Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מן הסתם על מכוניות בארץ אנחנו משלמים פי 2 ויותר בגלל המכס, אבל גם על צמיגים? אני מחפש לאחרונה סט צמיגים חדש ונתקלתי בתופעה מאד מוזרה - צמיגים ספורטיביים במחירים של פי 3 ממחירם לצרכן בארה"ב. אני לא מדבר על מישלן אקזלטו\T1R למיניהם אלא על צמיגים שמיועדים לימי מסלול ולנהגים שמצפים להחליף סט כל 10,000 ק"מ.

שתי דוגמאות: Dunlop Direzza Star Spec, מחירון בחו"ל: $130 בארץ: 1500 ש"ח. דוגמא נוספת, ברידג'סטון RE070 - מחירון בחו"ל: $189, ובארץ כמה המחירון (תחזיקו חזק, בייחוד כל בעלי ה- WRX\STi שהצמיג מיועד להם): 2400 ש"ח, לצמיג אחד. אני הבנתי שניתן להתמקח ולהוציא אותם גם ב- 1700. תודה באמת.

עכשיו, מהבנתי הדלה אין מיסוי ניכר על צמיגים (12%, פטור בכלל ?) כך שאין פה עניין של מכס אלא חמדנות של רוב היבואנים הגדולים. אני לא מתלונן בשום צורה, משום שלשמחתי יש עדיין אופציות סבירות בארץ ובנוסף ניתן להביא צמיגים ביבוא אישי (קצת בלאגן אבל ניתן), עם זאת - בתור צרכן זה פשוט מדהים המחירים שדורשים על צמיגים מהסוג הזה.

יום טוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אתה מתכוון למה שקרוי "מחיר מחירון?"

כי אם כן, תחתוך בחצי ואז תתחיל להתמקח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא מצדיק את המחירים אבל המכס על צמיגים הוא 45%+ מע"מ.

כמו שכתבו לך, מחיר המחירון אינו מציאותי, המחיר האמיתי הוא בערך חצי, תלוי ביכולת ההתמקחות שלך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מחיר המחירון בארץ לא משקף כלום, כפי שנאמר. נקודת המיקוח היא בסביבות החצי ממנו.

אגב פוטנזה RE050 במידה שלך (215.45.17) עולה בארץ 1200 ליחידה, גם מיועד לאימפרזות ושות'.

במקרה בדקתי שבוע שעבר.

המחיר הוא כמובן לא מחיר מחירון אלא מחיר אחרי מיקוח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחת הבדיחות העצובות בשוק הזה הוא מחיר המחירון של הצמיגים.

מי קובע אותה ולפי מה - תעלומה בעיני

אבל יש מחיר מחירון - איזה מספר שהוגרל אקראית על ידי איזה יבואן עלום - ומשם זה הבסיס למשא ומתן.

מי קבע אותו?

על סמך מה?

לאלוהי הגומי פתרונים.

העגלים היחידים במשחק הזה הם הצרכנים [אנחנו] שנעים לפי החליל העלוב הזה.

יאמר לזכות קבוצה קטנה של צרכנים - שהם לא כאלה כל כך - ואלה באמת הרוכשים של צמיגי הספורט, שזה אולי השוק היחיד בו מישהו טורח לעשות סקר שוק, נסיונות לייבוא עצמאי או חבירה לקבוצות כדי לקבל מחירים ראויים.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא מצדיק את המחירים אבל המכס על צמיגים הוא 45%+ מע"מ.

כמו שכתבו לך, מחיר המחירון אינו מציאותי, המחיר האמיתי הוא בערך חצי, תלוי ביכולת ההתמקחות שלך.

צר לי, אבל לא נכון. המס הכולל הוא 30.5% הכולל 12% מס קניה ועוד 16.5% מע"מ.

מאיפה אני יודע?

לפני קצת פחות משעה קיבלתי מפדקס את סט הצמיגים Dunlop Direzza Z1 star spec שהזמנתי מחו"ל.

האם כדאי? לא תמיד, תלוי מאוד במחיר הסופי (הכולל גם מישלוח לארץ).

יתרונות: ניתן לקבל תוך שבוע מיום ההזמנה בערך כל צמיג המאושר למכירה בארה"ב. בנוסף, כמיבא אישי אין צורך באישור של משרד התחבורה (תקינה "ישראלית").

שורה תחתונה: יחסית למחירי הרכבים השערורייתיים בישראל, מחירי הצמיגים בארץ דווקא בסדר גמור וזולים משמעותית מרוב מדינות אירופה. החסרון הגדול הוא בהיצע הזמין ובזמני ההמתנה לצמיג שאינו סטנדרטי. 

פורסם

ואו דן, כנראה שבאמת היית מרוצה מהדירזות שמותקנים לי עדיין על האוטו, אם הזמנת כאלה חדשים לגרוטאה הנוכחית שלך :wink:

וכן, אני יודע, אני צריך להחליף אותם, דחוף. הבולמים הגיעו כבר מחו"ל אז עכשיו רק צריך להתקין, להחליף צמיגים ולעשות כיוון פרונט...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה מפספס את הנקודה. בארה"ב מחיר הצמיג הזה לצרכן ללא מיקוחים של באסטה בשוק הוא 200 דולר כולל המיסים. 760 ש"ח. נניח ומוסיפים על זה 40% מיסים ומשלוח, 1060 שקל. אז למה בן אדם צריך לקנות צמיג ב- 1700 שקל ליחידה? כי הוא רגיל רגילים שדופקים אותו (בקשר למחיר של 1200, אני לא רוצה לזרוק סתם אבל קשה לי להאמין שכל אחד יקבל מחיר כזה)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

גם אני הייתי מאוד שמח אם אפשר היה להכנס לפנצ'ריה ולקבל מחירים הגיוניים עם שינויים זניחים ממקום למקום (נניח 50 עד 100 ש"ח ליחידה). בפועל ההבדלים הם עצומים ממקום למקום.

בארץ זאת שיטת מצליח, הייתי מתאר את תהליך רכישת הצמיגים כך :

שלב א': מציגים לך מחיר מחירון לא מציאותי שמפיל אותך לקרשים

שלב ב': עושים לך "טובה" ונותנים לך הנחה על המקום מהמחיר המופקע במחירון

עכשיו זה תלוי, אם אתה לא מבין מהחיים שלך או לא עשית סקר שוק, יכול להיות שתקנה ולא תתקדם לשלב ג'.

אם אתה בעניינים, עוברים לשלב ג':

שלב ג': מיקוח נמרץ תוך ידיעת מחיר השוק. (מחברים או דרך הפורומים השונים)

שלב ד': הורדה נוספת תוך אזכור מחיר טוב שקיבלת במקום אחר.(המחיר הכי טוב שקיבלת באחד המקומות האחרים)

שלב ה': הכנסת אופציית תשלום במזומן שמורידה עוד קצת.

שלב הסיום : רכישה במחיר שהוא יחסית טוב או לחילופין מעבר לפנצ'ריה הבאה.

יש לחזור על התהליך הזה ב3-4 מקומות כדי להגיע למצב של מחיר נורמלי.

בסופו של דבר עשינו כברת דרך שחתכה מהמחיר ההתחלתי של אחרי המחירון 20-30 אחוז.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה מפספס את הנקודה. בארה"ב מחיר הצמיג הזה לצרכן ללא מיקוחים של באסטה בשוק הוא 200 דולר כולל המיסים. 760 ש"ח. נניח ומוסיפים על זה 40% מיסים ומשלוח, 1060 שקל. אז למה בן אדם צריך לקנות צמיג ב- 1700 שקל ליחידה? כי הוא רגיל רגילים שדופקים אותו (בקשר למחיר של 1200, אני לא רוצה לזרוק סתם אבל קשה לי להאמין שכל אחד יקבל מחיר כזה)

כי לא כך מתמחרים הבדלים בין שווקים שונים.

אם אתה יכול לקנות מארה"ב במחיר טוב יותר - תקנה. לא מפריעים לך (ויש מי שעושה זאת).

פורסם
יש לחזור על התהליך הזה ב3-4 מקומות כדי להגיע למצב של מחיר נורמלי.

בסופו של דבר עשינו כברת דרך שחתכה מהמחיר ההתחלתי של אחרי המחירון 20-30 אחוז.

אני מוכן לחתוך 10% בלבד ולחסוך לעצמי ריצה ל-4 מקומות שונים...:roll:

פורסם

אני מאמין שהמחיר משתנה גם כי המחירונים בארץ לא משקפים את המחיר האמיתי לדוג' T1R מחירון 1100 ש"ח ליחידה ואני קניתי רביעיה ב1100 ש"ח. !!

ונוסף לכך המחיר הוא יקר כי אין הרבה דרישה לצמיגים האלו ולכן כאשר היבואן יודע שאם הוא מייבא את הצמיג הזה הסיכון שלו לא למכור אותו הוא סיכון גבוה ולכן הוא מתמכר אותו במחיר כזה.

יש לי אחלה ברקסים!

איך הביטוח שלך?:x

פורסם

החשבון שלך לא נכון.

תוסיף לזה הוצאות תקינה (אלפי שקלים בשנה שמתחלקים על מעט צמיגים מהדגם הזה שנמכרים ועוד תשלום נוסף לכל משלוח שמשוחרר מהנמל), אחסון והתחשבות בגודל השוק שמשפיע לא רק על המחיר שהיבואן מקבל אלא גם על כל העלויות הנלוות שמתחלקות על פחות פריטים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אגב פוטנזה RE050 במידה שלך (215.45.17) עולה בארץ 1200 ליחידה, גם מיועד לאימפרזות ושות'.

אייל, יש לך מושג כמה עולים פוטנזה RE050A במידה "215/50/17 ?

אני צריך 3 צמיגים כאלה למאזדה6.

והיכן הפנצ'ריה שתמכור אותם במחיר הנמוך ביותר, לדעתך?

תודה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...