Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סליחה על הבורות- לשם מה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם, בכל הפורומים, נשאלת שאלה ולפניה ההקדמה- "סליחה על הבורות, אבל ..."

ואני אומר- אין צורך לבקש סליחה על חוסר ידע בתום מסויים. טבעי שחלק מהאנשים יודעים יותר וחלק יודעים פחות. טבעי שחלק שולטים בתחום x וחלק בתחום y. זוהי מטרתו של הפורום- להוות מאגר מידע וידע, ללמוד וללמד.

לא הביישן למד

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני חושב שהשימוש המקורי של "סליחה על הבורות" בתחילת כל משפט החל במסמכים של מע"צ.

בכל מסמך שלהם היו תמיד משתמשים בפתיח הזה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

א ב (יהושוע?!) של נימוס בסיסי.

לטעמי זה פתיח יפה לשאלה שמישהו רוצה לשאול, וזה משיג את מטרתו יותר טוב מ:"פססט! פססססססט! גבר אח'שלו עם הכובע על'אף! תגיד...".

אומרים שהנוער של היום לא מנומס. בואו תשמעו קטע.

-אתמול, בעודי מסתובב בחנות אלקטרוניקה גדולה, ומביט במשהו מעניין בחדשות על מסך דק, זקן כבן 70 מתחיל לקרוא לי. זה היה משהו כזה:

"-תגיד לי."

התעלמות. עם מי הוא מדבר לעזאזל?

"היי"

"הלו"

הייייי הלו"

הי! מה עובר עליך?! הא - לו!"

התעלמות. לא יודע עם מי הוא מדבר, ושמי הוא לא הלו.

"הא -א -יי!" (צעקה. הבחור מתקרב אליי).

אני כבר מסובב את הראש אליו.

"-אומרים שיש מסכים דקים כאלה", הוא אומר לי.

"שיגידו" עניתי, וחזרתי להביט במסך, תוך כדי מחשבות על העובדה שזקן כבן 70 היה חסר את הנימוס הבסיסי ביותר האפשרי.

אני לא הייתי חולם על לגשת לזקן ולהתחיל לצעוק לו "ה-א-ל-ל-ל-ו", או "ג-בר", או כל מילה אחרת ממה שהוא אמר, אלא בנימוס וברוגע. והוא היה עצבני קצת, הממזר.

הוא לא יכל היה לומר "סלח לי" ולגמור עניין? באותו רגע הוא היה מקבל את תשומת ליבי, ובכיף.

קשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המשפט הזה קיים בשביל מצבים מאד ספציפיים, לדוגמה:

"סליחה על הבורות, אבל מה זה PSA?" בפורום מכוניות

"סליחה על הבורות, אבל מה זה וידיה?" בפורום כלי עבודה

"סליחה על הבורות, אבל מה זה דילדו?" בפורום סאדו-מאזו

וכד'

במילים אחרות, כשיש לך שאלה שנוגעת לפיסת מידע טריוויאלית, אתה רשאי לשאול אותה בכל זאת, כל עוד אתה מסייג אותה בהערה הזאת. למעשה, אתה אומר בכך "סליחה שאני מבזבז את הזמן שלכם על הסבר של דברים בסיסיים".

בחברה הישראלית, במיוחד הווירטואלית, יש נטיה להשתמש במשפט שלא בהקשרו ע"מ להישמע מנומס יותר. זאת יוזמה ברוכה, אבל לא תמיד במקום.

מקווה שזה מסביר את העניין.

פורסם
א ב (יהושוע?!) של נימוס בסיסי.

אני בעד נימוס, אבל כששואלים שאלה לא צריך להתנצל על עצם זה ששאלת שאלה.

במילים אחרות, כשיש לך שאלה שנוגעת לפיסת מידע טריוויאלית, אתה רשאי לשאול אותה בכל זאת, כל עוד אתה מסייג אותה בהערה הזאת. למעשה, אתה אומר בכך "סליחה שאני מבזבז את הזמן שלכם על הסבר של דברים בסיסיים".

לא מסכים. מי שנושא מסויים נראה לו טריוויאלי ולא מכבד את זה שלאחר זה לא, הוא שחצן מתנשא. המשך המשפט של חז"לינו, הוא, להזכירך, "לא הקפדן מלמד".

מספיק להציץ בנושאים דומים, וכשמנוע החיפוש יחזור מקלאב הוטל לוטרקי הכל כלול, לבצע חיפוש על 3 המילים האלה כדי לראות שהן מופיעות כהקדמה לפני מגוון תחומים.

2+2=4 זה טריוויאלי. D בתיבת הילוכים אוט' = נסיעה, זה טריוויאלי.

כששואלים שאלה צריך לעשות זאת בנימוס, ורצוי מאוד לבדוק קודם אם לא שאלו אותה כבר, אבל מכאן ועד להתנצל על חוסר ידע הדרך עוד ארוכה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

DERISH- הסבר מאלף. אהבתי, ואתה צודק לחלוטין.

זה באמת ביטוי עבור שאלת שאלה טיפשית...

שביט ידידי, זה לא משהו שקל להסביר. כל אחד מפריע לו משהו. לך מפריע הביטוי הזה, לרזמל מפריע שווארמה בבגט, לי מפריע שברוב התמונות פה אין אבטיח לקנה מידה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
המשפט הזה קיים בשביל מצבים מאד ספציפיים, לדוגמה:

"סליחה על הבורות, אבל מה זה PSA?" בפורום מכוניות

"סליחה על הבורות, אבל מה זה וידיה?" בפורום כלי עבודה

"סליחה על הבורות, אבל מה זה דילדו?" בפורום סאדו-מאזו

סליחה על הבורות - מאיפה אני צריך לדעת שעל דילדו שואלים בפורום סאדו-מאזו ?

אני לתומי חשבתי שוידיה שייך לפורום סקס :roflmao:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...