Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בנסיעה חזרה הביתה מנתניה, שמתי לב שישנו ריח מחוץ לרכב. ריח של משהו שרוף אולי. מבחינת נסיעה הכל היה בסדר (אגב בנסיעה לכיוון נתניה לא היה כלום והכל חלק לחלוטין). כאשר רציתי להאט בפס האטה קרוב לבית הדוושה פשוט נפלה עד הרצפה והאוטו בסה"כ האט קצת אך לא עצר (מזל שזו היתה עליה ולא ירידה). עצרתי בצד, כאשר יצאתי הריח היה חזק מאוד ושמים לב שהוא בא מכיוון הצמיג האחורי השמאלי. יש לציין שלפני שהגעתי לפס האטה הזה, כלומר בדרך, היו רמזורים וכל מיני דברים ואז עצרתי ללא שום בעיה. אך הריח היה קיים.

הגעתי הביתה, פירקתי את הצמיג, הדיסקיות אומנם לקראת סוף (תיכננתי להחליפם בקרוב) אך עדיין יש בשר עליהם, יש לציין שהברגים שלו היו רותחים! פירקתי גם הימני האחורי, גם שם יש בשר, אפילו יותר, וכמעט אין ריח, ויש לציין שהברגים לא היו רותחים או שאולי הספיקו להתקרר.

כמובן בדקתי את נוזל הבלמים ולא חסר ממנו כלום, אין נזילות באזור הקליברים בכלל.

אחרי שהאוטו עצר כבר 15 דקות, הדוושה חזרה להיות קשה כרגיל.

לדעתי מה שקרה כאן זה אירוע של התחממות הנוזל בלמים ודחיסה שלו כתוצאה לאידוי. השאלה מה גרם לזה לעזאזל?!

יש לציין שהאוטו לא עבר כל טיפול לאחרונה.

• ספונסר פורום
פורסם

להכניס את הרכב למוסך,ויפה שעה אחת קודם,לדעתי הקליפר האחורי תפוס מה שגורם להתחממות נוזל הבלמים,יש להחליף את כל!! נוזל הבלמים לנוזל חדש DOT 4 ולבדוק את הקליפרים האחוריים.

אורן

פורסם

יכול להיות, שהאטמים של משאבת בלם המרכזית שחוקים ומהגומיות בורח הלחץ חרה למיכל.

תלחץ חזק על דוושת הבלם כשהמנוע פועל, למשך כדקה, ובדוק אם הדוושה צונחת לאט לאט.

ואם מאחורה זה בלמי תוף, יכול להיות שהרפידות נוגעות בתוף וזה מה שגורם לבלמים להתחמם, ולחמם את נוזל הבלם.

גם אם זה בלמי דיסק, אז יכול להיות מצב שבו אחד הקאליפרים תפוס, וכל הזמן הרפידה עוצרת את הגלגל, במצב כזה הרפידה מתחממת, ויחד איתה גם הקאליפר שמחמם את נוזל הבלם.

פורסם

זה מה שאני משער אורן, ותודה על התגובה.

השאלה המעניינת מה יכול להביא לכך שהקליבר פתאום ייתפס? זה סכנת נפשות! ואם הייתי עוצר כאשר שמתי לב לריח מיידית, מה היה ביכולתי לעשות?

ועוד משהו, כאשר הגעתי הביתה והרמתי את האוטו הגלגל הסתובב לדעתי רגיל עם חיכוך קטן בין הדיסקיות לצלחת, כזה שלא מונע ממנו להסתובב. גם בימני וגם בשמאלי.

פורסם

ערב רב

אמרת C5 ? משהו כזה לא?

אם אני לא טועה מע הידראולית בסיטרואן כוללת את מע' הבלמים

לבדוק מע' הדראולית נזילות? חוסר שמן?

אצלי בקסנטיה ז"ל הוחלפה דוושת בלם כי כל השמן פרץ פנימה לשטיח

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

יסלח לנו ידידי עם הקסנטיה גם לי היתה אחת ועכשיו ב C5 הם הפרידו את מערכת הבלמים מהמעקרכת ההידראולית סוף סוף לכן זה לא אקטואלי יותר.

גש למוסך ובקש בדיקה יסודית של מערכת הבלמים .

שנה טובה

פורסם

מכל מלמדי השכלתי

שנה טובה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
יסלח לנו ידידי עם הקסנטיה גם לי היתה אחת ועכשיו ב C5 הם הפרידו את מערכת הבלמים מהמעקרכת ההידראולית סוף סוף לכן זה לא אקטואלי יותר.

גש למוסך ובקש בדיקה יסודית של מערכת הבלמים .

זה נכון שכעת בניגוד לדור הישן בסיטרואן הבלמים הם בלמים רגילים כמו בכל המכוניות אבל בכל זאת הקליפר האחורי ב C5 מהודק לבית הגלגל עם שני ברגים שמהדקים גם את שני חצאי הקליפר ולכן הברגים הם ארוכים ומודבקים עם דבק מיוחד בתוך גוף הקליפר.

כאשר באים להחליף את הקליפר הברגים קשים לפתיחה באופן מטורף כי הם מודבקים לקליפר לכל אורכם עם דבק מיוחד ועלולים להנזק או לאבד מהחוזק שלהם לאחר הפתיחה לכן כדאי בעת החלפת הקליפר שישימו ברגים חדשים ויבצעו את ההדבקה הנדרשת.

מקדימה תודה לאל הקליפרים הם נורמליים ונוחים לטיפול.

פורסם

אם אני מבין נכון, אז כדי לגשת למורשה בכל זאת! בגלל כל העניין של הדבק הזה וקושי בעבודה.

אבל היותר חשוב לי, מה יכול לגרום לקליבר להיתפס פתאום?! אם אני מתקרב לצמיג השמאלי האחורי אני עדיין מריח את הריח הזה של מתכת שרופה.

פורסם

עוד משהו,

מה צריך להחליף חוץ מהרפידות שגם כך הייתי צריך להחליפם, נוזל בלמים. האם צריל להחליף צלחות בכל מקרה? בגלל ההתחממות.

והאם צריך לשפץ אם הקליברים בכל מקרה?

פורסם

פשוט ביותר גש למוסך שיורידו גלגלים ויבדקו את הצלחות והדסקיות כולם , במידה ואחת או יותר התחממה מידי רואים זאת מייד הן בצבע והן בכך שפני הצלחת גלי.

על תתעסק לבד עם אינך בעל נסיון בנושא , בכל זאת אלא הבלמים וזה בטחונך בטחון הנוסעים אתך והסובבים...

בהצלחה

פורסם

לפרק גלגלים לפתוח קאליפרים ולבדוק מה לא תקין.

אם הצלחות שחוקות יש לחרוט/להחליף בהתאם.

קאליפר יכול להתפס בעיקר מפינים מובילים שחוקים או עקומים.

פורסם

עדכון:

היום הייתי במוסך, נסעתי ע 30 ק"מ עד שם בלי שום בעיה. פירקו ובדקו, ביקשתי שישפצו את שני הקליברים האחוריים, בוצעה חריטה של הצלחות רק ליתר בטחון (לא היה להם חריצים, באחד היה קנט קטן מאוד). הוחלפו רפידות מקוריות (השמאליות באמת היו שרופות). והוחלף כל הנוזל בלמים לחדש DOT4.

תודה על העזרה של כולם.

פורסם

שאלה:

במהלך הוצאת הנוזל בלמים מהמיכל שלו נשפך חלק על האזור הקרוב במנוע. הבחור אמר לי שזה לא מזיק לפלסטיק וגומי אלא רק למתכת וצבע. הוא ריסס על זה ספריי של ניקוי מערכת בלמים וניגב מה שאפשר להגיע אליו.

האם באמת אין סכנה לאזור שנשפך עליו הנוזל? מה ניתן לעשות אם צריך?

פורסם

הנוזל מאכל צבע , ויכול לגרום לחלודה וקילוף באיזור תא המנוע .

בזהירות כדי לא לפגוע בחיווט חשמלי, אני הייתי שופך שם מים בצורה מדוייקת .

שני בקבוקי שתיה של 1.5 ליטר מים , לשפוך בהפסקות על אזור נפילת נוזל הבלמים .

ולנגב אח"כ , אם נשאר משקעים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...