Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי שנאי שממיר מ220V ל12/14.5V שמשמש אותי כמטען מצברים.

אני לא זוכר למה (כי אני עושה ניסויים מפגרים) המטען שבק חיים.

פתחתי את המארז וגיליתי את הממצאים הבאים:

1. קבל (?) שנראה לי לא תקין (העטיפת פלסטיק הכחולה שלו התנתקה ממנו)

2.דיודה(??) אחת שבורה (הרביעית מלמעלה)

חוץ מזה יש לזה ריח קצת שרוף.

יש ברשותי מכשיר מדידה (ראה תמונה), ושלל כלי עבודה לטובת התיקון.

בדקתי שאכן מגיע מתח בכניסה לשנאי (לשלול את האפשרות שמדובר בכבל הזנה ומפסק ראשי לא תקינים)

מה צריך לבדוק ואיך ע"מ להשיבו לחיים? האם השימוש בתור מטען למצברים של רכב הוא נכון עם מכשיר זה?

תודה

DSCN0091.jpg

DSCN0092.jpg

DSCN0093.jpg

DSCN0094.jpg

DSCN0095.jpg

DSCN0096.jpg

DSCN0097.jpg

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

תבדוק זרם משתנה אחרי הטרנספורמטור בין 12-14 וולט.

תבדוק גשר דיודות , תחליף קבל.

אם הזרם אחרי הטרנספורמטור גבוהה מ22 וולט תזרוק הכול ותקנה חדש.

אודי A4

דימה.

פורסם

נסה לבדוק רציפות של הסליל הראשוני בשנאי, הוא בעל הליפופים הדקים ובדרך כלל הוא הפנימי והקרוב לליבה ולכן מתחמם יותר. בדוק שבין שתי הרגלים של התקע (ואם יש מתג 220V אז כשהוא במצב עבודה) יש רציפות.

יוסי

פורסם

ספק חדש כזה (השנאי הוא חלק אחד מהספק שצילמת) עולה כמה עשרות שקלים.

אתה יכול להתעסק איתו בשביל הכיף, מבחינה כלכלית אני לא בטוח שזה משתלם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתמונה של הרב-מודד שברשותך נראה שקיימת אפשרות לבדיקת דיודות.

פשוט תעביר את הכפתור למצב בדיקת דידות ובדוק כול דיודה בנפרד האם היא מוליכה או קים נתק בדיודה.

כאשר הדיודה מוליכה מפל המתח על הדיודה הינו בקירוב 0.6 וולט אזי היא תקינה.

חיבור הפוך של הפרובים לדיודה צריך להראות נתק כלומר לא זורם זרם דרך הדיודה.

הדיודות האלה ממשפחת 1N400X עולים כחצי שקל.

הציפוי שהתקלף מהקבל האלקטרוליטי אין לא שום משמעות כול עוד גוף הקבל לא ניזוק או התנפח.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה למגיבים.

אתמול בלילה דגדג לי באצבעות לראות האם יש נתק על השנאי עצמו.

קילפתי את הבידוד שלו בעדינות ומצאתי שאכן יש שם איזה חוט מאוד דק שמנותק, רק שלא הצלחתי למצוא מאיפה.

בשלב זה אני מתחיל להשלים שאין טעם לנסות לתקן אותו.

אני מחפש לקנות מטען מצברים קטן (מבחינת הספק) אוטומטי וכמובן רצוי זול (200 ש"ח +-) באזור המרכז.

יש המלצות?

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אנחנו מוכרים מטען 12V אוטומטי למצברי חומצה עופרת (1.5A אם אני לא טועה) ב-99 שקל. אני בטוח שאתה יכול למצוא כזה גם בחנויות חשמל.

לי בבית יש ספק מעבדתי פשוט 12/15V מיוצב ומוגן קצר וקוטביות הפוכה שמוציא 1A שעושה אחלה עבודה בטעינה של כל מצבר שהיה לי עד עכשיו.

אם לא תמצא את האוטומטי, תחשוב על האופציה השניה, למראת שכשאני קניתי אותו (5+ שנים) הוא עלה יותר מ-200, אבל אני בטוח שהיום אפשר למצוא כזה ביותר זול.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...