Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבי רוצה להתחדש במכונית מנהלים חדשה לאחר שמכר את מכוניתו הישנה(ניסאן פרימיירה שנת 2004).

מה שהיה חשוב לנו שחיפשנו רכב חדש זה שיהיה מפנק,מאובזר,נוח ועם ביצועים יחסית טובים.

לאחר שבחנו את כל הדגמים נשארנו עם שלושת המכוניות הבאות:

טויוטה אוונסיס החדשה סדאן

הונדה אקורד קומפורט 2.0

פורד מונדיאו טרנד איקס 2.3

מי מהבאות אתם הייתם ממליצים? ואיזה עוד מכוניות אפשר לדעתכם להכניס למשוואה?

בתודה

רועי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המונדיאו היא הטובה מבין השלוש. בנוסף אליה מומלץ מאוד לבדוק את הסופרב. קחו נסיעת מבחן על שתיהן ובחרו את המועדפת עליכם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המונדיאו היא הטובה מבין השלוש. בנוסף אליה מומלץ מאוד לבדוק את הסופרב. קחו נסיעת מבחן על שתיהן ובחרו את המועדפת עליכם.

אנחנו לא רוצים לקחת את הסופרב בגלל שאנחנו "יוצאי פרימיירה" אוטו שנקנה ב163 אלף שקל ואחרי 4 שנים נמכר ב53 אלף שקל(למרות שהייתה מצויינת יש לציין) ואנחנו מפחדים על הערך שלה והשוק שלה בתור יד שניה.

את האמת דווקא עכשיו הורדנו את המונדיאו מן המשוואה(היה חסר לה משהו לא הרגישה נוחה ומרווחת כמו ה2 האחרות למרות שהיא הארוכה והגדולה ביותר בקטגוריה).

אז נשארו ההונדה והטויוטה מי מביינהן אתם חושבים שכדאי לנו?

(עשינו נסיעת מבחן על הטויוטה ושבוע הבא על ההונדה).

פורסם

הפרימרה היא מקרה מיוחד של רכב מיוחד שבקושי נמכר בארץ. אין סיבה שהסופרב תהיה כזו - לסקודה יש שוק לא רע כיום. מעבר לזה - הפרימרה אף פעם לא הייתה ממובילות הקבוצה. הסופרב כן. אנשים ידעו את זה וידעו גם להתרשם ממה שהסקודה מספקת. אין סיבה שהיא תשמור על ערכה פחות מהמונדיאו, לצורך העניין.

מוזר לי שהמונדיאו לא הרגישה לכם נוחה ומרווחת ביחס לאחרות - היא לא פחות מרווחת מבפנים (וככל הנראה יותר) משתיהן, ועדיפה גם מבחינה נוחות הנסיעה. היא גם נראית הכי טוב מבפנים ומאובזרת הכי טוב (אלא רק אם משלמים המון כסף בהונדה).

האוונסיס היא מכונית אמצע הדרך - בדיוק כמו כמעט כל טויוטה. עושה הכל בסדר גמור, לא מצטיינת בשום דבר. בערך כמו איך שהיא נראית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הפרימרה היא מקרה מיוחד של רכב מיוחד שבקושי נמכר בארץ. אין סיבה שהסופרב תהיה כזו - לסקודה יש שוק לא רע כיום. מעבר לזה - הפרימרה אף פעם לא הייתה ממובילות הקבוצה. הסופרב כן. אנשים ידעו את זה וידעו גם להתרשם ממה שהסקודה מספקת. אין סיבה שהיא תשמור על ערכה פחות מהמונדיאו, לצורך העניין.

מוזר לי שהמונדיאו לא הרגישה לכם נוחה ומרווחת ביחס לאחרות - היא לא פחות מרווחת מבפנים (וככל הנראה יותר) משתיהן, ועדיפה גם מבחינה נוחות הנסיעה. היא גם נראית הכי טוב מבפנים ומאובזרת הכי טוב (אלא רק אם משלמים המון כסף בהונדה).

האוונסיס היא מכונית אמצע הדרך - בדיוק כמו כמעט כל טויוטה. עושה הכל בסדר גמור, לא מצטיינת בשום דבר. בערך כמו איך שהיא נראית...

רוני

המונדיאו והטויוטה הרגישו מאוד דומות מבחינת איבזור ונוחות פנים,לטויוטה היו כמה נקודות שגרמו לה להיראות עדיפה הרגישה קצת יותר נוחה המושבים הם רחבים ולא "ספורטיביים" עם התמיכה בצד שמקטינה קצת את המקום של המושב.

ההונדה זה שאלה של מה מעדיפים מנוע איכותי ובעל שם ושמירת ערך לא פחות ממדהימה אל מול אוטו שמרגיש קצת יותר טוב בפנים(המבחן בהונדה כנראה ישבור את השיוויון)ובעלת איבזור עדיף.

פורסם

מבין השלושה אני הייתי בוחר במונדאו היא בלי ספק מרגישה הכי נוחה ואוחזת ע-ל ה-כ-ב-י-ש,הטויטה בינונית אבל בהחלט לא רעה והאקורד טובה אבל יקרה בהרבה ללא הצדקה.

פורסם
מונדיאו ואם אתה כבר מעוניין שאבא שלך יתפנק עד הסוף אז תקנו את הדגם טיטניום.

באמת יש סיבה? המושבי עור היו פחות נוחים מהמושבים הרגילים(דעתנו שוב) ובשביל קצת מחשוב לשלם 30 אלף יותר?

אבא שלי מפחד ללכת על המונדיאו לשכן שלנו ב96' הייתה את הדור הראשון שידוע כזוועתי והמותג של פורד נורא מרתיע אותו(אפילו שהוא יודע שהמנועים הם של מאזדה).

אבא שלי מאוד אהב את הטויוטה אבל רוצה את הערך שיש להונדה ויעשה נסיעת מבחן לבדוק את הרעש שיש מאחורי המנועים שלהם.

האוונסיס היא פשוטה אמינה טובה נוחה ובאה מבית טוב כמו שאבא שלי מחפש ואוהב.

אני מת רק שיקנה אוטו ויקבל אותו עד סוף החודש כדי שכשיגמר לי המלווה הוא ישחרר לי את הקורולה רונקס של אמא שלי:)

פורסם

לפי התגובות שלך,אבא שלך מחפש את השמירת ערך של הרכב ולא איזה רכב הכי טוב! בגדול לפי אפקט העדר אז הטויוטה תישמור על ערכה הכי טוב,הרכב הכי טוב מבין ה-3 שציינת הוא המונדאו ועם בא לך לכם להשקיע (לא בכסף אלא זמן) תביאו בייבוא אישי ובאותו הכסף את הקאמרי הייבריד.

פורסם
לפי התגובות שלך,אבא שלך מחפש את השמירת ערך של הרכב ולא איזה רכב הכי טוב! בגדול לפי אפקט העדר אז הטויוטה תישמור על ערכה הכי טוב,הרכב הכי טוב מבין ה-3 שציינת הוא המונדאו ועם בא לך לכם להשקיע (לא בכסף אלא זמן) תביאו בייבוא אישי ובאותו הכסף את הקאמרי הייבריד.

סלח לי על הביטוי אבל....איכס היבריידי? גם אם יכוונו לי אקדח לראש ויגידו לי "תיקח היבריידית או שנירה לך בראש" הייתי מעדיף שיירו לי בראש.

זה כזה סתם המצאה שמשמשת בתור אקט קצת מתנשא של "אין לנו כוח להשקיע בסביבה אז נקנה אוטו שמכיל מלא סוללות ונסגור את החוב שלנו לסביבה"

אבא שלי אכפת לו מהשמירת ערך כי הוא חטף הלם מהפרימיירה ומהאיבוד ערך שלה אבל כן הוא מחפש את האוטו האמין עם השם הידוע זה עושה עליו רושם לי אם היה את הכסף לא הייתי קונה את אף אחת מהנל הייתי הולך הארדקור אוקטביה סטיישן דיזל 1.9 ידנית שזה בדיוק ההפך מהעדר הישראלי(6 סדאן 2.0 בנזין אוטומט)

פורסם
המונדיאו והטויוטה הרגישו מאוד דומות מבחינת איבזור ונוחות פנים,לטויוטה היו כמה נקודות שגרמו לה להיראות עדיפה הרגישה קצת יותר נוחה המושבים הם רחבים ולא "ספורטיביים" עם התמיכה בצד שמקטינה קצת את המקום של המושב.

ההונדה זה שאלה של מה מעדיפים מנוע איכותי ובעל שם ושמירת ערך לא פחות ממדהימה אל מול אוטו שמרגיש קצת יותר טוב בפנים(המבחן בהונדה כנראה ישבור את השיוויון)ובעלת איבזור עדיף.

מוזר מאוד שהן הרגישו לכם דומות מבחינת איכות הפנים והאבזור. האוונסיס מרגישה לטעמי הרבה פחות מהודרת מהמונדיאו, והיא מגיעה עם רמת אבזור אחת בלבד בעוד למונדיאו יש שתיים (ועוד תוספות). אגב, המושבים של המונדיאו רחבים מספיק ותמיכה צידית היא דבר טוב - אתם לא רוצים להמרח במושב בסיבובים, נכון?

שוב - אי אפשר לדעת איך המכוניות הללו ישמרו את ערכן לאורך זמן - הן חדשות מדי.

באמת יש סיבה? המושבי עור היו פחות נוחים מהמושבים הרגילים(דעתנו שוב) ובשביל קצת מחשוב לשלם 30 אלף יותר?

אבא שלי מפחד ללכת על המונדיאו לשכן שלנו ב96' הייתה את הדור הראשון שידוע כזוועתי והמותג של פורד נורא מרתיע אותו(אפילו שהוא יודע שהמנועים הם של מאזדה).

אבא שלי מאוד אהב את הטויוטה אבל רוצה את הערך שיש להונדה ויעשה נסיעת מבחן לבדוק את הרעש שיש מאחורי המנועים שלהם.

האוונסיס היא פשוטה אמינה טובה נוחה ובאה מבית טוב כמו שאבא שלי מחפש ואוהב.

אני מת רק שיקנה אוטו ויקבל אותו עד סוף החודש כדי שכשיגמר לי המלווה הוא ישחרר לי את הקורולה רונקס של אמא שלי:)

אין שום קשר בין הדור הראשון של המונדיאו לדור השני ולדור השלישי. הייתי אומר לאבא שלך להוציא לו את זה מהראש, אבל יש לי תחושה שהוא לא יעזור. הוא לא מחפש את המכונית הטובה ביותר, הוא מחפש את המכונית שנדמה לו שתחזיר לו הכי הרבה כסף בזמן המכירה, וזו שנדמה לו שתעשה הכי פחות בעיות. בהצלחה...

סלח לי על הביטוי אבל....איכס היבריידי? גם אם יכוונו לי אקדח לראש ויגידו לי "תיקח היבריידית או שנירה לך בראש" הייתי מעדיף שיירו לי בראש.

זה כזה סתם המצאה שמשמשת בתור אקט קצת מתנשא של "אין לנו כוח להשקיע בסביבה אז נקנה אוטו שמכיל מלא סוללות ונסגור את החוב שלנו לסביבה"

אבא שלי אכפת לו מהשמירת ערך כי הוא חטף הלם מהפרימיירה ומהאיבוד ערך שלה אבל כן הוא מחפש את האוטו האמין עם השם הידוע זה עושה עליו רושם לי אם היה את הכסף לא הייתי קונה את אף אחת מהנל הייתי הולך הארדקור אוקטביה סטיישן דיזל 1.9 ידנית שזה בדיוק ההפך מהעדר הישראלי(6 סדאן 2.0 בנזין אוטומט)

לא, זה כזה כאילו המצאה שחוסכת לך לא מעט כסף בדלק. לפחות במקרה של טויוטה פריוס (הקאמרי, למיטב זכרוני, היא היברדית די בכאילו...). ורק במוח שלך אוקטביה סטיישן דיזל זה הארדקור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נראה לי שאתה לא ממש מבין בכל 3 המכוניות שציינת ועוד יותר גרוע שאתה בכלל פתחת את השירשור הזה עם קיבעון ולא משנה מה נייעץ לך,אז תעשה מה שאתה מבין, אתה משווה פורד מונדיאו מלפני 13 שנה להיום?!,

וממש אין לי מושג איך המונדיאו פחות מרווחת מהטויוטה, למונדיאו בסיס גלגלים יותר ארוך מהפאסט שהיא נחשבת בליגה משל עצמה, לאחי יש את המונדיאו מליסינג וכנראה שבעוד שנה שיחליפו אותה אנחנו נקנה אותה,נהגתי על הרכב רק 3 פעמיים והרכב הזה נמצא בכמה רמות מעל הטויוטה וההונדה, ( גילוי נאות: אני ממש מתחיל לשנוא את הונדה יש לי בעיה עם התמחור שלהם רכב ב180,000 ערום מאבזור,כדי להוריד את הרכב לכביש אתה צריך 200,000 שקל, על מה??! על כולה אקורד, שלא לדבר על האקורד בדגם היוצא ששווק בישראל עם 2 כ"א, אפילו סופר מיני הכי בסיסית יש 4 כ"א ,אבל היו את הטמבלים שקנו,)

אבל עצתי לך קנה טויוטה תשמור על הערך הכי טוב וזה מה שאתה מחפש ורק חיכית כאן לתגובות שאתה רוצה לשמוע

פורסם

אני מניח שאביך בגילי או קצת יותר צעיר אפילו.

לאנשים מבוגרים יש דרישות שונות מהרכב והן בעיקר קשורות בהנדסת האנוש ופחות באחיזת הכביש כי אני מניח שכל המכוניות שנסקרו כאן אוחזות בכביש...

אצלי למשל הדבר הקובע יותר ויותר זה גובה רצפת הרכב מהכביש ונוחות הכניסה והיציאה, אחיזת הכסא את גוף הנהג, מיקום המתגים ופשטות ההפעלה של הרכב, שדה הראיה בעיקר ביחס לקצוות הרכב.

בקיצור, אני מציע שאביך יעשה נהיגת מבחן ואפילו שתי נהיגות מבחן על כל רכב, ויחליט...

ומילה לאביב שכתב מעלי...היחס למונדאו הוא של האבא, לא של הבן... ואספר לך על אבי המנוח שבשנת 1961 קנה פורד אנגליה חדשה. אחרי כמה שבועות הוא סגר את הדלת ונשארה לו הידית ביד. מאז הוא אמר (מבטא ייקי בבקשה) "פורד, אאוטו לא טוףףף". ולא רצה מאז ובמשך כמעט 30 השנים הבאות להסתכל על פורד...

כך שלנו המבוגרים יש קבעונות..מה לעשות..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אוונסיס סחירה ושומרת על הערך ??

תן לי בבקשה לעדכן אותך , הדגם הפחות מבוקש של טויטה , וחבר אשר מנסה למכור את הרכב לא מקבל הצעות בכלל והטובה ביותר היתה -10% ממחירון.

המונדאו היא הטובה מבין ה 3 , אולי ניתן להוסיף את הפאסאט 1.8 ליטר טורבו , אם יוצאים מהקופסא ומהקיבעונות מדובר על רכב לא רע בכלל, באופן אישי היום הדיל הטוב ביותר היא הסופרב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דיברתי עם אבא שלי על המונדיאו שוב והסברתי לו,הוא אומר שהוא עדיין מפחד לקחת פורד ולא חושב שיהה להן שוק(גם לדעתי יש לטויוטה פחות)אבל הוא מכיר את השם טויוטה ומכיר את השם כסחיר(למרות שבבדיקה שלי גם האוונסיס של 2004 איבדה 100 אלף מהערך שלה ב5 שנים האלו כמו הניסאן) קשה להזיז אדם כזה מדעותיו.

אני אישית שוב שונא את השוק הישראלי והייתי לוקח את ההפך כמו שאמרתי למעלה(אם היה לי את האופציה) באירופה אולי אוקטביה דיזל סטיישן ידני זה לא נדיר בארץ חוץ ממוניות לא קיימות כאלה ולכן זה כל כך הארדקור לדעתי:).

• תוכן חדש...