Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קנה לפני 3 חודשים רכב ב14 אלף בערך, חבר שלי נהג על האוטו ובדק אותו במוסך אבל לא בדיקה יסודית ככה חפיף למנוע ולגיר, עכשיו לא היה לחבר שלי 500 שקל נוספים לבדיקה אז הוא הסתפק בבדיקה כזאת + התחייבות בכתב מצד המוכר שלא היה שום תאונות והשילדה נקיה, כנ'ל מנוע וגיל, ממש עשו חוזה כזה עם חתימה והתחייבות שאם יש שילדה פגועה או תאונה המוכר מחזיר את הכסף.

עכשיו חבר שלי רצה למכור את הרכב היום והבנדם שרצה לקנות עשה בדיקה וגילו שיש פגיעה בשילדה + תיקון ברור שעשו + כל מני הוכחות לתאונה כמו החלפת פגוש ודלת של תא מטען, וכמובן הבנדם לא הסכים לקנות.

עכשיו השאלה היא האם אפשר לתבוע את הבנדם שמכר לו וחתם לו על חוזה למרות שעברו 3 חודשים מאז הקניה?

כמובן המוכר טוען שחבר שלי עשה תאונה ואת הנזק, אבל אם מביאים הוכחה ממוסך מורשה שאומר שהפגיעה ישנה ויותר מכמה חודשים זה יתפוס בבית משפט?

תודה רבה

פורסם
התחייבות בכתב מצד המוכר שלא היה שום תאונות והשילדה נקיה, כנ'ל מנוע וגיל, ממש עשו חוזה כזה עם חתימה והתחייבות שאם יש שילדה פגועה או תאונה המוכר מחזיר את הכסף.

מה הבעייה? אם זה רשום בחוזה קנייה חברך יוכל לבקש מהמוכר את כספו בחזרה. אם המוכר יסרב, כפי שמן הסתם נראה, הפיתרון הוא בית משפט לתביעות קטנות. כדי שיוכל להגיש תביעה (עד סכום של 19,000 לפי מה שזכור לי) הוא יצטרך:

1. לשלם אגרה.

2. למלא כתב תביעה (ורצוי להוסיף תצהיר ממוסך מורשה המעיד כי הפגיעה בוצעה טרם הרכישה)

3. להופיע לדיון.

סביר להניח כי אם כל מה שנאמר בהדעה נכון, חברך יזכה בתביעה.

פורסם
מה הבעייה? אם זה רשום בחוזה קנייה חברך יוכל לבקש מהמוכר את כספו בחזרה. אם המוכר יסרב, כפי שמן הסתם נראה, הפיתרון הוא בית משפט לתביעות קטנות. כדי שיוכל להגיש תביעה (עד סכום של 19,000 לפי מה שזכור לי) הוא יצטרך:

1. לשלם אגרה.

2. למלא כתב תביעה (ורצוי להוסיף תצהיר ממוסך מורשה המעיד כי הפגיעה בוצעה טרם הרכישה)

3. להופיע לדיון.

סביר להניח כי אם כל מה שנאמר בהדעה נכון, חברך יזכה בתביעה.

כתוב בזיכרון דברים בצורה כזאת:

"המוכר מתחייב שבמידה ואחד הפרטים שהוא מסר אינם נכון מתחייב להחזיר את הכסף" + חתימה שלו

וזה בכתב יד זה יצור בעיה?

וכמה זמן לוקח עד הזימון למשפט בערך?

תודה רבה על העזרה

פורסם

מאיפה תבוא הצהרה של מוסך מורשה שהתאונה התרחשה לפני המכירה ? גם אם הוא באמת תיקן את זה במוסך מורשה אני בספק אם תצליח להשיג מסמך קביל כזה.

אם כבר חבר שלך צריך לפעול במישור של חברת הביטוח ולנסות להשיג היסטורייה ביטוחית של הרכב. חברת הביטוח יכולה להוציא היסטוריה גם מחברות אחרות (הם יודעות לעשות את זה מצויין בשביל לקבוע ירידת ערך כדי לשלם לך פחות, למשל) ולראות שאכן הייתה תאונה.

חוץ מזה יכול להיות שהתאונה הייתה אצל הבעלים הקודם ושהתאונה הייתה אצלו ואז זה ממש הופך חסר סיכוי.

• תוכן חדש...