Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

חבר של חבר הציע לי לקנות את ה- BMW 320 CABRIOLET שלו.

קצת פרטים:

1) דגם הרכב 320CI קבריולט.

2) שנת 2002.

3) יד 3.

4) 103,000 ק"מ.

5) צבע כחול מטאלי - מצב חיצוני מצויין.

6) שאסי נקי, גיר תקין לטענתו.

6) הוא עדיין לא עשה טיפול 100,000 לרכב (משהו שעושים בקמור בדר"כ)

המחירון עפ"י לוי יצחק (ללא שכלול הידיים והקילומטרז') הוא 111,000 ש"ח

הבחור רוצה על הרכב 120,000 ש"ח

שאלתי היא מאוד פשוטה:

האם כדאי לשלם 9,000 ש"ח מעל המחירון על הרכב או שאני אמור בכלל לשלם מתחת למחירון לרכב כזה ובמצב של היום?

אני מאוד מתלבט אז אנא עזרו לי (-:

עידן

אמונה, מזל ויכולת = כח החיים!

פורסם

במידע ויש הרבה מכוניות כאלה למכירה, במידע ואתה לא באמת צריך קבריולט אלה יכול להסתפק בבמוו רגילה אז לא כדי.

אבל אם אתה רוצה רק קבריולט, מחפש הרבה זמן ורק עכשיו מצאת רכב טוב ומטופל היטב אז כן כדי.

במכוניות כמו במוו רכישה של רכב הנמכר במחיר נמוך ממחירון בדר כלל גורמת להוצעות נוספות על תיקונים למיניהם והם ממש לא זולים.

פורסם
במידע ויש הרבה מכוניות כאלה למכירה, במידע ואתה לא באמת צריך קבריולט אלה יכול להסתפק בבמוו רגילה אז לא כדי.

אבל אם אתה רוצה רק קבריולט, מחפש הרבה זמן ורק עכשיו מצאת רכב טוב ומטופל היטב אז כן כדי.

במכוניות כמו במוו רכישה של רכב הנמכר במחיר נמוך ממחירון בדר כלל גורמת להוצעות נוספות על תיקונים למיניהם והם ממש לא זולים.

שטויות. bmw אף פעם לא נמכרת במחירון מלא. מי שקונה במחירון מלא פראייר.

Lexus CT200H

פורסם

וואלה?!

אף פעם לא?

כמה BMW קנית ועל איזו סטטיסטיקה אתה מבסס את התיאוריה שלך?

לפותח השרשור, זה עניין של היצע וביקוש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור אחד שנוהג של ב.מ.וו רבות כבר מעל 15 שנה, קנה ומכר רבות (אני לא סוחר אלא מחליף את רכבי הפרטי כל שנתיים)

ב.מ.וו שמורה ובמצב טוב (לאו דווקא מצב תצוגה) במידה והיא דגם נדרש שיש מעט בשוק תקבל מחיר מחירון. גם בימי מיתון כמו היום.

מטבע הדברים הרבה רכבי ב.מ.וו מגיעים לידים שלא מטפלות, לא משקיעות ולא שומרות על הרכב. ב.מ.וו מחליפות הרבה ידים, כל מיני אנשים שמנסים, משוויצים, רואים שההוצאות גבוהות ומוכרים לפני שהרכב מתפרק ויהיו להם הוצאות כדי למכור.

כל הרכבים שקניתי עד היום היו יד ראשונה, בני שנתיים עד ארבע שנים, שמורות, מטופלות אך ורק בקמור וכולן עם דרגת הפאר הכי גבוהה במודל שלהם. אני תמיד שילמתי מחירון ותמיד מכרתי במחיר מחירון. אז נכון שהרבה אנשים באו והציעו לי הצעות פחות ממחירון אבל אמרתי להם מראש לא לבוא אם הם לא מוכנים למחיר, הם באו ובזבזו את הזמן שלהם.

ועכשיו ספציפית לרכב שאתה מתאר: זה רכב שאין הרבה כאלו, הוא יחסית עם מעט קילומטרים וידים. אם הוא מטופל הייטב ושמור מבפנים ומבחוץ, ואתה מחפש בדיוק רכב כזה, לדעתי שווה לך לשלם עליו מחירון.

אני לא אומר שלא לקנות במעל המחירון, בכמה מעל זה כבר תלוי בך. הרי ברור שב - 500 ש"ח מעל המחירון כן וב - 50,000 ש"ח מעל המחירון לא. 9000 שזה בערך 8% מעל, זה שיקול שלך.

פורסם
בתור אחד שנוהג של ב.מ.וו רבות כבר מעל 15 שנה, קנה ומכר רבות (אני לא סוחר אלא מחליף את רכבי הפרטי כל שנתיים)

ב.מ.וו שמורה ובמצב טוב (לאו דווקא מצב תצוגה) במידה והיא דגם נדרש שיש מעט בשוק תקבל מחיר מחירון. גם בימי מיתון כמו היום.

מטבע הדברים הרבה רכבי ב.מ.וו מגיעים לידים שלא מטפלות, לא משקיעות ולא שומרות על הרכב. ב.מ.וו מחליפות הרבה ידים, כל מיני אנשים שמנסים, משוויצים, רואים שההוצאות גבוהות ומוכרים לפני שהרכב מתפרק ויהיו להם הוצאות כדי למכור.

כל הרכבים שקניתי עד היום היו יד ראשונה, בני שנתיים עד ארבע שנים, שמורות, מטופלות אך ורק בקמור וכולן עם דרגת הפאר הכי גבוהה במודל שלהם. אני תמיד שילמתי מחירון ותמיד מכרתי במחיר מחירון. אז נכון שהרבה אנשים באו והציעו לי הצעות פחות ממחירון אבל אמרתי להם מראש לא לבוא אם הם לא מוכנים למחיר, הם באו ובזבזו את הזמן שלהם.

ועכשיו ספציפית לרכב שאתה מתאר: זה רכב שאין הרבה כאלו, הוא יחסית עם מעט קילומטרים וידים. אם הוא מטופל הייטב ושמור מבפנים ומבחוץ, ואתה מחפש בדיוק רכב כזה, לדעתי שווה לך לשלם עליו מחירון.

אני לא אומר שלא לקנות במעל המחירון, בכמה מעל זה כבר תלוי בך. הרי ברור שב - 500 ש"ח מעל המחירון כן וב - 50,000 ש"ח מעל המחירון לא. 9000 שזה בערך 8% מעל, זה שיקול שלך.

תודה לכולם על התגובות!

ולגבי התגובה שלך ספציפית, ברור שמדובר בסופו של דבר בשיקול שלי אבל מכיוון שהשיקול שלי צריך להסתמך גם על נתוני השוק פתחתי שרשור שעוסק בנושא.

בסיכומו של דבר, האם אתה באופן אישי היית משלם 9000 ש"ח מעל המחירון לרכב הזה?

פורסם

אדם שמשקיע ואוהב את הרכב שלו לא ימשוך את טיפול ה100K כבר 3K ועוד יעז לדרוש 9 מעל המחירון.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
אדם שמשקיע ואוהב את הרכב שלו לא ימשוך את טיפול ה100K כבר 3K ועוד יעז לדרוש 9 מעל המחירון.

אלא אם הוא רוצה למכור את הרכב שלו ומעדיף לא להשקיע את הטיפול...

פורסם

אין נתוני שוק , וזה לא משנה אם מדובר בב.מ.וו קבריו או ברכבים יותר עממים.

יש מחירון שהוא הבסיס. מעבר לכך יכול בעל הרכב לדרוש כמה שהוא רוצה, זה לא מוצר בפיקוח. יהיה מי שיתן את המחיר - מצויין

לא יהיה - המחיר ירד. זה תלוי בכמות ההציע והביקוש, תלוי ברמת הלחץ של הקונה ושל המוכר.

עצם זה שאתה שוקל את זה אומר שזה לא נראה לך הגזמה מטורפת. אם באמת מדובר ברכב סופר שמור, ובהנחה שכל תיקון שם שווה משקלו בזהב אם נפלת על רכב שהוזנח, כנראה שכדאי לתת עוד כמה אלפים (3000? 4000?) אם אתה מאוהב ברכב ואין הרבה כאלו. מצד שני לרכב יש טיפול לא זול לפניו כמו שאמרת, ככה שגם המוכר צריך להתגמש.

ככל שהרכב נדיר יותר/ מבוקש יותר/דגם מיוחד, ככה המחירון תיאורטי יותר ובסיס לשינויים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לדעתי 9 אלף מעל זה הרבה , תנסה להוריד את המחיר של טיפול 100000 שזה לפחות כמה אלפי שח.בנוסף אם תקח את הרכב לבדיקה בטוח ימצאו כמה רג'קטים שיוחלו להוות קלף מיקוח עבורך. ואם זה אלפיים,שלוש מעל המחירון זה כבר עסקה סבירה לשני הצדדים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

הטיפול ה"גדול" בב.מ.וו הוא כל 80 אלף, 100 זה לא טיפול גדול.

תסתכל כשאתה מסובב את הסוויטץ אצלו איזה נורות נדלקות, אם נדלק SERVICE ונורה כתומה אחת, לא נורא, אם כבר 2 זה הזנחה מצידו גם אם הוא ידע שימכור את הרכב.

9000 ש"ח הם עניין אינדיבידואלי, אני אישית לא היתי משלם את המחיר שהוא נקב בו מעל המחירון אלא מנסה להוריד קצת כדי להרגיש נוח עם הקניה. ממה אתה מפחד? שיגידו לך שיצאת פראייר? אבל הרכב שלך כמו שרצית. זה מפריע לך? תספר לחברים שהורדת אותו ל - 90 אלף,

הנה סיפור - באחת מנסיעותי לחו"ל אשתי בקשה שאביא לה בושם, BLV שרק יצא, היא אמרה לי שבעלה של חברה קנה לחברתה את הבושם ב- $49 ושאני לא יעיז לשלם יותר. הגעתי לדיוטיפרי בנתב"ג, עלה $62, עברתי 3 דיוטיפרי באירופה, עלה בזול מבינהם $58, שאלתי את אשתי "לקנות"? מה פתאום היא אמרה אל תהיה פראייר !!!

בקיצור, בדרך חזרה קניתי את הבושם במטוס ב- $62 וסיפרתי לה ששילמתי $45 בגרמניה.

עכשיו, היא מרוצה (תרוץ לספר לחברה שבעלה פראייר) אני מרוצה גם כי היא מרוצה וגם תארו לכם שהייתי חוזר בלי בושם בכלל?

הוא שאמרתי - לשיקולך ולא לפי מה שהחברים אומרים.

פורסם
וואלה?!

אף פעם לא?

כמה BMW קנית ועל איזו סטטיסטיקה אתה מבסס את התיאוריה שלך?

לפותח השרשור, זה עניין של היצע וביקוש.

אאווץ', לידעתך, 2. במקרה גם האוטו הראשון שלי היה 320 קופה 2002 שהיתה שמורה ברמה מדהימה עם תוספות רבות ונמכרה בפחות מהמחירון (ואני לא מסתמך רק על זאת, אלא גם על רכבים אחרים שהכרתי במשפחה). כמה רכבי bmw היו לך?

שלא יעבדו עליכם- רכבי יוקרה נמכרים במחירון במידה ומצבם מעולה, מחירון משוקלל הינו מונח שאינו מוכר כלל ברכבי היוקרה.

למשל- באוטודיל תמיד תקבל הנחה של 5-15% ממחיר מחירון (לא משוקלל)-זה לא סתם, זה פשוט כי הסחירות של הרכבים הללו נמוכה יחסית וירידת הערך שלהם אינה מבטאת את המצב האמיתי בשוק.

Lexus CT200H

פורסם
הטיפול ה"גדול" בב.מ.וו הוא כל 80 אלף, 100 זה לא טיפול גדול.

תסתכל כשאתה מסובב את הסוויטץ אצלו איזה נורות נדלקות, אם נדלק SERVICE ונורה כתומה אחת, לא נורא, אם כבר 2 זה הזנחה מצידו גם אם הוא ידע שימכור את הרכב.

9000 ש"ח הם עניין אינדיבידואלי, אני אישית לא היתי משלם את המחיר שהוא נקב בו מעל המחירון אלא מנסה להוריד קצת כדי להרגיש נוח עם הקניה. ממה אתה מפחד? שיגידו לך שיצאת פראייר? אבל הרכב שלך כמו שרצית. זה מפריע לך? תספר לחברים שהורדת אותו ל - 90 אלף,

הנה סיפור - באחת מנסיעותי לחו"ל אשתי בקשה שאביא לה בושם, BLV שרק יצא, היא אמרה לי שבעלה של חברה קנה לחברתה את הבושם ב- $49 ושאני לא יעיז לשלם יותר. הגעתי לדיוטיפרי בנתב"ג, עלה $62, עברתי 3 דיוטיפרי באירופה, עלה בזול מבינהם $58, שאלתי את אשתי "לקנות"? מה פתאום היא אמרה אל תהיה פראייר !!!

בקיצור, בדרך חזרה קניתי את הבושם במטוס ב- $62 וסיפרתי לה ששילמתי $45 בגרמניה.

עכשיו, היא מרוצה (תרוץ לספר לחברה שבעלה פראייר) אני מרוצה גם כי היא מרוצה וגם תארו לכם שהייתי חוזר בלי בושם בכלל?

הוא שאמרתי - לשיקולך ולא לפי מה שהחברים אומרים.

(-: אהבתי את הדוגמא עם אישתך, גם אני קונה דברים לעיתים קצת יותר יקרים כי הזמן שלי חשוב לא פחות.

במקרה של הרכב מדובר בקנייה חשובה מאוד (אחרי רכישות של דברים שקשורים בבריאות לא עלינו ורכישת דירה)

ולכן אני דש בה קצת יותר.

אני בכלל לא חושב על "לצאת פראייר" וגם אם הייתי קונה אותו בסכום שהוא מעל המחירון לא הייתי מתבייש לספר, כי אני לא מהביישנים (בכל זאת, רוצה לקנות ב.מ.וו קבריולט).

מדובר ברכב אוטומטי וכנראה שלא כ"כ נדיר, מספר הידיים שלו והק"מ הנמוך הם אלה שגורמים לו לרצות מעל המחירון אבל אני בטוח שישנם רכבים כאלה נוספים עם נתונים לא פחות טובים.

בסיכומו של דבר, לאחר שכלול התגובות שלכם אני אעשה את הפעולות הבאות:

1) אדבר עם המוכר מראש שאין מה לדבר על התוספת הזו בכל מקרה, ואם יתגלו בבדיקה בעיות מיוחדות - אז על חד כמה וכמה.

2) במידה והמוכר "ירד מהעץ" אקח את הרכב לבדיקה.

3) על סמך התוצאות אגיע איתו להסדר סופי.

כמובן שבמעמד של בדיקת הרכב, המוכר מבחינה פסיכולוגית יעדיף לסגור עסקה עכשיו בפחות ממה שהוא רצה מאשר לחכות עוד ולקבל קצת יותר - וזה נתון שיעבוד לטובתי.

אעדכן אתכם אם יהיו התפתחויות, תודה לכולם!

פורסם
אין נתוני שוק , וזה לא משנה אם מדובר בב.מ.וו קבריו או ברכבים יותר עממים.

יש מחירון שהוא הבסיס. מעבר לכך יכול בעל הרכב לדרוש כמה שהוא רוצה, זה לא מוצר בפיקוח. יהיה מי שיתן את המחיר - מצויין

לא יהיה - המחיר ירד. זה תלוי בכמות ההציע והביקוש, תלוי ברמת הלחץ של הקונה ושל המוכר.

עצם זה שאתה שוקל את זה אומר שזה לא נראה לך הגזמה מטורפת. אם באמת מדובר ברכב סופר שמור, ובהנחה שכל תיקון שם שווה משקלו בזהב אם נפלת על רכב שהוזנח, כנראה שכדאי לתת עוד כמה אלפים (3000? 4000?) אם אתה מאוהב ברכב ואין הרבה כאלו. מצד שני לרכב יש טיפול לא זול לפניו כמו שאמרת, ככה שגם המוכר צריך להתגמש.

ככל שהרכב נדיר יותר/ מבוקש יותר/דגם מיוחד, ככה המחירון תיאורטי יותר ובסיס לשינויים.

לא אמרתי שאני שוקל לשלם 9000 ש"ח מעל המחירון, זה לא יקרה בכל מקרה. פשוט רציתי לדעת מה הלך הרוח עם רכבים מהסוג הזה והאם זה עניין טירוויאלי לבקש סכום שהוא מעל המחירון.

אינני מאוהב ברכב ואני בטוח שיש הרבה כמוהו, השאלה נעוצה בנתונים - מספר הידיים והק"מ.

אחרי הבדיקה אדע בדיוק מה מצבו ונראה מה אפשר לסגור. אעדכן אתכם...

ושוב תודה לכל המתגייסים לעזרה!

פורסם

כתבת שהמחירון 111K, מה המחירון אחרי שקלול הידיים והק"מ?

אם יש לך לב חזק, חכה קצת, אני לא יודע כמה זמן הוא מפרסם אבל תן לו "להתבשל" קצת כדי שירד מהעץ.

בנוסף, לפני שאתה לוקח לבדיקה, לך איתו למוסך שמטפל ברכב ותבקש תדפיס של כל מה שנעשה ברכב, זה חינם ויכול לחסוך את הצורך לשלם לבדיקה במידה וזה מספיק כדי לפסול את הרכב. כמובן שאם הכל בסדר, אל תוותר על בדיקה.

• תוכן חדש...