Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדוגמא מחוק ניוטון שציטטתי?

הקפיץ מפעיל כוח נגדי ולכן הכוח השקול על הכיסא יהיה קטן יותר, נשמע פשוט לא? וזה גם עובד.

תוכל לתת לי דוגמא למערכת אמיתית כזו (קפיץ) שקיימת במכונית כלשהי..?

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז באופן פיזיקלי אתה צריך להיזכר בחוק ניוטון שוב.

F=ma.

אתה צריך לזכור שזה סיגמא F ולכן אם על אותו עצם מפעילים כמה כוחות, לדוגמא האצה + קפיץ שמתנגד לה אז הכוח השקול יהיה קטן יותר וגם ההאצה.

אז אם אתה שם את הרכב שלך על בולמים עם קבוע קפיץ מתאים אתה לא תרגיש ברוב הכוח.

לא מדוייק, המכונית היא מערכת מואצת לכן פועלים בה כוחות מדומים לכן המשוואה היא כוח כולל=כוחות אמיתיים-כוחות מדומים=מסה כוללת כפול תאוצה כוללת, במקרה הזה הכוח המדומה הוא התאוצה ההפוכה שנובעת מהתאוצה הרגילה, וזה מתבטא ככוח G.

לא משנה אם הרכב חדש או ישן, הG ישאר אותו הG, פשוט רכב מודרני עם בידוד רעשים טוב, מתלים רכים יקנה פחות "דרמה" ורעש בתא הנוסעים, אך הG שהנוסעים ירגישו ישאר זהה כמו ברכב הישן.

פורסם

לדעתי לא משנה אם הרכב ישן או חדש, ככל שהרכב יאיץ יותר מהר ככה תרגיש יותר משיכה שלך למושב מתלים יותר רכים אולי יספגו קצת יותר ממתלים ספורטיביים ולכן תרגיש פחות.

פורסם

"תחושת האצה" או כוחות G, הן תופעות פיסיקליות, לא ניתן לנגוד אותן באופן ישיר, אלא עקיף. לדוגמא, גיר מיועד להאצה מהירה יותר יצור כוחות G חזקים יותר, גיר שמיועד לגרירה כמו בטנדרים לא בנוי להאיץ כמו מ0-100 כמו גיר של מכונית ספורט, לכן "תחושת ההאצה" תהיה "קלה" יותר ופחות מעיקה (למרות שאני חולה על זה).

לא מבין איך כל מה שכתבת פה יכול לשנות בהנחה שפותח השרשור כתב כנתון ש"שני הרכבים מאיצים 0-100 ב-7 שניות"?

גיר לא מייצר כוחות G,המהירות שמפתח הרכב יוצרת את כוחות ה-G.

לצורך העניין,אם משאית DAF היתה יכולה להאיץ 0-100 ב-7 שניות,עוצמת ה-G שהגוף היה סופג היתה זהה לזה שהגוף יספוג ברכב ספורטיבי עם אותן יכולות מיאוץ.

נסעתי ב A8 4.2 ונסעתי ב- X5 3.0 שנת 2002, אף על פי שהאודי מאיצה מהר יותר ל100 בX5 ובכלל בג'יפים התחושה היא יותר מהירה.

הגיוני,אבל אתה מדבר על משהו שונה ממה שהתכוון אליו פותח השרשור.

A8 יושב על הכביש כמו ספינה ולכן יש בו פחות תחושת מהירות מאשר ב-X5 באותה מהירות (בלי קשר לנפח המנוע) כי ה-X5 למרות היותו רכב מצויין הוא רכב גבוה ופחות יציב (ככלל) ולכן במהירויות גבוהות התחושה תיהיה שה-X5 יותר "מהיר".

על אותו משקל,נסעתי לא מזמן ב-LP640 במהירות שחצתה את ה-260 קמ"ש,זה הרגיש לי משמעותית יותר איטי ממרצדס SLK350 שבה נסעתי באותה מהירות פחות או יותר (10 קמ"ש פחות).

אבל,אם לשתיהן היתה אותה יכולת תאוצה אז הייתי מרגיש את אותם כוחות G.

עד כמה שאני מנסה להתעמק בעניין,הדבר היחיד שיכול להפחית מכוחות ה-G בהאצה נתונה זה צמיגים בעליי אחיזה נמוכה שיפרפרו קצת ויגרמו למיתון עוצמת ה-G,אבל אז יווצר מצב שעל המחוג תופיע מהירות 100 קמ"ש כעבור 7 שניות,אבל זו לא תיהיה המהירות האמיתית של הרכב כי התנועה שלו תיהיה איטית יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז בעצם כמו שעניתי בעמוד הראשון .

כל העבדל זה הבולמים קפיצים ובכלל כל המתלה .

כמובן שבנוסף אתה יכול להוסיף מידת צמיגים אפילו לחץ צמיגים ,בידוד,

תנוחת ישיבה וכדומה.

0502222535 לחלקים :-P

פורסם

יש היום מערכות מתלים שמווסתות את הקשיחות לפי כוחות ה-G המופעלים. למשל בזמן פנייה הן יכולות "להשטיח" את זווית הגלגול, וגם בזמן האצה או בלימה חלק מהמערכות מסוגלות להקשיח את אחד הסרנים (מלפנים או מאחור) בשביל להקטין את הישענות הרכב קדימה או אחורה. זה יכול, בין השאר, לעזור במניעת התעופפות של חפצים ברחבי התא, אבל הגוף עדיין יידבק למושב :wink:

בכל מקרה, מערכות כאלו הן יקרות ונמצאות בעיקר ברכבי יוקרה (וגם - לא בכולם).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא מדוייק, המכונית היא מערכת מואצת לכן פועלים בה כוחות מדומים לכן המשוואה היא כוח כולל=כוחות אמיתיים-כוחות מדומים=מסה כוללת כפול תאוצה כוללת, במקרה הזה הכוח המדומה הוא התאוצה ההפוכה שנובעת מהתאוצה הרגילה, וזה מתבטא ככוח G.

לא משנה אם הרכב חדש או ישן, הG ישאר אותו הG, פשוט רכב מודרני עם בידוד רעשים טוב, מתלים רכים יקנה פחות "דרמה" ורעש בתא הנוסעים, אך הG שהנוסעים ירגישו ישאר זהה כמו ברכב הישן.

1.פעם אחרונה שאני בדקתי סיגמא זאת סכימה של כל הכוחות....כפי שציינתי גם במפורש.

לא נכנסתי לכוחות מדומים\אמתיים או כל דבר אחר כי זה לא התחום שלי ולא ממש מעניין אותי, רציתי להעביר עיקרון לפותח השירשור.

2.זה ברור מאליו שאם אתה יושב בתוך רכב שמאיץ אז אתה תאיץ באותו קצב כמוהו...אם זה לא יקרה אז יהיה קצת קשה לנהוג כשהרכב נמצא כמה עשרות מטרים לפנייך :lol:

זה הכל..עכשיו אני צריך לנוח אחרי שהתפוצצתי מסושי 8)

פורסם

קראת מה כתבתי?

גיר שמיועד להאצה, משמע מאיץ מהר

לעומתו גיר שניועד לכוח, או לגרירה/סחיבה של משקל, משמע מאיץ לאט.

ניסיתי להסביר איפה יש הבדל, לא איפה אין -.-

בכל מקרה, לפי כל מה שאני קורא, אין מערכת ייעודית להפחתה של התחושה שנובעת מהאצה?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
קראת מה כתבתי?

גיר שמיועד להאצה, משמע מאיץ מהר

לעומתו גיר שניועד לכוח, או לגרירה/סחיבה של משקל, משמע מאיץ לאט.

ניסיתי להסביר איפה יש הבדל, לא איפה אין -.-

בכל מקרה, לפי כל מה שאני קורא, אין מערכת ייעודית להפחתה של התחושה שנובעת מהאצה?

גיר = יחסי העברה.

האצה נמוכה יותר זה לא משנה את הכוח שירגיש נוסע, זה משנה את הכוח עצמו, ההאצה עצמה תהיה נמוכה.

ישנן מערכות ייעודיות, כל רכב יש לו סטאפ של בולמים ושאר המכלולים על פי איך שהמהנדסים רוצים שהוא יתנהג.

כפי שנאמר פה, אודי S8 ואבולושון מאיצות למאה בערך אותו הדבר אבל לנוסע בתוך הרכב זה ירגיש הרבה יותר רך באודי.

(מן הסתם שהכוח האמיתי שפועל על בשני המקרים יהיה זהה כי אותה מסה הגיע באותו הזמן לאותו המהירות {בהנחה של ליניאריות})

פורסם

זו הייתה הכוונה, הכוח משתנה פועל יוצא הוא שהתחושה משנתה, לפחות ה"עוצמה" שלה.

בקשר למערכות, השאלה היא, האם הן יעודיות להפחתת התחושה שמתלווה להאצה. זו הייתה השאלה המקורית, לפי מיטב הבנתי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
זו הייתה הכוונה, הכוח משתנה פועל יוצא הוא שהתחושה משנתה, לפחות ה"עוצמה" שלה.

בקשר למערכות, השאלה היא, האם הן יעודיות להפחתת התחושה שמתלווה להאצה. זו הייתה השאלה המקורית, לפי מיטב הבנתי.

אם שינית את הכוח אז לא עשית בזה כלום, פשוט תאיץ לאט יותר עם המערכת המקורית.

לא עשית שום פעולת שיכוך בצורת הפעולה הזאת.

בולמי זעזועים\מערכות מתלים אלו מערכות ייעודיות לכך, זה נאמר כאן מספר פעמים.

אם תחבר מנוע לאופניים או תסע בבנטלי, בהנחה של תאוצה זהה בשתי המקרים אני מבטיח לך שבאופניים שאין להם שום מערכת מתלים אתה תרגיש טוב מאוד כל טיפה מהתאוצה הזאת אך לעומת זאת בבנטלי ההרגשה תהיה הרבה יותר רכה, למרות שבפועל התאוצה שלך תהיה זהה בשני המקרים.

פורסם

מאחר וכתבתם את האות - G כל כך הרבה פעמים בשירשור,

אז באתי :-)

צריך להבדיל בין פיזיקה - לתחושות.

פיזיקה מבוססת על מתמתיקה שהיא חד משמעית ואבסולוטית.

אני עוד לא שמעתי על מישהו שהצליח לשנות את חוקי הפיזיקה, למעט בניסויים מדעיים שבהם עדיין לא ברור האם החוקים המוכרים לנו אכן חלים גם בנקודות קיצון (כמו במאיץ חלקיקים למשל).

לכן, כל גוף בתאוצה, ינהג בצורה זהה ביחס לפרמטרים המאפיינים אותו.

אבל, וזה אבל גדול !

אנחנו כבני אדם מן הישוב (כלומר בלתי מקצועיים) נוהגים להתייחס יותר לתחושות ופחות לנתונים. מכאן ניתן להסיק שההבדל אותו מרגישים בין רכב אחד לאחר, או בהשוואה למטוס או לרכבת, מקורו בתחושה ובהתייחסות.

אנו נוטים לערבב בין מה שאנחנו מרגישים, לבין מה שכלי הרכב משדר ומה שאנחנו רואים בעיניים.

תחושת התאוצה היא משהו שאנו חשים בוא באיבר שיווי המשקל באוזן, ואך לעיתים העיניים עלולות להטעות ולגרום לנו לחשוב משהו אחר. אל זה אפשר להוסיף את השפעת הצלילים שאנו שומעים (או לא - ברכב שקט).

בנוסף, גם ללינאריות התאוצה יש השפעה על מה שאנו מרגישים, ולרוב כלי רכב שעוצמת התאוצה שלו הולכת וגוברת ירגיש חזק יותר לעומת רכב בעל תאוצה לינארית.

ואחרי שהבנו את כל אלו,

צריך להבין שגם למושב עליו אנו יושבים יש חלק ביצירה של אותה תחושת תאוצה.

כאשר הריפוד קשה ואנו לא שוקעים בו (אם למשל היה ספסל עץ ברכב), היינו חשים במלא עוצמת ההאצה. לעומת זאת, כאשר מושב הרכב רך ומאפשר להתנגדות המשענת להניע אותנו באופן הדרגתי (משום שאנו נמעכים לתוכו), התחושה הראשונית תהיה של תאוצה חלשה יותר.

הדבר דומה קצת למבחני הריסוק של המכוניות - רכב שקורס היטב ומפזר את האנרגיה דרך המרכב, יעביר פחות תאוטה לנוסעי הרכב ולכן יסייע להם לשרוד.

דני G.

פורסם

הייזנברג וגדל ירביצו לך :-P

עיקרון אי הוודאות והתבססות המתמטיקה על אקסיומות בילתי ניתנות להוכחה הם שתי עקרונות חשובים מאוד.

טוב לאחר שסיימנו עם ההלצות, אתה צודק לגמרי, כל עוד שני רכבים מאיצים באופן זהה אז הנהג יואץ באותה מהירות...ואם הוא לא אז כנראה שאיפשהו בדרך הכיסא שלו התנתק מהרכב :)

העבודה של המתלים,כיסאות ושאר הרכיבים ברכב הם להעביר תחושות שונות.

פורסם

ולכן התשובה הסופית היא: כן, שני רכבים שונים חדש וישן אשר יאיצו באותה מהירות רוב הסיכויים שתחושת ההאצה אצל הנהג תורגש באופן שונה מיכוון שקיימים סוגים שונים של קפיצים, הכיסא שונה ועוד המון פרמטרים אשר תורמים לתחושה זאת.

פורסם

כמה חפרתם על שאלה כזאת מטומטמת... (*ראו חתימה שלי).

אין שום מערכת שגורמת לך להרגיש פחות את ההאצה.

אתה יכול להרגיש פחות את המהירות שבה אתה נע בגלל שהרכב חדש (בידוד רעשים, גודל...).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...