Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה אוטובוס היה מתפרע בין הנתיבים.

 

כשאני רואה דבר כזה, אני מיד נכנס לכוננות ושומר מרחק. נהגים מתפרעים יכולים להיות לא צפויים ואני אוהב את הרכב שלי יותר מדי. זה כולל גם משאיות שמתנדנדות מנתיב לנתיב או אישה שמתאפרת בלי בושה בזמן הנהיגה. צריך פשוט להתרחק.

פותח השרשור, בערך בפעם הראשונה שהוא עשה לך תרגיל כזה, היית צריך לסגת ולשמור מרחק.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בלימת חירום שלא לצורך, הנה עבירה על החוק (כפי שכבר צוין).

 

אין חוק שקובע שהנהג מאחור תמיד אשם. יחד עם זאת, קיים הסדר בע"פ בין חברות הביטוח המטיל את האשמה על הנהג מאחור משיקולים בירוקרטים שפותרים להם כאבי ראש.

 

דוגמא אמיתית (לא הזויה כפי שכתב פותח השירשור) - נהג שנוסע לפניכם בעיר, ומפספס פניה של רחוב. הוא בולם ומשלב לרוורס ולמרות ששמרתם מרחק רב וכתוצאה מכך שהוא התחיל לנסוע לאחור, נוצר מפגש בין חזית הרכב שלכם לאחורי הרכב שלו. האם אתם אשמים אוטומטית ? אני מכיר מקרה כזה שקרה למישהו.

 

דני G.

פורסם

זו לא כניסה מאחור, אין קשר למיקום הפיזי של המכוניות.

זה קרה לי אישית שאיזה תיירת התבלבלה, נעצרה, נסעה רוורס ומעכה לי את האוטו.

היא מיד הודתה בכתב שזה אכן מה שקרה ולא היה לרגע ספק מי אשם. קיבלתי פיצוי מלא מחברת הביטוח של חברת ההשכרה שלה ללא שום ויכוחים.

פורסם

הייתה לפני כמה שנים באזור חיפה כנופיה של אנשים אשר היו עוקפים אותך במהירות, נכנסים לך לתוך הנתיב תוך חיתוך קיצוני של הנתיב שלך, בלימה חריפה מול האף שלך שגורמת לך להכנס בהם ואז מזמינים אמבולנס,תובעים את הביטוח שלך על נזקי גוף.

הם היו קשורים עם איזה אורטופד מושחט שהיה מוציא להם סיכומי מחלה שהנה, הנה, עוד שנהיה הם היו הופכים לצמח באשמתך והם גרפו מיליונים מחברת הביטוח אולם לבסוף נתפסו כשחברות הביטוח הצליבו נתונים ועלו על השיטה.

 

אולי מישהוא מחקה אותם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ככה זה שילד ערס פוגש ערס

 

הילד הערס לחש לי כי הערס התחיל והוא רק עשה פעולת תגמול לאחר שהערס חתך אותו קודם.

ישה מה המצב? הכל בסדר?לא נראה לי שהבנת את השאלה!

כדי להקל עליך שתבין,אתן לך תרחיש.

הנהג שלפניך לך דפק ברקס בכוונה תחילה שתתנגש בו מאחור.למה? טוב ששאלת! אני אסביר.

צבע הרכב בו אתה נוסע לא נראה לו טוב בראי,וגם עדשות משקפי השמש שלך לא מספיק גדולות לטעמו.okeydokey?

והנה נתפסת עם המכנסיים למטה והתנגשת בו מאחור כצפוי לנהג שהוא לא מיקצועי.וריסקת לו את הפגוש האחורי.

עכשיו!מפני שהנהג שמלפנים עשה את מעשה הקונדס בכוונה תחילה,וללא שום צורך במניעת תאונה כלשהי,ובכך סיכן אותך,את אישתך,ואת הילדה שלך בת ה 6 החלטת שלא לערב את הביטוח שלך על הנזק שלו.ושישא בתוצאות בעצמו ומיכיסו.

.........

בבית המשפט לתביעות קטנות הוכחת באמצעות עדים,שהמעשה נעשה בחוסר אחריות מצד הנהג שמלפנים,במזיד,ולצורך חבלה לשמה.

מה הדין במקרה כזה בגין הוצאת הנזק סימן שאלה.{אם לא הבנת? עיין שוב בתרחיש,הוא די ברור.}

אתה יודע את התשובה? סימן שאלה.

כי אם לא,אל תבלבל את המוח.ורצוי להיות עניני,מאשר להפריח סיסמאות עלומות שלא קשורות ברבע גרם למהות השאלה.

אתה לא מכיר כאן אנשים,כדי שתוכל לקבוע מיהו ערס או מיהו ההיפך מערס,או להבין מה היה באותו מקרה.

מפני שאתה בעצם לא הבנת. כך שנבואת פירוש הרש"י שלך בכלל לא נתבקשה, והיית ללא פחות מחלמאות.

לילה טוב ומבורך.

פורסם

סיפור אמיתי לחלוטין שהיה לבן משפחה שלי:

 

הוא נכנס לככר כאשר קצת לפניו, נכנס לככר רכב שהגיע ממול, כאשר דוד שלי כבר עם החרטום בתוך הככר (בא נגיד שהוא נכנס מהשעה 6) הרכב ממול כבר היה באיזור השעה 10 (הוא נכנס מ 12 ,כן?) פתאום הוא מאיץ בטירוף תוך חריקת צמיגים ופשוט מתרסק לחלוטין על הרכב של דוד שלי.

 

ישר צורח שנשבר לו הגב, כואב לו הצוואר, האוטו טוטאל לוס ודוד שלי לא נתן זכות קדימה בכיכר.

 

3 ימים אחרי זה מתקשר אל דוד שלי חוקר מטעם חברת הביטוח שלו ומספר שהתובע מובטל כבר שנה, יש לו מודעת מכירה על האוטו כבר חצי שנה והוא לא מצליח למכור וחברת הביטוח ממליצה לו להתנער מהתביעה, לסרב לשלם והם יממנו את עלות העו"ד למשפט ואם דוד שלי יפסיד, הם ישלמו את העלות.

 

דוד שלי הסכים, ניגשו למשפט והאידיוט המתחזה יצא משם בלי אוטו, בלי פיצוי כספי מכל סוג ונשאר עם דיסקים פרוצים לגב תחתון ובצואר לכל החיים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שלום רב.

במקרה רגיל השאלה טריוויאלית.

אבל מה בנוגע למקרה שהנהג שמלפנים רוצה לבדוק לנו ABS ותוקע ברקס בכוונה תחילה,ורק לשם ההתלוצצות?

אתמול היה לי מקרה כזה עם ילד ערס רציני שנסע לפניי,והבהרתי לו היטב שתכף יאכל את הדייסה המסריחה שבישל בעצמו,ועוד ברקס אחד כזה,אני טוחן לו את הרכב,ומשהבין שאני די רציני{והייתי ממש ממש רציני},הוא ברח מהמקום כמו שפן.

בכל מקרה מה התקנות במקרים הנ"ל בגין נזיקין?

תודה.

 

אתה צריך הרי לשמור מרחק והמרחק גדל ככל שהמהירות עולה. המרחק הזה אמור להיות מספיק לבלימת חירום בטוחה.. אז נחש מי האשם:roll:

 

אם שניכם במהירות 50 קמ"ש ואתה דבוק לו לתחת די בלחיצה קלה על הבלם מצידו + חוסר עירנות מצידך ואתה מתנגש בו קלות.. אז לבטח שאם הוא כביכול מבצע בלימת חירום, הרי במקרה זה גם עם העירנות שלך תכנס בו.

 

אל תנסה לצאת גבר על כל מיני אנשים מטופשים.. בכביש לא משחקים ואם אתה רואה מישהו שמשחק תנסה להמנע מלהיות בסביבתו:wink:

 

ראשית נגמרו לי התרופות אז אני לא אשם

 

שנית תראה את תגובתך ותראה את התגובה של הכותב השני מסומנים שניהם באשדום להקלת החיפוש.

 

שלישית לא רק הבנתי את השאלה הבנתי גם את התשובה שלך והיא לא מחלישה את מה שאמרתי קודם.

 

רביעית יש לנו את גרסתך בלבד ואני כתבתי מה יכולה להיות הגירסה של הילד הערס

 

חמישית אני על הכביש עם נסיון של קרוב ל 2 מיליון ק"מ. קרו לי מספר מועט של מקרים כאלה , אבל כאשר בחנתי עצמי במראה, קדמה לזה "פרובוקציה" מצידי, אפילו אם לא התכוונתי אליה.

 

שישית אם הוא חתך אותך במהירות מטורפת באיזה מהירות אתה נסעת, וגם נצמד אליך בפתאומיות וגם נתן ברקס חזק ואתה גם הספקת לבלום.

 

שביעית הילד הערס גם לחש לי שהוא בלם בפתאומיות כי הולך רגל ניסה להתפרץ לכביש, או אולי שפן חצה את הכביש. רוצה עוד גרסאות.

 

שמינית בכביש תהיה חכם ואל תהיה צודק

 

להבוקר זה מספיק

 

אני חייב לסיים כדי להגיע לבית המרקחת לקנות את התרופות

 

שיהיה לך יום נעים ונקווה שלא ניפגש בכביש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מעניין, מקרה מדאיג ודומה קרה לי אתמול בהשתלבות ממחלף הלכה לאיילון לכיוון צפון, בשעות הצהריים. לא חשבתי לחלוק, אבל הנה: אני יורד מהמחלף לכיוון צפון, ומשתלב בנתיב הימני. אחרי יורדת סובארו B4 חדשה לבנה, שמספרה מתחיל בצד שמאל בספרות 71-729. היא נדחפת ישר לנתיב שמאל. ניחה. הנתיב הימני חסום, ולכן אני מבקש להשתלב לנתיב שמאל. הסובארו (אני מניח שנהוגה ע"י ערס ;-) ) מצמצמת רווחים בטירוף מהרכב שלפניה בשתי הזדמנויות שונות, כדי לא לאפשר לי, וזאת תוך כדי נסיעה במהירות של 50-60 קמ"ש. ניחה. השתלבתי מאחוריה. הכביש מתפנה, ובאותה נקודה ישנם שלושה נתיבים לכיוון צפון. אני מנסה להשתלב בשמאלי כאשר הסובארו באמצעי. הסובארו לא נותן לי. חותך לנתיב השמאלי ודופק ברקס ללא סיבה. כמובן שגם אני. הסובארו ממשיכה להשתולל על האיילון, עד שאני פונה למחלף החדש (והמטופש - רק שני נתיבים?) בגלילות והוא ממשיך לכיוון הרצליה. ברוך שפטרנו.

אז אם תראו אותה לידכם - תיזהרו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לפותח השרשור - קל למצוא צרות בכביש. קרו לי מספיק מקרים שמישהו עצבן אותי, אני עצבנתי אותו, ובמקום להגיד סליחה ולעשות שולם עשיתי הפוך.

 

מקרה שהיה בחיפה לפני 6 שנים והסתיים בצורה משעשעת לשמחתי (תלוי את מי שואלים). נסעתי עם חבר והשתלבתי מכביש החוף מדרום לכיוון מת"ם. יונדאי קופה חדשה אדומה בדיוק הגיעה שם מרחוק מכיוון צפון. לדעתי לא "הפרעתי" לו, הוא חשב שכן. מי צודק? לא יודע, גם לא משנה. ברמזור, אנחנו עם חלונות למטה שומעים מוזיקה ופתאום נעצר גאון הדור ומתחיל לקלל אותנו בצורה יוצאת דופן. הצטרפתי לחגיגה בשמחה והודעתי לו חגיגית מה אני חושב עליו, על האוטו שלו, על הגוף שהוא משלם לו ארנונה ועל כל העץ המשפחתי שלו', עד שפקע לו הוריד במצח.

 

לא צפיתי את היריקה הירקרקה שעפה לו מהפה ונחתה על האוטו והחבר שיש לידי במידה שווה. החבר הפגוע, שהיה הרבה יותר מנוסה בטיפול בטיפוסים כאלה ממני הבין שזה יעלה לו בעוד יריקה\דקירת סכין אם אני ממשיך לריב עם הסרסור ביונדאי. סגר את החלון, עשה לו קצת "כבוד" וחיכה שהוא יסע משם. אותי זה די הצחיק. אבל אם הוא לא היה שם - הייתי יכול להפגע.

 

בכביש וגם סתם בעולם, בסוף תמצא מישהו שיש לו פחות להפסיד ממך ושרוצה להתנקם\לשחק איתך עם או בלי סיבה. המעט שאתה יכול לעשות זה לא לתת לאנשים סיבה סתם להכנס איתך למריבות, ואם כבר נכנסת - לשאוף לסיים אותן במינימום נזקים, גם אם זה אומר פגיעה מינורית בכבוד שלך.

במקרה שלך - "ערס" לא סתם מתחיל לבדוק ברקסים על מישהו. הוא עושה את זה כי אתה נראה לו קרוב מדי וזה בכלל לא משנה אם זה נכון או לא. במקרה ותפגע בו, אז גם תסתבך עם גורם שכנראה יותר מסוכן ממך וגם האשמה מבחינת חברת הביטוח תוטל עליך עד אשר יוכח אחרת.

 

בקיצור - למה צריכים את זה? :)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

ישה שלום רב.בהמשך לתג' 22

שורה תחתונה לא ידעת לענות על שאלה פשוטה זו.

כאופייני למדי לאנשים כמוך שלא ממש יודעים הרבה,דווקא כן טרחת לבלבל את המוח,וכ"כ לבזבז מזמנך היקר או הזול,

בהשקעת אנרגיה דקדקנית על עשרת דיברות טיפשיות,ושים לב שהם לא קשורות פה.

כך שבמקום להתייחס למהות השאלה בכובד ראש,בחרת מלכתחילה להתנגח ולהתעסק בנבואות,בידיונות,והזיות,מה שמסתדר ומתיישר עם הטרוניה שלך עצמך על כך,שאזלו לך התרופות שאתה לוקח,ובכך אני לא מאשים אותך.

אבל לתועלת הציבור רוץ מייד לקנות את התרופות כמו שכתבת,לצורך חזרתך לשפיות,אם בכלל.

תגיד באשדום צבע חדש?טוב לאחר נטילת הגלולות אולי יהיה אדום.

חן חן.

פורסם
מעניין, מקרה מדאיג ודומה קרה לי אתמול בהשתלבות ממחלף הלכה לאיילון לכיוון צפון, בשעות הצהריים. לא חשבתי לחלוק, אבל הנה: אני יורד מהמחלף לכיוון צפון, ומשתלב בנתיב הימני. אחרי יורדת סובארו B4 חדשה לבנה, שמספרה מתחיל בצד שמאל בספרות 71-729. היא נדחפת ישר לנתיב שמאל. ניחה. הנתיב הימני חסום, ולכן אני מבקש להשתלב לנתיב שמאל. הסובארו (אני מניח שנהוגה ע"י ערס ;-) ) מצמצמת רווחים בטירוף מהרכב שלפניה בשתי הזדמנויות שונות, כדי לא לאפשר לי, וזאת תוך כדי נסיעה במהירות של 50-60 קמ"ש. ניחה. השתלבתי מאחוריה. הכביש מתפנה, ובאותה נקודה ישנם שלושה נתיבים לכיוון צפון. אני מנסה להשתלב בשמאלי כאשר הסובארו באמצעי. הסובארו לא נותן לי. חותך לנתיב השמאלי ודופק ברקס ללא סיבה. כמובן שגם אני. הסובארו ממשיכה להשתולל על האיילון, עד שאני פונה למחלף החדש (והמטופש - רק שני נתיבים?) בגלילות והוא ממשיך לכיוון הרצליה. ברוך שפטרנו.

אז אם תראו אותה לידכם - תיזהרו...

 

אני בשוק. אמיתי.

שלשום (יום שני לפנות ערב) אותו רכב אך נהוג ע"י בחורה בשנות ה30 המאוחרות+שני זאטוטים ללא מושבי בטיחות (אחד מקדימה אחד מאחור) מנע ממני להכנס לחניה הפרטית בבית שלי בהרצליה (עניין ידוע ברחוב שלי המשלב ישראלים הממהרים לרמזור ,כניסות לחניה שנוספו בלי שכל לאחר שהרחוב נסלל ופאזה קצרה מידי ברמזור היוצרת פקק לאורך כל הרחוב).

הגברת קיללה אותי (בטענה שחסמתי את דרכה במהירות מופרזת הישר לקצה התור לרמזור) ואמרה לי שאני עוד אשמע ממנה.

 

לא ציפיתי שזה יקרה דווקא ב-CF בניתי יותר על פגישה לילית עם הבעל/חבר/תומך.

אם לא איתי בסימטה חשוכה תוך כדי הג'וגינג הלילי, אז לכל הפחות עם ההונדה המסכנה.

:-P

 

 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

 

פורסם

זו הסיבה שלא הוצאתי רישיון נשק למרות שהיו לי המון הזדמנויות,

בשעת כעס אני מסוגל לצאת מהאוטו ולתת לזבל התורן 2 כדורים לחזה מטווח אפס...

 

כל אחד צריך לעשות את החשבון נפש עם עצמו ולהרגיע את עצמו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אני בשוק. אמיתי.

לא ציפיתי שזה יקרה דווקא ב-CF בניתי יותר על פגישה לילית עם הבעל/חבר/תומך.

אם לא איתי בסימטה חשוכה תוך כדי הג'וגינג הלילי, אז לכל הפחות עם ההונדה המסכנה.

לא הבנתי מה לא ציפית שיקרה, הרי שנינו מתלוננים על אותו רכב (שיתכן שגם במקרה שלי היה נהוג על ידי מין הנקבה של אותו סוג, לא ממש שמתי לב מקרוב). שויין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם נחזור לעניין בלימת החירום/בלימה בכוונה של הרכב ללפנים ללא הצדקה - מבחינת החוק מי שנהג באופן לא סביר ולא זהיר - אשם.

שמירת מרחק היא לא חובה אבסולוטית היא גם צריכה להיות סבירה לתנאי הדרך. אם הנהג לפניך בלם באופן לא סביר ואתה נכנסת בו, הוא אשם. נכון... קשה להוכיח בלימה לא סבירה של הרכב לפנים, אבל זה לא אומר "שמי שמאחור תמיד אשם".

 

זו פשוט שטות שחוזרת על עצמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ריווח בין רכב לרכב



 

 

תק' (מס' 3)

 

 

תש"ל-1970

 

 

תק' (מס' 3)

 

 

תשנ"א-1990

 

 

49.*(א) לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

 

תק' (מס' 3)



 

 

תשנ"א-1990

 

 

(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

 

נסיעה בשיירה



 

 

תק' (מס' 3)

 

 

תש"ל-1970

 

 

תק' (מס' 9)

 

 

תש"ל-1970

 

 

תק' (מס' 4) תשנ"ה-1995

 

 

50.*(א) כשכלי רכב נוסעים זה אחר זה בדרך שאינה דרך עירונית, ישמור הנוהג ברכב על ריווח מספיק בין רכבו ובין הרכב הנוסע לפניו, כדי להבטיח זרימה תקינה של התנועה וכדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח.

 

אלה הם ההוראות החוקיות לשמירת מרחק. החזקה המשפטית היא שמי שנכנס ברכב מאחור הוא אשם.

 

כדי לגבור על הוראות אלה , ולהוציא את הרכב שלפניך אשם בתאונה, צריך עדויות טובות מאוד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

×
×
  • תוכן חדש...