם נזכה לתחרות אמיתית בשוק, או שפשוט ה"קרטל" הנוכחי יקבל חברים חדשים והחגיגה על חשבוננו תמשך? אשמח לתגובות בנושא.

אני באופן אישי מקווה שאפילו אם המחירים לא ירדו יותר מדי, סוף סוף נקבל אחריות נורמלית וארוכת טווח, כמו באירופה.

לדוגמה 4 שנים על VW, או 5 על פיאט וכו'.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה אחריות אתה רוצה לקבל מיבוא מקביל?

כל המכוניות שהורדו מהכביש בארה"ב בגלל חוק ה lemon law יגיעו לארץ.

הרי יצרנים לא מסכימים שיהיו להם כמה נציגים במדינה אחת קטנה.

סוחרי רכב יגיעו לסוכניות רכב בחו"ל יבקשו רכב במחיר טוב,יגדו להם שיש להם מכינית אחרי טוטל לוסט, הם יקנו אותה ויביאו לארץ.

בדיוק כמו המצלמות הדיגיטליות שרוב מה שנמכר בארץ הוא refurbished

רק תראה כמה אנשים נתפסו על עברות ביביא אישי בזמן האחרון בשביל להבין מה הולך להיות פה.

אייל

פורסם

אתה רוצה להגיד שלא יהיה ייבוא מקביל של רכבים חדשים כלל? זה לא שווה בכלל אז כל העניין הזה אז.

אבל זה לא נשמע לי הגיוני. מה זה יצרנים לא רוצים יותר מנציג אחד? יקנו מהם, אז הם יגידו לא, אנחנו לא מוכרים? מה זה השטויות האלה. מקסימום לא יתנו מחירים נמוכים כמו ליבואנים הנוכחיים, בגלל זה אמרתי ש לא אתבאס אם המחירים לא ממש ירדו, אך אני מצפה לקבל שירות ואחריות כמו שצריך. הרי ברור שיבואנים מרוויחים המון על כל רכב ללקוח פרטי, אז גם אם היבואן המקביל לא יקבל מחיר הכי נמוך מהיצרן, הוא ירוויח, פשוט פחות.

פורסם

הרי יצרנים לא מסכימים שיהיו להם כמה נציגים במדינה אחת קטנה.

סוחרי רכב יגיעו לסוכניות רכב בחו"ל יבקשו רכב במחיר טוב,יגדו להם שיש להם מכינית אחרי טוטל לוסט, הם יקנו אותה ויביאו לארץ.

בדיוק כמו המצלמות הדיגיטליות שרוב מה שנמכר בארץ הוא refurbished

רק תראה כמה אנשים נתפסו על עברות ביביא אישי בזמן האחרון בשביל להבין מה הולך להיות פה.

חוק יבוא מקביל אינו מאשר לייבא מכוניות משומשות. לכן הטענה שלך לגבי "לימונים" שיגיעו ארצה, לא נכונה. שנית, ליצרנים אין שום בעיה שיהיו להם מספר נציגים בארץ. להפך, זהו הנוהל המקובל ברוב המדינות בעולם (למשל בארה"ב, שיטת הדילרים). לידיעתך, ניתן לבדוק בקלות רבה (ואפילו דרך האינטרנט) היסטוריה של כל רכב הנרכש בארה"ב (למשל שירות CARFAX).

היבוא המקביל הוא לא יבוא אישי. לא מדובר כאן ב"חאפרים", אלא בחברות שיצטרכו להשיג אישור ממשרד התחבורה ולהתחייב כלכלית. הן לא יוכלו לבצע הונאות מס או למכור מכוניות מפוקפקות. לבד מכך, כל חברה תהיה מחויבת לספק אחריות לתקופה של שנה לפחות, אם זכרוני אינו מטעני.

אין שום סיבה טכנית ששיטת היבוא המקביל לא תעבוד, בדיוק כמו שבישראל נמכרים מוצרים רבים ביבוא מקביל דרך חברות מוכרות ואמינות. הבעיה מתעוררת בתחום אחר: ברגע שדלק מוטורס תמחה על יבוא מקביל, מאזדה העולמית, המעוניינת לשמור על הלקוחה שלה, תגביל את יצוא המכוניות לישראל באפיקים מקבילים. וזאת הבעיה האמיתית של החוק הזה.

פורסם

ברגע שדלק מוטורס תפתח את הפה, חברות הליסינג יביאו בעצמם את המאזדות. ודלק מוטורוס תעלם מהשוק במקרה הטוב או תהפוןך ללא רלוונטית, זה האופטימלי כי החברה רק מביישת את השם מזדה (ע"י היבוא דגמים המצומצם שלה של המותג מזדה ופורד).

אבל עוד פעם הכל עניין של כמה היבואנים יהיו מוכנים לרדת לזנות. אם חברת ליסינג תגיד שהיא מוכנה לייבא בעצמה ויבואן יציאה לה מחיר עוד יותר נמוך, מי יסבסד ? הצרכנים. אבל זה תקף לחברות שמוכרות מעורב לשוק הליסינג או הפרטי.

דלק ,שעיקר הקונים שלה זה הליסינג לא יוכלו להוריד יותר מדי . ואז ? לא יודע מה יקרה או שיורידו מחירים לצרכנים או שיעלמו וזאת בתנאי שיקומו חברות של יבוא במקביל שיציאו מחירים תחרותיים.

אבל גם החברות האחרות אם הם יעלו מחירים או ישאירו מחירים כמו שהם יהיה יבוא מקביל זול יותר אז לא יהיה מי שיסבסד את הליסינג ואז הם לא יוכלו להציעה לליסינג תנאים טובים והליסינג ייבאו בעצמם. ואז היבואנים הרשמיים יורידו מחירים גם לציבור הרחב.

מצד שני אם יקומו חברות לייבוא במקביל הן יצתרכו למכור זול יותר מהסיבה שהן לא יבואן רשמי ללא האחריות והכיסוי שיש ליבואן הרשמי אז הסיבה היחידה לקנות מהם תהיה עלות כל שאם הםם לא יהיו תחרותיים מספיק הם לא ישרדו לאורך זמן.

כך שהכל מסתכם האם יקומו יבואנים עצמאיים או שחברות הליסינג ישתלטו על הענף, ואת זה הזמן יגיד.

פורסם
חוק יבוא מקביל אינו מאשר לייבא מכוניות משומשות...."לימונים" ...(למשל בארה"ב, שיטת הדילרים). .

...בדיוק כמו שבישראל נמכרים מוצרים רבים ביבוא מקביל דרך חברות מוכרות ואמינות.....

את הלימונים מעבירים בארה"ב ממדינה למדינה ומוכרים אותם בלי בעיה,לא תהייה בעיה להביא אותם לארץ כחדשים.

הלימונים בקושי ראו כביש,אלה מכוניות שהלקוח קיבל ולא ממש הצליח להשתמש בהם.

בארה"ב יש נציגות של כל היצרנים שהם מייבאים או מייצרים את המכוניות.

ויש נציגויות מקומיות שקונות מהנציגות המרכזית.

אין לך כמעט סיכוי להכניס מכונית לארה"ב שלא עברה דרך הנציגות המרכזית של החברה.

שאתה אומר מוצרים אחרים שנמכרים בארץ אתה מדבר על מסכי מחשב REFURBISHED,מצלמות דיגיטליות REFURBISHED וכל שאר מוצרי האלקטרוניקה ה REFURBISHED שנמכרים בארץ?

ברגע שדלק מוטורס תפתח את הפה, חברות הליסינג יביאו בעצמם את המאזדות. ודלק מוטורוס תעלם מהשוק במקרה הטוב או תהפוןך ללא רלוונטית,.

דלק מוטורס הם אחד היבואנים הכי חשובים למזדה.

נמכרים בארץ אחוזים מאוד גבוהים מהייצור של מזדה.

אין שום סיכוי שמזדה ימכרו ישירות מזדות למישהו אחר בארץ.

אייל

פורסם

אתה באמת חושב?

דבר ראשון - נראה לך שמאזדה באמת רוצים להיות תלויים כלכך ביבואן אחד שלהם?

דבר שני -

נראה לך שאם שלמה סיקסט פונים מחר למאזדה ישירות ואומרים להם שאת ה5000 מאזדה 3 השנתיות שלהם הם רוצים לקנות ישירות, מאזדה יגידו להם לא?

הרי ביום למחרת אין יותר רכבי מאזדה אצל שלמה סיקסט וכולם עוברים פתאום לקאיה, יונדאי, הונדה, סובארו וטויוטה.

ואז לא רק שמאזדה איבדו את האפשרות למכור לשלמה את המכוניות במחיר יותר גבוה (הרי הוא קונה רק 5000 יחידות ולא 25 אלף), הם גם מאבדים מכירות של 5000 יחידות מאזדה 3 ועוד כמה מאות או אלפי יחידות של רכבים אחרים מתוצרתם.

(ע"ע מה שקרה עם KIA מאז שהם החליטו להעביר את הזכיון מסמל"ת לטלקאר ולא לשלמה סיקסט. במשך כמעט שנתיים לא הייתה קאיה אחת בצי של שלמה!)

דבר שני - לא חסרות חברות שמוגדרות כ"דילרי ענק" בעולם. חברות שקונות כמויות עצומות של מכוניות מיצרנים שונים (ובשל הכמויות מקבלת כמובן הנחות גדולות) ומפזרות אותם בשווקים בהם הן פועלות בלי שום קשר לפעילות המקומית של היצרן.

יש חברה בריטית כזאת (שברח לי השם שלה) שיבואן טויוטה (חורש) קנה נתח נכבד מהמניות שלה.

אין לי ספק שמדובר בתחילתו של מהלך לפתיחת סוכנות מקומית של החברה הזו או לכל הפחות פתיחת יבואן-מקביל שיקנה את הרכבים דרך הדילר הזה וימכור אותם בארץ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דלק מוטורס הם אחד היבואנים הכי חשובים למזדה.

נמכרים בארץ אחוזים מאוד גבוהים מהייצור של מזדה.

אין שום סיכוי שמזדה ימכרו ישירות מזדות למישהו אחר בארץ.

אני חושב שהבאת תאוריה לא כלכך נכונה בהקשר של הלימונים. בארץ יש המון יבואנים מקבילים בתחומי האלקטרוניקה שלטעמי לרוב עדיפים על היבואנים "הרשמיים". הכל תלוי ביבואן עצמו, ולא האם הוא נחשב

כמקביל או לא. ההגדרה של היבוא המקביל היא מאוד פשוטה- הורדת סף הדרישות ליבואן. כלומר, יותר חברות

יוכלו להפוך ליבואנים ולייבא רכבים לארץ בצורה חוקית. אחד הסעיפים הבולטים הוא שההון העצמי הנדרש הוא כ-20 מיליון שקל (אם אני זוכר נכון) לעומת סכום גבוהה כמעט פי 10 היום ועוד בירוקרטיה שתהפוך לפשוטה יותר. מעבר לכך, יבואן מקביל יהיה חייב להציג הסדרים עם מוסכים, אחריות ויוכל לקנות רק מדילרים מורשים שמוכרים כלי רכב תוצרת החברה המיובאת מספר שנים לפחות. אם תכנס ותראה את התקנות תבין שהעסק הזה לא יתאים לכל "חאפר" אלא רק יעשה סדר בבלאגן שיצר היבוא "האישי" וכן בא לטובת הצרכן.

מעבר לכך, אתה צודק. דלק מוטורס מוכרים בממוצע כ-150 אלף רכבים כאשר מאזדה מייצרים באיזור 1.5 מיליון רכבים בשנה (בממוצע) ככה שאכן דלק מוטורס מהווים כיום כ-10% מכמות המכירות של מאזדה (אלו הנתונים שאני זוכר, אם אני טועה אנא תקנו אותי). אם זאת, כמות המכירות של דלק מוטורס לצרכן הפרטי היא אלפים בודדים בשנה, כאשר כמעט כל הרכבים נמכרים לציי רכב. על כן, כמו שאמרו לפניי, ביום שחברות הליסינג יבצעו פנייה יזומה ליבואן דלק מוטורס תעלם מהמפה. מאזדה ממש לא תלויים ולא צריכים את דלק מוטורס. באיזשהו מקום, יכולה להחסך פה עמלת "דלק מוטורס" בכך שהמכירה תתבצע ישירות דרך מאזדה לחברת הליסינג-גם מאזדה תרויח, גם חברת הליסינג תרוויח. תהיה בטוח שלפגוע במכירות זה בטח לא.. זה רק יחזק את ציי הרכב.

אני מניח שזה מהלך שיקרה ואכן מקומה של דלק מוטורס בתור היבואן המוכר בישראל לא ישאר לזמן רב.

Lexus CT200H

פורסם

אגב ליסינג וציי רכב,

אצלנו בחברה עניין הליסינג מתחיל להתפוגג לאט לאט, זאת אומרת אלה שעוד לא עברו למכונית פרטית הם אלה שחידשו חוזה בסוף 2009 על מנת להנות ממחירי דרגה 2 לפני השיטה החדשה למשך תקופה של 3 שנים.

יצא לי לדבר קצת עם המנהל ציי רכב אצלנו בחברה והוא לא אופטימי.

(ניסיתי לשכנע אותו לאפשר את תנאי מסגרת הדלק גם לבעלי רכב פרטי)

חבר'ה חדשים שמגיעים אלינו רוכשים מכוניות פרטיות או ממחזרים מכוניות שנמצאים בחוזה הישן ממישהו שעזב על מנת למצות מהלך.

כך שההערכה שלי היא שזה ישתלם למיעוט שנוסע ק"מ רבים, אלה הם יהיו היחידים שייקחו ליסינג ואז החברה תיאלץ להעלות את התמחור של הדלק וכל העסק יתחיל להיות יקר משמעותית לאותו מיעוט.

אגב, בחוזה ליסינג אצלנו לחברה יש את הכוח לשנות את התמחור של הדלק בעסקה מהיום למחר ללא הסברים מיותרים.

ההערכה שלי היא שבמצב הנוכחי תוך שנתיים-שלוש כמות הליסינג בכבישים תרד ומאזדה תהיה סתם עוד רכב נפוץ רק ללא המדבקות מאחורה.

אני אומר את זה כי אז שלמה סיקסט כבר לא יהיה ענק הליסינג, דלק מוטורס תהיה פחות כוחנית והשוק הפרטי הוא זה שינווט את שוק הרכב.

פורסם

Lexus12 טוב שלא הגזמת, 150K זה בערך כמות הרכבים שכל המותגים מוכרים פה בשנה, מאזדה זה אולי 25-30K

לקחתם את מאזדה כדוגמה, אבל אפשר לקחת, למשל, את צ'מפיון, שמוכרת בעיקר ללקוחות פרטיים, עם המחירים המוגזמים שהם מצמידים לרכבים שלהם, בעיקר לגולף. אני די בטוח שאם יקום יבואן מקביל שימכור את הרכבים של VAG במחיר שפוי, ובנוסף יציע שרות טוב וחלפים לא יקרים (כן, זה אפשרי, ברוסיה חלפים של VW זולים מאוד), הוא ימכור פי כמה יותר מצ'מפיון. לדעתי היצרן ישמח למכור ליבאון כזה..

פורסם
Lexus12 טוב שלא הגזמת, 150K זה בערך כמות הרכבים שכל המותגים מוכרים פה בשנה, מאזדה זה אולי 25-30K

לקחתם את מאזדה כדוגמה, אבל אפשר לקחת, למשל, את צ'מפיון, שמוכרת בעיקר ללקוחות פרטיים, עם המחירים המוגזמים שהם מצמידים לרכבים שלהם, בעיקר לגולף. אני די בטוח שאם יקום יבואן מקביל שימכור את הרכבים של VAG במחיר שפוי, ובנוסף יציע שרות טוב וחלפים לא יקרים (כן, זה אפשרי, ברוסיה חלפים של VW זולים מאוד), הוא ימכור פי כמה יותר מצ'מפיון. לדעתי היצרן ישמח למכור ליבאון כזה..

צודק, טעות שלי ממידע שקראתי בחו"ל. הם מוכרים כ-40 אלף מכוניות בשנה. בכל אופן, עדיין מדובר באחוז נכבד בהתחשב בעובדה שמדובר ביבואן אחד.

Lexus CT200H

פורסם

דבר שני -

נראה לך שאם שלמה סיקסט פונים מחר למאזדה ישירות ואומרים להם שאת ה5000 מאזדה 3 השנתיות שלהם הם רוצים לקנות ישירות, מאזדה יגידו להם לא?.

אילו הייתי מנהל שיווק במאזדה - הייתי אומר "לא". אומנם היום אדחוף עוד 5000 יחידות (וגם זה בספק, כי הרי הדבר יבוא על חשבון היבוא הסדיר), אך הפגיע בערכי מותג עלולה להביא לנזקים לא קלים לטווח ארוך.

הרי ביום למחרת אין יותר רכבי מאזדה אצל שלמה סיקסט וכולם עוברים פתאום לקאיה, יונדאי, הונדה, סובארו וטויוטה.

ואז לא רק שמאזדה איבדו את האפשרות למכור לשלמה את המכוניות במחיר יותר גבוה (הרי הוא קונה רק 5000 יחידות ולא 25 אלף), הם גם מאבדים מכירות של 5000 יחידות מאזדה 3 ועוד כמה מאות או אלפי יחידות של רכבים אחרים מתוצרתם.

(ע"ע מה שקרה עם KIA מאז שהם החליטו להעביר את הזכיון מסמל"ת לטלקאר ולא לשלמה סיקסט. במשך כמעט שנתיים לא הייתה קאיה אחת בצי של שלמה!) .

לא נראה לי שאת העסקים מנהלים כמו במשחקייה של גן ילדים נוסח "על תשחק בצעצעויי ועל תשתין בסירי".

דבר שני - לא חסרות חברות שמוגדרות כ"דילרי ענק" בעולם. חברות שקונות כמויות עצומות של מכוניות מיצרנים שונים (ובשל הכמויות מקבלת כמובן הנחות גדולות) ומפזרות אותם בשווקים בהם הן פועלות בלי שום קשר לפעילות המקומית של היצרן.

יש חברה בריטית כזאת (שברח לי השם שלה) שיבואן טויוטה (חורש) קנה נתח נכבד מהמניות שלה.

אין לי ספק שמדובר בתחילתו של מהלך לפתיחת סוכנות מקומית של החברה הזו או לכל הפחות פתיחת יבואן-מקביל שיקנה את הרכבים דרך הדילר הזה וימכור אותם בארץ.

את זה במאזדה לא יוכלו למנוע, אך אני בספק אם העסק יהיה כלכלי. כי הרי סביר להניח כי היבואן המקביל ירצה להרוויח לא פחות מזה הסדיר, אך הרי לא יזכה במחיר FOB נוח כמו הדלק.

פורסם

1- ערכי מותג? גם ככה היום 90 אחוז מהמכירות של מאזדה (זה הנתון שאני זוכר, יתכן ואפילו יותר) הולכים לליסינג.

מה בדיוק ישתנה אם המכוניות הללו יגיעו לחברות הליסינג מהיבואן או מהיצרן ?

אבל כנראה שנאלץ לחכות ולראות מה במאזדה חושבים, ורק הזמן יגיד.

2- אם תשים לב לשורה האחרונה, אתה תראה שבדיוק ככה הם משחקים (לא נתתם לי זכיון? תשכחו ממני בתור לקוח!).

הרי בשורה התחתונה, הכל זה שאלה של כסף. ואם שמלצר או גלילי מחליטים, אז ממחר בבוקר לקחת מאזדה3 בליסינג עולה פי 2 מלקחת קאיה סיד או יונדאי i30.

כמה אנשים נראה לך ישארו לקחת מאזדה 3?

3- הוא דווקא יקבל הנחה הרבה יותר גדולה מדלק, היות והוא קונה 100 אלף מאזדה 3 (ומחלק אותן על כמה שווקים בהם הוא פועל) בעוד דלק קונה רק 15 אלף מכוניות (ומשווקת את כולן בארץ).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

quote]

no true at all

you run carfax and you can see exactly the history of the car.x

even in america its pretty rare to come by lemon cars.x

so please think twice before you puke nonsense to the air about thinks you dont have a clue.x

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
1- ערכי מותג? .

כן כן, ערכי המותג. זאת שלא נכנסת למוסך ושומרת על הערך. ונניח פתאום מישהו מתחיל לייבא מאזדות ערומות ולבצע בהן התקנות חאפריות כאן בארץ, כי הרי ככה עוקפים את המס, ואז יגידו - הנה מאזדה התרחפנה, יש מלא תקלות, היא כבר לא מה שהיתה פעם.

יתכן וחברת ליסינג כזאת או אחרת יכולה לשחק משחקי כבוד עם מותג אזוטרי כזה או אחר, אבל עם מאזדה? לא נראה לי.

ולגבי הדילרים הגדולים בחו"ל - אני בספק אם יהיו מסוגלים לתת מחיר FOB כמו היצרן בכבודו ובעצמו. כי הרי ליצרן יש גם שיקולים אסטרטגיים. כך אן כך אין לנו מספיק מידע בנושא.

• תוכן חדש...