Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלקכם אולי לא מכיר את הרכב - יש מעטות בארץ, מצ"ב תמונות מהאינטרנט.

בא לי על מכונית שראיתי - דייהטסו קורה (CUORE), וגם לקחתי אותה לסיבוב התרשמות קצר. צריך לציין: למכונית מנוע שלושה צילינדרים בנפח 846 סמ"ק, (ייתכן והוא דומה למנוע השרייד 1000 סמ"ק, רק עם נפח צילינדרים קטן יותר) והיא אוטומטית. יש גם מזגן, אם כי הוא לא עובד כרגע. הרכב נוסע בסדר, אבל לא האצתי יותר מ-70 קמ"ש - בעל הרכב טוען שהיא מסוגלת להגיע גם ל-110, 120 קמ"ש.

האם לנסיעות קצרות ( ראשל"צ - ת"א וההיפך) ולא תובעניות מדי, הרכב יכול לתת ביצועים סבירים? אני מזכיר: מנוע בנפח צנוע, גם אוטומט, ובקיץ גם מזגן...

ודבר נוסף - מישהו מכיר את אמינות הרכב? יש לנו בבית דייהטסו גראן מוב, הייתה לי סיריון, וגם אפלאוז ואני יודע שהן מאד אמינות. אני מאד סומך על המותג הזה.

22a.jpg

22.jpg

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה התקציב שלך? אם התקציב נמוך, עדיף לחפש רכב שיהיה כמה שיותר נפוץ, כי במקרה של תקלה, עלולה להיות לך בעייה להשיג חלפים.

האוטו שוקל בסביבות 700ק"ג, היו לו 40 סוסים ביום טוב כשהיה צעיר ו-6.5 קג"מ מומנט בערך. בכביש בינעירוני עם מזגן ועוד עם גיר אוטומטי, זה קצת מאט מידי לדעתי. לנסיעות עירוניות בפקקים זה אולי מתאים, אבל בבין עירוני נוסעים על 110~120 נהגים רבים ורכב שיסע 80 יהיה הפרעה לתנועה אפילו בנתיב ימני עבור אותם שומרי חוק שנוסעים 90.

אני חושב שלנסיעה בין עירונית עדיף לחפש רכב שיהיה לפחות 1400.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התקציב נמוך - בסביבות 4,000. זה אמור להיות רכב שני בבית וזמני - מבחינתי תחבורה למקום עבודה חדש. והמחיר שהצלחתי להוציא על הרכב: 3000. אחרי תיקונים ויישור קו, המחיר בוודאי יגיע ל-4,500 וזה עדיין בסדר. ברור שיש בשוק הרבה יותר דייהטסו שרייד, סוזוקי סוויפט וסובארו ג'אסטי, ובגרסת 1000 סמ"ק הן בטח קצת יותר זריזות... אבל, דווקא עובדת היותה נדירה + הצורה המיוחדת, מאד מושכים אותי...

מבחינת נסיעה: אני זקוק לאיילון הלוך ושוב...גם ככה בשעות הבוקר והערב ישנם פקקים - גם פורשה נוסעת שם באותה המהירות...

פורסם

רק ההוצאה על התיקונים ל2 טסטים בשנה + מחיר גבוה לחלקים בגלל שהם נדירים יגרמו לך לנזקים כספיים גדולים שלא לדבר על הסבל העצבים ובזבוז הזמן.

לא חסרות מכוניות זולות וסבירות כמו פיאסטה ,205 ,סיטרואן ZX או AX או אפילו פיאט אונו וסקודה שיהיו לך טובות בהרבה מהגרוטאה הזאת.

קח בחשבון שתיקון מזגן זה דבר יקר ואפילו יקר מאוד לפעמים.

פורסם

אתה צודק CITROEN, אבל, בניגוד לכינוי שלך (ובדומה לכל העדר הישראלי) - אני מעדיף רק יפניות...

ובאמת, לא חשבתי על עניין הטסט הכפול בשנה. זה באמת כאב ראש וכיס.

פורסם

בלי שום קשר ליפניות או לא יפניות הרכב הזה בלחץ שווה 1000 שקל.

ב3000 שקל אתה קונה היום סוויפט מתחילת שנות ה90 ואפילו עם מנוע 1300.

פורסם

אללה יוסתור מה קורה לרכב כזה ולנוסעים בו במקרה של תאונה...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

יש לי מגזין טורבו ישן ובו יש כתבה על הרכב הזה , הרכב קיבל הרבה שבחים.

אבל יהיו לך בעיות של חלקים ואתה פשוט תתבאס שלא תמצא משהו.

פורסם
בלי שום קשר ליפניות או לא יפניות הרכב הזה בלחץ שווה 1000 שקל.

ב3000 שקל אתה קונה היום סוויפט מתחילת שנות ה90 ואפילו עם מנוע 1300.

1,000 שקל? אז לפי התאוריה שלך, רכב יותר ישן משנתון זה הוא בחינם? הרי יש שנתון מסוים, שהמחיר כבר מתייצב (ואגב, אחרי שהרכב נעשה נדיר או אספנות, המחיר גם צפוי לעלות...)?

ברכב הושקעו דברים ששווים פחות או יותר את מחירו. אולי אפשר להוריד עוד קצת במחיר. אתה צודק עם זאת, שעדיף רכב יותר חדש, ולו מבחינת העניין של שני טסטים בשנה.

ואגב, אני דווקא במוצהר לא רוצה רכב 1300 סמ"ק, ולצרכים שלי מחפש כמה שיותר לחסוך בדלק: מבחינתי נפח 800 / 900/ 1000 סמ"ק וכדומה, בהחלט מתאים.

ולגבי התגובה על הבטיחות: יש גם כאן צדק בדברים. אבל, זו תחבורה בסיסית עבורי, ולא ישמש כרכב משפחתי.

פורסם
יש לי מגזין טורבו ישן ובו יש כתבה על הרכב הזה , הרכב קיבל הרבה שבחים.

אבל יהיו לך בעיות של חלקים ואתה פשוט תתבאס שלא תמצא משהו.

יש מצב שאתה סורק את הכתבה? ...זרקתי כבר מזמן את ערימות מגזיני הרכב הישנים שהיו לי.

פורסם
... (ובדומה לכל העדר הישראלי) - אני מעדיף רק יפניות...

אם אתה רוצה יפנית בזכות האמינות הידועה אתה צודק, יפנית בת 22 בוודאי תתן לך את מבוקשך.

פורסם

יש לי בעיה אין לי סורק אך מחר בערב אני אנסה לצלם בשבילך בעזרת מצלמה.

דרך אגב לא תמיד מנוע קטן יהיה יותר חסכוני ממנוע גדול יותר מנפחו.

פורסם
יש לי בעיה אין לי סורק אך מחר בערב אני אנסה לצלם בשבילך בעזרת מצלמה.

דרך אגב לא תמיד מנוע קטן יהיה יותר חסכוני ממנוע גדול יותר מנפחו.

ראשית תודה על הכוונה!

ולגבי הדבר השני: מדוע מנוע קטן לא יהיה חסכוני? האם 846 סמ"ק 3 צילינדר לא יהיה חסכוני? עם מרכב 700 ק"ג ונוסע אחד? נכון, יש גיר אוטומטי, ועדיין...

פורסם

גיר אוטומטי מיושן עם 3 הילוכים לא יכול להיות חסכוני בשום מצב.

מה גם שהמוכר שרוצה על ה"מציאה" שלו 3000 ש"ח בחיים לא יגיד לך מה הצריכה האמיתית ככה שאין לך שום דרך לדעת.

חוץ מזה על הזרקת דלק שמעת? יש דבר כזה בכל הרכבים בארץ מ1994 וזה עוזר לחסכון בדלק.

אני מהמר שאם תקנה לאחר שתעבור את הסיוט של ה 2 טסטים ותראה שגם צריכת הדלק לא משהו ותיקון המזגן יקר מהר מאוד תרצה להפטר מהגרוטאה הזאת ואף אחד לא ירצה לקנות אותה.

וכל זה מנסיון-קרה לאח שלי דבר דומה עם סוויפט ישנה פעם.

פורסם
גיר אוטומטי מיושן עם 3 הילוכים לא יכול להיות חסכוני בשום מצב.

מה גם שהמוכר שרוצה על ה"מציאה" שלו 3000 ש"ח בחיים לא יגיד לך מה הצריכה האמיתית ככה שאין לך שום דרך לדעת.

חוץ מזה על הזרקת דלק שמעת? יש דבר כזה בכל הרכבים בארץ מ1994 וזה עוזר לחסכון בדלק.

.

1) נכון, זה גיר 3 הילוכים. אבל, האם העובדה שהמנוע בנפח זעיר של 846 סמ"ק, לא תאפשר לרכב להיות חסכוני כמו מנוע 1,000 סמ"ק גיר ידני של ג'סטי / סוויפט / שרייד, ואולי אפילו יותר חסכוני?

2) הזרקת דלק? בוודאי ששמעתי. אבל, ב-3,000 - 4,000 שקל, אין כמעט מכוניות כאלו. יש ג'סטי בודדות, בשנתונים 1993/1994 עם הזרקה.

• תוכן חדש...