Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , אבא שלי רכש סיוויק 98 SR , האוטו עבר טיפול לישור קו אצל מוסך של בן משפחה .

אבל נשארה בעיה שכרגע אין פיתרון ממשי והאוטו יצטרך לחזור למוסך של בן המשפחה להמשך בדיקות ונסיון לאיתור התקלה או שפשוט למוסך מורשה .

 

שני שאלות .

האם אתם יכולים לשער מאיפה יכולה לנבוע תקלה שכאשר האוטו מונע בסרק (נוטרל) הטורים עולים ויורדים , עם הפעלה של האורות הם נופלים עוד יותר כמו גם עם המזגן .

יש לא מעט כיוונים , אבל לא יזיק לשמוע ולאמת עם עוד כמה בעלי מקצוע .

 

 

בנוסף האם לדעתכם תקלות מסוג זה כדי ללכת למוסך מורשה מכיוון שבן הדוד שלי (בעל המוסך) יותר בקיא ברכבים מסוג ניסאן מזדה .

 

תודה .

פורסם

ראשית בן הדוד שלך בקיא במערכות חדישות אם הוא מכיר טוב את ניסאן ומאזדה אז כל המכוניות עובדות בערך על אותו העיקרון.

 

עכשיו כיוון שאתה אומר שבעת שמפעילים צרכן גדול נופלים לך הטורים זאת אומרת שיש בעיה בחשמל לדעתי קיים מפל מתח שהאלטרנטור אמור לספק זרם למצבר גבוהה בהרבה ממה שצריך ברכב תקין כיוון שהוא צריך להתגבר על מפל המתח ולכן הוא לוקח המון כח מהמנוע.

 

זו השערה ראשונית כמובן שתקבל פה עוד הרבה רעיונות אך אילו היה מגיע אליי רכב כזה זו הבדיקה הראשונה שהייתי עושה.

 

כאשר כל המערכות ברכב כבויות והוא רק מונע עדיין יש נפילות טורים כאן הייתי מתחיל בניקוי מצערת ובדיקת מנוע הצעדים.

 

בדוק את התנגדות החיווט בן האלטרנטור וכאן אני ידגיש לקוטב עצמו של המצבר ותחזור הנה עם תשובה.

והדבר השני התנגדות בין קוטב המינוס במצבר לגוף המנוע.

פורסם

אני רק רוצה להבהיר שהטורים נופלים גם ללא שום דבר (אורות או מזגן) כפי שציינתי למעלה .

עם הפעלה של אורות \ מזגן , הם נופלים עוד יותר ואף לפעמים המנוע נכבה (קרה פעם אחת בבוקר שהיה קר) .

 

 

האם התשובה שלך עדיין רלוונטית במקרה זה ?

פורסם
אני רק רוצה להבהיר שהטורים נופלים גם ללא שום דבר (אורות או מזגן) כפי שציינתי למעלה .

עם הפעלה של אורות \ מזגן , הם נופלים עוד יותר ואף לפעמים המנוע נכבה (קרה פעם אחת בבוקר שהיה קר) .

 

 

האם התשובה שלך עדיין רלוונטית במקרה זה ?

 

כאשר כל המערכות ברכב כבויות והוא רק מונע עדיין יש נפילות טורים כאן הייתי מתחיל בניקוי מצערת ובדיקת מנוע הצעדים.

בדיקת צינור האויר מפילטר האויר לבית המצערת.

חיישני מנוע IAT / MAP / MAF / ETC (זה כבר עדיף לסרוק תקלות)

 

לפי התאורים שלך משהו גורם לתערובת לא תקינה במנוע זה יכול להיות בנוסף למה שכתבתי קודם גם ה-EGR או ה- CANISTER

פורסם

בעיקרון הוא חיבר את הרכב למחשב לאיתור תקלות אבל לא היו תקלות למעט זיוף של אחד החיישנים ב מצערת נדמה לי , אם אני זוכר נכון קראו לו משהו Throttle Sensor , והוא היה על -0.6(מינוס) , וממה שהבנתי הוא לא אמור להיות על מינוס .

 

הם ניסו לכוון את הטורים דרך איזשהו מכוון שיושב בתוך המצערת (מתחת לקפיץ \ חוט שאחראי על פתיחת המצערת) .

אבל הטורים עלו אל 2000 סל'ד לאחר כמה נסיונות , אז פשוט הכל הוחזר למצב שהיה לפני כן ..

 

עריכה : באשר לניקוי מצערת , החלפת פילטר אוויר ושאר הירקות בוצע , האוטו כאמור עבר טיפול לישור קו , שמנים פילטרים , פלגים ועוד .

פורסם

חמור מאוד שהם התעסקו עם בורג הכיוון דבר שני ראשית צריך לסדר את חיישן מצב המצערת קיים יותר מסיכוי סביר שזו התקלה.

ועכשיו אני אסביר לך טיפה מהו תפקידו, חיישן זה מקבל מתח מהמחשב בתוכו יושב פוטנציומטר והתפקיד שלו לדווח באיזה אחוז פתיחה נמצאת המצערת ,עכשיו במידה והמחשב מקבל אותות שלילים הוא חושב שהמצערת סגורה ולכן מזריק כמות דלק מינימלית למזרקים ה שיגרום לטורים נמוכים.

 

מקווה שעזרתי לך להבין :-)

פורסם

אני עם דעתו של ניצן, בהחלט חיישן TPS יגרום לבעיה הזו, לדעתי החיישן לא תקין, האם בעבר החיישן הזה הוחלף למקורי, כי יכול להיות שחיברו את החוטים שלו בקונקטור הפוך והמחשב מודד את המתח הפוך(סתם השערה).

 

אם החיישן הזה תקול המחשב לא יודע כמה המצערת פתוחה או סגורה ולכן מנוע הצעדים לא יעבוד בכלל כי חיישן הTPS מעל מתח מסויים מנטרל את המנוע צעדים כי המחשב מקבל נתונים שגויים.

פורסם

אז זהו שאני לא יודע אם החליפו את החיישן או לא , כי האוטו נרכש לפני שבוע .

אפשר לדעת למה לא מומלץ להתעסק עם אותו בורג כיוון ? , ומהו בדיוק הבורג כיוון הזה (סוג של כיוון ידני למצב המצערת ?) . ?

  • ספונסר פורום
פורסם

כאשר מניעים את המנוע בבוקר,כשהמנוע קר,המנוע עולה ויורד בטורים? או רק כאשר המנוע חם?

פורסם
אז זהו שאני לא יודע אם החליפו את החיישן או לא , כי האוטו נרכש לפני שבוע .

אפשר לדעת למה לא מומלץ להתעסק עם אותו בורג כיוון ? , ומהו בדיוק הבורג כיוון הזה (סוג של כיוון ידני למצב המצערת ?) . ?

 

כיוון שבורג זה פותח מעבר אויר למנוע וברכבי בעלי מערכת הזרקה כיוון הבורג הנ"ל נעשה בדרך מסויימת ולא על פי המכונאי שחושב שזה יעזור.

לדוגמא במאזדות BA עושים גשר כלשהו בשקע הדיאגנוזה מחכים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ולאחר מכן מכוונים עד שהנוע עומד על 800RPM.

איך בדיוק זה אמור להעשות ברכבך אני לא יודע כיוון שאני לא מתעסק ברכב הנ"ל אבל אורן esi turbo נראה לי שיוכל לענות לך על כך.

פורסם
כאשר מניעים את המנוע בבוקר,כשהמנוע קר,המנוע עולה ויורד בטורים? או רק כאשר המנוע חם?

 

 

בעיקרון בבוקר כשהמנוע קר הטורים ממש עולים ויורדים בצורה אגרסיבית , כשהמנוע חם הם עדיין משחקים אבל אולי טיפה פחות .

לדוגמא בבוקר לפני כמה ימים כשהנעתי את האוטו הטורים ממש היו ברצפה , ואף המנוע התכבה ברמזור הראשון כשעצרתי .

 

לאחר מכן כשהוא חם הם נופלים אבל אולי טיפה פחות , כלומר לא מגיע לרמה שהרכב נכבה .

 

יש לך כיוון כלשהו ?

 

* אגב תודה לכולם על התגובות כאן .

פורסם

תניע את המנוע, תריץ אותו בסרק על 3000סל"ד עד שהמארווררים של הרדיאטור יכנסו לפעולה.

חכה שהסל"ד סרק יתייצב.

נתק את הקונקטור של מנוע הצעדים.

כבה את המנוע ותתניע שוב, חכה מספר שניות שהסל"ד סרק יהיה יציב.

על עמצערת ישנו בורג שטוח קצת בולט שממנו מכוונים את הסל"ד סרק, כוון את הבורג פתיחה/סגירה עד שהמחוג יהיה על 750-800 סל"ד.

כבה את המנוע ותוציא את המפתח מהסוויץ.

חבר חזרה את הקונקטור של מנוע הצעדים.

תוציא את הפיוז של הרדיו למשך 10שניות וחבר חזרה.

תניע את המנוע וזהו.

(מתוך אוטודאטה.),.

 

 

 

בורג כיוון הסל"ד סרק הוא בורג -

אין ליגוע בבורג אלן עם האום שמחזיק את פרפרית המצערת!.

×
×
  • תוכן חדש...