Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הגיון בכל מי שנותן לי כאן עצות כנגד הרכב הזה...

הצרה, שיש לי סריטה עמוקה: אני מטורף על מכוניות מיני, ובמיוחד על מכוניות מיני יפניות (סובארו רקס, דייהטסו קורה, סוזוקי אלטו) שהן נדירות במחוזותינו - ולא בגלל שהן לא הגיוניות - דווקא אלה המכוניות שהכי מתאימות לישראל, מכל הבחינות!!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי שתבין איך מנוע יותר מתקדם גדול צורך דלק כמו מנוע מיושן קטן :-

פיג'ו 309 SX 1600 אוטומטי 1991 עם 92 כ"ס במקור (XU ) , צורך לנו בממוצע כמו מליבו 3510 סמ"ק 2009 עם 219 כ"ס. 9 ק"מ לליטר . בנסיעות ארוכות המליבו אפילו יותר חסכונית מהגרוטאה. (אנחנו יד שניה ,שתיהן במשפחה שלנו , מתוחזקת טוב, עם 122000 ק"מ מקוריים,מעולם לא עשתה שום בעיה חוץ מהתנעות בוקר קשות בחורף-מחלה כרונית של פיג'ו קרבורטור מיושנות). ומנוע המליבו הוא בוודאי לא דוגמה לחדשניות/חסכוניות- הוא עוד עם מוטות שסתומים. (PUSHRODS ).

מיושן קטן ונדיר זה לחפש משאבת כסף בכוח.אם אתה בכל זאת מתעקש-נתנו לך כאן אלטרנטיבות יותר טובות מקופסת המוות הזאת.

פורסם

אני לא נסעתי בקורה, אך אני מחזיק כבר כ-5 שנים במרוטי אלטו מודל 95 עם מנוע 796 סמ"ק וגיר 4 הילוכים.

צריכת הדלק נעה בין 1:15.5 ל-1:19 וניתן לשייט במהירות 95 קמ"ש ללא בעיות (הגעתי גם ל-120 קמ"ש).

יהיה לך מאוד קשה להשיג חלפים לקורה, אין הרבה כמוה בכבישים, הייתי ממליץ על המרוטי מכיוון שתוכל להשיג חלפים בזול מהודו (בה יוצרו מיליונים כמוה). הרכב מאוד אמין ולא נתקע מעולם.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

לא מאחל לך אבל אם חס וחלילה תקרה לך תאונה ברכב הזה שיותר דומה לקופסת שימורים זה יגמר רע מאוד.

גם החיים שלך לא חשובים לך?

פורסם

בתקציב כזה אפשר לקנות הרבה רכבים טובים, כמו ZX עם מנוע 1400 למשל, אונו עם מנוע 1000~1400, סיטרואן AX עם מנוע 1400, שקודה פייבוריט עם מנוע 1300 ועוד.

לכן, אם שימוש עיקרי נסיעות בין עירוניות, אני לא רואה סיבה למה להתמקד ברכב כמו קורה עם מנוע 800 ומשהו סמ"ק.

רכב עם מנוע 1400 יכול לבצע נסיעות בין עירוניות בהצלחה רבה יותר מאשר רכב עם מנוע הקטן.

בנוסף, ראוי לציין שלמנועי 3 צילינדר יש רטט הרבה יותר חזק על סרק מאשר רכבים בעלי מנועים 4 צילינדר.

thebaron, אני אמונם מבין שאתה רוצה יפנית קטנה, אבל באותו כסף אירופאית תיהיה יותר מכוניות.

תאר לך מצב שאתה נוסע בבין עירוני ביום חם עם מזגן עם 80 בנתיב ימני, מאחוריך נוסע אזרח שומר חוק על 90, ברגע שהוא יתקרב עליך: אתה תתחיל לעקב אותו ואז הוא יעקוף אותך בנתיב שמאלי ויעקב את שאר תנועה שנוסעים על יותר מ-90.

זה רכב עירוני נטו. בבין עירוני אתה תקרע את המנוע שלו על טורים גבוהים, משהו כמו 5000סל"ד.

היה לנו רכב בדיוק עם מנוע הזה, כדי לנסוע בבין עירוני צריך לקחת ממנוע את כל מה שיש לו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה רכב עירוני נטו. בבין עירוני אתה תקרע את המנוע שלו על טורים גבוהים, משהו כמו 5000סל"ד.

טוב שלא נסחפנו...

לאוטוביאנקי יש מנוע 903 סמ"ק. ב-100 קמ"ש, המנוע מסתובב לו בכ-3100 סל"ד, ומושך ללא בעיה גם ל-120 קמ"ש.

נסיעות בינעירונית הן עניין של מה בכך עבורה, ונכון להיום עוד לא נתקלתי במקום שאליו רציתי להגיע וחששתי לקחת אותה אליו, כולל נסיעה בכבישים הרריים ונסיעות ארוכות אחרות.

אז נכון שיש לה עוד צילינדר. SO...?

אינני מכיר את הקורה באופן אישי, כך שאין לי אפשרות להתייחס אליה ישירות. אני מאמין שהחלופות שהוצעו כאן תהיינה יותר נוחות, אולם אם נושא החסכון נמצא בראש מעייניו של פותח השרשור, אני מאמין שדווקא בנקודה הזאת הקורה תצטיין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, 100קמ"ש על 3100 סל"ד זה מאוד מכובד למנוע הקטן. מצד שני לאוטובינקי הזאת גיר ידני 4 הילוכים ולקורה 3 הילוכים אוטומט. כל זה בערך על אותו משקל.

מצד שני, אתה בטוח שמד סל"ד מראה מהירות מנוע נכונה? לאוטוקינקי מקסימום זה 130.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=184591

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קארפוליו הוא לא תורה מסיני, ומניסיון אישי כבר מצאתי בו לא אחת אי-דיוקים. אתה רשאי להוסיף לך עוד אי-דיוק לרשימה: האוטוביאנקי גם מגיעה די בקלות ל-140.

הספידומטר שלה נבדק באמצעות GPS, ונמצא פחות או יותר דובר אמת. לגבי מד הסל"ד: כאשר הוא עובד, לרוב הערכים שלו תואמים את המציאות.

גם אם לקורה יש שלושה הילוכים, אני מניח שההבדל בינה לבין האוטוביאנקי הוא בחלוקת יחסי ההעברה בינהם, כאשר ההילוך הגבוה ביותר הוא פחות או יותר באותו יחס העברה, כך שזה לא ממה משנה כמה הילוכים יש לפניו.

בכל מקרה, אני מאוד אופתע אם ב-100 קמ"ש מנוע הקורה עובד ב-5000 סל"ד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מחזק את אלעד. כל המכוניות היפניות הישנות עם 3 צילינדרים, מנוע בנפח פחות מליטר, וגיר אוטומטי 3 הילוכים, מסוגלול ללא בעיה לשייט ב 100 קמ"ש.

הסל"ד הוא לכל היותר 3500-3600. אני לא חושב, שיחס העברה הסופי בקורה שונה משמעותית מזה של שרייד.

פורסם

אני לא יודע מה החלטת \ תחליט, אבל בר"ג ברחוב הירדן צמוד ל"שופרסל שלי" עומדת קורה לבנה למכירה. נצפתה היום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נדמה לי שאני היחיד כאן שבעברו רשומה אחת כזו.

אוטו חמוד בטירוף, נוסע ממש נחמד ביחס לציפיות (נא לזכור שמדובר על שנת 92', האוטו היה מודל 88'), מרווח בצורה מדהימה לגודלו (כמו באותה כתבת שער ב"אוטו" מס. 2, אכן מאכלס בלי בעייה אמיתית 5 מבוגרים).

עם זה- כבר אז היו הרבה חסרונות, היום בטח יש יותר:

1. רועשת מאוד - בגלל הגיר בעל 3 ההילוכים - אין שיוט אמיתי. די מעיק אם נוסעים 90 ומעלה.

2. רעידות - אם יש לך סתימות בשיניים - וותר על זה. גיר 3 צילינדרים וגיר אוט' הופכים את האוטו לויברטור נייד.

3. בטיחות - זה רכב שתוכנן בתחילת/אמצע שנות ה-80, בלי שום אמצעי הגנה מלבד חגורות בטיחות. די נוח בתאונות (יש מעט מאוד לאסוף), אבל לא תורם לבריאותך.

4. לא ממש חסכוני - למיטב זכרוני, עשה אז בערך 1:11-1:12. השנים בוודאי לא שיפרו את הצריכה.

5. התנהגות כביש מגוחכת - עם גלגלי עזר של אופניים של ילד בן 3 בתור גלגלים תקניים, וכיול יפני של פעם - לא פאר היצירה והאחיזה המוטורית, למרות בסיס גלגלים ארוך מאוד ביחס לאורך הכללי.

המלצתי - אם זו לא מכונית לעיר בלבד (ראשל"צ-ת"א זה כבר כבד עליה), לוותר.

פורסם

המלצתי - אם זו לא מכונית לעיר בלבד (ראשל"צ-ת"א זה כבר כבד עליה), לוותר.

אני נוטה לקבל את דעתך. למרות שאני פשוט מת על מכוניות מיני. אני יודע - לעיתים הסטייה והרגש גוברים על ההגיון...

ככל הנראה אתמקד ביפנית 1000 סמ"ק שלושה צילינדר גדולה יותר מהקורה ( כלומר: שרייד, סוויפט, ג'סטי) עם עדיפות לגיר ידני. מי נראית לך מבין שלושתן? והאם אוטומטית תיגרום לצריכת דלק מפוקפקת?

צריך לומר: בשנת 1992 היה לאבא שלי ג'סטי 1200 חדשה. דווקא אהבתי את הרכב. אבל...היא הייתה אוטומטית, וכיום ממש לא מומלץ להתקרב לגיר הרציף המתפרק שלה. סוזוקי סוויפט? היה לפני שנים, להורים של אשתי. מאד אהבתי. רכב זריז ואמין. יפהפיה אמיתית בגרסת ה-3 דלתות (ואותה אני מעדיף...) האמת, שאני מחזיק במכונית דייהטסו, והיו לי כבר שתיים לפניה, אז כחובב המותג הנהדר, אני הכי הכי מעדיף את השרייד.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ככל הנראה אתמקד ביפנית 1000 סמ"ק שלושה צילינדר גדולה יותר מהקורה ( כלומר: שרייד, סוויפט, ג'סטי) עם עדיפות לגיר ידני. מי נראית לך מבין שלושתן? והאם אוטומטית תיגרום לצריכת דלק מפוקפקת?

למרות שלא קוראים לי שמר (וטוב שכך) אני חושב שהבחירה שלך צריכה להתמקד במצב המכני של הרכב ולא במותג, שכן שלוש המתמודדות שציינת ידועות כמכוניות פשוטות ואמינות למדי.

תיבה אוטומטית הייתי מוריד מהפרק. אף אחת מהן לא הצטיינה בתיבה מבריקה או חסכונית, מה גם שהסיכוי לתקלה בגיר אוטומט גבוהה משמעותית מתקלה בגיר ידני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גיר אוטומטי מיושן עם 3 הילוכים לא יכול להיות חסכוני בשום מצב.

מה גם שהמוכר שרוצה על ה"מציאה" שלו 3000 ש"ח בחיים לא יגיד לך מה הצריכה האמיתית ככה שאין לך שום דרך לדעת.

חוץ מזה על הזרקת דלק שמעת? יש דבר כזה בכל הרכבים בארץ מ1994 וזה עוזר לחסכון בדלק.

אני מהמר שאם תקנה לאחר שתעבור את הסיוט של ה 2 טסטים ותראה שגם צריכת הדלק לא משהו ותיקון המזגן יקר מהר מאוד תרצה להפטר מהגרוטאה הזאת ואף אחד לא ירצה לקנות אותה.

וכל זה מנסיון-קרה לאח שלי דבר דומה עם סוויפט ישנה פעם.

לי זה קרה הרבה פעמים עם הרכבים שלי.

הבעיה היא לא שהרכב שווה 0, אלא שאנשים לא מוכנים לשלם עליו 0.

אתה אולי מוכן, מישהו אחר לא מוכן, אלא אם כן הוא מטורף כמוך.

אנשים לא מעריכים את הרכב לפי השווי שלו, אלא לפי מה שהשוק מכתיב, והרבה פעמים לפי שווי לגמרי הזוי. קניתי למשל רנו ב7000 ש"ח. אחרי שנה רציתי למכור אותו ולא רצו לתת לי עליו 1500 ש"ח. בסוף החלפתי אותו בג'אסטי והייתי צריך להוסיף עוד 6000. אם הייתי נשאר איתו, העלות של האחזקה הייתה הרבה יותר גבוהה, כי האגרה השנתית עלתה יותר מהאוטו, בל להחשיב את התיקונים לפני הטסט.

יש הגיון בכל מי שנותן לי כאן עצות כנגד הרכב הזה...

הצרה, שיש לי סריטה עמוקה: אני מטורף על מכוניות מיני, ובמיוחד על מכוניות מיני יפניות (סובארו רקס, דייהטסו קורה, סוזוקי אלטו) שהן נדירות במחוזותינו - ולא בגלל שהן לא הגיוניות - דווקא אלה המכוניות שהכי מתאימות לישראל, מכל הבחינות!!

מחזק את אלעד. כל המכוניות היפניות הישנות עם 3 צילינדרים, מנוע בנפח פחות מליטר, וגיר אוטומטי 3 הילוכים, מסוגלול ללא בעיה לשייט ב 100 קמ"ש.

הסל"ד הוא לכל היותר 3500-3600. אני לא חושב, שיחס העברה הסופי בקורה שונה משמעותית מזה של שרייד.

בתור בעלים לשעבר של יפנית 3 צילינדר (ג'אסטי 1000) במשך כמעט שנתיים, אני יכול להעיד על כך שלמכוניות האלו יש את היכולת לשייט גם על 140 אם צריך.

עם זאת, אני חייב להגיד לפותח השרשור שאם הוא רוצה לקנות כזה רכב, שיעשה את זה רק אם יש לו עוד רכב יומיומי וזה רכב בשביל לנסוע בו רק כשהוא רוצה להנות ממנו (כן, זה גם יכול להיות סוג של הנאה, למי שאוהב רכבים קטנים מאוד).

• תוכן חדש...