Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך לדעת מה הרווח פלוס מינוס על רכיבים של מערכות לרכב כגון, רמקולים, מגברים, רדיו דיסקים וכו'.

אני צריך לדעת בערך מה האחוזים נטו שנשאר להם רווח אחרי מיסים.

לדוגמא, מערכת של 5000 שקל ללא התקנה, אז כמה נשאר מזה אחרי מיסים?

למישהו יש מושג?

פורסם

איזה מין שאלה חטטנית זאת?

אולי גם אתה רוצה לדעת מה הרווח שלי כעובד בתחום ההיי-טק?

אולי אתה רוצה גם לדעת מה הרווח של חברי פורום אחרים שמתעסקים בעסקים כאלו ואחרים?

אני חושב שיש חוקי מסחר מסויימים שמכתיבים לאיזה מוצר ולפי העלות או השווי שלו, איזה אחוז רווח צריך או אפשר לגבות עליו.

אני חושב שזה גם עניין של היצע וביקוש ואני חושב שזה גם עניינו הפרטי של כל עסק ועסק לתמחר את הסחורה שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וואו וואו להרגע!

אני יודע שזה נשמע חטטני, אבל בשביל זה אני שואל כאן ולא בא לעסק ספציפי, כי זה נשמע מגעיל.

אני רוצה להכנס לתחום ואני לא מכיר את שוק מוצרי החשמל מהסוג הזה, ואם התחום רווחי ביחס למחיר הספק.

פורסם

שאלה חטטנית?

לא בהכרח.

זה מעניין כל אחד.

זו שאלה מצויינת לדעתי, ספק אם מישהו ייתן לו כאן את התשובה המדוייקת והמוחלטת, אלא אם כן אחד היבואנים או המתקינים כאן יחוש פרץ נדיבות בלתי מוסבר.

בעיקרון, הרווחים משתנים, וזה תלוי מאוד.

יש דברים שהרווח עליהם ממש קטן, לדוגמא רדיו דיסק של פיוניר - יש המון ייבוא מקביל המון מתחרים ולכן מתח הרווחים שולי.

לעומת זאת מוצר שמשווק על ידי יבואן חזק שמחזיק את המחיר בדרך לא דרך (לדוגמא הרץ) אז הרווח גדול יותר.

כמו בכל ענף, המתקינים והיבואנים לא עובדים בהתנדבות.

אבל הרווחים לדעתי לא גבוהים כמו שהיית מצפה.

יש המון הוצאות מסביב + מתן אחריות.

כל מי שהתקין פעם מערכת בחיים שלו יודע שיש פוטנציאל לא קטן לנזק לרכב.

ומספיק שפלסטיק אחד קטן יישבר וכל העסק הופך מרווח להפסד.

לא פעם נתקלים בהמון מתקינים ששוברים דברים ואז נותנים תשובות של:

זה היה ככה.

זה חלק לא חשוב.

זה מה יש.

וכו'.

פורסם

איזה ניסיון/ ידע/ תשתיות וכו' יש לך שאתה חושב להכנס לתחום ולהציע משהו שעוד לא קיים?

מתחדשת*

פורסם

תעשה לך השוואה פרטית משלך -

תיקח אתר בארה"ב שמוכר סחורה לרכב... אודיו לרכב.

תיקח מגבר מסויים שאפשר למצוא אותו גם כאן בארץ.

תראה מה המחיר שלו בחו"ל - תוסיף לזה משלוח, 32 אחוז מכס ועד 40 אחוז לרווח של בעל העסק - תראה מה יוצא לך המחיר.

אחרי זה תבדוק אם זה פחות או יותר תואם למחיר של אותו המוצר שאתה מוצא אותו כאן בארץ.

תעשה את אותה הבדיקה עבור כמה מוצרים ותבדוק כמה וכמה יבואנים בארץ - אתה יודע מה אתה תגלה?

שיש כמה יבואנים בארץ שלוקחים מחירי שחיטה, ויש כמה יבואנים בארץ שאפילו יכולים לאפשר מחיר יותר זול למוצר ממה שראית אותו בחו"ל...

שוב - זה עניינם הפרטי וזה גם יכול להיות עניין של מיקום - אולי בארה"ב ראית מוצר שיותר זול לקנות אותו כאן בארץ כי הוא או מיוצר כאן בארץ או ארץ הייצור שלו יותר קרובה אלינו מאשר לארה"ב ולכן גם המשלוח מוריד את העלויות בצורה דרסטית...

וגם זה יכול להיות עניינו הפרטי של היבואן - אם הוא מוכר כמויות גדולות יותר אזי הוא יכול להוריד את המחיר ולהביא יותר קונים בגלל שהוא הגדיל את ההיצא והביקוש ביחד.

ונקמי'צי - תסלח לי - אבל אם אתה היית בעל עסק בתחום הזה ומישהו היה אומר לך שהוא "צריך" לדעת מה אחוז הרווח שלך - אתה היית מוריד לו מגבר PA1000 בראש...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בקיצור, לא נראה לי שאני אמצא תשובה, היה עוזר לי כיוון מסויים, מן ממוצע, הרי ברור שזה לא משהו קבוע.

ולכל התוקפים, אני מבין אותכם, זה נשמע כאילו אני אחד החוצפנים (ואני ממש לא, ובגלל זה אני לא בא לבעל עסק

ושואל אותו את זה, כי בטח הייתי חוטף סאב לראש).

אבל בכל זאת אני אשמח לדעת ממוצע רווח בסיס לדוגמא על רדיו דיסק, הבערך מספיק לי (לדעת אם זה 30 שקל או 100 שקל רווח).

אם מישהו יודע זה מאוד יעזור לי.

תודה.

פורסם

איזה רדיודיסק?

הקלריון שיש לי ברכב ליסינג שעולה 500 שקלים או HX-D2 שעולה 5000 שקלים?

אתה באמת חושב שלשני הדגמים האלה אחוז הרווח יהיה אותו הדבר?

אתה שוכח שיש הבדל בהיצע ובביקוש בין שני הדגמים האלה, אתה שוכח שיבואן צריך להחזיק יחידות לRMA או חלקי חילוף במינימום... ועוד ועוד ועוד.

אם הייתי שואל את ELI_I כמה הוא היה מרוויח עלי אם הוא היה עושה לי סתימה, הוא היה עושה לי על חשבונו טיפול שורש - אבל עם חומר ההרדמה הלא נכון...

אני חושב שנתתי לך את אחת השיטות היותר טובות לבדוק את השוק - תשתמש בה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא חושב שהשיטה שלך מדוייקת, כי אם אני נכנס לדוגמא לאיביי, יש לי שם הבדל של $25

בין רדיו דיסקים מאותו דגם בדיוק (שניהם חדשים בBuy It Now, ולא מכרז).

זאת שיטה לא מדוייקת שצריך להוציא עליה הרבה כסף, ואם אני מברר את המיסים על המוצר, זה עדיין לא מדויק.

פורסם

תיקח בחשבון שבשביל אדם שמרוויח בדולרים - 25 דולר מבחינתו זה פחות או יותר כמו שאתה מתייחס ל25 שקלים ולא ל125 שקלים... אז זה מזערי וזה לגיטימי לחלוטין.

זה שאתה מרוויח בשקל לא אומר שEBAY צריכים להתעורר עם דגל ישראל בבוקר...

Pioneer TS-X150

פורסם

נקודת המבט שלך נראית שטחית ובגלל זה התגובות החריפות שלי.

נראה שכל מה שאתה לוקח בחשבון זה - מהו אחוז הרווח.

אבל אתה לא לוקח בחשבון שום גורם נסיבתי שבא מסביב לזה כמו

כמה עולה לשלוח את המוצר ומאיפה ולאן הוא נשלח.

כמה עולה לבטח משלוח כזה.

איזה סוג של מלאי היבואן צריך להחזיק בשביל לקיים את תעודות האחריות שלו.

תשלום לספקים.

תשלום שכירות של מקום העסק.

מטבע מקומי ומשמעותו

ועוד ועוד ועוד... זה לא כל כך פשוט.

מה גם שיש חוקים מסויימים לאחוזי רווח - מוצרים עד מחיר מסויים שהוא מחיר נמוך - נאמר עד ה1000 שקלים סביר להניח שתיקח בין 15 ל20 אחוזים

ולעומת זאת מוצר שעולה כבר מעל ה2000 שקלים אתה ישר תקפוץ ל30 אחוזי רווח

ואם מדובר במחיר נדיר או שהוא פריט אספנות או שהביקש או שוק היעד שלו מאוד מצומצמים ונמוכים - שום חוק לא יעצור אותך מלגבות עליו כמה שאתה רוצה.

מחירון יצחק לוי - הכל טוב ויפה אם אתה רוצה לקנות טויוטה קורולה או אאודי A8 אפילו

אבל מה אם אתה רוצה לקנות מרצדס קופה 500 משנת 82? - מי בכלל יורק לכוון המחירון...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...