Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עוזר לידיה שלי לבחור רכב חדש בשבילה ובשביל אמא שלה.

הדרישות מהרכב:

- שיהיה מקבוצת המיני

- אמין (הם מתכוונות לשמור עליו לפחות 6 שנים)

- אוטומט\ידיני (לא משנה להן)

- חסכוני

- זול! :)

אני כמובן מעדיף שהם יקנו רכב עם מליון כריות אויר ובקרת יציבות אבל להם זה לא כזה איכפת.

בנתיים עשינו נסיעת מבחן בסוויפט אשר עשתה עלינו רושם מאוד טוב בסעיף הביצועים אבל מרגישה מעט קופצנית ועיצוב פנים זול. מעבר לזה שמעתי שכל 3 שנים יש לבצע טיפול מאוד יקר למערכת הדלק שעלותו יכולה להגיע ל5000 ש"ח. נשמע לי קצת מופרך אבל בכל זאת אשמח לדעת אם למישהו יש מושג על מה מדובר.

מעבר לזה, התברר שאפשר לקנות פולו חדשה ידנית 1400 ב96000 ש"ח. אומנם מדובר על דגם שקיים רק שנה אבל אשמח לשמוע דעות על הרכב. ידידה שלי חוששת מפולו בגלל שהפולו שיש ברשותן כרגע(2002) מתקלקלת כל חודש למרות סגנון הנהיגה המתון של שניהן וטיפולים בזמן.

מעבר לזה, יש את המאזדה 2 ששמעתי עליה דברים טובים וגם עליה אשמח לשמוע דעות.

כל המלצה נוספת שיש תתקבל בברכה כמובן :)

תודה לכל העונים,

יואב

פורסם

הפולו שנמצאת כיום היא עדיין לא הדגם החדש, כך שהייתי מוותר.

סוויפט קופצנית בעיקר בעומס מלא ובמושב האחורי. עיצוב הפנים אכן מעט זול אבל ככה זה ברוב הקטנות שעולות כ-100000 שקלים. אם אתה רוצה קצת יותר, בדוק את הפיאסטה החדשה או את הסקודה פאביה/סיאט איביזה. בסוויפט למיטב ידיעתי הטיפול למערכת הדלק הוא לא כל 3 שנים אלא כל 105000 ק"מ או אפילו יותר, ומדובר בהחלפת מסנן דלק שיושב במיכל (דורש פירוק והרכבה) והעלות היא גבוהה יחסית - אבל לא 5000 שקלים. אולי נניח 2000.

מאזדה 2 דומה באיכויותיה לסוויפט והבחירה ביניהן היא עניין של טעם.

אם אין בעיה עם ידני אז יש הרבה מכוניות מתאימות - יונדאי i20, סקודה פאביה. אפשר גם ללכת על משהו שונה - פיאט 500.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התשובה.

האמת, בכלל לא חשבתי על סקודה.

שמעתי פעם שהביטוח לסקודות יקר מאוד בגלל הביקוש לחלפים זולים ע"י שוק המוניות מה שמגדיל את הסיכוי שיגנבו את הרכב.

מעבר לזה, הסקודה מבוססת על הגולף ולכן תהיה יקרה יותר לתחזוקה?

ראיתי גם שבגרסאת ה1400 הרכב מצוייד במנוע חלש יחסית של 85 כ"ס ומקבלים רק שנתיים אחריות מהיבואן. נותן את ההרגשה שגם היבואן לא מאמין באמינות המוצר שהוא מוכר...

פורסם

ביטוח לסקודה - בדוק אצל סוכן הביטוח שלך או באתר b2bit.

פאביה חולקת פלטפורמה עם הפולו והאיביזה ולא צפויה להיות יקרה יותר לאחזקה מהן.

מנוע ה-1.4 נמרץ מספיק עם התיבה הידנית, אין שום בעיה. שנתיים אחריות יש לכולן וזה לא קשור ליבואן בהכרח אלא ליצרן.

אפשרות נוספת אם חשבתם על הסוויפט - סוזוקי ספלאש. דומה בממדים לסוויפט אבל זולה ב-10000 שקלים בערך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

פורד פיאסטה החדשה!

לדעתי היא המכונית הקטנה הכי יפה בישראל, זה כמובן נתון לויכוח אבל זו דעתי.

היא מציעה חבילה מאוד טובה שכוללת אבזור בטיחותי מלא (6 כריות אויר ובקרת יציבות) ואבזור נוחות סטנדרטי כמו בקרת אקלים, מחשב דרך, מערכת מקורית וכו'.

עיצוב הפנים מאוד יפה ושונה משבלונה המקובלת.

היא מעט חלשה מפאביה/איביזה אבל לדעתי הביצועים בהחלט מספקים עבור שימוש ממוצע.

פורסם

רוני: לקחנו גם סיבוב על הספלאש. אוטו שההגדרה היחידה שיש לי עליו זה מעצבן.

מאוד רועש, לא נוח והכי נוראי זה מערכת האיתות... הרוב הרכבים יש לך מין צליל תקתוק כשאתה מאותת. בספלשא יש לך צפצוץ מעצבן על גבול הבלתי נסבל! אפילו אשת המכירות שנסעה איתנו נאלצה להודות שבפניות ברמזורים זה פשוט מרגיז :)

MIKE: הפיאסטה היתה גם הבחירה הראשונה שלי אך היא מעט יקרה מידי. 107000 לפני כל התוספות כדי לעלות על הכביש.

פורסם

הספלאש מתחרה בקטגורייה אחת מתחת ולכן צפוי שהיא תהיה פחות נעימה מסופר-מיני. מבחינת רמת הרעש היא דווקא מהטובות בקבוצת המיני. נוחות הנסיעה אכן פחות טובה משל הסוויפט (אבל לא גרועה) ומערכת האיתות - כן, זה באמת מהצלילים המטופשים ששמעתי, אבל התרגלתי די מהר, בעיקר כי לחברה שלי יש C3 וגם בה הצליל מזכיר קצת משחק מחשב משנות השמונים...

בכל מקרה, אל תשווה את הפיאסטה למכונית כמו הספלאש - ההפרש הוא 15000 שקלים והם מורגשים היטב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
פורד פיאסטה החדשה!

לדעתי היא המכונית הקטנה הכי יפה בישראל, זה כמובן נתון לויכוח אבל זו דעתי.

היא מציעה חבילה מאוד טובה שכוללת אבזור בטיחותי מלא (6 כריות אויר ובקרת יציבות) ואבזור נוחות סטנדרטי כמו בקרת אקלים, מחשב דרך, מערכת מקורית וכו'.

עיצוב הפנים מאוד יפה ושונה משבלונה המקובלת.

היא מעט חלשה מפאביה/איביזה אבל לדעתי הביצועים בהחלט מספקים עבור שימוש ממוצע.

7 כריות אויר-במקרה הסטנדרט בטיחות הגבוהה בקטגוריה.

רוני: לקחנו גם סיבוב על הספלאש. אוטו שההגדרה היחידה שיש לי עליו זה מעצבן.

מאוד רועש, לא נוח והכי נוראי זה מערכת האיתות... הרוב הרכבים יש לך מין צליל תקתוק כשאתה מאותת. בספלשא יש לך צפצוץ מעצבן על גבול הבלתי נסבל! אפילו אשת המכירות שנסעה איתנו נאלצה להודות שבפניות ברמזורים זה פשוט מרגיז :)

MIKE: הפיאסטה היתה גם הבחירה הראשונה שלי אך היא מעט יקרה מידי. 107000 לפני כל התוספות כדי לעלות על הכביש.

105000 ש"ח.

פורסם

בכל מקרה, אל תשווה את הפיאסטה למכונית כמו הספלאש - ההפרש הוא 15000 שקלים והם מורגשים היטב.

רוני

לא חלמתי להשוות בין המכוניות. בדקנו את הספלאש רק לראות האם הפער במחיר כזה מורגש. בסך הכל מדובר על רכב טוב שהרגיש זריז למרות המנוע הקטן וכנראה כל ענייני נוחות המושבים והצלילים הלא שגרתיים זה עניין של טעם... עדיין מדובר בתמורה לא רעה למחיר למרות שלדעתי הפנדה יותר מעודנת.

בכל אופן, ידידה שלי קבעה נסיעת מבחן על הסקודה ואז נראה מה הלאה.

לצערי, היא החליטה לא לבדוק את הפיאסטה בגלל שהיא מעט יקרה מידי.

המלצתי לה לבדוק גם את הפונטו אבל היא יש אצלן את בעיית הסטיגמה של מכוניות איטלקיות\צרפתיות אז לצערי גם הן לא יבדקו.

תודה לכל העונים :)

יואב

פורסם

שני אופציות טובות: טויוטה יאריס או יונדאי I20.

על היאריס לא נראה שיש מה להוסיף, רכב אמין, מרווח ונוח. המנוע חסכוני בדלק אבל מעט רועש לדעתי. החיסרון המהותי – תיבת ההילוכים האוטומטית הרובוטית, עניין של התרגלות.

הI20 - הממשיכה של הגטס, אם כי אמורה להיות טובה יותר ממנה בכל פרמטר - נוחות, גודל ובטיחות. מבחינת אמינות אין מה לשפר לדעתי. :-P

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...