Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה עבור KICKER C12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבים כאן אמרו לי שתיבה לKICKER C12 אמורה להיות בנפח של כ1 קיוביק פיט (30 ליטר).

מאידך, בMANUAL שבאתר של KICKER להלן:

http://www.kicker.com/sites/default/files/2007Comp.pdf

נאמר כי כשהסאב פועל במינימום כוח של POWER HANDLING = 250W RMS , הוא דורש נפח של 1.25 קיוביק פיט (35 ליטר).

אזי, אני צריך לחפש אחר תיבה של 30 ליטר ולחבר אותה בפחות כוח?

אני צריך לחפש יותר גדולה?

אני צריך לחפש 35 ליטר?

מה אני צריך לעשות? :p

אני מעדיף אטומה.

ואיך אני גם יכול לדעת אם התיבה איכותית או לא? אם היא נבנתה ע"י חאפר או ע"י מקצוען? עד כמה זה חשוב הבנייה הזו?

אני חייב זרם של מידע :D .

תודה מראש.

פורסם

לא תמיד הוראות היצרן מתייחסות לתוצאות שאתה רוצה להשיג מהסאב.

אל תשכח שהרבה חברות מייצרות מוצר לפי קהל יעד מסויים.

הC12 הוא מתחרה ישיר של כל הפיונירים 306C למינם והוא בעצם מיועד לעשות את אפקט ה"בום" בזול - SPL לעניים נקרא לזה ככה.

יש סיכוי שהיצרן נתן לך את ההמלצות שלו לסאב הזה בשביל להפיק ממנו את מירב העוצמה ולווא דווקא תוצאה מיטבית בעבור טונאליות או כל פרמטר אחר של SQ.

אז במקרה הזה תיקח בערבון מוגבל את המלצת היצרן ותנסה גם נפחים אחרים אם אתה יכול.

אני מאמין שזה סאב שאפשר להשיג את הנתונים שלו בעזרת תוכנה כמו WINSID יהיה אפשר לבנות עבורו תיבה יותר מדוייקת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא תמיד הוראות היצרן מתייחסות לתוצאות שאתה רוצה להשיג מהסאב.

אל תשכח שהרבה חברות מייצרות מוצר לפי קהל יעד מסויים.

הC12 הוא מתחרה ישיר של כל הפיונירים 306C למינם והוא בעצם מיועד לעשות את אפקט ה"בום" בזול - SPL לעניים נקרא לזה ככה.

יש סיכוי שהיצרן נתן לך את ההמלצות שלו לסאב הזה בשביל להפיק ממנו את מירב העוצמה ולווא דווקא תוצאה מיטבית בעבור טונאליות או כל פרמטר אחר של SQ.

אז במקרה הזה תיקח בערבון מוגבל את המלצת היצרן ותנסה גם נפחים אחרים אם אתה יכול.

אני מאמין שזה סאב שאפשר להשיג את הנתונים שלו בעזרת תוכנה כמו WINSID יהיה אפשר לבנות עבורו תיבה יותר מדוייקת.

הבנתי.

הבעיה היא שאני לא רוצה לייצר בעצמי תיבה, אין לי מושג איך עושים את זה, וגם אין לי זמן לזה.

כול מה שאני רוצה זה לקנות תיבה יד שנייה, ואני רוצה לדעת איזה גודל לחפש.

תודה!

תומר.

פורסם

למה שלא תקפוץ למתקין טוב?

תנסה למשל את סאונדסטורם, סתם דוגמא, www.soundstorm.co.il יש לו קיר שלם של תיבות לכל הגדלים בכל מיני נפחים מוכנות למכירה.

אתה יכול להתייעץ עם חברי הפורום לגבי נפחים מומלצים לסאב הזה - לקפוץ לנגר ולבקש שירכיב עבורך תיבה מMDF...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זהו, שכנראה שאני אלך להתקין את הכול המערכת אצל יוסי המפורסם..

אז, יש לו תיבות להציע לי? מישהו מכיר?

ובקשר ללהתייעץ, זה בדיוק מה שאני עושה :p . אני מחפש תיבה אטומה כי הבנתי שהיא יותר מדייקת וגם, יותר קטנה בנפח ככה שישאר לי עוד קצת מקום בבגאז :D .

פורסם

היי, שלום לכולם.

עכשיו, אני כבר מתכנן לבנות תיבה בעצמי. הגעתי למסקנה שאני גם חוסך כסף טוב, גם הביצוע לא כזה קשה וגם אני כנראה אפיק צליל טוב יותר כי התיבה תותאם לצרכי הסאב?

בכול מקרה, מצאתי כאן פוסט ישן שנוגע לבניית תיבה לKICKER C12:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2258199

אחרי חיפושים בגוגל, מצאתי גם שהסאב אכן מתאים לתיבה שהיא 1.7 קיוביק פיט (50 ליטר).

מאידך, הסתכלתי בפרטים שלו של הרוחבXאורךXגובה ועשיתי חישוב והגעתי למסקנה שעפ"י הנתונים הנ"ל נפח התיבה שלו היא 65 ליטר באומדן.

אזי, איך הוא הגיע ל50 ליטר? אני לא שואל ספציפית על המקרה, פניתי אליו למקרה הספציפי, מה שאני שואל נוגע לכלל - הריפוד מוריד את הנפח עד לכדי 50 ליטר? איך אני מוודא את זה?

פורסם

אתה חישבת את הנפח הפנימי של התיבה או את הנפח החיצוני?

לקחת בחשבון את עובי העץ שאתה הולך להשתמש בו?

לקחת בחשבון את הנפח העצמי של הסאב?

אם אתה הולך ליוסי אתה בידיים טובות מאוד.

Pioneer TS-X150

פורסם
אתה חישבת את הנפח הפנימי של התיבה או את הנפח החיצוני?

לקחת בחשבון את עובי העץ שאתה הולך להשתמש בו?

לקחת בחשבון את הנפח העצמי של הסאב?

אם אתה הולך ליוסי אתה בידיים טובות מאוד.

אבל יוסי מרכיב בעצמו תיבות?

פורסם
כן הוא בונה ומרכיב תיבות לפי המידה שאתה תצטרך

אז הוחלט - אני הולך ליוסי, מגיע אליו עם כול הפרטים שאספתי ונקווה לטוב :D.

היה פה רק אחד שלא אהב את יוסי, כול השאר סומכים עליו בעיניים עצומות.

אני אצטרף לשאר.

פורסם

אני מקווה שאתה לא מתכוון אליי - כי יוסי הוא אחד המתקינים שאני הכי מעריך ואוהב.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה פתאום,

באחד הפוסטים עליו, היה אחד שהתלונן.

רק הוא התלונן ושאר החברים של יוסי למיניהם קפצו להגן על יוסי.

אז אני מניח שיוסי תותח,

השאלה העיקרית שעולה, מאיפה הוא לעזאזאל? :p

תומר.

פורסם

http://www.ecaudio.co.il

תהנה... גם מהגלריה...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...