Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומילה לזכות השמאי

היה לו מספיק יושרה להודות בטעותו ולהוציא שומה מתוקנת. אל יהא הדבר קל מבחינתכם. כמה מאיתנו מוכנים להודות בטעות!! קל וחומר בטעות מקצועית.

נו באמת, לפחות לפי איך שאני הבנתי את הסיפור זלוטין נאלץ להודות בטעותו מאחר ונדחק לפינה ונתפס כשמכנסיו מופשלים ולא בגלל חזרתו למוטב.

ארז רונן

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נו באמת, לפחות לפי איך שאני הבנתי את הסיפור זלוטין נאלץ להודות בטעותו מאחר ונדחק לפינה ונתפס כשמכנסיו מופשלים ולא בגלל חזרתו למוטב.

זולטין לא הודה בטעות, זולטין הורד מהעץ הגבוה שטיפס עליו, בזכות מקצוען שלא וויתר לא נכנע והיה מוכן להילחם על

האמת שלו, כי לא היה לו מה להסתיר מה לרמות ומה לשקר ולכן לא חשש מכלום ופעל בכל הכוח.

זולטין קיווה שתפיסת הרכב כבן ערובה תהווה לבדה איום בו יאלץ דני להוציא את הרכב ולקבל את החלטתו השערוריתית.

וראה איזה פלא כאשר מישהו נלחם על צידקתו ועל האמת וכיוון שלדני לא היה מה להסתיר נאלץ השמאי הידוע להודות בפני

כל (לקוחותיו ומעסיקיו כאחד) בחוסר המקצועיות שלו וחזר בו מהקביעה הגבוהה ובלתי נכונה בעליל, וכך ראוי לו!

עכשיו חשוב מה היה עושה דני אם כפותיו לא היו נקיות וכמה רחוק היה יכול ללכת, ואני בטוח שאז באמת היה יוצא שכרו בהפסדו!

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קובי וגם רן

המכס רואה במקבלי השרות ביבוא האישי כקומבינטורים גם אם הם לא כאלה. את ההסבר נתתי באחת מהודעותי הקודמות.

דעתם התחזקה לאחר שנתפסו כמה משתינים מהמקפצה. נכון אבל גם אם כולם גנבים, אני לא מוכן שיתיחסו אלי כגנב!

טוב לעבוד מול מקצוען רק מה יקרה אם המקצוען יסבור אחרת מאשר האמת שלך. חילוקי דעות מקצועיים שניתנים לפתרון בבוררות ולא בהטלת מטבע!

דני אני מעריך אדם ישר ולא קומבינטור.

כאשר השיתו עליו סכום הזוי הוא נלחם כאשר ירד הסכום לסכום סביר עדיין גבוה מהאמת שלו הוא משלם. נכון אם הייתי מייבא רכב מיוחד

הייתי עושה חישוב כמה הוא שווה לי, ולא למחירון כלשהו וזה המחיר שהייתי משלם גם אם הוא גבוה!

כלומר אותו שמאי רק פעם הוא פוסק הזוי = מלחמה ,פעם הוא פוסק סביר= משלמים.

או במילים אחרות אם היה משית עליו את הסכום הנמוך לא היית שומע עליו מילה רעה, להיפך אולי, וואלה מקצוען.

ועל מקצועיותו לי אין כלים לחוות דעה, אך אם מה שדני כתב הוא נכון , הרי הוא לא.

אבל נשמע על כך מדני אני מקווה לאחר שיקבל את התשובה על תלונתו כנגד אותו שמאי, או אם נשמע שהמכס הפסיק להשתמש בשירותיו "הטובים". האשמה היא לא של השמאי אלה של מי ששלח אותו ונתן לו את הסמכות, שמאי מקצועי עולה כסף... וצריך להילחם במי ששלח אותו.

ומילה לזכות השמאי

היה לו מספיק יושרה להודות בטעותו ולהוציא שומה מתוקנת. אל יהא הדבר קל מבחינתכם. כמה מאיתנו מוכנים להודות בטעות!! קל וחומר בטעות מקצועית.

55555

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ישה כתב

דני טוען שיש להשאיר את הרכב בבונדד כדי להפגין נחישות ועמידה איתנה מול כוחות השחור ולצורך כך הוא אף מגייס את מדע הפסיכולוגיה לעזרתו.

ואני טוען שמיקום הרכב לא משנה לגבי המכס בכלל.

ואוסיף לך נימוק נוסף לטובת הוצאת הרכב.

המכס יכול לנקוט שלוש פעולות עיקריות

האחת לקבל את ערעורך לאור חוות דעתו של שמאי מטעמך,שניים לסתור את ממצאי השמאי מטעמך ולהחליט אחרת ושלוש לעשות הערכה חדשה, ועם תוצאותיה להחליט מה הוא מעריך.

(מפתיע שאצל דני בוצעה ההערכה השניה על ידי אותו שמאי )

כאשר ההערכה הנוספת מבוצעת בביתך אתה יכול לתת אווירה ביתית לשמאי ( לפני שהוא שמאי הוא בן אדם )

רק לידיעתך ישה

אין בקורת שמאי נוספת בביתך

שאתה מוציא את הרכב ומשאיר ערבות בנקאית, אתה מצפה רק לתוצאות הערעור

ובינתיים מה שכולם עושים זה לשפץ את הרכב ,כך שאפילו אם רצה המכס לשנות דעתו נושא הבדיקה המחודשת יורד מהפרק

אתה נשאר עם ה"רוגלך" והפסיכולוגיה לבד עם עצמך

אז ישה אתה יכול להסכים או לא, במבחן התוצאה ניצחנו

עכשיו אני גם מצפה לנצח בנחישות מול ועדת האתיקה במשרד התחבורה ויודע מה? שייקח גם שנים מבחינתי

שבוע טוב

מירוצי מכוניות

פורסם

רן ערב טוב

הערותי באדום

זולטין לא הודה בטעות,זולטין כתב שומה חדשה שהקטינה את הערכתו הראשונית זאת הודאה בטעות כי הוא היה יכול להשאירה או לצמצמה ב 1-2000 $ .זולטין הורד מהעץ הגבוה שטיפס עליו, בזכות מקצוען שלא וויתר לא נכנע והיה מוכן להילחם על

האמת שלו, כי לא היה לו מה להסתיר מה לרמות ומה לשקר ולכן לא חשש מכלום ופעל בכל הכוח.

המקצועיות של דני עזרה לו אבל מה שקבע ועמד לעיני הוועדה זו השומה המקצועית של השמאי של דני +השומה המתוקנת של השמאי

זולטין קיווה שתפיסת הרכב כבן ערובה תהווה לבדה איום בו יאלץ דני להוציא את הרכב ולקבל את החלטתו השערוריתית. כנראה שאינך מבין כי אין קשר בין השומה להוצאת הרכב שתיהן חיות במקביל . דני היה יכול להוציא את הרכב בכל רגע נתון או על ידי התשלום ההזוי תחת מחאה או בהמצאת ערבות בנקאית, ולערער על השומה או להשאיר את הרכב ולערער כפי שבפועל עשה

וראה איזה פלא כאשר מישהו נלחם על צידקתו ועל האמת וכיוון שלדני לא היה מה להסתיר נאלץ השמאי הידוע להודות בפני

כל (לקוחותיו ומעסיקיו כאחד) בחוסר המקצועיות שלו וחזר בו מהקביעה הגבוהה ובלתי נכונה בעליל, וכך ראוי לו!

אם השומה הייתה שערוריתית השמאי לא היה מועסק כבר על ידי המכס. האם זה המצב בשטח.

אתה שוכח אבל ייתכן והשמאי גם שגה בתום לב.

עכשיו חשוב מה היה עושה דני אם כפותיו לא היו נקיות וכמה רחוק היה יכול ללכת, ואני בטוח שאז באמת היה יוצא שכרו בהפסדו!

גם אם דני רכש את הרכב ב 6000$ וקיבל חשבונית על 4500$ הוא היה יכול לפעול באותה נחישות כי.. כל רכב ומחירו אפילו במדינתנו בה יצחק קובע מחיר, וכל אחד מוכר לבסוף לפי מה שהוא חושב לנכון, ולהוכיח כי רכש בסכום אחר זו פרוצדורה כמעט בלתי אפשרית

ישה כתב:

קובי וגם רן

המכס רואה במקבלי השרות ביבוא האישי כקומבינטורים גם אם הם לא כאלה. את ההסבר נתתי באחת מהודעותי הקודמות.

דעתם התחזקה לאחר שנתפסו כמה משתינים מהמקפצה. נכון אבל גם אם כולם גנבים, אני לא מוכן שיתיחסו אלי כגנב!

רן אתה צודק או שתחליף מדינה או תחליף את כל הרשויות .רק משפחתך וחבריך לצערינו בארץ הזאת מתייחסים אליך כראוי

טוב לעבוד מול מקצוען רק מה יקרה אם המקצוען יסבור אחרת מאשר האמת שלך. חילוקי דעות מקצועיים שניתנים לפתרון בבוררות ולא בהטלת מטבע!

אין בוררות יש ועדת ערר אין הסכמה יש ערכאות משפטיות

דני אני מעריך אדם ישר ולא קומבינטור.

כאשר השיתו עליו סכום הזוי הוא נלחם כאשר ירד הסכום לסכום סביר עדיין גבוה מהאמת שלו הוא משלם. נכון אם הייתי מייבא רכב מיוחד

הייתי עושה חישוב כמה הוא שווה לי, ולא למחירון כלשהו וזה המחיר שהייתי משלם גם אם הוא גבוה!

כלומר אותו שמאי רק פעם הוא פוסק הזוי = מלחמה ,פעם הוא פוסק סביר= משלמים.

או במילים אחרות אם היה משית עליו את הסכום הנמוך לא היית שומע עליו מילה רעה, להיפך אולי, וואלה מקצוען.

ועל מקצועיותו לי אין כלים לחוות דעה, אך אם מה שדני כתב הוא נכון , הרי הוא לא.

אבל נשמע על כך מדני אני מקווה לאחר שיקבל את התשובה על תלונתו כנגד אותו שמאי, או אם נשמע שהמכס הפסיק להשתמש בשירותיו "הטובים". האשמה היא לא של השמאי אלה של מי ששלח אותו ונתן לו את הסמכות, שמאי מקצועי עולה כסף... וצריך להילחם במי ששלח אותו.

אני מעריך כי השמאי מקצועי ומשלמים לו כסף ייתכן ושגה בתום לב ייתכן ועלה לו משהו לראש או באותו יום היה שיכור מסומם או שניהם גם יחד

בכל אופן למקרא הדברים שדני כתב בזמנו כי השמאי העריך את הרכב ב 4500$ (סכום הרכישה שדני הצהיר עליו ) אבל אם הוא ישפץ אותו +תוספת השטיחים ופנסים הוא יהיה שווה 18000$ ולכן אני קובע את שומתי בהתאם , זה לא הזוי זה האמא של ההזיות

מחד ולא עומד בכללי קביעת המחיר של המכס מאידך.

וקצת קשה להאמין כי שומה זו עברה ללא ביקורת לפני שהוצאה הדרישה לתשלום ההזויה. זו הפשלה בהא הידיעה והיא לא של השמאי אלא של שולחיו.

ומילה לזכות השמאי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק לידיעתך ישה

אין בקורת שמאי נוספת בביתך.

האם לדעתך מידע זה לא היה חשוב דיו לקוראי הפורום כדי שרק עכשיו תביא אותו בפנינו.

עד עכשיו במשך למעלה מחודש ימים ומספר הודעות סיפקת לנו מידע אחר, למה להשאיר בבונדד.

שאתה מוציא את הרכב ומשאיר ערבות בנקאית, אתה מצפה רק לתוצאות הערעור

בוא תשכילנו מאיפוא המידע הזה.

אני מניח כי בידך כל נוהלי המכס הרלבנטיים נשמח להשכיל ביחד

מהניסיון שלי ולא ברכב בדיקות בחצרי היבואן נעשות גם נעשות.

ובינתיים מה שכולם עושים זה לשפץ את הרכב ,כך שאפילו אם רצה המכס לשנות דעתו נושא הבדיקה המחודשת יורד מהפרק

אם בן אדם ממתין לבדיקה נוספת הוא ישאיר את הרכב AS IS עד לבדיקה.

אתה נשאר עם ה"רוגלך" והפסיכולוגיה לבד עם עצמך

אז ישה אתה יכול להסכים או לא, במבחן התוצאה ניצחנו

עכשיו אני גם מצפה לנצח בנחישות מול ועדת האתיקה במשרד התחבורה ויודע מה? שייקח גם שנים מבחינתי

שבוע טוב

גם בהנחה שהמידע שהבאת כרגע הוא נכון הרי שומה של שמאי מקצועי מטעמך בבונדד כפי שעשית מלווה במאות תמונות אם זכרוני אינו מטעני ולאחריה שחרור הרכב בערובה צריכה להספיק.

הרי אין חולק וכך כתבת מספר פעמים שהשומה הראשונית הייתה הזויה מהנימוקים הבלתי מקצועיים של השמאי. ואם זה מה שנכתב שם דעתי כדעתך.

כך שגם ללא בדיקה נוספת שומתו ההזויה הייתה קורסת. התמזל מזלך והשומה הייתה הזוייה ולכן היה קל יותר לקעקע אותה, וככל שהיא יותר הזוייה כך קל יותר לקעקע אותה.

היה ושומתו הראשונית הייתה רק תוספת של 3000$ למשל הרי ועדת הערר הייתה לוקחת את שלו ואת השומה של השמאי שלך ועושה יחלוקו מבלי אף לשלוח שמאי נוסף מטעמם. הבדיקה הנוספת נעשתה רק בגלל הפער העצום בין שתי השמאויות שהיו מונחות בפני הוועדה. הלא כן?

ועשה לי טובה אישית אל תיקח את הדברים לפן האישי, הכל נעשה כדי ללבן דברים ללא שום פן אישי, לפחות לא מצידי

שבוע נפלא גם לך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה כותב מהגיגי ליבו ולפי הכתוב אני גם מבין זאת

כדי לחדד אומר כך

מחלקת יבוא אישי במכס היא מחלקה נפרדת עם עובדים שמטפלים אך ורק ביבוא אישי

לאחר התפיסה המתוקשרת של אותם"גנבים" שהצהירו כזב (אגב שמעתי שהכל נגמר בקול דממה דקה) החליטו במכס ע"י מכרז להעסיק את זלטין

לעניות דעתי וכפי שאני מכיר את המערכת הציבורית לא נבדקו לעומק כישוריו המקצועיים ברכב אספנות

זוהי הפדיחה הגדולה של המערכת ,רק מה, תסמונת הראש הקטן והכסת"ח עובדת גם פה

"זה לא אנחנו,אנחנו לא מבינים אז הבאנו שמאי" פשוט ולעניין"

לאחר שהתחילו ערמות הערעורים להערם על השולחן הבינו גם שם במכס שזלטין הוא תפוח אדמה לוהט

את זה שמעתי במו אוזניי מהמוכסים

אם תרבות החפיף לא היתה קיימת במכס היו מוציאים שמאי או מוכס להשתלמות בנושא ואז הכל היה נרגע

ושוב ישה

למרות הפילפולים בהתנסחותיך לא ענית לי על כך שאני אומר לך ששמאי לא נשלח לביתך ולכן אתה לא יכול להפעיל עליו את קסמיך

מירוצי מכוניות

פורסם

ושוב ישה

למרות הפילפולים בהתנסחותיך לא ענית לי על כך שאני אומר לך ששמאי לא נשלח לביתך ולכן אתה לא יכול להפעיל עליו את קסמיך

ואני שוב שואל ולא ענית מאיפוא אתה יודע ששמאי לא נשלח לביתך

ידע אישי, הוראת נוהל , דף הסבר למשחרר. נא השכילנו.

כפי שגם הסברתי יכול להיות שאין לכך כל השפעה על תוצאות הערעור.

כל מי שמיבא רכב אספנות יודע גם יודע שאחרי שהוצא הרכב מחזקת המדינה לחצרך אין ביקור שמאי

זה מבוסס על סקר שערכת, או זה התירוץ מדוע לא שיתפת אותנו בידע החשוב ביותר הזה ורק סיפקת לנו את הידע שצריך להיות נחושים ופסיכולגיה בגרוש.

עד לפני 5-6 חודשים הידע שלך ביבוא רכב אספנות היה מזערי תוך כדי תנועה צברת ידע ואני בטוח שגם כיום יש לך עוד מה ללמוד.

אז מספיק להשתחצן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ואני שוב שואל ולא ענית מאיפוא אתה יודע ששמאי לא נשלח לביתך

ידע אישי, הוראת נוהל , דף הסבר למשחרר. נא השכילנו.

כפי שגם הסברתי יכול להיות שאין לכך כל השפעה על תוצאות הערעור.

זה מבוסס על סקר שערכת, או זה התירוץ מדוע לא שיתפת אותנו בידע החשוב ביותר הזה ורק סיפקת לנו את הידע שצריך להיות נחושים ופסיכולגיה בגרוש.

עד לפני 5-6 חודשים הידע שלך ביבוא רכב אספנות היה מזערי תוך כדי תנועה צברת ידע ואני בטוח שגם כיום יש לך עוד מה ללמוד.

אז מספיק להשתחצן.

ישה, אני לא מכיר אותך ולא את דני.אני עוקב אחרי השרשור מתחילתו משום שגם אני בתהליך יבוא רכב. דני צבר ניסיון בתהליך היבוא והוא בעיקביות שיתף במה שעבר עליו, וכיצד לדעתו האישית יש לנהוג במצבים השונים.אני לא הרגשתי שהוא מביע שחצנות כלשהי, לעומת זאת אני סקרן לדעת מה ניסיונך ביבוא רכבי אספנות ? כקורא מהצד נראה לי שאתה הוא זה שמקפיד לרדת לפסים אישיים ולא כפי שכתבת באחד מתגובותיך. ("דני.... אז מספיק להשתחצן " -זו ירידה לפסים אישיים.)

פורסם

בבירור שערכתי השמאי זלטין חבר באיגוד השמאים ושמו גם מופיע באתר האיגוד

במקביל לפנייתי למשרד התחבורה הגשתי בקשה לאיגוד השמאים להציג ולהתלונן נגד זלטין גם שם

חברים שנפגעו מזלטין ויש בידם "קייס" מתבקשים ליצור איתי קשר בפרטי.

יש לי רק בקשה אחת

רק אלה שמוכנים ללכת כמוני עד הסוף.

תודה

מירוצי מכוניות

פורסם

ראשית המסקנות

אין כדאיות בהשארת הרכב בבונדד

יש יתרון בשחרור כלי רכב אספנות בחיפה ולא באשדוד

לאחר בדיקה עם עמיל מכס בעל ניסיון של 15 שנה שחלק גדול מעיסוקיו זה בתחום היבוא האישי בכלל ביבוא רכב אישי בפרט וברכבי אספנות במיוחד, בעיקר מתעסק עם שחרורים מנמל חיפה אבל גם באשדוד.

אני עבדתי עימו מספר שנים ביבוא מסחרי מכאן ההיכרות בינינו.

הפרוצדורה היא פשוטה.

הצהרת היבואן ותשלום על פי ההצהרה.

המכס ברוב המקרים לא מקבל את ההצהרה, אי קבלת ההצהרה אין פירושה שלא מאמינים למצהיר אלא שזכות המכס לבחון את הרכב ולראות האם ההצהרה אכן תואמת למצב הרכב. ישנם סיבות רבות בהם לצורך הדוגמה קיבלתי את הרכב במתנה , ועדיין אני צריך לשלם לפי שווי הרכב ולא לפי עלותו, או יחסים מיוחדים בין המוכר לקונה, או רכשתי במכרז במציאה, וכיו"ב מצבים.

ואם תשאל אז לשם מה ההצהרה? שקיימת דרך אגב גם ביבוא מסחרי. והתשובה, שאם ימצא כי רימית ( כמו חשבונית מזויפת ) אז...

המכס מוציא שמאי מטעמו שנותן שומה.

על סמך השומה ובהנחה שהשומה גבוהה מהמוצהר המכס מוציא דרישה לתשלום חדשה מלווה במכתב המפרט את הסיבה להערכה החדשה. בד"כ מצורפת לכך גם השומה עצמה, או ניתן לקבלה לאחר דרישה. ( שני אלה לא היו במקרה של דני, גם תמוה בעיני עמיל המכס )

אם זו מצאה חן בעיניך אתה משלם, לא מצאה חן בעיניך עליך לערער על הדרישה.

למכתב הערעור אתה מצרף את השומה שערך שמאי מטעמך וחשוב שהשומה תעשה בנמל או בבונדד ,כדי שלא ייטען כי בוצע שינוי ברכב לפני ביצוע השומה שלך , וכל מסמך או חומר אחר שיתמכו בהצהרתך.

בנקודה הזאת אין יותר טעם להשאיר את הרכב בחזקת המכס.

שחרור בתשלום תחת מחאה או העמדת ערבות בנקאית בגובה הדרישה.

והנימוקים מבחינת הרכב למען הוצאת הרכב מהבונדד ברורים לכולם.

ונשאלת השאלה למה ומדוע??

כי הפרוצדורה של בדיקה שנייה של שמאי מטעם המכס היא החריג שבחריג שבחריג.

השמאי המדובר לא שמע על מקרה כזה מימיו. ממני הוא שמע לראשונה על המקרה של דני.

הכלל הוא שהחומר של השמאי מטעם המכס והחומר שהיבואן מגיש מועבר לוועדה. היא בוחנת אותו והיא מחליטה על סמך מה שרואות עיניה. ניירות תמונות ומסמכים בלבד.

על החלטת הוועדה, אם ממצאיה לא מוצאים חן בעיניך, ניתן לערער בפני בית המשפט.

ומכאן באה השאלה הגדולה , הרי אצל דני נקטו בפרוצדורה שונה. מדוע??

אני יכול רק להניח כי את אשר ראה דני בשומה קרי הפסקה בה השמאי קבע את השווי לצורכי מכס על סמך הפוטנציאל של דני לשפץ את הרכב +שטיחים + פנסים ולא על סמך השווי הנוכחי ( קביעה הזויה שכל מי שמבין בשמאות יודע ) ראו גם בוועדה ואז החליטו לבצע הערכה מחדש.

ומדוע שחרור בחיפה

בחיפה יש שמאי אחר לא זלטין שפוי בשומותיו. הוא מבצע את רוב ההערכות , רק שלפעמים גם זלטין מבצע הערכות בחיפה, אבל רוב הסיכוי הוא ליפול על השמאי החיפאי.

לכן הצעתי בדוק אם עמיל המכס שלך את האמור לעיל ועל פי זה תפעל.

לכל הצמים צום קל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אכן בדיקה מדוקדקת

ועכשיו השאלה

מה היה קורה אם הרכב היה כבר אצלי בבית? איך היה זלטין בודק מחדש? סביר להניח כי להמלצתך (שאני שמח שאינני מסכים איתה) הסיפור שלי היה מתמשך ומגיע לבית המשפט ועוד אולי שנתיים אח"כ הייתי מנצח ומשלם גם לעו"ד שכ"ט בהתאם

הרכב היווה אמצעי לחץ בבונדד כך חשתי ולא פעם אמרה לי המוכסת הראשית, תוציא את הרכב, תשובתי היתה ללא ערבות בנקאית אין בעיה

אני חוזר שוב לחברי הטוב מת"א שכבר פעם שניה מבקשים ממנו הארכת ערבות,הרכב כבר נוסע משופץ,ופתרון אין

זו הדוגמא הקלסית

כל השאר ישה ספקולציות

מירוצי מכוניות

פורסם

דני כנראה לא הסברתי את דברי

אילו שומת זלטין הייתה מבוססת ומקצועית היו עומדות שתי שומות זו מול זו ואז הייתה באה החלטה של הוועדה.

לא הייתה מתבצעת שומה נוספת.

כיוון שהשומה הראשונה הייתה הזוייה ( כך לפי הכתוב בה ,לדבריך ) ואת מה שאתה מבין וקראת גם ועדת הערעור קראה ומבינה , ומולה עמדה שמאות מקצועית מטעמך המכס היה צריך לפסול את השמאות של זלטין ולקבל את שלך.

וכידוע לך ועדת העירעורים לא מאויישת בפקידונים אלא בפקידים רמי דרג, והם לא היו רוצים להופיע לבית משפט עם שומה הזוייה שכזו. מבחינתם שלם את מה שאתה חושב לראוי רק אל תגרור אותנו לבית משפט. הרי מי כמוך מכיר את תסמונת הראש הקטן של הבירוקרטיה הישראלית.

כיוון שהרכב היה בבונדד, הייתה להם האפשרות הטכנית לשלוח אותו לעשות שומה חדשה, שהייתה הפעם מקצועית. הפער בין שלך לשלו לא היה גדול ועדיין היה פער ,כי הוא העריך את רכבך ביותר ממה שהצהרת/או קבע השמאי שלך.

אילו הרכב היה כבר בבית והאפשרות של שומה חדשה לא הייתה קיימת, היו מקבלים את הצהרתך/שומתך.

כך שהשארת הרכב בבונדד היא זו שגרמה לך את ההוצאה הנוספת מהשומה המתוקנת של זלטין ( חוץ מהתשלום של האחסנה )

או כמו שנאמר: הפוך גוטה הפוך.

ומה היה קורה לדעתך אם זלטין היה מוציא שומה חדשה מתוקנת רק ב 1000$ פחות מהקודמת וזו הייתה החלטת הועדה.

היית, אני מניח, הולך למשפט, והרכב היכן היה נשאר?.והוצ' העו"ד וכו'

וכמובן שכל התיאוריה שלך קורסת באחת על ידי המשפט שנכתב על ידך

"הרכב היווה אמצעי לחץ בבונדד, כך חשתי, ולא פעם אמרה לי המוכסת הראשית, תוציא את הרכב, תשובתי היתה ללא ערבות בנקאית אין בעיה"

אז תחליט :להשאיר את הרכב כי הוא מהווה לחץ, או הערבות הפריעה לך ולכן לא הוצאת את הרכב, וכל עיניין הלחץ הוא עורבא פרח.

ולזה אני מצרף שאלה מסקרנת שתרצה לענות עליה, טוב ,לא תרצה, גם טוב. היה שלב שהחלטת לתת ערבות ולהוציא את הרכב . למה שינית את דעתך. טעם כלכלי, או באמת חשבת שהשארת הרכב מסייעת למלחמתך.

האמת שהתשובה ברורה מתוך מה שנכתב למעלה, אבל אולי יש לך תשובה אחרת.

ולגבי חברך ייתכן והוא לא מפעיל מכבש לחצים כמו שאתה הפעלת ,"הפצצה במכתבים לכל העולם ואשתו" לכן זורז הטיפול בערעור שלך. הזירוז הוא לא ערובה לקבלת שומה טובה יותר הוא רק מזרז את התהליך עצמו.

ואולי לאותו חבר לא בוער ולא מזיז לו שאין לו החלטה , הוא נהנה מן הרכב בהנחה שהוא נדרש לשם 20000$ נוספים התענוג הנוסף עולה לו 800-1000$ עלות הערבות לשנה טוב לו עם זה ושישק לו כל העולם.

וכפי שאמרתי כל אחד יעשה כהבנתו וכעצת עמיל המכס שלו.

העיקר שאתה נהנה מהרכב וזה מה שחשוב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה אתה חופר חופר. תרגיע הבן אדם משתף מהנסיון שהוא עבר רוצה תשתמש לא רוצה לא צריך כמה אנרגיה אתה משקיע להראות שאתה מבין משהו.תקרה ותנוח

שמעון

• תוכן חדש...