Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת אקדח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך יעוץ ברכישת אקדח, יש פה מבינים?

אז בקצרה, הייתי לפני 15 שנים מתחרה בירי מעשי עם קולט 45 משופר.

האקדח היה כבד,מגושם ולמרות שמאוד אהבתי אותו, בכל שימושי ה"הגנה עצמית" הוא היה משקולת מכבידה.

מאז נטשתי את התחום והיום אני מעוניין שוב באקדח להגנה עצמית(בשאיפה מקסימלית ללא לשלוף אותו לעולם מהנרתיק).

לא מחפש שמות מפוצצים ולא אקדחים נוצצים.

בלי דאווינים, בלי פלצנות, 9 מ"מ שיהיה נח, אמין ולא יקר.

בנוסף, יעוץ גם לאקדח לאישתי, משהוא קטן, סימפטי ושלא "יבעט" חזק מידי, איזה אקדח "נשים" קלאסי יש בארץ?

מישהוא הציע לי וולטר PPK 0.22 אבל אני נע בחוסר נוחות בכסא מהמחשבה על כלי נשק נאצי אצלי בבית.

יאללה, תפציצו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה בא לך?

ישראלי? גרמני? צ'כי?

לחבר טוב יש זיג מוסקיטו.

הוא כלי מאד יקר אבל מאד נוח. הוא ייעודי לירי מעשי וגם ככלי יומיומי הוא נהדר מפאת משקלו הקל.

שוב, תלך למטווח ותחזיק בעצמך.

בגדול, גם פעם ב.. של החידוש, צריך לא לסבול.

עריכה:

לגבי וולטר 0.22, בצחוק לא הייתי מוציא את האקדח פיקות הזה מול שודד/רוצח או מה שזה לא יהיה

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

לגבי וולטר 0.22, בצחוק לא הייתי מוציא את האקדח פיקות הזה מול שודד/רוצח או מה שזה לא יהיה

ג'יימס בונד דווקא עשה בו שימוש לא מעט...

פורסם

האם בדקת שאתה עונה לעילות הקבועות כיום לצורך קבלת רישיון? (שונו ב05/2009).

http://www.moin.gov.il/Apps/PubWebSite/mainmenu.nsf/4DF815EA4AC4E503C2256BA6002EE732/EDFAB07E9F2F17EAC2256C5100482E10/$FILE/News.pdf

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מה בא לך? ישראלי? גרמני? צ'כי?

לא בא לי כלום,מבחינתי זה לא רכב או שעון אופנתי (פעם בהחלט היה, היום כבר לא).

זאת מבחינתי חתיכת מתכת שאני זקוק לה בטיולים, מצידי שתהיה מכוערת ולא "אינית", כל עוד פעם בחיים (ונקווה שגם זה לא) כשאני חו"ח אצטרך שהיא תשחרר איזה 9 מ"מ טוב, שתעשה את העבודה.

אני לא מתכוון להתעמת עם מחבלים ולא להכנס לקרבות עם הג'מע איסלאמיה, ככה שגם קצב אש ומהירות הדק לא ממש מרשימם אותי.

אין לי בעיה שזה יהיה קולט, או ברטה. CZ או גלוק, כל עוד לחברה/לדגם אין מוניטין של תקיעות, שברים ושפיכת (קנה) מוקדמת, זה מתאים לי.

חשוב לי שלא יהיה גדול פיזית ולא כבד.

תקציב למשומש כ 1000 ש"ח.

למי שלא הבין, אני מחפש את הסובארו DL של האקדחים.

זוגתי לעומת זאת, מחפשת את הג'אסטי של האקדחים :wink:

אמיר,

זכאי ואפילו כבר קיבלתי אישור עקרוני ממשרד הפנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אני התחרתי בירי מעשי (בשנות ה 90 העליזות לפני רצח רבין)

היו לי 2 אקדחים שאחד (קולט גולדקאפ) מכרתי די מהר. הוא מעולה למטווחים ופחות לירי מעשי.

ידעת שM16 משתמש בקליע 0.22?

הכל תלוי בטיב המילוי או במילים אחרות - בגודל התרמיל.

0.22 עושה עבודה טובה בטווח הקרוב (2 מטר).

היתרון הגדול שלו שאין כמעט רתע.

החסרון שצריך לכוון לאיזורי הריגה כדי להשיג עצירה. (למרות שיש גרסאות של הכדור הזה שעוברות שכפ"ץ)

לא לשכוח שהמאבטח במטוס אלעל (מרדכי רחמים)הרג 2 מחבלים עם 0.22

רוצה אקדח טוב שיעשה את העבודה - קח גלוק. למרות שהוא רחב יחסית לאקדחים אחרים.

היתרון הגדול שלו הוא שיש לו צינה גדולה ונוחה ואין נצרה. 2 דברים חשובים מאד לזמן אמת כשאתה לחוץ איימים.

לי אישית נשאר ה ZIG 228. קטן אפקטיבי ומדוייק מאד. (וגם בלי נצרה ובעל צינה רחבה ונוחה וכוונות מעולות)

FN ברטה ודומיו לא אהבתי בגלל שהצינה מאד קטנה ואפשר לפספס בדריכה תחת לחץ. אם זה תחרות, לא נורא. אבל זו העדפה אישית שלי.

עצה - לך למטווח ותחזיק את האקדחים בידיים. מה שיהיה נוח - תיקח. מספיק שיש לך ידים קטנות וזה יפסול לך הרבה אקדחים.

קח תמונה של ה ZIG

228.jpg

פורסם

אם בטיחות זה מה שאתה מחפש אז פג הונגרי זה הנשק בשבילך, אצלי הוא גם מגלה אמינות מופלגת כבר 3 שנים למרות שאני דיי מזניח אותו.

ממליץ לך קודם להוציא רישיון ורק לאחר מכן לקנות אקדח כי היום זה ממש לא פשוט להוציא רישיון לאקדח (וגם ממש לא זול, כ-750 ש"ח אבל הרישיון תקף ל-3 שנים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

באגירה, מוזר לי שיש עדיין אנשים שמרגישים חוסר נוחות מתוצרת גרמנית שתוכננה בימי הנאצים, למרות שאני באמת ובתמים לא מותח ביקורת ומבין את הנושא הרגיש, אבל: גם ברטה, למשל, לא היו אנשים סימפטיים בימי מוסוליני וכך תוכל למצוא כול יצרן, כולל זה שצבע את הרכב שלך, לא מפגין טוב לב עילאי בלשון המעטה, בימי הרייך השלישי, יימח שמו. אל תשכח שחלק מהמאבק לשחרור ועצמאות המדינה שלנו נעשה בעזרתם האדיבה של כלים גנובים/מוחרמים של הנאצים.

לעניין: זה שירית ירי מעשי מקל מאד לדבר איתך בנושא. אני מבין שלזוגתך אתה מחפש נשק קטן? אם כן, רוב ה- 9 מ"מ הקצר הם בעלי קנה קבוע, ולכן מוגדרים כאקדחים ש"בועטים" חזק, יחסית, כך שיש לנו כאן סתירה קטנה. האם זה מפריע לה? אפשרויות ל- 9 קצר, כאן בארץ, הן SIG P230 או P232 (יש עכשיו אחד למכירה במטווח בול, תל אביב, עשוי נירוסטה ומתאים למי שמחפש תחזוקה מינימלית). אקדח מעולה ואיכותי לכול החיים. הבחירה הכי נכונה. הוא חלק, צר, ללא בליטות ומאד בטוח. ישנו בארץ גם Colt Mustang באותו הקוטר. אפשרות נוספת, פחות נוחה בגלל מחסניות תכולה גבוהה, הם אקדח CZ 83 וגם Beretta 84 על כל גרסאותיהם.לא הייתי ממליץ לרדת מתחת לקליבר המדובר, היות ואנחנו לא מקצוענים ולא יכולים להיות בטוחים שכול יריה תהיה "בול במטרה" (אנחנו לא מרדכי רחמים...). לך הייתי ממליץ על אותם כלים בדיוק, אלא אם אתה נעול על 9 פרבלום. תצטרך קודם להגדיר לך מה אתה רוצה מהאקדח שלך ומה התקציב. תגדיר לך לאן אתה לוקח איתך את הנשק שלך? לכול מקום? רק לטיולים? רק בערב? איך תהיה הנשיאה שלו? הייתי נמנע מכול אקדחי ה"נצרה על הצינה" כגון Beretta 92 ו- Smith & Wesson. ה- Glock רחב מאד. לי עצמי יש SIG P228 ואני לא אחליף אותו כול חיי, הבעיה היא המחיר שלו. אם תוכל למצוא אחד משומש - לך עליו. חלפים הם לא בעיה (מארה"ב). לאקדח תופי אל תתקרב. כן הייתי בוחר ביצרן ידוע ובעל שם. אם תצטרך חלפים או אם יהיו לך תלונות, יהיה לך לאן לגשת (יותר קל לשלוח מייל [וגם לקבל תשובה] ל- Beretta USA מאשר ליצרן הנשק Daewoo). הבעיה הכי גדולה כאן בארץ היא ההיצע הנמוך... בהצלחה.

פורסם
אם בטיחות זה מה שאתה מחפש אז פג הונגרי זה הנשק בשבילך, אצלי הוא גם מגלה אמינות מופלגת כבר 3 שנים למרות שאני דיי מזניח אותו.

ממליץ לך קודם להוציא רישיון ורק לאחר מכן לקנות אקדח כי היום זה ממש לא פשוט להוציא רישיון לאקדח (וגם ממש לא זול, כ-750 ש"ח אבל הרישיון תקף ל-3 שנים).

אתה מבלבל בין בטיחות לאמינות.

פורסם

כפי שכתבו לפני, גלוק...

נוח עם אמינות של קורולה. נכון שהוא יקר מהתקציב שציינת, אך שווה.

גלוק 26 (lady glock) לאישה.

19/17 לך.

ככה יהיה לכם גם את אותה סוג תחמושת.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

.

אני לא מתכוון להתעמת עם מחבלים ולא להכנס לקרבות עם הג'מע איסלאמיה, ככה שגם קצב אש ומהירות הדק לא ממש מרשימם אותי.

זכאי ואפילו כבר קיבלתי אישור עקרוני ממשרד הפנים.

בגירה, הפכת לסמולני (שמאלני)? :-D

יש לי אקדח S&W כבד למדי, מה הפרוצדורה של לקבל אישור ממשרד הפנים להחליף אותו?

פורסם

יש לי אקדח S&W כבד למדי, מה הפרוצדורה של לקבל אישור ממשרד הפנים להחליף אותו?

עד כמה שאני יודע, תהליך מכירת ורכישת נשק חייב להיעשות דרך סוחר נשק עם רישוי, כלומר חנות נשק. עליך לגשת לחנות ולהסביר מה אתה רוצה. הם כבר יסבירו לך מהו התהליך.

פורסם
כפי שכתבו לפני, גלוק...

נוח עם אמינות של קורולה. נכון שהוא יקר מהתקציב שציינת, אך שווה.

גלוק 26 (lady glock) לאישה.

19/17 לך.

ככה יהיה לכם גם את אותה סוג תחמושת.

כמה רומנטי

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

מושו, תצחק תצחק, אבל זו המחשבה שעברה לי בראש.

הלוואי שאישתי (לעתיד) הייתה בראש הזה.

אמיר שליט-תודה על צירוף התקנות.

שאלה- אם אני מתנדב במשמר האזרחי במשך שנה, האם אוכל להוציא רישיון?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ממליץ על הגלוק, שלי גלוק 19, יורה רק בחידוש כבר 20 שנה ללא בעיות, נח וקל לתפעול

לאישה אולי CZ 7.65 מ"מ - היה לאבא שלי, קטן וחמוד

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תוכן חדש...