Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופל אסטרה דיזל אוטומטית.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

תודה רבה לכולם

סופרבי , היא לא יקרה לאחזקה ?

האם אופל ושאר הארופיות אמינות ?

ואני אבדוק את נושא האוקטביה

האם יש במגרשים אותה ?

פורסם

שני דברים שאני מוצא לנכון להזהיר אותך.

1. תזהר מהמגרשים של סוחרים רגילים, תנסה לבדוק בטרייד אין של היבואנים (אוטודיל, לדוגמא).

2 לגבי אופל אסטרה דיזל - יש לבדוק את המצב של משאבת הזרקה. במיקרה של השיפוץ, תיאלץ להפרד מסכום של 5 ספרות.

לא כולם, אבל יש אנשים שמוכרים את אסטרה דיזל בגלל הסיבה הזאת (שיפוץ משאבה מתקרב)- שלא תאכל אותה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

די כבר עם השטויות האלה של "ממתי דיזל משתלם". דיזל משתלם מהק"מ הראשון שעושים.

למה?

1. ליטר סולר עולה 4.92 (היום ראיתי בתחנה ליד הבית) - וליטר בנזין עולה 6 שקלים.

2. ליטר סולר נותן 30% יותר ק"מ.

מסקנה? 30% יותר ק"מ + שקל חיסכון בכל ליטר = חיסכון גדול גם אם נוסעים 10 אלף בשנה.

בלאי גבוה? אל תקנה רכב עם 200 אלף ק"מ ולא יהיה לך בלאי גבוה.

מעניין שאנשים יודעים לחשב את הבלאי ממש לפי ק"מ מדוייקים...כשאף אחד מהם לא מחזיק רכב דיזל.

בכל מקרה באירופה למשל לא עושים את החשבונות האלה, פשוט הולכים וקונים רכב דיזל - פשוט כי זה זול יותר לנסוע באחד כזה.

אגב, רק כדי לסבר את האוזן, אני אוהב להפוך את זה למספרים.

נניח רכב אוטומטי יפאני וחביב, כמו האלמרה, מול סיטרואן קסארה HDI אוטומט (אין לי מושג מה התקציב אז הלכתי על מכוניות של 30K בערך).

המספרים כאן הם אומדן כלפי מטה וסביר להניח שהם גדולים יותר במציאות.

הניסאן לוקחת 1:10 בתוך העיר, הקסארה 1:13. 30% הפרש, כלל האצבע של מנוע דיזל.

ק"מ הנסיעה השנתי - 100 ק"מ ביום, 600 ק"מ בשבוע, 2400 ק"מ בחודש - בסביבות 30 אלף ק"מ בשנה (בהנחה ואין נסיעות פרטיות, טיולים, סידורים וכך הלאה.

הניסאן תצרוך 3000 ליטר, כשעלות כל ליטר היא 6.1 ש"ח. אנחנו מדברים כאן על 18,300 ש"ח הוצאה על דלק בשנה.

הסיטרואן תצרוך 2307 ליטר, כשעלות כל ליטר היא 4.9 ש"ח. כאן הסכום שנוציא הוא 11,307 ש"ח.

בסיכום שנתי אנחנו מגיעים לחיסכון של 7000 ש"ח. בהנחה ואין נסיעות פרטיות. ויש נסיעות פרטיות (כנראה).

אז מה אתם אומרים, חברים יקרים - האם 7000 ש"ח הם לא כסף? או שיש למישהו את הסכום הזה בצד לתרומה למנכ"ל פז...?

אגב - גם בנסועה שנתית של 15K חוסכים 3500 ש"ח. לטעמי גם זה כסף ראוי.

פורסם

לגבי האוקטביות והסופרב שבמגרשים כדאי להזהר מהם יש כאלה שהיו בעבר מוניות או חברות השכרה ונצבעו מחדש.

בסה''כ 2 המכוניות טובות והאחזקה יקרה יחסית כי החלקים הם גרמניים והם יקרים אבל מצד שני אתה לא צפוי לתקלות כמעט בכלל.

תשמור על האוטו טוב והוא יחזיר לך כגמולך.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
שני דברים שאני מוצא לנכון להזהיר אותך.

1. תזהר מהמגרשים של סוחרים רגילים, תנסה לבדוק בטרייד אין של היבואנים (אוטודיל, לדוגמא).

2 לגבי אופל אסטרה דיזל - יש לבדוק את המצב של משאבת הזרקה. במיקרה של השיפוץ, תיאלץ להפרד מסכום של 5 ספרות.

לא כולם, אבל יש אנשים שמוכרים את אסטרה דיזל בגלל הסיבה הזאת (שיפוץ משאבה מתקרב)- שלא תאכל אותה.

משאבת הסולר בעיתיית בכל רכב דיזל ויש לבדוק אותה.

במידה והיא תקינה הרכב יעשה קילומטרים על גבי קילומטרים בלי הרבה בעיות.

הרכב היה בשימוש צה"ל ועודנו בשימוש. הבנתי שגם התעללות צה"לית לא עושה עליה רושם:)

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
משאבת הסולר בעיתיית בכל רכב דיזל ויש לבדוק אותה.

רק שבאסטרה השיפוץ שלה יעלה כפול.

דוקטור סובארו, גם אני חובב המספרים.

המספרים שנתת, הם לא לגמרי מדוייקים.

כיום, אחרי כל העליות במחירי הדלק, ההפרשים בין ליטר סולר (בהנחה הכי גדולה שאני מכיר) לבין ליטר בנזין בשרות עצמי הם של 70-80 אגורות, ולא 1.20 ש"ח (כפי שרשמת.) אני מדבר על 5.22 ש"ח לליטר סולר ו5.98 לליטר בנזין.

זה אומר שהחיסכון הוא לא 7K, אלא פחות מ 5 אלפים.

הקושי למצוא רכב דיזל שמור, ההפרשים בשמירת ערך בין אלמרה לקסרה (סתם דוגמא), התיקונים ברכב דיזל שנסע הרבה יותר ק"מ , הטיפולים קצת יותר יקרים- כל זה מקטין את החיסכון וכדאיות של רכב דיזל בנסיעות של 30 אלף ק"מ בשנה. (אני כבר לא מדבר על 10 ).

ואני, כפי שאתה אולי מכיר אותי, הרבה פעמים ממליץ על רכבי דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוקיי, אז בוא נתקן את המספרים (שלך):

לפני כמה שעות עברתי ליד תחנת הדלק פז בקרית חיים, תחנה מרכזית מאוד ולא תחנה באיזה כפר ערבי נידח או באיזה חושה, והמחירים הם כדלקמן:

סולר - 4.92.

בנזין 95 - 6.05.

אז המספרים שאני נתתי עומדים בעינם.

נכון, יש קושי למצוא רכב דיזל שמור. זה לא אומר שאין כאלה. גם כאלה עם הרבה ק"מ, יכולים להיות שמורים - במידה וטופלו במוסך מצוין ובחלקים מקוריים (בכאלה יש גם תיעוד מסודר של הטיפולים).

גם אחרי שנתיים עם רכב דיזל לא מצאתי שום תיקון שהיה יקר יותר מבנזין - אולי אתה מתכוון לזה שהפילטר דלק עולה 60 ש"ח? גם אני מסכים שזה יקר יחסית אבל נסתדר עם זה.

לגבי ירידת ערך - אני לא נביא גדול, יש רכבים שיורדים חזק ויש כאלה שהאטרף של הישראלי המצוי העלה אותם לגבהים חדשים של טמטום - ע"ע רכבי קאיה מול רכבי טויוטה. אבל זה בהחלט לא פקטור כשאתה קונה רכב שמתאים לצרכיך, אלא אם אתה מתכוון למכור אותו תוך שנה בלבד.

כמו כן - קנית זול תמכור זול.

אני יודע שאתה ממליץ בד"כ על רכבי דיזל, וגם פה אין שום ספק שכדאי לבנאדם לרכוש רכב דיזל. אופל אסטרה או לא, זה כבר עניין פרטי שלו.

המשאבה שלה והתיקון החולני הזה - זה מה שמנע ממני לרכוש אותה. מעבר לכך, מדובר באחד הרכבים המעוצבים והמדליקים שאני מכיר ומאוד רציתי אותה בזמנו (והיא גם מאוד, אבל מאוד זולה לרכישה).

פורסם

ואם כן הולכים לתחנות הזולות הידועות, למשל כמו ש VLADCAR המליץ לי בזמנו על פז בכביש הטייסים פינת הכביש למסובים - אז שם זה 4.81 נכון לאתמול בשירות מלא כולל שטיפת רכב חיצונית.

אני גם דוגל בדעה שהיום זה שווה מהק"מ הראשון, השאלה כמה זמן זה עוד ישאר כך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה לכולם, על התגובות הנפלאות . כל שעה פה אני לומד משהו חדש שלא ידעתי

נראה לי שאני אלך על דיזל . כי אני 100 ק"מ ליום זה לא כולל נסיעות אחרת שבטוח יהיו כי יש לי עוד פעם בשבוע לנסוע לחמתי מחדרה וזה 120 ק"מ מראשון הולך ושוב :)

אני אלך לאחד המגרשים של היבואניות

ויש לי 60K בערך להשקיע במידה יקנו ממני את הרכב שיש לי או שהמגרש יקנה

פורסם

ממליץ לך להתחיל כאן:http://www.carassotradein.co.il/

וכאן:http://www.auto-deal.co.il/

כאן עוד איך שהו אפשר לסמוך,אבל במגרשים פרטיים הזהר מנוכלים ורממאים! בשום פנים ואופן אל תסכים לקחת רכב בלי בדיקה במכון מורשה שלך ולא שהמוכר ימליץ לך עליו!

בהצלחה לך בחיפושים!

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
ממליץ לך להתחיל כאן:http://www.carassotradein.co.il/

וכאן:http://www.auto-deal.co.il/

כאן עוד איך שהו אפשר לסמוך,אבל במגרשים פרטיים הזהר מנוכלים ורממאים! בשום פנים ואופן אל תסכים לקחת רכב בלי בדיקה במכון מורשה שלך ולא שהמוכר ימליץ לך עליו!

בהצלחה לך בחיפושים!

לקחתי לצומת ליבי

והיום ראיתי ש ליטר סולר עולה 8 שקלים ! הגיוני ??

פורסם

חחח זה לפני ההנחה כמעט ברוב המקומות נותנים הנחה של1.92 חפש את האותיות הקטנות בפנים ההנחה על ליטר סולר היא XXX

ותעשה סקר שוק בקרב תחנות דלק על מנת למצוא לך את התחנה המשתלמת ביותר.

הבט כאן:http://www.fulltank.co.il/

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תוכן חדש...