Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אני ממילא צריך להגיע למוסך טויוטה בשביל לקנות מסננים להיילקס, וחשבתי לחסוך לי נסיעה למוסך דייהטסו, שם אני צריך לקנות מסנן שמן מנוע לסיריון 2007, מנוע 1.3 1K3. מדובר בקרב מסנן פנימי, ללא מארז פח חיצוני.

האם יש יאריס עם מסנן זהה? אם כן, איזה שנה ואיזה מנוע?

תודה.

.

פורסם

אם המסנן הינו כפי שנראה בתמונה המצורפת אזי הוא לא מותקן בשום רכב של הייצרן טויוטה.

המידע שצירפתי הינו עבור דגמים שתאריך שיווקם החל משנת 2005.

DataWindow.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, תקשיבו כולם.

קודם כל המסנן הוא לא אותו במסנן.

ביאריס 1.3 מגיע מסנן חיצוני והמק"ט שלו הוא --90915YZZF2

או -90915TA001-.

לסיריון הולך מסנן פנימי שהמקט שלו 04152B1010

רק לשם הידיעה, עד לפני חודש הייתי יבואן מסננים מקוריים וחליפיים בעשר שנים האחרונות.

ליאריס הייתי ממליץ לשים מקורי כי הוא זול מאוד.

לסיריון יש היום חליפי תוצרת קוריאה באיכות שלא נופלת מהמקורי ואולי אף עולה עליו.

לחנן, למה אתה הולך עד למוסך כדי לקנות מסננים מקוריים?

צור איתי קשר ואני אפנה אליך מישהו שימכור לך את כל המסננים מקוריים/חליפיים במחירים סיטונאים ויביא אליך עד המוסך.

פורסם

ליאור שלום.

אני אשלח לך ה"פ עם בקשה לפרטי האדם שיוכל למכור לי את המסננים ישירות למוסך. זה יקל עליי מאוד.

לגבי הדיון מקוריים\תחליפיים, אז מבחינתי רק מקוריים, גם אם על התחליפי יהיה כתוב MANN או "ברק אובמה" או כל אחד אחר, וגם אם אלוהים יחתום על ערבות שהתחליפי יותר טוב מהמקורי.

לא מתאים לי לעשות ניסויים על הרכבים שלי בשביל הפרש המחיר, גם אם מדובר במכפיל 8, שזה למשל המצב במסננים של ההיילקס.

פורסם

לגבי המסנני שמן של הטויוטה, אז דיברתי על מקורי ולא על חליפי. פשוט רציתי לסדר לך מקור שימכור לך את המסננים המקוריים עם הנחה משמעותית. עדיין מחכה שתיצור איתי קשר בפרטי.

לגבי השאלה מסנני שמן - חליפי/מקורי:

כאחד שביקר בהרבה מפעלים לייצור מסננים בעולם אני יכול להגיד לך שאותי מעניין האיכות והחומרים ולאו דווקא אם כתוב על המסנן מקורי או חליפי. אני לא שולל ולא מפאר אף מדינה. אין לי בעיה עם סין, תורכיה או כל מקום אחר. כל פירמה נבדקת לגופה.

ישנם הרבה מסננים מקוריים שאיכותם נופלת מפירמות מסוימות בחליפי.

רק לשם הדוגמא:

לפני כמה שנים שלחתי למכון התקנים, למעבדה למכניקה מסנן שמן לבדיקה (של פורד תוצרת MOTOCRAFT ).

שלחתי להם גם חליפי תוצרת תורכיה וגם מקורי.

המעבדה מבצעת 2 בדיקות. אחת שנועדה לבדוק שהחליפי נותן לפחות 80% מיכולת הסינון של המקורי והבדיקה השנייה

שהמסנן לא פורץ ונוזל ועומד בסטנדרטיים בסיסיים.

ולתוצאות: בבדיקה הראשונה המקורי יתפוצץ ונאלצתי לשלוח להם אחד חדש. בבדיקה השנייה יצא שהחליפי סינן הרבה יותר טוב מהמקורי.

תחליט לבד מה אתה רוצה לשים באוטו.

פורסם

מקורי.

מכיוון שלי אין את היכולת, או את העניין, לבצע השוואות כאלו, אז אני הולך על מסנן מחברה שהנסיון שלי מראה שניתן לסמוך על האיכות של הרכיבים שהיא בוחרת. לגבי האחרים, זה הימור. אולי זה יותר טוב, אולי זה רע יותר. יותר טוב מהמקורי אני לא צריך, ההיילקס הותיק שלי ייסע עוד הרבה עשרות שנים ללא בלאי משמעותי אם הוא ימשיך להיות מטופל בחלפים מקוריים ובידיים שלי, ובקצב צבירת הקילומטראז' הנוכחי. פחות טוב מהמקורי אני בוודאי ובוודאי לא צריך.

• תוכן חדש...