Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המון שאלות על 306 ועל 106..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קיבלתי כמה אלפים ועלה לי רעיון למכור את הקליאו (שנת 92, למי שמעוניין בפרטי) ולקנות משהו דומה בשנים מתקדמות יותר.

חשבתי על קליאו חדשה יותר אבל האריות (פיג'ו למיניהם) נראות לי מתחרות מספיק ראויות או שאולי יש בכלל מכוניות אחרות שאני יכול להסתכל עליהים?

מה שאני מחפש ולא מוכן להתפשר:

ידני - אני נהג חדש ועדיין "לומד", אני חושב שידני היא אופציה יותר טובה בשבילי.

זה יותר כיף.

"מוציא יותר" מהאוטו.

נוחות - הקליאו נורא נוחה, גם באיכות המושבים וגם בנסיעה, לא רוצה "לרדת ברמה" (פיאסטה ופיאט אונו, שנראות לי מתחרות בקטגוריה ונהגתי\נסעתי עליהין, לדעתי, הרבה יותר נחותות בתחום הנוחות לכן הן יורדות מהפרק)

מנוע 1400 לפחות - אני נוסע הרבה בחיפה, אני צריך משהו שיעלה טוב את העליות שם, הקליאו, ביצעה זאת מצויין גם כשהאוטו מלא באנשים (אני צעיר ונוסע המון עם חברים), לא רוצה משהו יותר קטן ממנוע 1400, מוכן לשקול נפחים גדולים יותר אבל מפחד שזה יבוא על גבי צריכת דלק (שוב, אני צעיר, אין הרבה כסף "לזרוק" על דלק לכן אני מחפש בהתאם לדרישות את הכי חסכוני)

טיפולים - לא מפחד ממוסך ולא רוצה שיא אמינות על חשבון נוחות (יפניות..), אוטו שמטפלים בו בזמן לא עושה בעיות מיוחדות.

שנים - 94-98

תוספות - חלונות חשמל קידמיים לפחות חובה,עדיף אוטו עם מיקום מאפרה נוח ח(המאפרה בקליאו זה סיוט), כל השאר לא קריטי (בלי הגה כח אני יכול להסתדר בכיף. ABS יכול להיות נחמד ומכל השאר לא ממש אכפת לי) ומזגן חובה כמובן

הנאה מנהיגה - עוד לא הגעתי לשלב שאני יכול לחשוב על דברים כאלה, בטח בגלל שלא נהגתי על הרבה מכוניות ואין לי הרבה זמן נסיון בנהיגה (אני נוהג כמה חודשים), ובשבילי הקליאו דיי כיפית (קטנה, 1400, ידנית), אבל ממה שהבנתי ה306 נורא מהנה לנהיגה 8)

האופציה שנראית לי הכי נורמלית היא ה306, הייתי במחירון ושנת 96 xr עולה 33K, זאת הגירסא שבאה עם מנוע 1400.

XR מאותה שנה עם מנוע 1600 עולה 33K.

מה ההבדלים בתצרוכת הדלק, ביצועים וטיפולים?

ראיתי במחירון גם את ה106, שנת 2000 מנוע 1400עולה 35 :shock: ושנת 98 עולה 28.

מה ההבדלים (חוץ מהגודל) בין הדגמים? האם שווה לוותר על הרעיון של 306 לטובת 106 בשביל לחסוך כמה אלפים ולעלות בשנה?

בקשר לתקציב, אני לא חושב שאני רוצה לעבור את ה35..

אפשר לגרד את ה40 וקצת יותר, אבל אני לא רואה טעם.

ועוד משהו קטן, האם פנים האוטו נראה דומה בין הגירסאות הרגילות לספורטיביות ב306? כי בגוגל מצאתי תמונות פנים רק של הספורטיביות..

תודה מראש וסליחה על המגילה.

פעם ראשונה שאני קונה אוטו :p

אני שונא צרפתים.

פורסם

אם הקליאו שיש לך היא במצב סביר - פשוט אל תחליף ותחסוך את הכסף להתקדמות גדולה יותר בהמשך.

ראלית סביר להניח שתוכל למכור את הקליאו ב-15-16 אלף ש"ח ומכאן שתצטרך להוסיף בסביבות ה-20 אלף ש"ח למשהו שאני לא בטוח שיתן הרבה יותר ממה שיש לך עכשיו.

אני מציע לך לחשוב שנית על המהלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם הקליאו שיש לך היא במצב סביר - פשוט אל תחליף ותחסוך את הכסף להתקדמות גדולה יותר בהמשך.

ראלית סביר להניח שתוכל למכור את הקליאו ב-15-16 אלף ש"ח ומכאן שתצטרך להוסיף בסביבות ה-20 אלף ש"ח למשהו שאני לא בטוח שיתן הרבה יותר ממה שיש לך עכשיו.

אני מציע לך לחשוב שנית על המהלך.

אני לא מחפש משהו יותר טוב, אני נורא מרוצה ממה שיש לי עכשיו.

הרעיון שלי הוא להתקדם קצת בשנים, ולקנות אוטו משנת 96 תהיה התקדמות לא רעה בשבילי (4 שנים התקדמות בתוספת של 20K).

הבנתי שה306\106 דומה לקליאו אז חשבתי אולי קצת לשנות כיוון..

בכל מקרה, אשמח לשמוע הבדלים בין ה106 ל306, אחרי מחשבה שנייה, ה106 נראית לי ריאלית יותר. מנוע 1400, נכנסים בה 5 אנשים(גם אם הם נדחסים) -> מספיק טוב בשבילי, לא רואה סיבה לקניית ה306, אלה אם כן ההבדלים באחזקה ממש זניחים (מה שלא נראה לי).

בכל מקרה, תודה.

אני שונא צרפתים.

פורסם

אני גם בעד 106. ההבדלים באחזקה די משמעותיים. קנה אחת עם מנוע 1.4, עדיף גרסת XS המאובזרת, ותהיה מרוצה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני גם בעד 106. ההבדלים באחזקה די משמעותיים. קנה אחת עם מנוע 1.4, עדיף גרסת XS המאובזרת, ותהיה מרוצה.

רוני

מסכים, אצלי אין הרבה הוצאות -> יחסית לרכב בין חמש, עם כי עכשיו סיימתי יישור קו (לאחר שנה וחצי שהאוטו אצלי) - החלפת כל הנוזלים + טיימינג, האוטו כמו חדש.

אני מאוד מרוצה גם מחווית הנהיגה.

גם שקלתי את הXR שנת 96 1600, הוצאות גבוהות משמעותית (גם בדלק).

בעיה אחת ב 106, אין הרבה מקום לברך ימין לגבוהים,

ויש עוד אחת זה למצוא אחת - אמנם לא ראלי אבל עדיין די קשה כי הרבה היא לא עולה ואנשים לא ממהרים להיפטר -

יחס עבודה/עלות/תועלת גבוהה למדי.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תודה, אני כמעט סגור על 106..

יש הבדלים\שינויים בין השנים? ז"א, האם 106 שנת 96 תהיה דומה לשנת 98? יש לה דורות כמו לראלי?

האם היא קטנה משמעותית מהקליאו (מבחינת מרווח פנים, היא נראית קטנה יותר )?

עד כמה קשה למצוא אחת במצב טוב?

הרמן, האוטו שלך נראה מצויין, יש לך גם תמונות פנים שלו?

תודה רבה :!:

אני שונא צרפתים.

פורסם

יש הבדלים\שינויים בין השנים? ז"א, האם 106 שנת 96 תהיה דומה לשנת 98? יש לה דורות כמו לראלי?

כמה קטן? לך תראה אחת תשב תראה כמה קטן. לא לכל האנשים נוח\לא נוח באותם הרכבים. אתה יכול להגיע למפגש בשישי עם הרמן שם הוא ישמח לעזור בנקודה, או שפשוט תלך לראות רכב אחד למכירה.

יש דורות, מ 97 זה דור II, עדיף ללכת עליו.

אם תמצא 1.6 זה גם טוב, ההוצאות לא בהרבה יותר גבוהות, גם לא הדלק. מצד שני יש יותר כוח. (אם זה מעניין) בכל מקרה הן נדירות מאוד, תחפש ותקנה את הראשונה שתמצא במצב טוב, זה לא קל.

הערה קטנה להרמן, טיימינג זה לא יישור קו. החלפת נוזלים אחרי שנה וחצי? בטח החלפת חלק בטיפולים לא? שאני קניתי את הרכב אחרי שבוע החלפתי שמן גיר, שמן מנוע, נוזל קרור. לצורך יישור קו. למרות שלא היה צורך והיתה קבלה ממוסך מורשה על טיפול לא מזמן יחסית, העדפתי לבצע זאת בשביל להיות בטוח.

גיא

פורסם

כמה קטן? לך תראה אחת תשב תראה כמה קטן. לא לכל האנשים נוח\לא נוח באותם הרכבים. אתה יכול להגיע למפגש בשישי עם הרמן שם הוא ישמח לעזור בנקודה, או שפשוט תלך לראות רכב אחד למכירה.

יש דורות, מ 97 זה דור II, עדיף ללכת עליו.

גיא

אני לא יכול להגיע למפגשים, זה רחוק לי (זמן נסיעה של שעה וחצי לא אפשרי לצערי) ואני מוכן להשבע שלא ראיתי באיזור שלי 106 למיניהם (ראיתי ראלי אחת..), בטח שלא למכירה. ברגע שאני אראה אחת, אני אחקור המון.

ותודה.

מה ההבדל בין דור ראשון לשני?

אני שונא צרפתים.

פורסם
...

...

הערה קטנה להרמן, טיימינג זה לא יישור קו. החלפת נוזלים אחרי שנה וחצי? בטח החלפת חלק בטיפולים לא? שאני קניתי את הרכב אחרי שבוע החלפתי שמן גיר, שמן מנוע, נוזל קרור. לצורך יישור קו. למרות שלא היה צורך והיתה קבלה ממוסך מורשה על טיפול לא מזמן יחסית, העדפתי לבצע זאת בשביל להיות בטוח.

גיא

MEGAPUZIK

תמונות פנים אני אנסה להעלות בקרוב בשבילך... אולי אפילו מחר.

GUY

נכון, טיימינג זה לא יישור קו אבל הרוב עושים אותו אחרי שהם קונים רכב יד שניה (בשביל להיות שקטים).

שמנים אני מחליף כל 10, נוזל קירור החלפתי פעמיים בשנה וחצי האחרונות, הוחלפו נוזלי בלמים רק לפני 4 חודש, ושמן גיר לפניי חודש.

סה"כ זה לקח שנה וחצי (אין לי סכומים להוציא בשביל ליישר קו אחריי הקניה ישר, מה גם שהרכב נקנה במצב - לא הייתי אומר טוב, אבל יחסית סביר).

הרמן.

פורסם

דווקא טיימינג לא ראיתי סיבה להקדים אם עשו אותו במורשה ובזמן, ואת זה בדקתי דרך מחשב במוסך בשביל לדעת אם צריך או לא. בסקסו זה כל 60 אלף ק"מ או שלוש שנים, מכיוון שיש לי רק 62 אלף ק"מ אז הק"מ לא משחק, טיימינג עשו ב 2001, והיום. (3 שנים כל פעם). אני מבצע טיפול כל 7K ק"מ. שמן סינטטי מלא 5-40.

עכשיו רק צריך לראות איך משלמים את זה :roll: אבל יהיה בסדר. חודש הבא ביטוח זה כבר... :shock:

גיא

פורסם
דווקא טיימינג לא ראיתי סיבה להקדים אם עשו אותו במורשה ובזמן, ואת זה בדקתי דרך מחשב במוסך בשביל לדעת אם צריך או לא. בסקסו זה כל 60 אלף ק"מ או שלוש שנים, מכיוון שיש לי רק 62 אלף ק"מ אז הק"מ לא משחק, טיימינג עשו ב 2001, והיום. (3 שנים כל פעם). אני מבצע טיפול כל 7K ק"מ. שמן סינטטי מלא 5-40.

עכשיו רק צריך לראות איך משלמים את זה :roll: אבל יהיה בסדר. חודש הבא ביטוח זה כבר... :shock:

גיא

אתה לא נחשב נהג צעיר ואילו אני כן...

לעזור לך בחישובים? (1700 חובה, ומקיף עדיין לא קיבלתי... בקרוב... אפילו בקרוב מאוד :shock::shock::shock: )

הרמן.

נ.ב

האמת שאני לא מבין למה נהג צעיר זה עד גיל 24 דווקא :?:

פורסם

הרמן - ביטוח מקיף לכל נהג מעל גיל 21 - אפשר להשיג לרכב שלך גם ב-2500 אם מתאמצים מספיק. לי זה עולה 2750.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרמן, תודה רבה.

אני מצפה לתמונות 8)

תמונות

Resize of 110_1001.JPG

Resize of 109_0999.JPG