Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל משתמשי הפורום

במהלך נסיע ברורס לאורך 50-100 מטר אם קצת הרבה גז האוטו שבק חיים ומאז לא מניע

מדובר בדיהוו לגנזה מנוע 2000 מודל 01-אין בעיות מיוחדות, קצת שורף שמן ונדרש טימינג בזמן הקרוב (כיאמט 180 אלף)

הגיע אלי מכונאי מחברת שגריר ובדק את הרכב וטען שהמנוע תפוס וקעיקרון הוא הלך. ניסינו לתת מכות לסטארטר וגם לסובב את הרצוע של המנוע אך לא עזר. לאחר כמה ניסינות אם הסטארטר הוא היסתובב טיפה אך לא עזר.

האם יש מושג כאזה מנוע תפוס ואם כן זה אומר שהמנוע הלך?

תודה

פורסם

יש מושג כזה.

לשאלה האם "הלך מנוע" התשובה עלולה לתפוס חלק ניכר מנפח השרת של CF.

תצטרך לגרור את האוטו למוסך שם יורידו ראש (מנוע!למה ישר לחשוב על חומרים אסורים!:-P)

יתכן ומיסבי הקראנק/חלק/כל מיסבי הטלטלים הלכו מחוסר שימון. יתכן ואחת הבוכנות או יותר "התחברו" משום מה לצילינדר... המון רעיונות לאסונות, כמו שאתה מבין, אבל לא בהכרח סוף חיי המנוע.

כדאי לך לבדוק בנתיים-האם יש שמן באגן השמן? האם רצועת התזמון שלמה ולא קפצה שן או שתיים בטיימינג? אם יש שמן איך הוא נראה? יש בו פרורי מתכת? הוא שחור ושרוף?

מצב שמן גיר אוט'? כשמשחחרים בלם יד ומעבירים את הרכב ל-N האם ניתן לגלגל את הרכב בדחיפה קדימה ואחורה?

איני מבין גדול בגירים אוטומטיים, אבל מתאור הדרך בה קרתה התקלה יש לי חשד (לא מבוסס,סתם חוש ריח) שהתפרק משהו בגיר/ממיר המומנט.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אם הרכב ב N הוא יזוז קדימה אחורה וב P נעול

שמן מנוע יש גם באוטו יום הוספתי לו כוס שמן גם שהמדיד היה באמצא.

לא נידלקה לי אף מנורה ליפני פשוט כך נכבה. חום המנוע היה תקין.

הרכב עמד מכובה כמה דקות ליפני כן ובידיוק הנעתי אותו כרגיל נסעתי חצי דקה ואז זה קרה.

פורסם

בדוק גם נוזל קירור. (מחשש לנעילה הידרוסטטית,חלילה).

לפי דבריך, הכוון שמתווה הוא המיסבים. זה לא נורא (יחסית:|) כשלעצמו, העניין הוא שאם אתה מרים ראש תצטרך כבר ליישר אותו, ואז כדאי להחליף שסתומים, ואם הקראנק כבר בחוץ אז אולי רינגים, ואז חייבים לחרוט גם את הבלוק, ולא נחליף כבר מחזירי שמן על הדרך... בקיצור- אוברול מלא.

אם זו האבחנה שווה לחפש מנוע מפירוק (מיבוא,גם כי המנועים הללו בד"כ במצב טוב יותר, וגם כי אין הרבה לגנצות בארץ)

נתקו

MPMP3- לא קיבלתם חוברות לחופש? יש לך עוד 5 שבועות למלא אותן. זה עדיף על תובנות סתמיות בפורום.

פורסם

למוסכניק לא אמרתי בידיוק מה קרה פשוט ממש בקצרה אמרתי לו שהאוטו לא מניע.

עכשיו שדיברתי איתו הוא אמר שבהתחלה היה לו חשד שנינעל המנוע אך הוא הצליח להניע אותו אם כבלים דבר משונה מאווד כי הרכב בעל מצבר +אלטרנטור חדש (פחות מחודש)

אתמול ניסיתי להניע את הרכב עם כבלים אבל לא הצלחצתי שמנסים להניע את הרכב שומעים מכה מהסטארטר אבל כאילו הוא נעול ולא מצליח לסובב את המנוע,

לדברי המכונאי של חברת שגריר הוא היה ממש דבוק ובכך שהמנוע הלך

פורסם

כל הנסיונות שלך יכולים סתם להחמיר את המצב.

פשוט נסה לסובב את פולי המנוע שמחובר לקראנק באופן ידני עם ידית ראצ'ט ובוקסה מתאימה. אתה אמור לסובב אותו בקלות יחסית. אם הוא מסתובב המנוע תפוס מסיבה כזו או אחרת וקח אותו למוסך, לך אין יותר מה לעשות (אלא אם כן בא לך לפרק לבד).

גיר האוטומט לא אמור למנוע את סיבוב המנוע ידנית או ע"י סטארטר בשום מצב אלא אם כן הממיר נדבק לגיר שזו סיטואציה דימיונית.

מקווה שעזרתי

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

ירון, תקרא את מה שכתב השואל. הרכב כבר במוסך.

הבעיה אינה מנוע תפוס.

גיר אוטמטי יכול גם יכול להתפס בהילוך.

פורסם

אתמול ניסיתי להניע את הרכב עם כבלים אבל לא הצלחצתי שמנסים להניע את הרכב שומעים מכה מהסטארטר אבל כאילו הוא נעול ולא מצליח לסובב את המנוע,

לפי מה שהוא כתב נראה שהרכב כבר לא במוסך.

פורסם
למוסכניק לא אמרתי בידיוק מה קרה פשוט ממש בקצרה אמרתי לו שהאוטו לא מניע.

עכשיו שדיברתי איתו הוא אמר שבהתחלה היה לו חשד שנינעל המנוע אך הוא הצליח להניע אותו אם (=עם) כבלים דבר משונה מאווד כי הרכב בעל מצבר +אלטרנטור חדש (פחות מחודש)

זה מה שהבנתי אני.

עם כל הכבוד שיש לי למכונאי שירותי הדך למינהם, האבחנה שלהם שנויה במחלוקת. סביר שהוא ניסה לסובב את הפולי עם היד,ולא כמו שאמרת עם ידית על הבורג, ולכן גם לא הצליח. מכאן היתה קצרה הדרך לפרוגנוזה השגויה.

לגבי ה"מכה" מהסטרטר-יתכן מאד שזהו הסולנאויד והשואל מפרש זאת כ"מכה". מה שלא סביר הוא ש"מכונאי" חברת הגרירה לא עלה על בעיה חשמלית פשוטה.

לא נותר לנו אלא לחכות לעדכונים מהשואל.

פורסם

דיברתי כרגע אם המוסכניק ולדבריו הרכב מניע והבעיה היא בגיר

הגיר שבק חיים אף ע"פ שנסע בארך 30 אלף מאז ששופץ. ויעלה יותר זול להביא משומש מאשר לשפץ.

יש למשהוא מוסג כמה יעלה גיר משומש אם הרכבה?

פורסם

:-(עכשיו כבר ממש לא נעים לי שצדקתי (בקשר לכך שהבעיה עלולה להיות בגיר).

גיר משומש זה הימור. יכול להחזיק שנים ועלול להתפגר אחרי חודש. (כן, תהיה לך אחריות לחצי שנה SO?)

מה גם, שכמו שכבר אמרתי, הרכב נדיר על הכביש וכמובן בפרוקיות. לא יודע אם הלגנזה חולקת גיר עם דגמים אחרים של דייהו, זה בהחלט יתכן, אנסה לברר (או שאחד המומחים יכנס לפני ויפסוק בסוגיה).

לעומת זאת, שיפוץ גיר במקום טוב (רפי לין המליץ כאן לא פעם על מכון. לא זוכר את שמו.) שווה ערך כמעט לגיר חדש.

זה בוודאי יעלה יותר, אין לי מושג לגבי עלויות. לא של שיפוץ ולא של משומש.

קח בחשבון את האופציה השלישית-מכירת הרכב לפירוק.

פורסם

ממה שאני רואה בקטלוג גירים שיש לי לרכב שלך יש גיר ZF4HP14 שזה גיר כמו בפיזו 405, חלק מדגמי פיזו 306 וגם סיטרואן BX.

אם זה אכן נכון לדעתי תוכל למצוא רכב קומפלט 405 בלא יותר מ-1000 ש"ח

d.JPG

• תוכן חדש...