Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

מדובר על טויוטה רנקס שנת 2006 מנוע 1.6L עם מערכת בקרת אקלים, הרכב עשה 20K בלבד.

1. בעלת הרכב היא ידידה טובה שלי והשבוע בימים החמים היא מתלוננת שבזמן עמידה ברמזור מורגשת ירידה בעוצמת הקירור האם תופעה זו היא חלק מהתיכנון של הייצרן ?

2. בשעות הצהריים בסביבות השעה 12 בצהריים כאשר היא נוסעת לעבודה מרחק של 10-15 דקות נסיעה בעיר היא מתלוננת שהמזגן לא מקרר מספיק.

אשמח לקבל תשובות מועילות :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

באופן עקרוני ברור שבזמן עמידה בסרק תפוקת המזגן תרד, הרי מהירות סיבוב המדחס יורדת וגם אם מדובר בספיקה משתנה, במצב סרק המזגן לא יגיע למלוא ההספק לעולם.

אני ממליץ על בדיקת כמות קרר במערכת, תיפקוד מאוורר רדיאטור/מעבה ולבצע ניקוי למעבה והרדיאטור עם מים ולחץ אויר - יכול להיות שזה יעשה את ההבדל.

לא לשכוח, כי בימים חמים ועוד בצהריים, גם לרכבים עם מזגן מקפיא, יקח כמה דקות טובות עד להרגשת קרירות ונוחות בתא הנוסעים.

פורסם

היי דניאל,

את הרכב אני רכשתי עבורה והרכב עבר יישור קו (לא היה ממש מה ליישר :-) כי הרכב יחסית חדש) והדברים שציינת קרי רדיאטור והמעבה נבדקו על-יידי לאחר הרכישה כולל הרמה של הרכב על ליפט והאמת שממש לא היה מה לנקות.

האמת לא החלפנו את פילטר המזגן מכיוון שנראה לי שרכב עם 20K ושלוש שנים על הכביש עדיין מוקדם להחליפו. במחשבה שנייה נראה לי שזה הדבר הנכון לעשות לרכב שנסע רק בגבולות רמת-גן/גבעתיים/ת"א.

תודה

פורסם

המעבה והרדיאטור יכולים למראית עין להיות נקיים, קח לחץ אויר ותווכח כמה אבק וחול יוצא מהמעברים.

האם במסגרת הישור קו בדקת כמות קרר במערכת המיזוג?

גם אני חושב שהגיע הזמן להחליף מסנן אויר של תא הנוסעים.

פורסם

הייתי גם מציע לבדוק האם המזגן פועל במצב של שאיבת אוויר חיצוני או סירקולציה פנימית. בימים המטורפים האלה יעילות המזגן יורדת משמעותית אם הבורר נמצא על אוויר חיצוני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר שלום,

זה הדבר הראשון ששאלתי אותה לאחר שהקשבתי לתלונות שלה, אני מאמין שכנראה הספקת להכיר שנשים+מזגן עם בקרת אקלים לא מסתדרים :-) אכן היא נסעה על מצב של הכנסת אוויר חיצוני ולא במצב של סיחרור אוויר, כמובן יעצתי לה לנסוע בעשר הדקות הראשונות במצב של סיחרור של האוויר.

פורסם

דווקא בדקות הראשונות יש לנסוע עם אויר חיצוני מכוון שהאויר בתוך הרכב יהיה חם יותר מאשר האויר מחוץ לרכב.

תגיד לה שתנהג כך.

• נכנסים לרכב ופותחים את כל השמשות, מניעים את הרכב ומפעילים מזגן על מקסימום מאוורר עם סרקולציה חיצונית ומתחילים בנסיעה.
  • האויר החם ברכב שמגיע לפעים גם ל70 מעלות סלזיוס מיד יורד לטמפ' החיצונית וזה יעשה מהר יותר מאשר לנסוע על שמשות סגורות.
  • לאחר 2-3 דקות סוגרים שמשות ומעבירים לסרקולציה פנימית, ממשיכים עם מהירות מפוח מקסימאלית עד שמתחילים להרגיש כי חלל הרכב התקרר.

זוהי הדרך המהירה ביותר לצנן את חלל הרכב ביום חם, במיוחד עם הרכב עמד כמה שעות בשמש הקופחת מעל.

פורסם
המעבה והרדיאטור יכולים למראית עין להיות נקיים, קח לחץ אויר ותווכח כמה אבק וחול יוצא מהמעברים.

האם במסגרת הישור קו בדקת כמות קרר במערכת המיזוג? - לא נבדק

גם אני חושב שהגיע הזמן להחליף מסנן אויר של תא הנוסעים.

דניאל, אתה צודק לגבי צורת הקירור המהירה ביותר של הרכב בימים חמים. אני נוהג ליישם אותה פחות או יותר אצלי ברכב אבל קצת קשה להסביר את היתרונות בשיטה זו לכול אדם.

אני המתין שבוע ימים שבמהלכו המליץ לבחורה את כול מה שנכתב ונראה מה התוצאות.

דרך אגב יש לי חבר שהינו מזגניסט (איש אחזקה בבניין משרדים) ותלונות על כך שמערכת המיזוג בבניין לא מקררת מספיק הוא שומע לפחות מספר פעמים ביום.

לפעמים הוא מגיע למשרד שבו התלוננו על קירור לא מספק והוא פשוט עושה את עצמו מטפל ביחידת הבקרה ולאחר שסיים את 'הטיפול' הוא שואל נו איך עכשיו המזגן ? וואלה עכשיו מצויין. פסיכולוגיה של חום/קור.

• תוכן חדש...