Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות לי אליכם:

1. האם עדיף למי שנוסע מדי יום ממודיעין לירושלים (עליה למי שלא הבין את הכוונה) עדיף דווקא מנוע 2000 ולא 1600 כי המנוע יתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק תהיה דומה או אפילו נמוכה יותר?

2. רכב בן 6 שעשה 45,000 ק"מ, האם זו אכן מציאה או שבעצם מדובר בבעיה אפשרית:

או שהרכב נסע רק בעיר וקראתי שנסיעה בתוך העיר, עם כל העצירות וכו' שוחק לא פחות את המנוע ואת הגיר האוטו'.

או שהרכב יצא מחוץ לעיר אבל בקושי נסע ו"עמד" לא מעט מהזמן. וגם בכך יש בעיה.

אשמח להתייחסותכם.

תודה.

פורסם

אין יחס ישר בין נפח מנוע לצריכת דלק. מנוע קטן על רכב כבד צריכת הדלק שלו תהיה לרוב יותר גבוהה מאשר של מנוע יותר גדול. אותו כלל חל גם על המצב של עליות אותו תיארת. דרך אגב חזרה בטח יש ירידה:-).

אני מעדיף רכב בן 6 עם 45K על רכב בן 6 עם 145K

בת זוגתי רכשה רכב 2002 לפני שנה עם 18K היום עם 30K התקלה היחידה היא גומיות מגבים שהוחלפו.

יש מחלות לרכב עם קילומטרג' נמוך אבל הם ברוב המקרים פחות רציניות מאשר בקילומטרג' גבוה.

באמריקה נוהגין לומר שטוב להיות בריא צעיר ועשיר מאשר חולה זקן ועני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל, כביש 443 זה לא ממש עלייה - הסוזוקי בלנו 1600 בת ה-11 שלנו עושה את הכביש הזה ללא מאמץ מיוחד בהילוך 5 במהירות טובה ויציבה (זה לא העלייה הקסטל).

מבחינת קילומטראז' נמוך:

קנינו את הרכב לפני 7 חודשים ממישהי שנסעה איתו במשך 10 שנים פחות או יותר מחדר השינה למטבח ובחזרה :-), לכן היא עשתה רק 103,000 ק"מ. המנוע שלו דווקא ממש במצב טוב, המחלה שאני יכולה להצביע עליה והיא קשורה לבעלים הקודמת היא שהאוטו לא עבר שום טיפולי מנע ונכנס למוסך רק כאשר משהו התקלקל. הדוגמא הקיצונית ביותר לזה היא שאפילו רצועת הטיימינג הייתה מקורית!!!!! ואכן במהלך 7 החודשים הללו כבר הספקנו להחליף את כל הרצועות האפשריות, את משאבת המים, את הקלאץ' שהיה שרוף לגמרי, את פעמוני הציריות בשני הצדדים ועל הפרק סט צמיגים חדשים מבית טוב במקום הסיני/קוריאני היבש המותקן כרגע על האוטו.

כדי לקצר את הסיפור, מוסר ההשכל הוא בעיניי מי ואיך טיפלו ברכב ולא כמה הוא נסע. דרך אגב, נסיעות בינ-עירוניות שהרכב לא היה "רגיל" אליהן לא היוו בעיה בכלל - נכון הוא שהכנסת מוט ההילוכים להילוך 5 הייתה קצת אתגר בהתחלה, כי הוא פשוט לא היה בשימוש, אבל עכשיו זה כבר לא מורגש. האוטו כבר היה איתנו באילת (כ-700 ק"מ סה"כ) ובנסיעות נוספות.

פורסם
2 שאלות לי אליכם:

1. האם עדיף למי שנוסע מדי יום ממודיעין לירושלים (עליה למי שלא הבין את הכוונה) עדיף דווקא מנוע 2000 ולא 1600 כי המנוע יתאמץ פחות ולכן צריכת הדלק תהיה דומה או אפילו נמוכה יותר?

האם מנוע דיזל בא בחשבון?

פורסם

ליהי:

אני מבין שהסוזוקי שלכם ידנית. יתכן וזה שונה (לעניין הדלק ומנוע 1.6 בעליה) מ1.6 אוטו'. את שולטת על הרכב, יודעת מתי להוריד או להעלות הילוך. האוטו' לפעמים "נתקע" על הילוך בסל"ד גבוה עד שהוא מבין מה קורה איתו בכלל.

stealtho

לא חושב. אני לא עושה יותר מ-20K ק"מ בשנה בלחץ. כך שאני לא חושב שזה מצריך דיזל.

פורסם

נקודת הכדאיות לדיזל לרכב משומש, ובמיוחד כיום כשליטר סולר עולה פחות מליטר בנזין, הוא 10K ק"מ בשנה (אם לא פחות).

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

כיצד חישבת זאת?

ראשית, כמדומני שדווקא הסולר יותר יקר.

שנית, האם מבחינת אחזקת רכב הסולר לא יותר יקר?

שלישית - אין תוספת תשלום ברישיון הרכב או משהו כזה לרכבי דיזל?

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

אז איך אני מחשב האם עדיף לי בנזין או דיזל?

אם 10K ק"מ בשנה מספיקים לטענתך, מדוע לא עובר עם ישראל לדיזל בהמוניו?

פורסם

אתה בעצמך סיפקת את הטענות הנפוצות (והמופרכות). לגבי התנהגויות העדר לכל מה שנוגע לתרבות קניית מכוניות בארץ, ראה שרשור זה.

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

המממ....

אז אם אני מחפש רכב יד 2 טורבו-דיזל, איזה קילומטרז' נחשב נורמלי ("נמוך") - 20K בשנה? 40K ק"מ בשנה?

פורסם

רכב טורבו דיזל מסוגל ליסוע גם 50 א' ק"מ בשנה. עדיף רכב שנסע נסיעות בינעירוניות על כזה שנסע פחות ק"מ אבל בנסיעות עירוניות. חשוב שהרכב טופל כראוי. הרכב שלי הוא טורבו דיזל ואני מאוד נהנה מהכח הזמין שלו בכל תחום הסל"ד. יכולת הסחיבה שלו בעליות ותאוצות הביניים שלו טובות מהרבה רכבי בנזין אוטומטיים. אין גם מה להשוות את צריכת הדלק העדיפה בהרבה ואכן בקלות ניתן למצוא סולר שזול מבנזין בלפחות 1 ש"ח לליטר.

פורסם

אם אתה לא מוסכניק או שפרוקיות זה הבית השני שלך, כדאי לך לרדת מהרעיון של רכב דיזל ישן. מי שקנה בעבר דיזל (עם עלות הטסט והביטוחים) קנה כי הוא נוסע הרבה קילומטרים בשנה והרכבים האלו שחוטים. תחליף פעם אחת מזרקים או טורבו מעבר לבלאי הכללי, וכבר הפסדת את החיסכון בדלק לכמה שנים. דיזל טוב כחדש או שמור ממישהוא שאתה מכיר, ותו לא.

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

האמת? זה מה שאמרו לי תמיד: "אתה לא מבין במכניקה של הרכב, אין לך חברים "בתחום" שיכולים לסדר לך חלפים זולים וכו', אז דיזל משומשת תהיה עבורך עיסקה ששכרה יוצא בהפסדה". רוצה לומר, כל מה שאחסוך בדלק, אוציא על אחזקה ומעבר.

פורסם

דני,

אני ב 10 שנים אחרונות נוסע על דיזל, אבל אני נוסע 33 אלף ק"מ בשנה.

לכן דיזל משתלם לי, אני חוסך כמה אלפי שקלים בשנה על צריכת סולר יותר נמוכה (גם אם יש השקעה בתיקונים).

אני לא יודע איך מישהו כאן חישב כדאיות של רכב דיזל אחרי 10 אלפים קמ בשנה,

אבל, לדעתי,למי שלא נוסע הרבה, לא משתלם לקנות רכב דיזל, לא משומש (קשה עד בלתי אפשרי למצוא רכב שמור),

ולא חדש (טיפולים קצת יותר יקרים וירידת ערך יותר גדולה).

30 אלף ק"מ בשנה זה נורמאלי ("נמוך"). 50 אלף ק"מ זה המון, גם לרכב דיזל.

נכון שרכב דיזל מסוגל לנסוע הרבה (תראה מוניות, למשל), אבל לכל דבר יש בלאי טבעי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...