Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ביצעתי בדיקה במכון רישוי לפני קניה ונמצא כי יש שסי בדו"ח רשום: "תיקוני תאונות+חלודה ורקבונות בגוף הרכב, תיקוני תאונה בחזית, תיקונים בדופן פנימית תא מנוע + גשר עליון, הוחלף פת חזית ומולחם לשילדה, כופוף ביקורת אורך שילדה."

נאמר לי שהשסי לא מהווה מפגע בטיחותי ורק מוריד מערך הרכב

נמצא גם ליקוי בגיר האוטומטי נרשם "הילוך קופץ"

לאחר הבדיקה שלחתי את הרכב למוסך מורשה ושם הוא ביטל את רוב הסעיפים הוא לא הצליח למצא בעיות בגיר אבל הוא כן אישר את בעיית השסי.

בבדיקה נמצא הספק מנוע של 112 כ"ס מתוך 114 כ"ס המקורי. ובסך הכל המנוע ומצב מכני במצב טוב ללא נזילות.

רציתי לדעת אם אפשר להעריך בכמה אחוזים אני צריך להוריד מערך הרכב בלי להזמין שמאי. או שמה אני חייב להזמין שמאי. ובכלל אם זאת עסקה משתלמת.

הרכב המדובר הוא מאזדה 323 GLX שנת 2000 עם 140,000ק"מ והוא לא מיועד למכירה.

תודה לכל העונים

פורסם

מישהו?

הורדתי מ 33K ל 27.5K אני עושה טעות?

אני אמור לעשות החלפת בעלים מחר בבוקר.

ואיך אני מכניס תמונה (סיכום דוח הבדיקה לפני קניה?"

תודה מראש

פורסם

אני הייתי מוותר.

נשמע שהרכב עבר תאונת חזית והטענה לפיה "אין השפעה בטיחותית" היא קשקוש מקושקש.

קורה שעברה מעיכה ומתיחה מאבדת חלק מחוזקה המבני ולא תתפקד באותו אופן בתאונה נוספת.

פורסם

פשוט נשמע כמו מיטה חולה , עזוב אותך משטויות כאלו ולהגיע למצב שאתה שם את החיים שלך ב ידיים של בוחן שאומר שיש שאסי אבל מנער את עצמו מאחריות , תעשה לעצמך טובה

ותבדוק אם החיים שלך שווים את ה 8 אלף שקל האלו או לא , ותראה מה עדיף לך

כי בנינו רכב עם בעיות והלחמות שאסי יכול להפוך להיות מלכודת מוות , מהר מאוד

הבעיה המאוד קשה שלנו כישראלים היא שאנחנו מסתכלים על הדקות המידיות ולא על הזמן הרחוק , ורק איך לחסוך כמה שקלים עכשיו ,

לפי דעתי דבר הראשון שכדאי לבן אדם להסתכל עליו הוא הבטיחות שלו , כי מה זה שווה אם הרכב יהיה עם 250 כוח סוס אבל מלכודת מוות ?

זה הכל עניין של פרשנות , ואם שואלים אותי , תתרחק מזה

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

אני מנחש שהרכב היה (לפחות עד לא מזמן) אצל סוחר חביב מאזור/חולון? אם אני זוכר נכון הוא בצבע ירוק מוזר כזה?

תוצאות הבדיקה, וכן הדגם, שנת המודל והקילומטראז' פשוט מצלצלים לי מוכר מידי (ואל תשאלו איך מצאתי את עצמי בודק מאזדות 323). אם זה אותו הרכב (והאמת שגם אם לא) - תעזוב אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

וואלה ביאסתם אותי.

ואני חשבתי שיש לי עסקה טובה.

גם הבוחן וגם מנהל המוסך מורשה אמרו לי שזה לא פוגע בבטיחות ורק עניין של ירידת ערך.

ולצביקה פיק - זה לא הרכב שאתה חושב זה דוקא מפרטי יד שלישית. (או יותר נכון מפרטית)

תודה על התגובות.

פורסם

אני אישית, לא הייתי מתקרב בכלל לאוטו הזה, לא משנה אפילו אם המנוע היה במצב חדש..

תקרא שוב את מה שכתבת:

"תיקוני תאונות+חלודה ורקבונות בגוף הרכב, תיקוני תאונה בחזית, תיקונים בדופן פנימית תא מנוע + גשר עליון, הוחלף פת חזית ומולחם לשילדה, כופוף ביקורת אורך שילדה."

נשמע כאילו כל האוטו "תפור".. מולחם..

זה לא בטיחותי, וההפרש שהורדת מהמחיר לא מצדיק את הסיכון אם אי פעם (חס ושלום) תקרה לך תאונה..

אז חסכת 8000 ש"ח אבל לאבד את החיים לא שווה גם אם זה היה פי 10 מזה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מה שאתם אומרים שמספיק תאונת חזית קלה יחסית בשביל שהרכב לא יתפקד אותו דבר בתאונה נוספת? כל כך מבאס...

Insane things comes from insanely people.

פורסם

פותח השרשור,

אם הפגיעה בשלדה לא הייתה משמעותית, אז מדוע בוצע ריתוך באיזור פח החזית, בעיקרון זה חלק נתיק שמתברג עם ברגים, אם בוצעה שם הלחמה סימן שזה לא בדיוק הפח חזית, יתרה מזו לא אמרת איפה הבגיעה בקורת האורך, כמו שאמרו לפני אם היא ממש נפגעה חזק נניח במרכז והיה צריך ליישר אותה, בתאונה הבאה רוב הסיכויים שתקרוס

תאורטית זה נכון, ראיתי לא פעם פגיעת שילדה שהיסתכמה בכלום,"קצה שילדה" לצורך העניין, במקרה הזה אלה אם יש דו"ח שיגיד אחרת זה לא המצב, מצד שני אני לא אתווכח עם בעליי מקצוע

בן

נ.ב- אם תוכל תשיג דו"ח שמאי, אם הפגיעה הייתה רצינית בדו"ח השמאי צריכה להיות ירידה של מעל ל8%

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לפי מה שהבוחן אמר לי לא התבצעה מתיחה, והפגיעה היא עד לאזור מרכז הגלגל הקדמי.

נכון לעכשיו ירדתי מהרכב אבל אם הפגיעה היא לא בטיחותית ונראה שכך המצב כי מכוני בדיקה ידועים בהגזמתן

(בודק ליסינג אמר שזאת פגיעה מינורית) אז יש מצב שאני אקח אותו בפחות אפילו.

פורסם

בכל זאת הייתי מוותר על הרכב לא רק בגלל העיניין הבטיחותי אלא בגלל ירידת הערך הגבוהה.

שתרצה למכור את הרכב הקונה ישמע דבר כזה ומיד יברח.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

ערב טוב

לפותח השרשור - אני לא יודע ממה אתה מתרשם פה אבל לנטיס מודל 2000 ב - 27000 ש"ח

זה לא מציאה. לרכב עם מכה בשילדה כמו זה לא ממולץ לשלם יותר ב - 20000 ש"ח.

אם ברצונך רכב תקין תבדוק עוד ובטוח תמצא במחירים באיזור 28000 ש"ח ובלי תאונות שילדה.

רד מזה.

חג עצמאות שמח

אלי

פורסם
בכל זאת הייתי מוותר על הרכב לא רק בגלל העיניין הבטיחותי אלא בגלל ירידת הערך הגבוהה.

שתרצה למכור את הרכב הקונה ישמע דבר כזה ומיד יברח.

העניין של ירידת הערך נשמע לי זניח במקרה הנוכחי - כולה איזה 20 ופינאטס K, לא סכום מהותי (לדעתי). מה גם שפותח השרשור רוכש את הרכב במחיר מוזל כך שהנזק לכיס מצטמצם. אך אני מסכים עמך כי יתכן ועניין הפגיעה תקשה בעתיד על פותח השרשור למכור את הרכב.

פורסם

וואו איזה לוקש!

הורדת מ33 ל27.5 ?? אתה רציני?? אם הרכב היה אצל סוחר או עבר דרך ט.אין , לא שילמו עליו יותר מ20K ש"ח ואני מגזים.. הייתי מנחש לכיוון ה15K.

בקיצור הייתי מוותר מזמן , אם אתה מתעקש - מקסימום 20K ש"ח!

בהצלחה.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...