Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כשבועיים קניתי רכב מסוג מאזדה לאנטיס שנת 2002' מנוע 1,600 סמ"ק עם נתונים ממש טובים. יד 2,פרטית וגם היד הראשונה הייתה מידיים פרטיות. קילומטראז' נמוך יחסית. לפני שקניתי את הרכב לקחתי אותו לבדיקה במכון רישוי ומצאו מספר בעיות.

אני מתכוון כמובן לטפל בבעיות אלו,אך בשלבים. כמובן שיש לשלבים אלו סדרי עדיפויות. תחילה אני רוצה לטפל בבעיה שקשורה לנזילת שמן באזור הקארטר. אתמול נסעתי למוסך מורשה מאזדה פורד בחולון ונדהמתי מהמחיר שנתנו לי שם-1,200 ש"ח!!! וכל זה,עוד לפני מע"מ. זהו המוסך הראשון שביקרתי בו בינתיים. כמובן שלא ביצעתי שם את הטיפול. לא אעשה זאת בטרם אבדוק במוסכים אחרים.

ורק לאחר מכן,חשבתי שאולי עדיף לבצע את התיקון הזה ספציפית של נזילת השמן במוסך אחר,לא מוסך של מאזדה פורד,אלא מוסך מורשה רגיל,שבו ביצעתי טיפולים ברכב הקודם שלי. שם,אני די בטוח שייקחו הרבה פחות בעבור תיקון זה.כמובן שאעדיף לבצע טיפולים במוסך מורשה של מאזדה פורד שבו ניתנים חלפים מקוריים של היצרן. אני לא מבין כזה גדול בנושא,אך למיטב ידיעתי,ביצוע תיקון של נזילת שמן (באזור הקארטר),אינו מצריך חלפים מקוריים,או חלפים בכלל,אלא רק סתימת החור/סדק.

אשמח לקרוא את עצותיכם ותגובותיכם.

שיהיה לנו המשך יום נפלא

:-)

פורסם

לא ציינת את הסיבה לנזילה לכן קשה להעריך את עלות התיקון.

במידה וזו נזילה בין אגן השמן לבלוק אז כנראה שיש צורך להחליף את האטם. במידה והנזילה כתוצאה מסדק ייתכן שניתן לרתך או להחליף את הקרטר בחדש וקיימים גם קרטרים תחליפים באיכות טובה מאוד תוצרת גרמניה ובמחיר נוח יותר.

בכול מקרה אל תשכח שכול עבודת תיקון של אגן השמן מצריכה ריקון השמן והחלפתו בחדש וגם החלפת אטם ועל הדרך גם מסנן שמן.

פנה אל חבר הפורום אורן בעל מוסך בחולון ואני בטוח שתקבל הצעת מחיר נוחה יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל תודה רבה מרק על התגובה המהירה,אני חדש כאן ולא ציפיתי למהירות כזו (-:

לגבי מקור הנזילה אין לי מושג,אני רק יודע שהנזילה בקושי מורגשת,אז יכול להיות שזה כתוצאה מסדק בלבד. ואני זוכר שכשהייתי אתמול במוסך מאזדה פורד חולון,אז אותו בחור שעובד שם הזכיר משהו לגבי החלפה של אטמים והוא אמר אטמים מקוריים של היצרן ולכן המחיר גבוה. הוא אמר שיעשה הנחה ויעלה לי בסופו של דבר 1,000 לפני מע"מ. המחיר הזה נשמע לך סביר?

אגב, ניסיתי לחפש את אורן מהפורום,אך בתוצאות החיפוש נמצאו הרבה אנשים עם השם הזה. מה הכינוי המדויק שלו כאן?

פורסם

הבעיה היא 99% במחזיר שמן בין הגיר למנוע, זאת קבעתי לפי המחיר שקיבלת במוסך מאזדה.

במוסך לא של מאזדה זה יעלה לך בסביבות ה 800ש"ח עם מחזיק לא מקורי, מחזיר שמן מקורי(רק החלק) עולה כ200ש"ח, ואל תתפשר על חליפי כי בשביל להחליף את המחזיר צריך לפרק את הגיר.

פורסם

תודה רבה גם לכם,BA323 ורפי לין.

אני חדש בפורום הזה ואני מוכרח לציין שאני מאד מרוצה מההענות המהירה ומהרצון הטוב לעזור.

:-)

שיהיה לכולם המשך יום נפלא

• תוכן חדש...