Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VVR

אל תוציא את הרכב מהמכס,כסה אותו ותתחיל לעבוד מולם נכון!!!

בהצלחה

בקרוב אפרסם תגובה לתלונתי במשרד התחבורה נגד זלטין

אגב אני ממליץ לכל נפגעיו של האיש האיום הזה לכתוב מכתב תלונה לועדת האתיקה של משרד התחבורה נגדו.

לא מוותרים על זכותינו להיות אזרחים שומרי חוק

מירוצי מכוניות

• תגובות 517
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני היי

אני סקרן מה יעלה בגורל התלונה כנגד האיש שאסור, לפחות לי, להזכיר את שמו

אני לא מקבל את מה שכתבת כאן וגם כאן בהודעה389 t=304000&page=26

בקשר להשארת הרכב בבונדד. היו גם אחרים שהביעו דעה דומה לשלי.

אם בידך היכולת לתת ערבות בנקאית על הפרש המיסים, ולשלם על פי הצהרתך עשה שמאות שלך בבונדד ( שלא יטען אח"כ כי שינית את מצב הרכב ) וקח את הרכב לביתך. מקסימום כיבדת את השמאי בכוס מים/ מיץ/ רעל בביתך.

וכמו שנאמר באידיש מדוברת The sooner the better

הבונדד הוא מקום עם פעילות גדולה, מכולות מלגזות ושאר דינוזאורים ובטעות יכול להיגרם לרכבך נזק, גם אם כיסית אותו בכיסוי מקצועי.

ואדגים לפי נתוני השחרור שלך

מבחינת כספית

הפרש השומה 10000$ עלות ערבות למשך 120 יום לפי 4% לשנה בערך 550 ש"ח

אחסנה שילמת 2800 ש"ח (הבונדד עשו לך בערך הנחה של כמה מאות שקלים אולי אפילו פחות.)לפי מידע שניתן כאן בשרשור

מבחינת הסיכון כבר כתבתי, מבחינת ההנאה שלך לראות את הרכב בביתך לא צריך מילים.

מה נשאר

מחשבתך כי המכס פועל יותר מהר אם הרכב בבונדד או גובה השומה החדשה מושפע ממיקום הרכב. יש לי חדשות בשבילך , מעניין להם את הטוסיק.

מי שלוחץ יקבל טיפול יותר מהיר ללא קשר למיקומו הפיזי של הרכב.

יכולת עמידה בפיתוי כנגד השומה החדשה ... נו באמת מה אנחנו ילדים!!

ולמען הגילוי הנאות יש לי רק 25 שנות ניסיון מול המכס על שלל זרועותיו ,מכון תקנים ושאר טורפים , לא כולל האיש הספציפי שהוא דג רקק בתוך המערכת אך פגיעתו כפי שראינו עלולה להיות קשה בשלב הראשוני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה

מכיוון שאתה אוהב מאד הפריה הדדית באינטרנט אענה לך

בכך שאתה משאיר את הרכב בבונדד אתה מראה נחישות מול המכס בזה שאתה לא מוותר בשום מחיר

המכס לא פראייר ומכיר את הלך הרוח של האזרח הישראלי,למה אני מתכוון? שהרכב אצלך בבית אתה מתקרר פסיכולוגית והתוצאה שאתה נוטה לוותר או להתפשר את זה הם מנצלים איך? שאל אנשים ששיחררו תחת מחאה את רכבם ויש כאלה (אני מכיר אותם אישית) שביקשו מהם להאריך את מועד הערבות הבנקאית.

דבר נוסף ישה ,יש פה איזה רושם שכל אחד מחובבי הרכב הוא עשיר מופלג שבשבילו להוציא ערבות בנקאית זה דבר של מה בכך ( קטן עליו) אז דע לך שכמו בכל עסק שאתה עושה בחיים אתה בונה לך תקציב מסויים וכל הפרעה מהתקציב מערערת אותך

ועוד

שהמכס שולח את השמאי בפעם השניה לבדיקה דרך ועדת הערעור יש משקל כבד מאד לכך שאתה משאיר את הרכב בבונדד

זה מראה שאתה הולך עד הסוף,שיטת מצליח של השמאי לא עובדת והשמאי מבין שהוא נכנס לפינה (עובדה זה קרה אצלי)

לגבי סכום האחסנה? שילמתי כאלפיים פחות ידידי לא מאות

דבר אחרון הסיכון שהרכב יפגע בבונדד הוא קלוש מכיוון שהרכבים נמצאים באיזור מרוחק מהפעילות השוטפת ועובדה היא שהרכב שלי שהה ארבע חודשים תמימים בבונדד (מכוסה) ולא נפגע במאומה

הטעות האחרונה שלך? הפרש השומה של זלטין היתה להעמיד ערבות בנקאית של 63000 ש"ח משנה קצת את התחשיב?

הערה אחרונה

המוכסים היו בהלם מזה שאני משאיר את הרכב בבונדד,עשרות המכתבים בנזעמים שנשלחו במקביל לכל דיכפין זרזו מאד את הנושא

ההוכחה מונחת אצלי במוסך נוצצת למשעי:-P

מירוצי מכוניות

פורסם

אכן, עד היום במכס לא התחשבו במצב המכני של הרכב לצורך קביעת השומה. זו נקבעה על סמך רושם חיצוני בלבד. איש מעולם לא טרח לפתח את מכסה המנוע. למעשה, אין להם ת הכלים לעשות כן. אני יבאתי בעבר מכונית שבכלל לא היתה במצב נסיעה.

וכאן המקום שהמכס הכניס את עצמו לפינה. אם כבר משתמשים בבעל מקצוע על מנת שיעריך את שווי הרכב, בעל מקצוע כזה לא יכול להתעלם מהמצב המכני של כלי הרכב. זאת אומרת שהבדיקה של השמאי היא היא בדיקה שאני לא כל כך בטוח שהוא מסוגל לעשות. מה לשמאי ולמנוע גמור-דופק? מה לשמאי ולגיר גמור?

לדעתי ניתן להוציא מתוק מעז- רוצים הערכת שמאי לצרך הערכת מחיר- על הכיפק. אם כך, נא להואיל ולבדוק מכנית את הרכב.

אריה

פורסם

היי לידידי

אני ניזון מהמידע שלך כאן ומהמידע שנמסר כאן בפורום (אין לי חשק לחפש את דמי האחסנה לרכב במחירון הנמל, סלח לי )

הודעה 118 האיש הרע מבקש $16900 = 63000 ש"ח

הודעה 357 האיש הרע מבקש כעת רק 6790 $ זה בערך הסכום שאתה הצהרת עליו והיית אמור לשלם אותו כך או כך כסכום שאינו שנוי במחלוקת +- $1000 לבסוף שילמת עוד 7000 ש"ח . הלא כן??

ההפרש מעוגל $10000 על פי זה נעשה התחשיב אלא אם הודעותיך לא תאמו את האמת או לא נוסחו כיאות או שהבנתי לוקה בחסר.האמת עפו אצלך מספרים רבים שלא תמיד להבנתי תאמו זה לזה , לכן לקחתי את שתי ההודעות שלמעלה כמייצגות את העובדות לאשורן.

פסיכולוגיה בגרוש דני , המכס גובה עשרות מיליוני ש"ח ביום אם לא יותר . אתה חושב שלמישהו מהפקידים איכפת אם יגבו עוד 40 או 60 אלף ש"ח מאיזה דני לוי אחד. למה משהו הולך לכיסם מזה. הם לא היו באלם ואף לא בהלם. הם המשיכו את עבודתם השגרתית כולל שתיית תה

הנחישות היא בלא לוותר על עקרונותיך מיקום הרכב לא מעלה ולא מוריד. הפצצת במכתבים לכל העולם ואשתו ( ביטוי שלך ) הראת את נחישותך אף אחד לא איכפת לו איפוא מאוחסן הרכב.

אם אמת מה שכתבת כי השומה התבססה על האפשרות להעלאת ערך הרכב בגלל השטיחים, אז לא פלא ששומתו ההזויה השתנתה. אין לזה כל קשר למיקומו של הרכב.

אם היית קורא כתבתי " אם בידך היכולת לתת ערבות בנקאית "

אין לי שום תחושה שמישהו מחובבי רכב האספנות הוא עשיר מופלג מאידך אף אחד מהם לא מקבל הבטחת הכנסה. בוא, בתוך עמי אני יושב.

וגם אתה דני בהתחלה אמרת אני לא אמציא להם ערבות בנקאית...בעיות נזילות לא רוצה להוציא מהעסק .. בשלב מסויים הסכמת לתת אותה ראה הודעתך 249

"החלטנו לתת ערבות בנקאית בגובה הדרישה הדמיונית של המכס ולשחרר את הרכב לחנייה טובה יותר"

ובמקום אחר "הרכב שלי עומד בבונדד מ9 לפברואר, אין לי אפשרות לטפל בו,למלא אפילו אויר בגלגליו,לבדוק ולהניע אותו לפחות

" :cry:

לבסוף שינית את עמדתך והשארת את הרכב בבונדד בחנייה טובה פחות

אז מה אתה מספר לנו כרגע על יתרון האיחסון בבונדד כלפי הרכב + הסיבות שאני מניתי. עשרים שנה שילמתי ביטוח עד שלפני כמה חודשים שיכור נכנס במכוניתי באישון הלילה והפך אותה לטוטל לוס. התמזל מזלך ורכבך לא נפגע בבונדד. טיבו של המזל לאזול בשלב כלשהו.

עכשיו לדמי אחסנה. אם נתנו לך הנחה של אלפים ש"ח אז תאר לך את מצבו של אותו אחד שלא ניחן בכישוריך הדיפלומטיים ולא היה מקבל את ההנחה, מגדיל באחת את היתרון של שחרור הרכב לביתו.

וסתם להשכלה כתב מישהו בהודעה בפורום כי המחיר ליום אחסנה הוא כ 23 ש"ח כפול 127 יום = 2921 ש"ח לדבריך שילמת אחסנה 2800 ש"ח

אז אולי תשכילנו איך הגעת להנחה של אלפיים ש"ח.

ולכן מסקנתי לא השתנתה

אם הדברים לא מסתדרים תוך שבוע שבועיים קח את רכבך למקום בטוח יותר זול יותר וכשהרכב קרוב לליבך ותמשיך את המלחמה בנחישות עד לנצחון המיוחל.

מבלי לפגוע באף אחד , חשוב, כמו בכל תחום , גם בעל המקצוע ,במקרה הזה עמיל המכס שאתה לוקח לשחרור ואם מתחילים הבדלי שומה משמעותיים גם את השמאי מטעמך.

הצעקות חשובות פחות , המכתבים לכל העולם ואשתו מזיזים.

תחליט נוצצת למשעי :-P או חלודה:twisted:

כך או כך מקווה שתהנה ממנה ובמיוחד לאחר מסכת התלאות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם היית קורא שרשורים קודמים גם ליפניי זלטין לא היה כדאי להביא רכב במצב יפה לארץ תמיד אפשר לעשות משהו כדי שלא ינצנץ.

"מלכלכים" קצת את הרכב בצבע שאתה יודע שיורד מפרקים חלקים ומשנים קצת את המראה, כשר אבל מסריח.

פורסם

אריה

תפקיד שמאי רכב זה לבדוק גם את מכלוליו המכניים

זאת עושה שמאי בכל תאונה ברכב וזאת הוא צריך לבצע גם לצורך הערכה למכס.

אם עד היום זה לא נעשה , פשלה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה

עייפתי מהסבריך ה"מלוטשים" והפתלתלים, היתה לי הרגשה בקריאת המייל האחרון שלך שאני נמצא תחת חקירה צולבת של חוקר מע"מ לפחות

אתה יודע מה?

אני לפחות שמח שקראת את הודעותי בשקיקה ושקדנות

מיציתי

לילה טוב

מירוצי מכוניות

פורסם

נראה שעוד לא היית תחת חקירה שלהם ואני אישית גם לא מאחל לך או לאף אחד אחר לעבור אחת שכזו.

אני מבין שכאשר נסתתמו טענותיך לגוף העיניין אתה תוקף את הכותב.

גם זו שיטה שאני בוודאי לא מתכוון להיגרר אליה

בכל מקרה הגבתי כיוון שאני חושב שהתובנות שלך מן השחרור עליהם כבר חזרת במספר הודעות לדעתי ,ולא רק לדעתי, מוטעות ומטעות.

לילה טוב גם לך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם היית קורא שרשורים קודמים גם ליפניי זלטין לא היה כדאי להביא רכב במצב יפה לארץ תמיד אפשר לעשות משהו כדי שלא ינצנץ.

"מלכלכים" קצת את הרכב בצבע שאתה יודע שיורד מפרקים חלקים ומשנים קצת את המראה, כשר אבל מסריח.

אלקמינו , בגלל אנשים כמוך ושני הליצנים האחרים כל אספני הרכב משלמים מחיר כבד . הגיע הזמן שקומבינטורים ישלמו מחיר אישי ולא יגרמו נזק לאחרים שומרי חוק.

פורסם
אלקמינו , בגלל אנשים כמוך ושני הליצנים האחרים כל אספני הרכב משלמים מחיר כבד . הגיע הזמן שקומבינטורים ישלמו מחיר אישי ולא יגרמו נזק לאחרים שומרי חוק.

ברמת העיקרון קובי אתה צודק ברמה המעשית השוני לא יהיה גדול ואסביר

אגף המכס מטפל בכמויות עצומות של יבוא מדי יום. 99.9999% ממנו יבוא מסחרי השאר יבוא אישי.

המכס לכן ערוך לטפל ביבוא המסחרי ולא ביבוא האישי, שדרך אגב עלה באחוזים ניכרים בשנים האחרונות.

היבוא המסחרי נעשה בד"כ כשהמוכרים הם חברות בחו"ל והקונים הם עסקים בארץ. רמת " הרמאויות " קטנה כיון שגם על הספק בחו"ל יש ביקורת של שלטונות אותה ארץ.

וגם כאן נעשות בדיקות של המכס הצקות כאלה ואחרות כאשר בידי המכס גם מאגרי מידע על מחירי המוצרים אותם הוא מצליב עם החשבונית המוגשת לו.

הבדיקות והזהירות גדלים ככל ששיעורי המיסים גדלים - המוטיביציה לרמות גדלה

כל זה לא קיים או קיים במידה פחותה ביבוא האישי בכלל וביבוא כלי רכב משומש בפרט וביבוא כלי רכב אספנות במיוחד.

וכאשר עסקינן ברכב, שיעורי המס הגבוהים "מפתים" את הרוכשים לחפש את הפרצות ואת הקומבינות.

ומכיוון שהספק הוא אדם פרטי בחו"ל והרוכש הוא אדם פרטי בארץ - כר נרחב לקומבינות.

וגם ללא קומבינות מצבו של שברולט בן 30 עם 50K מייל מאריזונה סביר כי יהיה במצב טוב יותר מאשר אותו שברולט שגמא את אותו מרחק במישיגן המושלגת על אקלימה הלח וכבישיה הרטובים ומפוזרי המלח.

גם רכב כאן בארץ מחירו משתנה לפי מצבו .

לכן הגישה של המכס היא חשדנית מובנית. ולכן הצורך בשמאות ובדיקה יותר זהירה של כל הכרוך בניירת.

הוסף לכך גילוי של מספר עשבים שוטים ותקבל חשדנות יתר, אבל לא מדובר בשינוי מהפכני בגישה ממש שינוי בשוליים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ברמת העיקרון קובי אתה צודק ברמה המעשית השוני לא יהיה גדול ואסביר

אגף המכס מטפל בכמויות עצומות של יבוא מדי יום. 99.9999% ממנו יבוא מסחרי השאר יבוא אישי.

המכס לכן ערוך לטפל ביבוא המסחרי ולא ביבוא האישי, שדרך אגב עלה באחוזים ניכרים בשנים האחרונות.

היבוא המסחרי נעשה בד"כ כשהמוכרים הם חברות בחו"ל והקונים הם עסקים בארץ. רמת " הרמאויות " קטנה כיון שגם על הספק בחו"ל יש ביקורת של שלטונות אותה ארץ.

וגם כאן נעשות בדיקות של המכס הצקות כאלה ואחרות כאשר בידי המכס גם מאגרי מידע על מחירי המוצרים אותם הוא מצליב עם החשבונית המוגשת לו.

הבדיקות והזהירות גדלים ככל ששיעורי המיסים גדלים - המוטיביציה לרמות גדלה

כל זה לא קיים או קיים במידה פחותה ביבוא האישי בכלל וביבוא כלי רכב משומש בפרט וביבוא כלי רכב אספנות במיוחד.

וכאשר עסקינן ברכב, שיעורי המס הגבוהים "מפתים" את הרוכשים לחפש את הפרצות ואת הקומבינות.

ומכיוון שהספק הוא אדם פרטי בחו"ל והרוכש הוא אדם פרטי בארץ - כר נרחב לקומבינות.

וגם ללא קומבינות מצבו של שברולט בן 30 עם 50K מייל מאריזונה סביר כי יהיה במצב טוב יותר מאשר אותו שברולט שגמא את אותו מרחק במישיגן המושלגת על אקלימה הלח וכבישיה הרטובים ומפוזרי המלח.

גם רכב כאן בארץ מחירו משתנה לפי מצבו .

לכן הגישה של המכס היא חשדנית מובנית. ולכן הצורך בשמאות ובדיקה יותר זהירה של כל הכרוך בניירת.

הוסף לכך גילוי של מספר עשבים שוטים ותקבל חשדנות יתר, אבל לא מדובר בשינוי מהפכני בגישה ממש שינוי בשוליים.

קומבינות אני מאמין יש בכל העולם אבל אלקמינו מיצג את הקומבינטור הישראלי, זה " שמקמבן ורץ לספר לחברה ". הקומבינטור הזה מתווסף לקומבינטור " שמשתין לבריכה מהמקפצה ". גם בקומבינות " יפה השתיקה לחכמים ".

פורסם

קובי

אני לא מכיר את אלקמינו לכן לא אחווה דעתי עליו

אני לא יודע אם אתה מכיר אותו אישית כדי לחוות עליו דעה.

ולעצם העיניין

העצה שהוא נתן עשויה לחסוך כסף למייבא , גילוי השינוי בלתי ניתן או קשה להוכחה על ידי המכס, אז מה רע בכך

עצה להביא חשבונית על סכום נמוך יותר מהעלות האמיתית גם היא קשה לגילוי

לכן המכס מראש נוקט בעמדה זהירה / חשדנית כלפי כל המייבאים גם אם יתברר כי מדובר בצדיק יותר גדול מהאפיפיור.

או אם תרצה בתרגום יותר פשוט ,מבחינת המכס כולם קומבינטורים אלא אם תוכיחו לי את ההיפך. וגישה זו נקוטה גם במס הכנסה למשל.

והאמן לי המכס ער ומכיר את רוב הקומבינות ולפעמים גם מודע לקומבינות שרובינו גם לא נכיר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הדרך הראויה להתנהלות במידה ונקבעת שומה גבוהה מהריאלית

לדעתי, יש לשכור שירותי שמאי המבין בתחום הספציפי של רכב קלאסי, לבדוק את הרכב במחסן של הבונדד ולשחרר את הרכב כמה שניתן מהר על מנת למנוע עלויות אחסנה וסיכון פגיעה.

אם הרכב מתועד על ידי שמאי מטעמכם בבונדד, לא תוכל לקום טענה ששונו פרטים כאלה או אחרים ברכב ואם שומתו של השמאי מטעמכם ראוייה, לא יכול יהיה השמאי של המכס לסתור אותה.

יתרה מכך, השמאי מטעמכם יכול לבצע בהמשך בדיקות מכאניות ואז יתרון שומתו על שומת השמאי של המכס ברור מעבר לכל ספק.

• תוכן חדש...