Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

ברצוני לרכוש רכב מדגם גולף מהדור החמישי.

אני מתלבט בין נפחי המנוע השונים, מפני ששמעתי בעבר שייתכן ויהיה בעייתי לקנות רכב בעל מנוע עם הזרקה ישירה-FSI כאשר הרכב לא צעיר,מבחינת אמינות המערכת ותפקודה לאורך שנים. הדברים נאמרו ע"י מישהו בעל ידע לא מועט במכוניות, ורציתי לדעת מכם,האם אכן למערכות אלו יש יותר נטייה להתקלקל,ואם כן או לא, למה.

שאלה נוספת היא על מערכת ה-ESP ברכבים אלו. אני מבולבל מפני שישנם דגמים שהרכבים מגיעים עם מערכת זאת,ויש שלא. האם במנועי ה-1.6 המערכת לא באה "בילט-אין" עם הרכב? אשמח לתשובה חותכת וחד משמעית.

תודה לכל המשיבים

פורסם

שאלה נוספת שרציתי לשאול ושכחתי ממנה- האם במנועי ה-2.0 FSI גם צריך לתדלק בדלק בעל אוקטן 96 ?

שוב תודה

פורסם

מנועי FSI אמינים מאוד נקודה.

בדגמים עם מנוע 1.6L רמת גימור טרדליין מודל 2006 לא קיימת מערכת ESP אלא ABS+EDL+TCS.

שים לב !

במהלך השנים שהרכב שווק בארץ חבילת רמת הגימור טרדליין או קומפרטליין עשוייה לכלול מרכיבים שונים.

דלק בעל אוקטן 95/98 - מניסיוני מומלץ 98.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק שלום,

האם רכב משנת 2005 עם 50K שמטופל ומתוחזק טוב ראוי לקנייה? או שכדאי להמתין לרכב משנתון גבוה יותר אך עם ק"מ נמוך יותר? הבעיה היא שנורא חשובה לי מערכת ה-ESP ומכיוון שהיא לא מגיעה ברמת טרנדליין ובמנועי ה-1.6 אני מתלבט מאוד.

על סמך אילו נתונים אתה קובע שמנועי ה-FSI אמינים?

תודה על העזרה

פורסם

ניסיון אישי/משפחתי.

שכחתי לציין שהרכב מצוייד במערכת ASR עם כפתור לביטול פעולת המערכת.

ESP זה דבר מצויין במידה ואתה נוסע בדרכים מכוסות שלג/קרח בארצינו המערכת היא OVER KILL לפי דעתי.

פורסם

תמיד אבל תמיד כאשר רואים שהתגובה האחרונה בשרשור הייתה של מרק מיותר להיכנס לשם בכלל זה משהו מדהים, מרק יש לך תשובות מנוסחות בצורה כזו שאין מה להוסיף עלייך אף פעם.

אני מת כבר יום אחד שיהיה לי מה להוסיף עלייך. :-D

פורסם

אני מת כבר יום אחד שיהיה לי מה להוסיף עלייך. :grin:

מצחיקול מרק זה לא בנאדם, זה שרת גדול שמתויגות עליו מלא תשובות נכונות ואלגוריתם משוכלל שיודע לאיזה שאלה לחבר אותם.

ביום שיהיה לך מה להוסיף אחריו היקום יתכווץ לגודל של אפון.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
ESP זה דבר מצויין במידה ואתה נוסע בדרכים מכוסות שלג/קרח בארצינו המערכת היא OVER KILL לפי דעתי.

מרק אני יכול להגיד לך שהESP הצילה לי כמה עשרות אלפי שקלים לפחות.

במיוחד עם רכבים בעלי הנעה אחורית שמועדים לפורענות.

מספיק שתהי בסיבוב דיי חד במהירות גבוה (אפילו ירידה במחלף חד) ומסיבה מפתיעה כלשהיא תצטרך ללחוץ על הבלמים רוב הנהגים הסטנדרטים יכנסו להיגוי יתר שיעלה להם הרבה מאוד כסף. (ואיך אומרים המוסכים- זה עוד ביום בהיר)

בלי שום קשר, מרק הוא אחד מאותם הנכסים החשובים של הפורום וללא כל ספק הפורום היה נראה אחרת -משמע הרבה פחות מקצועי, ללא תרומתו המקצועית והרצון הכן שלו לעזור לשאר חברי הפורם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גם אני נאלץ לחלוק.

המערכת הזאת מצילת חיים נקודה.זה הוכח,וכראייה במבחני ENCAP העתידיים, רכב ללא מע' כזאת לא יוכל לקבל 5 כוכבי בטיחות. אני מוכן אפילו לקשול רכישה של רכב בעל מנוע בזבזני יותר (למשל הגולף 1.6 לעומת ה-2.0FSI) רק בשל העובדה שמע' זאת מותקנת בו.

פורסם

חבר'ה, תודה רבה על המחמאות !

טסטוס, אתה רוכב על טוסטוס אז בשביל מה את צריך ESP ? בכול מקרה כנראה שפיספסת שרשמתי שהרכב מצוייד במערכת TCS ומערכת זו כן הייתה מצילה אותך מהמצבים שאתה נכנסתם אליהם.

בקישור המצורף ניתן לראות סרט הדגמה יפה מה הם יכולות ה-ESP הסרט בתחתית האתר.

http://www.drivingfast.net/technology/ABS.htm

• תוכן חדש...