Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יורד לי את פרויד, לוקח סיבוב ימינה שאין לי מושג מה קורה אחרי הסיבוב כי יש הר שמסתיר, על הכביש אני רואה חתיכות של פלסטיק זוהר אדום מפוזרות ממשיך עוד טיפה ורואה בנתיב אחד יונדאי אקסנט חוסמת נתיב שמאלי (שהייתי בו) למזלי הצלחתי לסטות ימינה אך זה לא נגמר יונדאי גטס כמה מטרים מהאקסנט חוסמת גם אותו. למזלי, תימרנתי בלי לחץ ובפימפום ועצרתי.

יצאתי בשביל לעזור לבנאדם, זוכרים את הפלסטיק הזוהר? זה משולש שהוא הציב אך גם אותו ריסקו מכוניות.

הוא נתקע במעקה הפרדה ממש בעיקול שלא רואים בו כלום, הבחורה ביונדאי גטס נבהלה והסתחררה למזלה יצאה בלי נזק לא לה ולא לרכב, בקיצור עצרתי להגיש עזרה (הבעיה היא שאין שוליים) עזרתי לבחורה לנתק את האזעקה שהשתגע לה ולא נתנה להניע את הרכב והיא לא ידעה איך, אחרי ניתוק האזעקה האוטו לא הניע לא נתן סטרטר אבל היה מצבר, ניסיתי להניע בדירדור (איך עושים את זה באוטומט?) בקיצור לא הלך לי, אז המשכתי לדרדר אותו לעיקול שבו לפחות יראו אותה בזמן ולא איפה שהיא עמדה, ועזבתי אותה שעזרה בדרך אלייה.

אה והבחור באקסנט? בעוד אני עוזר לבחורה נכנסו בו שלושה רכבים וגם ברחו, חוץ מלקלל הוא לא עשה כלום.

עדיין לא הבנתי למה הוא לא חשב לדרדר את הרכב למקום נראה לעין יותר אבל הצעתי לו עזרה והוא רק צעק עליי שכמעט נכנסתי בו ואמר שהוא לא צריך עזרה, אם הוא היה יותר נחמד (למרות שזה באמת מצב מעצבן) הייתי יכול לדרדר אותו למקום מבטח ואפילו למנוע מהרכב שלו להיות טוטלוס מה שאני מאמין שכבר קרה עד שהגיע עזרה.

פורסם

מכיוון שמדובר בנהג ישראלי "נחמד" אני ממש לא בטוח שדווקא הפחתת מהירות היא זו שהייתה מונעת את מה שקרה לו.

יכול להיות שהוא ראה שיורד גשם זלעפות, אמר לעצמו קטן עליי והמשיך לנהוג כרגיל

יכול להיות שהוא לא יודע לנהוג ובכל זאת נוהג :D

יכול להיות שהרכב שלו ליסינג ובעל צמיגים ליגה ז'

יכול להיות שהוא דיבר בטלפון ולא שם לב שיש סיבוב

יכול להיות שנשפך לו הקפה

אני צריך להמשיך?

אי אפשר לדעת בלי לחקור באמת את המקרה.

יואב :arrow:

פורסם

דני, אוטומט לא יכולים להניע בדרדור.

מקווה שלא גמרת לו את הגיר..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אכן כביש מסוכן ובייחוד בחורף. זה שהכביש רחב ובעל שני מסלולים גורם לנהגים לצבור מהירות בירידה ואז הם מופתעים מהעיקולים ויכולים בקלות לאבד שליטה.

זה שגם אתה עצרת שם, רק הוספת "לחגיגה".

פורסם

אני מתאר לעצמי מצב בו הוא מתדרדר נN ומעביר לD. זה לא נראה לי בריא. :roll:

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני חזרתי במוצ"ש לצפון מכיוון דרום, דרך כביש 6 וירדתי במחלף עירון. אחרי הרמזור השלישי או הרביעי (בקטע שלפני מסעדת אלבאבור) נסעתי בנתיב הימני כשלשמאלי טויוטה היילקס נוסע במקביל אליי. באמצע העיקול האחרון שלפני הישורת עד לרמזור אני מזהה פנסים אחוריים מתקרבים במהירות. מישהו עם קנגו נתקע במעקה ההפרדה ופשוט השאיר את הרכב מונע וברח לשוליים. היה מאוד חשוך והאורות האחוריים שלו היו ממש חלשים והוא חסם כמעט לגמרי את הנתיב השמאלי, כנראה שזה היה ממש טרי כי אף אחד לא עצר לעזור לו עדיין והוא לא הציב משולש אזהרה. ירדתי מהר לשוליים והטויטה עבר למסלול שלי והצלחנו להתחמק, כמעט דרסתי את הנהג בגלל שלא ראיתי אותו (הוא עמד בשוליים בלי אפוד זוהר).

אני זינקתי ראשון מהרמזור שלפני הקטע הזה ואחרי היו כמה עשרות מכוניות, אני לא יודע אם מישהו נכנס ברנו או לא. אני האטתי מהירות והנוסעים ברכב שלי התקשרו המר למשטרה לדווח.

הכביש לא היה מאוד רטוב, למראית עין הוא היה ייבש אבל כשיצאתי מהרמזורים הרגשתי סחרור גלגלים קל בגלל הלחות, כנראה שזה הספיק לקנגו בשביל להחליק.

כשיורד גשם, אפילו טפטוף הכי קל, אני שומר מרחק גדול מהרכב שלפני ומוריד משמעותית את מהירות הנסיעה הממוצעת שלי. דווקא כשהכביש לח מעט ולא רטוב לגמרי אני מרגיש פחות בטוח.

מקווה לחורף שקט, בלי תאונות דרכים בעקבות הגשמים.

פורסם

יש כאלה שאין להם מושג עד כמה הגשם מחייב לנהוג לאט ובטוח. אפילו היום כשאני חוזר מהעבודה בכביש בין עירוני שבדר"כ אני נוסע מעל 100 בכביש הזה עקב הגשם נסעתי פחות מ90 ויש עוד משאיות וטרנזיטים שמי יודע באיזה מצב הרכבים והאלה ובמיוחד הצמיגים עוקפים אותי כאילו אני זוחל. מה שהכי מעצבן אותי זה אלה שבתוך העיר עושים את התמרונים שהם רגילים לעשות בכביש רגיל(לא רטוב) גם כשיורד גשם ולא מבינים שבכל רגע הם יכולים לאבד שליטה.

חברה זה אולי לא נראה משמעותי וחשוב, אבל החורף מחייב לשנות את סגנון הנהיגה ליותר לאט והרבה יותר בטוח.

פורסם

אה והבחור באקסנט? בעוד אני עוזר לבחורה נכנסו בו שלושה רכבים וגם ברחו, חוץ מלקלל הוא לא עשה כלום.

לא יאומן כמה טיפש אפשר להיות. באחד הסיבובים הכי גרועים שיש בארץ, בשמאלי, בלי שוליים, ובגשם שוטף ?! לא רק שהוא מסכן את החיים של עצמו אלא של כל אחד אחר שיורד שם. עדיף להמשיך משם בניוטרל בלי היגוי ובלי ברקסים עוד 50 מטר ורק לא לעמוד במקום ההוא. אני אישית הייתי מזמין ניידת שתרשום לו דו"ח על העמדת רכב בצורה מסוכנת או משהו בסגנון הזה, הוא פשוט אידיוט.

אגב - לפותח השרשור - עם כל הכוונות הטובות, לעצור באמצע פרויד בשביל לעזור למישהו, במיוחד בתנאי חורף, זה רעיון רע. זה לא עוד איזה תקלה קטנה בצד הדרך, בשביל דברים כאלה יש משטרת תנועה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
יש כאלה שאין להם מושג עד כמה הגשם מחייב לנהוג לאט ובטוח. אפילו היום כשאני חוזר מהעבודה בכביש בין עירוני שבדר"כ אני נוסע מעל 100 בכביש הזה עקב הגשם נסעתי פחות מ90 ויש עוד משאיות וטרנזיטים שמי יודע באיזה מצב הרכבים והאלה ובמיוחד הצמיגים עוקפים אותי כאילו אני זוחל. מה שהכי מעצבן אותי זה אלה שבתוך העיר עושים את התמרונים שהם רגילים לעשות בכביש רגיל(לא רטוב) גם כשיורד גשם ולא מבינים שבכל רגע הם יכולים לאבד שליטה.

חברה זה אולי לא נראה משמעותי וחשוב, אבל החורף מחייב לשנות את סגנון הנהיגה ליותר לאט והרבה יותר בטוח.

ספר את זה לנהגי ישראל. היום עמדתי (שוב) 30 דקות בפקק בכביש 4 בגלל תאונה (כמה לא מפתיע). אני חוזר מלימודים בתנאים לא קלים כביש חלק, גשם, רוח צד חזקה. אני נוסע בימין באיזי על 100 בזמן שאותי עוקפים בפראות על 120 - 130. שיעקפו. נתראה בהמשך בפקק בגלל תאונה.

פורסם

אני עצרתי את הרכב שלי במקום בטוח זה א'.

ב' יכול להיות ואני מנעתי עוד תאונה בכך שהזזתי את הגטס למקום נראה לעין יותר והצמדתי אותו כמה שיותר לימין במקום שרואים מרחוק.

ג', אני לא יודע עם הוא מטומטם או שהמכה מנעה מהגלגל לזוז (שזה די נראה ככה) אבל הוא הציב משולש הרבה לפני הפנייה וגם אותו הורידו לו.

ד"א זה היה 2 בצהריים והשמש בידיוק יצאה והפסיק הגשם ככה שהיה תנאים טובים בשביל שהרשתי לעצמי לעצור בצד, עד שהמשטרה הגיעה נכנסו בו 3 רכבים ואני מאמין בכך שהזזתי את הרכב של הבחורה מנעתי עוד תאונות מיותרות.

ולשאלת השאלות איך מניעים אוטומט בדרך "עקיפה"?

פורסם

חחחח מצטער אבל הרגת אותי שניסית להניע רכב אוטומט בדחיפה.

בכדי להניע רכב עם גיר ידני צריך להכניס להילוך שני ולזרוק קלאץ,דבר שבאוטומט לא ניתן לעשות.

ד"א,גם רכב עם גיר רגיל וקודנית\אזעקה\אימובלייזר דפוק לא ניתן להניע בדחיפה גם אם תפיל אותו מF16.

פעם הבאה,פשוט תזמין משטרה למקום ותיתן לשוטרים לעשות מידי פעם את העבודה שלהם. ככה גם תראה אזרחות למופת וגם לא תסכן את החיים שלך.

פורסם
דני, אוטומט לא יכולים להניע בדרדור.

מקווה שלא גמרת לו את הגיר..

סליחה, אבל איך הוא כבר יכול לגמור לו את הגיר אם דירדר נניח את הרכב 30-40-100 מטר על מצב D, או 1 או 2..

מה כבר יקרה לגיר ב-100 מטר האלה? זה לא שהוא הרים את הרכב מאחורה וגרר אותו מאילת לחיפה עם הגלגלים הקידמיים שלו על הכביש כאשר משולב D.

מה כבר הנזק שקורה אם רכב מתדרדר כמה מטרים על D?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

אני יגיד לכם את האמת, גם אם נגרם נזק לגיר של אותה בחורה זה לא מה שחשוב החשוב הוא שדירדרתי לה את הרכב למקום בטוח וחסכתי ממנה את עצם העובדה שייכנסו בה מאחורה ויגרמו לה נזק לרכב ואף לה.

פורסם

בהחלט, לא מבין את אלה שקרה להם משהו באוטו, ולא טורחים לדרדר לשוליים אפילו!

ואם כבר בסיפורים, גם לי קרה החלקת אזהרה היום! בפנייה ימינה עם מעבר חציה, הרכב איבד אחיזה כשעברתי על פסי המעבר-חציה המחליקים, והייתי צריך לעשות קונטרה שמאלה כי נכנסתי לסיחרור ימינה. וכיוון שאני לא מנוסה בזה מספיק, הייתי צריך אח"כ לעשות שוב קונטרה ימינה כי הסתחררתי שמאלה... או ליסוע יותר לאט, או להחליף את הברלינגו לרכב יותר נמוך, מה שאני לא יכול בינתיים..

בני בן ה-4 היה איתי, וביקש ממני ששוב אסובב את ההגה מהר... לא היה קל להסביר לו שבד"כ עלי לשמור על הגה לכיוון הנסיעה, ולא לסובבו ימינה ושמאלה באמצע סיבובים!

• תוכן חדש...