Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז צריך לתלות את שר התקשורת על אי ביטול החוק על תשלום אגרת שידור.

החוק הזה בתקופה של היום..הוא גניבה ברשיון.

לרוב אני אדם שומר חוק אבל במקרים מעצבנים כמו זה...אני יעשה כל מה שאני יכול כדי להתחמק בצורה חוקית.

המסומן באדום זאת אחת הבדיחות הטובות ביותר שקראתי פה לאחרונה.:-)

תגובתי כתגובתך עד למסומן באדום.

רצית אולי לכתוב , למרות החוק והוראותיו הטפשיות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה הסעיף על קצה המזלג שעליו עברת בחוק רשות השידור. מרקרתי לך באדום את מה שחשוב.

החלטת לא לקיים את החוק, מבחינתי זה אחלה.

אבל אל תכתוב שטויות. כנראה שמושגיך בחוק קלושים.

זה שלא עידכנת את כתובתך ניחא אבל נתרכז כרגע רק ברשות השידור.

אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה

(תיקון מס' 14) תשס"ג-2003

28א. (א) המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם לרשות אגרה שנתית בסכום של 515 שקלים חדשים (בחוק זה – אגרה).

(תיקון מס' 18) תשס"ח-2008

(ב) סכום האגרה יפחת ב-1 בינואר בכל שנה (בסעיף זה – מועד השינוי), החל בשנת 2004, כמפורט להלן:

(1) בשנת 2004 – בשיעור של 10%;

(2) בשנת 2005 – בשיעור של 11%;

(3) בשנת 2006 – בשיעור של 12%;

(4) בשנת 2007 – בשיעור של 5%;

(5) בשנת 2008 – בשיעור של 0%;

(תיקון מס' 21) תשס"ט-2008

(6) בשנת 2009 – בשיעור של 0%;

(7) בשנת 2010 ואילך – בשיעור של 5%.

(תיקון מס' 21) תשס"ט-2008

(ב1) (בוטל).

(ג) סכום האגרה יתעדכן בכל מועד שינוי לפי שיעור השינוי במדד המחירים לצרכן שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הידוע במועד השינוי, לעומת זה שהיה ידוע במועד השינוי הקודם, ויעוגל לשקל החדש הקרוב.

(ד) אחת לשנה, סמוך לאחר מועד השינוי, יפרסם השר את סכום האגרה.

29. (א) השר בהסכמת שר האוצר ובהתייעצות עם הועד המנהל רשאי לקבוע הוראות בדבר מועד תשלום האגרה, וכן בדבר –

(1) דרכי גביית האגרה, במישרין או בגביה מרוכזת או בדרך אחרת;

(תיקון מס' 10)

תשנ"ו-1996

(2) מתן הנחה למי ששילם את מלוא האגרה מראש או באמצעות גביה מרוכזת;

(3) מתן פטור מתשלום האגרה, כולה או מקצתה, לסוגים מסויימים של מחזיקי מקלטים;

(4) חיוב בתשלום ריבית והפרשי הצמדה והטלת קנס פיגורים במקרה של אי תשלום האגרה, כולה או מקצתה, במועדה.

(תיקון מס' 5)

תשמ"א-1981

) האגרה, הריבית, הפרשי ההצמדה והקנס ייגבו על פי פקודת המסים (גביה) כאילו היו מס כמשמעותו באותה פקודה.

(תיקון מס' 5)

תשמ"א-1981

(ג) המנהל הכללי או מי שהוא הסמיכו לכך רשאי לוותר על ריבית, הפרשי הצמדה או קנס, כולם או מקצתם, אם הוכח להנחת דעתו כי לפיגור בתשלום האגרה גרמו נסיבות שלא היתה לחייב שליטה עליהן.

(תיקון מס' 5)

תשמ"א-1981

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ברגע שלא שיניתי את כתובת מגורי מהורי... לא היה צורך שאשלם בעצמי את האגרה כי הורי כבר משלמים ולכן אני כביכול עקפתי את החוק והוא לא חל עלי..כבר רשמתי..לא מוסרי אבל נכון בעייני.

עד כמה שאני יודע ואולי בזה טועה אין חוק שמכריח אותי לשנות את כתובתי בת.ז לאחר מעבר לדירה משלי.

פורסם

החוק קובע שעליך לעדכן כתובת תוך 30 יום.

לענין האגרה - החוק מתייחס לעצם זה שאתה מחזיק מקלט טלוויזיה ולא משנה היכן אתה מחזיק אותו.

כשאתה גר בפועל עם הוריך, גם אם יש לך מקלט פרטי שלך בחדר, קצת קשה להיכנס לתחתונים של אדם ולקבוע שזה המקלט שלו ולא של הוריו המשלמים כחוק.

יש לי חבר שעבר לגור אצל סבתו ושם היה מקלט טלוויזיה שהאגרה שולמה כחוק ואפילו אגרה מוזלת. כתובתו במשרד הפנים נשארה כתובת הוריו. אצל הסבתא לא היו כבלים, והוא הזמין כבלים על שמו. כעבור יותר משנה קיבל דרישה לשלם אגרה כולל פיגורים. את הדרישה לתשלום שלחו גם לכתובת הוריו וגם לכתובת הסבתא. כשפתח בבירור טענו שהוא מחזיק מקלט בכתובת הסבתא ולכן חייב באגרה. לאחר שפנה אליהם, הדרישה בוטלה.

מחלקת הגביה אוספת נתונים מחברות הכבלים והלווין, בנוסף - כל עיסקת מכירה של מקלט מדווחת למחלקת הגביה. כך הם יודעים מי קנה מקלט וטרם מופיע ברישומים שלהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סתם בשביל הסדר.

אגרה לטלויזיה משלמים אחת, לכל כתובת שהיא יחידת מגורים. דהיינו בדירה אחת יכולים להיות 17 טלויזיות ישלמו בשביל אחת.

בבית מלון משלמים למשל עבור כל חדר בו יש מקלט , יש להם הנחה בגלל הכמות.

כתובת מגוריך יכולה להיות גם באלסקה, אצל הוריך אצל סבתך. ממש לא מעניין.

אם בדירה בה אתה נמצא בתחומי מדינת ישראל יש טלויזיה, ועל הדירה הזו אין מישהו אחר שמשלם עליך לשלם. גם אם הטלויזיה לא תקינה. תקבל פטור רק אם בודק מטעם רשות השידור יבוא ויקבע כי הטלויזיה אינה תקינה.

לכן אתה לא עקפת את החוק אלא צפה שהגובים יאכפו את החוק עליך.

רק אח"כ אל תפתח שרשור שתו לי אכלו לי.:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אגרה לטלויזיה משלמים אחת, לכל כתובת שהיא יחידת מגורים. דהיינו בדירה אחת יכולים להיות 17 טלויזיות ישלמו בשביל אחת.

לא מדוייק.

אם אני שוכר חדר בדירה שלך ולי יש טלוויזיה שלי בחדרי שבכתובתך, אזי אתה תשלם על הטלוויזיה שלך ואני אמור לשלם על הטלוויזיה שלי.

אם נצליח להוכיח שהקשר בינינו הוא יותר מאשר שוכר ומשכיר, יש סבירות שדרישה לאחת מן האגרות תבוטל.

אם אין לי טלוויזיה שלי, ממילא אגרה אחת תתבטל וסביר להניח שיבואו לבדוק זאת.

מעניין לדעת כיצד תתייחס מחלקת הגביה אם אתה משכיר חדר עם טלוויזיה, יכול להיות שיחייבו אותך באגרה נוספת (אולי מופחתת). להבנתי ידרשו תשלום נוסף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בוקר טוב לכולםםםם

כדי שיהיה חיוב, מקום המגורים צריך להיות יחידת דיור עצמאית. חדר בתוך דירה , לא עונה להגדרה, כך לפי הפסיקה וכך מפרשת זאת רשות הש(ב)ידור.

ביחידת דיור שבה כולם בני משפחה אחת משלמים פעם אחת .

למען מיכאל מרקרתי את סעיף 5 (ב') (2)

פטור

תק' תשמ"ב-1982

5. (א) לא תוטל אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה, אם לדעת המנהל, נתקיים אחד מאלה:

(1) הוא מוחזק בידי נשיא המדינה;

(2) הוא מוחזק בידי נציג האומות המאוחדות, למעט עובדים תושבי ישראל של האומות המאוחדות;

(3) הוא מוחזק בידי נציג דיפלומטי או קונסולרי של מדינת חוץ שהכיר בו שר החוץ או מי שהוא הסמיך, למעט קונסול כבוד ולמעט עובדים תושבי ישראל של הנציגויות הדיפלומטיות והקונסולריות;

(4) הוא מוחזק בבית ספר כמשמעותו בסעיף 2 לפקודת החינוך, לטובת התלמידים בבית הספר;

(5) הוא מוחזק בידי עיוור שהמציא הוכחה על כך;

(6) הוא מקולקל ואי-אפשר להשתמש בו, ובודק מוסמך מטעם הרשות אישר את הדבר;

(7) הוא מוחזק בידי עובד קבוע של הרשות;

תק' תשס"ד-2004

(8) (נמחקה).

תק' תשמ"א-1981

(ב) בנוסף על האמור בתקנת משנה (א), לא תוטל אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה אם, לדעת המנהל, נתקיים אחד מאלה:

תק' תשמ"א-1981

(1) הוא מוחזק ביחידת הדיור שבה מתגורר המחזיק במקלט (להלן – מען) ובה מוחזק בידי המחזיק מקלט טלוויזיה אחר, אשר בעדו שולמה אגרה בעד אותה שנה; מקום המפורט בתקנות 2 עד 4 לא ייחשב יחידת דיור לענין פסקה זו.

תק' תשמ"א-1981

(2) הוא מוחזק בידי בן משפחתו של המחזיק במקלט טלוויזיה אשר בעדו שולמה אגרה, והוא מתגורר אתו באותו מען;

תק' תשנ"א-1991

(3) הוא מוחזק בידי עולה חדש שרכשו תוך תקופה של שנתיים מיום עלייתו לארץ – למשך שנה מיום הרכישה; לענין זה –

"עולה חדש" – מי שבידו תעודת עולה לפי חוק השבות, תש"י-1950;

"רכישה" - לרבות ייבוא או קבלה לרשות.

תק' תשנ"א-1991

(4) הוא מוחזק בידי תייר לשימושו העצמי בעת שהותו בארץ לתקופה של לא יותר מאשר שלושה חדשים ודבר הבאת המקלט נרשם בדרכונו.

(ג) בנוסף על האמור בתקנת משנה (א), לא תוטל אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה, אם לדעת המנהל, הוא מוחזק על-ידי חרש-אילם, שהמציא הוכחה על כך.

קנסות והפרשי הצמדה

תק' תשמ"ה-1985

תק' תשמ"ו-1986

6. אגרה שלא שולמה במועדה, ייווספו עליה קנס פיגורים והפרשי הצמדה בשיעורים אלה:

(1) עבר חודש אחד מהתאריך שנקבע לתשלום האגרה - קנס בשיעור 10% מסכום האגרה;

(2) עברו שני חדשים מהתאריך האמור - קנס בשיעור 20% מסכום האגרה;

(3) עברו שלושה חדשים מהתאריך האמור - קנס בשיעור 30% מסכום האגרה וכן הפרשי הצמדה על סכום האגרה;

(4) עברו ארבעה חדשים מהתאריך האמור - קנס בשיעור 40% מסכום האגרה וכן הפרשי הצמדה על סכום האגרה;

(5) עברו חמישה חדשים מהתאריך האמור - קנס בשיעור 50% מסכום האגרה וכן הפרשי הצמדה על סכום האגרה והקנס.

עיגול

תק' תשמ"א-1981

7. בחישוב הסכום של קנס פיגורים או הפרשי הצמדה שאדם חייב בתשלומם, יעוגל הסכום לשקל השלם הקרוב; סכום של חצי שקל יעוגל כלפי מעלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אני התכוונתי לדירה שפוצלה ובעליה משכיר יח"ד נפרדת. מדובר באותה ארנונה, אותו חש' חשמל אותה כתובת (אני מתייחס לפיצולים הלא חוקיים שעושים בעלי דירות רבים).

אם נתייחס לחדר בדירה כפי שהיה נהוג לפני 50 שנה - כאמור, קשה להיכנס לתחתוניו של אדם.

אגב, מבחינת החוק, רישום כתובת של דייר משנה מותנה באישורו של הדייר הראשי.

.

פורסם

בוקר טוב לכולם.

מכיוון שאין לי כח וסבלנות להמשיך ויכוח כל כך זניח.. פשוט נצא מנקודת הנחה שאתם צודקים ואני טועה.

שיהיה לכולם שבוע טוב.

פורסם

הם בהחלט צודקים.

אבל לך נוח עם ההסדר הקיים אז הכל טוב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...