Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני בשלב שלפני קניה סופית(כבר שילמתי מקדמה קטנה) של רכב מסוג סוזוקי סוויפט 1500 GLX , אוט' , 2007.

בבדיקה מעבר לנזילות שמן קלות , תיקוני צבע ובולמים על סף הגמורים , היה מסומן בצהוב(שזה אומר בלאי בינוני) הקג"מ\מומנט של הרכב.

לפי הגדרות היצרן הרכב בעל קג"מ של 131 ובבדיקה יצא לו 106 , כמו כן הצהרת כח הסוס לרכב ע"י היצרן היא 101 כאשר בבדיקה נספרו 87 סוסים בלבד, האוטו יחסית במצב מעולה 45,000 ק"מ שננהג ע"י אישה מבוגרת שלא נסעה במהירות אף פעם, האם יש קשר בין "אי פתיחת המנוע" לדברי מקורב המוכר , דבר שיכול להוביל לתופעה הנ"ל או שמע טיפול תקופתי שהרכב צריך לעבור בדיוק עכשיו(15,000 קילומטר) יכול לסדר את העניין?

אשמח לתגובות מכולם אני ממש זקוק לכל פיסת אינפורמציה , תודה מראש!

don't think too much , you'll lose it.

פורסם

אם הנתונים נבדקו בגלגלים--קח בחשבון שיש הפסדים במעבר הכח / הספק (מה שמוציא המנוע-זה ללא הפסד)

מהמנוע עד הגלגלים.

הנתונים שהבאת לכן - נראים תקינים.

alfa 156 2.5.

פורסם

106 קג"מ הוא מומנט שלא היה מבייש משאית פול-טריילר. אני בספק אם מצאת סוויפט עם מומנט כזה.

ההבדל בין הנתונים נובע משיטת המדידה. היצרן מצהיר על הספק מסוים בסל"ד מסוים (לרוב גבוה יחסית), בעוד במכוני הבדיקה לא תמיד בודקים את ההספק בסל"ד הנכון. בנוסף, ההספק עליו מצהיר היצרן נמדד במנוע בעוד במכון הבדיקה בודקים את ההספק בגלגלים - וכמובן שיש הפסדים בדרך. תוסיף על זה את העובדה שהרכב בעמידה (כלומר יעילות מערכת היניקה יורדת ופחות אוויר קר נכנס למנוע) וקיבלת הסבר טוב מספיק לירידה בהספק המדוד.

אגב, ברוב המקרים בולמים מחזיקים יותר מ45K קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אכן הבולמים גמורים - הייתי חושד בקילומטרז'.

אם זהו אכן הקילומטרז', סביר יהיה שהמכונית תהיה עם הצמיגים המקוריים שלה - שיוצרו בשנת 2006-2007. אם על האוטו מותקנים צמיגים חדשים יותר, אבל שחוקים, המסקנה ברורה.

:turn-l:
פורסם

תודה לכולם על התגובות!

אז אחרי שהשכלתי לגבי החישוב של הקג"מ נשארה רק ההשארה לגבי הבולמים...

אני לא יודע אם הם "גמורים" המכון יכול להיות שכיסתח את עצמו מהבחינה הזאת אבל הוא אמר לי במילים האלה "תלחץ על המורשה איפה שיש לך אחריות שיחליפו לך את הבולמים, זה מגיע לך".. , לא יודע כמה זה תורם לדיון , ולגבי הצמיגים, 3 מקוריים, אחד לא, ו3 צמיגים זקוקים להחלפה כאשר מתוך הזקוקים להחלפה הלא מקורי בבלאי יתר...

אני רגע לפני סגירה האם באמת אני צריך לחשוש ששיחקו עם הקילומטראג'?, האם יש דרך לדעת?

הרכב עצמו מבחינת גיר,מרכב עומד על 100% במכון בדיקה קשוח ביותר, המוע על 85% מהסיבות שנאמרו פה כבר..

פורסם

תסתכל על היסטורית טיפולים בחברה. זה יכול לעזור בבעייה ,

אבל אתה צריך להיות מוטרד מזה הרכב נסע 45 אלף ק"מ בתוך העיר לפי מה שכתבת, זה צריך להדאיג יותר מהבולמים,

כי אני חושב שהאישה המבוגרת גם נסעה בתוך עיר וגם עלתה על המדרכות.

פורסם

לגבי היסטוריית טיפולים, יש לי את הספר, האוטו טופל במרכזי כל 15KM.

היא אמרה שהיא הייתה נואגת בפחד, כל שניה בולמת ועושה תנועות חדות אולי זה פשר הבעיה?

לגבי המומנט , נתתי לרכב קצת לעבוד בנמוכים ואני מוכרך לציין שהוא לא מבייש את המעמד, מרגישים שהוא לא רגיל לזה עדיין וזה כיף אני מוכרח לציין :)

טוב, אז בכל אופן הרכב כבר בבעלותי החל מ13:00 , הוא נוסע עם הבולמים הבעייתיים שברשותו עדיין ממש כמו חדש למרות הכל, ובמכשירי תנועה אמרו לי שהבולמים כלולים באחריות אז כל מה שנותר לי זה לטפל בו, יותר חשוב לי הגלגל הלא מקורי שנראה במצב לא תקין בכלל, אני אחפש כבר שתי צמיגים אחוריים טובים בחתך נמוך אבל זה כבר אוף טופיק אז תודה רבה שוב לכולם על העזרה!

פורסם

תתחדש.

מומלץ ביותר להחליף את כל ארבעת הצמיגים (ולא כדאי חתך נמוך, הרכב גם ככה לא הדבר הכי נוח בעולם), מכיוון שאתה לא יודע מה עבר על הצמיגים בדיוק ומכיוון שעברו כבר כשלוש שנים מאז שהרכב על הכביש, הייתי מחליף. צמיגים הם האביזר בטיחות החשוב ביותר ברכב.

פורסם

רכב שמאבד משהו כמו 20 כ"ס בשלוש שנים זה די טוב. יש רכבים שההספק המוצהר שלהם הוא למשל 125 כ"ס ואחרי כמה חודשים כשעושים בדיקה מקבלים פחות מ100 כ"ס. זה נורמלי לחלוטין, במיוחד במנועים הקטנים כמו 1.5, 1.6 וכו'.

פורסם

היי תודה שוב על התגובות, הספקתי לעשות טיפול במורשה ולהחליף שתי צמיגים בבריג'סטונים חדשים, אחד הצמיגים שהוחלף באמת היה מאוד בעייתי ולא תואם לשאר הצמיגים בגודל... , כמו כן הם הזמינו לי את הבולמים תחת האחריות.

לגבי איבוד הכ"ס, גם בסיוויק 2001 שלפני שבועיים שמכרתי יצאו 95 כ"ס במכון הזה, חשבתי שזה הגיוני שהיא איבדה כל כך הרבה אז מסתבר שטעיתי :)

פורסם
106 קג"מ הוא מומנט שלא היה מבייש משאית פול-טריילר. אני בספק אם מצאת סוויפט עם מומנט כזה.

ההבדל בין הנתונים נובע משיטת המדידה. היצרן מצהיר על הספק מסוים בסל"ד מסוים (לרוב גבוה יחסית), בעוד במכוני הבדיקה לא תמיד בודקים את ההספק בסל"ד הנכון. בנוסף, ההספק עליו מצהיר היצרן נמדד במנוע בעוד במכון הבדיקה בודקים את ההספק בגלגלים - וכמובן שיש הפסדים בדרך. תוסיף על זה את העובדה שהרכב בעמידה (כלומר יעילות מערכת היניקה יורדת ופחות אוויר קר נכנס למנוע) וקיבלת הסבר טוב מספיק לירידה בהספק המדוד.

אגב, ברוב המקרים בולמים מחזיקים יותר מ45K קילומטרים.

צודק לגבי הקג"מ פשוט הבדיקה לא הייתה ממש לידי ואני לא מבין גדול ביחס של הכמותיות אז שלפתי את המספרים בלי הסיפרה העשרונית, הקג"מ הוא 10.3 מול 13.6 של היצרן.

• תוכן חדש...