Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן , חרשתי את מנוע החיפוש, מה שמוזר לי הוא שהעניין קורה רק לאחר כמה ימים שלא הנעתי את הרכב.

פרטי המקרה: אם אני לא מניע את הרכב יומיים שלשה , לוקח לנורה לעיתים גם 30 שניות להכבות - מנוע מונע בסרק, בלי גז כלל.

בזמן רגיל, אם אני מניע לאחר כמה שעות או יום, הנורה נכבית לעיתים מיד (אם המנוע עוד חם), לעיתים לאחר כמה שניות.

מבחינתי זו בעיה.

חשבתי על פילטר שמן שמתרוקן, אך מה שמוזר הוא שמעבר לעובדה שזה מסנן איכותי של MANN , אצלי הוא מותקן אנכי, בצורה כזו שאין לו דרך להתרוקן (אלא אם כן יש חור בתחתיתו, או שאהפוך את הרכב על הגג :lol: ).

חשבתי על שמן בעייתי או לא מתאים, ברכב יש שמן אגיפ סינטטי 5W30 techsint , מה דעתכם?

איפה להתחיל לחפש את הבעיה?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אולי החיישן לחץ שמן מזייף, תחבר שעון לחצים במקום החיישן(יוניט לחץ שמן) ומדוד את הלחץ, אם הלחץ תקין היוניט לא תקינה.

אם הלחץ נמוך יכול להיות שיש סתימה במעברי השמן המנוע, בוצה או שיש בעיה במשאבת השמן.

תחבר את שעון הלחץ שמן לפני ההנעה, ואיך שאתה מניע מיד תסתכל על השעון ותיראה כמה זמן לוקח ללחץ לעלות.

פורסם

ארז המערכת קיבלה כל שנותייה שמן סוג (ג) ,אשר גרם להרבה בוצה במערכת, כעת שהכנסת שמן סינטתי בעל יכולות ניקוי מרשימות גרמת בעצם לניקוי הבוצה מדפנות המערכת אך העברת אותו למסננת של המשאבה. (סימפטום הקפה הטורקי)

לדעתי עליך לפרק את הקרטר ולעשות שם ניקוי רציני.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני לא יודע עם במסנן הזה יש ממברנה חד כיוונית או לא.

אבל המלצתי תחליף למקורי וחזור לדווח.

אם לא תקין :

נסה פלשינג איכותי

אם לא עובד:

יוניט לחץ שמן אולי תקול. חבר שעון חיצוני לבדיקה.

אם לא תקין:

משאבת השמן שלך מתה.

TOSTOS

צודק בהחלט

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

המסנן של MANN הוא מקורי, רק ללא הסמל 0000 , אלא אם כן הוא מזוייף (די בטוח שלא, אני קונה מאדם מאוד אמין, מייבא חלקים ספציפית לVW ואודי). את השמן והמסנן החלפתי לפני חודשים רבים, ורק כעת התקלה צצה.

אני כלל לא שולל בוצה במנוע, לפני כמה חודשים הורדתי מכסה שסתומים ולא היה חסר מה לנקות שם.

אני בשמחה ובששון אפרק למנוע את הצורה לצורך ניקוי, אבל יתפנה לי זמן רק בעוד חודש (סוף תואר :twisted: ).

בדיקה עם שעון לחץ זה משהו למוסך, לי אין את הכלים המתאימים לכך.

אציין שהרכב נוסע מעט מאוד כרגע, כ-3 פעמים בשבוע, נסיעות מאוד קצרות בעיר.

יש מה לעשות בינתיים, עד שיתפנה זמן לטיפול יסודי?

אופיר, מנסיונך, פירוק הקרטר במנוע זה הוא קליל? או שמצריך פירוק הרבה "נלווים" בדרך אל המטרה?

לדעתך, שמן חצי סינטטי 10W40 מתאים לרכב שלי?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז אני יגיד לך את אמת שטפו טפו טפו חמשה חמשה חמשה!!! אף פעם לא נזקקתי לפרק קרטר.

אם אני זוכר נכון, יש שם רק ברגים ולא איזה משהו מיוחד, צריך רק לקנות אטם חדש זה המק"ט 044103609D

פורסם

תודה על המק"ט :lol:

ה-ETOS שלי מתכחש לי.

אני חושב שאקנה אטם, אעשה פלאשינג ואז אפרק את האגן לניקוי, אשים שמן "סרק" לשבוע OR OS , ואז אחליף לשמן איכותי.

על מה אתה ממליץ? מה דעתך על צמיגות 10W40 ? ראיתי במבצע ליקווי מולי מתוסף mos2 (גלון אפור) במבצע באוטו דיפו 120 שקל.

ללא שם.JPG

פורסם

היו פה כמה דיונים בפורום בקשר לשמן הנ"ל, לי אישית אין ניסיון איתו.

אני מכניס לרכב שלי רק 5W40 סינטתי של מוביל. הבעיה שהוא יותר מדי דליל וגורם לתצרוכת שמן (ליטר ל10,000 ק"מ) ולנזילות מהאטם של השסתומים. אך המנוע עובד מאוד שקט איתו.

אני חושב שכדי לך ללכת על ה10W40 הרגיל של ליקווי בבקבוק הזהב. או של כל חברה מוכרת אחרת.

בכל מקרה על תשקיע יותר מדי כרגע על שמן איכותי, יכול להיות שהביעה יותר מורכבת ותצטרך לרוקן אותו שוב.

פורסם

בעייה דומה מוכרת בדגמים מסויימים של מנועי M30 ב-BMW, שם זה מחלה. זה קורה בגלל בוצה או כשל של שסתום אל-חזור בבית פילר שמן (ליקוי רציני מאוד בתכנון בית פילטר - "הנדסה גרמנית" במיטבה :x). במקרה שבית פילטר מתרוקן, לוקח למנוע כ-6 שניות לבנות לחץ שמן.

לא יודע איך זה בVAGיות ספציפית, אבל אחרי טיפול שמן (כאשר פילטר עדיין ריק) אמור לקחת לא יותר מכמה שניות (5, 10 גג) להכבות לנורה (ככה זה בבומר שלי, וולוו, שקודה אוקטביה, אלפא 164 שהייתה לי). 30 שניות זה כבר ניראה כמו משהו חריג.

במקומך, לפני הטלת אשמה על יוניט, ממליץ לגשת למוסך שימדדו לחץ שמן עם שעון חיצוני וממליץ לעשות ניקוי קרטר פרופילקטי. פלאשינג יכול גם לעזור בחלק מהמקרים. מקור הבעייה גם עלול להיות משאבת שמן. (במקומך הייתי גורר את הרכב למוסך ולא משתמש ברכב עד לפתרון הבעייה)

עם בעיות כאלה לא כדי להמר, אלא עדיף לגשת לאיש מיקצוע אמין ולאבחן בדיוק. אם יוניט לא משקר, זה אומר שבשניות האלה מנוע עובד במצב של בלאי מוגבר ללא שימון מתאים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי פאסט שהמנוע שלה זהה ל80 , המנורה נכבת לא יותר משניה לאחר ההתנעה.

אצלנו בVAG הפילטר נמצא פחות או יותר בצורה מאונכת לריצפה כמו בבימר שלך, רק שאצלנו הפילטר נמצא בתחתית המנוע והראש של הפילטר מתברג לתוך תחתית המנוע. ככה שאצלנו הסיכוי שהפילטר התרוקן הוא ממש נמוך, בשונה ממך שהפילטר ממוקם בגג המנוע ומתחבר עם הזנב למערכת השימון.

פורסם

אופיר , הסבר מצויין וממצה.

היום נסעתי מס' פעמים עם הרכב , ו"לקחתי זמנים" לנורה. בכל המקרים היא כבתה מיד בהתנעה , או שבריר/רבע שניה אחרי ההתנעה.

האוטו הזה צוחק עלי. :?

יכול להיות שהשמן ישן/ לא שווה כלום? (סוג שמן בהודעה ראשונה)

נכון לעכשיו, אשתדל להניעו כל יום, עד שיתפנה זמן לפרק לו את הצורה (המוסכניק כבר בהיכון עם שעון לחץ :wink: ).

תודה רבה חבר'ה, אשוב לעדכן לכשאפרק את הרכב , ויהיו ממצאים חדשים.

• תוכן חדש...