Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה טובה לציבור הנהגים: לאחר דחיות רבות ולאחר שאמש כביש 5 נסגר לתנועה מזרחה מגלילות (מה שגרם לי לעשות עיקוף עצבני בדרך הביתה), הבוקר בשעה טובה נפתחה הרמפה במחלף גלילות מזרח והרמזור שהיה במקום בוטל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני הייתי צריך לעשות עיקוף ארוך אבל בתקווה שמעכשיו יהיה שם פנוי הרבה יותר. המבחן העיקרי יהיה בשעות העומס - החל מיום ראשון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המהירות המותרת על הגשר היא 50 קמ"ש.

עכשיו תעשו את החשבון של הפחתת המהירות מהמותר בנתיבי איילון (90, לא?) ל-50 קמ"ש שמותר על הגשר ותקבלו פקקי ענק בימים הראשונים העמוסים (כלומר ביום ראשון הקרוב) ולהערכתי פקקים גם לאחר תקופת ההסתגלות.

אני מקווה שאדבדה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
המהירות המותרת על הגשר היא 50 קמ"ש.

אלא בגלל העיקול שבגשר

פישנזון צודק.

בכל מחלף, גם בכאלו שהמהירות המותרת גבוהה יותר, אנשים זוחלים על 50 ופחות, ולא בגלל השלט, אלא בגלל זהירות יתר מוגזמת.

לא נראה לי שהשלט יגרום להאטה מעבר להאטה הטבועה בהם.

בכל מקרה, גם תנועה זורמת על 50, או פחות, עדיפה מעמידה ברמזור, שבד"כ, שני הנתיבים הימניים בו עמוסים משאיות, שתחילת התנועה וההאצה שלהם מעמידה, לא משחררת את הצומת, גם כשאין עומס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני זוכר תגובות מטופשות בויינט שיהיו המון תאונות על הגשר בגלילות בגלל שאנשים יסעו מהר מדי ויעופו מהגשר. צפו למשהו דומה גם כאן :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני רוצה להתייחס לנושא הגבלת המהירות בזווית מעט שונה -

הגשר הנ"ל מחבר בין הכביש המהיר 20 לכביש המהיר 2.

ההגיון אומר שהחיבור בין שני כבישים מהירים וראשיים כאלו, יהיה מהיר אף הוא וכך תתאשר זרימה קבוע של התנועה עם מינימום האטות והאצות שהן מקור לתאונות, בזבוז דלק, ופקקים.

הפחתת המהירות ל-50 קמ"ש משמשת בעיני כעלה תאנה לכך שהגשר אינו אלא תחליף לפתרון אמיתי הדרוש במקום. הפתרון הנדרש כולל התגברות על העומסים שבמחלף הסירה שודאי היו מתגברים אילו התנועה היתה זורמת לשם בקצב מהיר.

אלא שהאטת התנועה למחצית מהירות עושה "מיזעור נזקים" לבעיית העומס ומאפשרת לבעלי התפקיד בממסד להגיד "עשינו".

פתרון נכון היה כזה המאפשר זרימה מלאה ורציפה עם חיבור בעל רדיוס רחב, נכון ובטוח, ומאפשר רצף נהיגה מכביש 20 ל-2 ללא הפתעות ובעיות.

דוגמא לכך אפשר לראות בחיבור בין כביש 20 או כביש 1 ל-431 וההיפך. זרימה רציפה, טבעית ובטוחה.

למען הסר ספק, עדיף הגשר מהרמזור ! אבל עדיף פתרון אמיתי על פני תחליף שפותר את המדינה מהצורך לעסוק בעיקר.

דני G.

נ.ב. - הגשר בכיוון ההפוך מקיים בדיוק את אותו עניין.

פורסם
אם תהיה האטה היא לא בגלל ההגבלה, אלא בגלל העיקול שבגשר

אכן אתה צודק. עברתי שם גם אתמול בלילה, העיקול יחסית חד ומחייב להאטה משמעותית (בטח ובטח לנהגים עפ פחות בטחון)

אין מה להשוות עם גשר המקביל מכיוון 2 לאיילון.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ברמפה שמחברת את כביש 5 מכיוון גלילות מזרח לאיילון דרום, ממש אחרי ההשתלבות עם הכביש המגיע מכיוון פי-גלילות, המהירות המותרת היא גם 50 קמ"ש. מכיוון שזהו עיקול הרבה יותר חד מהגשר החדש ובכ"ז רובינו ככולנו נוסעים שם מעל המהירות המותרת, אין סיבה לחשוב שינהגו במהירות המותרת בגשר החדש.

דני: אני מאמין שהסיבה העיקרית להגבלת המהירות היא העיקול והשוליים הצרים, עומס לפני הגשר החדש יסתום גם תנועה שיוצאת מאיילון צפון לכיוון הכפר הירוק. כעקרון, עדיף שפקקים יהיו כמה שיותר מחוץ למטרופולין.

פורסם

כמו שאמרתי, המבחן האמיתי היה ביום ראשון. דיווח מהיום: שעה 10 בבוקר (אמור להיות אחרי הפקקים) - התנועה מגשר גלילות לכיוון מזרח זורמת (כבר אין רמזור). התנועה מאיילון לכביש 2 לכיוון צפון (ומכביש 5 לכביש 2) עומדת לאורך קילומטרים. צוואר הבקבוק, כך נראה, הוא הפנייה האיומה והנוראה לכיוון כביש 2 צפונה (לכיוון הכניסה לסינמה סיטי). איזה טמבלים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לדעתי בכלל הרווח פה הוא למי שנוסע בכביש כפר הירוק - גלילות ולהיפך.

רוב הפקק היה בשעות הבוקר ממזרח למערב דבר שהביא לעצירה כמעט מוחלטת על הגשר ה"ישן" מכביש 2 מערבה.

לגבי השיפוע וההתחברות מכביש מהיר לכביש מהיר ניתן לטעון גם לגבי מי שבא מהכפר הירוק לכיוון איילון דרום שם יש לבצע סיבוב של 270 מעלות ב 50 קמ"ש, אני לא רואה בעיה עם זה אלה אם אתה רוצה לטוס כל הדרך.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
אנשים זוחלים על 50 ופחות, ולא בגלל השלט, אלא בגלל זהירות יתר מוגזמת.

שלא נאמר פחדנות, אי הכרת הרכב וחוסר ידע בסיסי בנהיגה. לא צריך לעבור קורס נהיגה מתקדמת כדי לעבור את הגשר במהירות יותר גבוהה.

אני זוכר תגובות מטופשות בויינט שיהיו המון תאונות על הגשר בגלילות בגלל שאנשים יסעו מהר מדי ויעופו מהגשר. צפו למשהו דומה גם כאן :-P

את גלילות מערב אפשר לעבור ב80- 90 קמ"ש, הרכב יציב והמהירות מתאימה לדרך. ביום שלישי יגיעו ממצאים ומסקנות מגלילות מזרח :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
את גלילות מערב אפשר לעבור ב80- 90 קמ"ש, הרכב יציב והמהירות מתאימה לדרך. ביום שלישי יגיעו ממצאים ומסקנות מגלילות מזרח :-D

אתה מתכוון שמשאיות ואוטובוסים יכולים לעבור אותו ב-80-90. מכונית פרטיות יכולות לנסוע בו גם על 120 בלי בעיה, ונהג ספורטיבי יוכל לעשות את זה גם על 150...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני רוצה להתייחס לנושא הגבלת המהירות בזווית מעט שונה -

הגשר הנ"ל מחבר בין הכביש המהיר 20 לכביש המהיר 2.

ההגיון אומר שהחיבור בין שני כבישים מהירים וראשיים כאלו, יהיה מהיר אף הוא וכך תתאשר זרימה קבוע של התנועה עם מינימום האטות והאצות שהן מקור לתאונות, בזבוז דלק, ופקקים.

הפחתת המהירות ל-50 קמ"ש משמשת בעיני כעלה תאנה לכך שהגשר אינו אלא תחליף לפתרון אמיתי הדרוש במקום. הפתרון הנדרש כולל התגברות על העומסים שבמחלף הסירה שודאי היו מתגברים אילו התנועה היתה זורמת לשם בקצב מהיר.

אלא שהאטת התנועה למחצית מהירות עושה "מיזעור נזקים" לבעיית העומס ומאפשרת לבעלי התפקיד בממסד להגיד "עשינו".

פתרון נכון היה כזה המאפשר זרימה מלאה ורציפה עם חיבור בעל רדיוס רחב, נכון ובטוח, ומאפשר רצף נהיגה מכביש 20 ל-2 ללא הפתעות ובעיות.

דוגמא לכך אפשר לראות בחיבור בין כביש 20 או כביש 1 ל-431 וההיפך. זרימה רציפה, טבעית ובטוחה.

למען הסר ספק, עדיף הגשר מהרמזור ! אבל עדיף פתרון אמיתי על פני תחליף שפותר את המדינה מהצורך לעסוק בעיקר.

דני G.

נ.ב. - הגשר בכיוון ההפוך מקיים בדיוק את אותו עניין.

צודק באלף אחוז.

אבל גשר כזה יעלה פי שלוש , ומדינה "ענייה " כמו שלנו מעדיפה חלטורה על משהו בסיסי טוב ולאורך זמן.

ואביא דוגמה לפקק שגרתי מדי בוקר בגלל האטה קטנה במהירות בעקומה בכביש קצת לפני צומת חבצלת השרון לבאים מצפון בכביש 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...